• Dibella

    Vi som startar ivf behandling 2021

    Inalina skrev 2021-06-28 08:50:22 följande:
    hej!! nej precis någon enorm skillnad borde det ju inte vara, jag tror mitt förtroende för den schweiziska kliniken fick sig en liten törn senast då det gick ÄNNU sämre än första gången i år.. jag har nog lite svårt att acceptera att min äggkvalitet skulle ha blivit så mkt sämre på 3 år, kanske har det ingenting med kliniken att göra. men som du säger, det är viktigt med förtroende för dem i alla fall.

    oj vilken koll du har på din ÄL..! och hur vet du vilke äggstock du lossar från? känner du det??? shit vad häftigt!
    jag tycker att jag känt av den mer nu efter alla behandlingar, men mina ÄL tester var positiva väldigt länge förra cykeln så jag måste också börja använda smiley-testerna (SKITDYRA dock..) jag hoppas ju alla vitaminer man trycker i sig ska hjälpa på något sätt, det är ju en hel hög tabletter jag proppar i mig varje dag och tiden går ju så de långvariga effekterna borde definitivt synas vid nästa IVF om inte annat. håller tummarna för ett litet mirakel-plus för er till helgen istället för mens!Solig

    Förstår det att du känner att förtroendet fick sig en törn där. Kanske kan det vara lite från cykel till cykel med, känns som att ifall det är sommar eller vinter också spelar lite roll med tanke på vilken oerhörd plusvåg som varit nu senaste två månaderna. Får hoppas det går bättre oavsett nästa omgång.


    Ja jag har sen jag började med att försöka bli gravid fått stenkoll och insåg att den där diffusa magknipen längst ner i magen alltid var samma dag jag fick temp-höjning och någon dag efter positivt ÄL. Och sen när man väl såg sambanden så är det verkligen gött att veta när och var haha.


    Jag kommer förmodligen behöva ta paus från mina kosttillskott då jag senaste två månaderna börjat få att mina blodkärl brister på armar och fötter och det blir fläckar överallt, tror det kallas purpura, har blivit remitterad och ska utredas för att se vad det kan vara, men kanske bra att kolla så det inte är något kosttillskott som gör det. Känns lite surt då man vill preppa gärnet nu inför IVF men samtidigt inte värt om det kanske snarare gör att mitt immunförsvar går bananas och mina blodkärl brister varannan dag? Osäker på hur bra/dåligt det är hehe


     

  • Dibella
    Inalina skrev 2021-06-29 09:57:03 följande:
    Ja, jag är i kontakt med prag-kliniken nu men det tar några dagar innan man får svar på mailen då de måste kolla med läkaren etc etc. igår hade koordinatorn skickat ett långt mail men de hade räknat fel på min cykel och ville att jag skulle starta tidigare, redan i juli för att hinna med och det kan jag ju inte då jag är i Sverige och kan inte sätta mig på ett plan till Prag under semestern :/ så jag hoppas jag får börja i augusti när jag vill.

    håller med om plusvågen här i tråden, hade gärna vart med på den ;) men förra gången blev jag gravid i september så jag tror på det med Drömmer

    ojdå lät inget vidare med dina blodkärl. tror du det kan vara hormonrelaterat? du får höra med läkarna om något av det du äter kan skapa det, men du tar väl inget blodförtunnande (just nu) i alla fall? själv fick jag också en liten 'scare' häromdagen då jag opererades för malignt melanom när jag var gravid förra gången och har nu hittat en prick som inte såg så bra ut så var där igår och rätt nervös. dock verkade denna inte lika brådskande så ska ta bort den i augusti, hade ju gärna haft det gjort också innan graviditeten denna gången istället för under tiden. ja, mycket är det som man ska tänka på och oroa sig för tydligenObestämd

    ikväll får man fokusera på lite landslagsfotboll i alla fall, då har jag inte tid o tänka på något annat haha!Tungan ute

    Hoppas verkligen du får börja när du vill Hjärta går det inte att "planera" mensen med mediciner så som du gjort vid senaste IVF? Det blir svårt att flyga fram och tillbaks under en stimulering, plus att man vill ju ha ledigt på riktigt även om man såklart vill göra sin IVF snarast med.


    Jag ska kolla med läkaren imorgon, ska på VUL på landstinget, de gör tydligen alltid en egen VUL för att kolla äggstockar och sånt. Så ska fråga då om de känner igen problemet, det uppstod (eller jag upptäckte det) efter andra IVF omgången bara någon dag efter ÄP. Hoppas bara det inte är något som gör att jag måste skjuta på höstens IVF, läkaren på Kry hade en teori om inflammation i blodkärlen efter någon virusinfektion som mannens dotter dragit med sig hem från förskolan som inte vill ge med sig, då får man käka prednisolon, det kanske inte är så dumt i samband med IVF ioförsig haha!

  • Dibella
    Inalina skrev 2021-06-30 10:21:43 följande:
    jag tror att jag ska ha löst dilemmat med sprutor, ultraljud etc etc. jag har bokat in mig på diverse kliniker och VC i Sverige så jag kan börja min nedreglering där i augusti och jag fick OK från kliniken i Prag igår. så nu känns det lite hoppfullt och inte lika nervöst längre. detta SKA gå ;)

    (sen ska jag ju hitta flygresor etc etc för att kunna åka i sep men det verkar gå en del flyg per dag till Prag, så så länge Corona håller sig i schack...) jag är i alla fall fullvaccinerad så borde få flyga lite som jag vill. 

    oj lycka till på VUL, aldrig fel att göra något extra! men har du fått tid hos en hudspecialist också? för jag antar att de är de bästa att prata med i detta läge ang dina blodkärl.

    hehe prednisolon är ju positivt enlligt mig om du får gå på, jag håller på att trappa ner min självmedicinering då jag testat nu i 2 naturliga cykler och inget har hänt. så kanske ligger mitt problem inte alls därObestämd jag kommer nog förmodligen börja ta det vid nästa IVF igen ändå, vill liksom köra tunga artilleriet och det verkar inte 'förstöra' något i processen i alla fall!
    lycka till idag! återkom med va de säger!

     

    Yes, gott! Nu är det bara att njuta av sommaren så gott det går fram till augusti Solig Hoppas att det inte blir så mkt mer lockdowns och strul med flyg nu när vaccinationerna är i gång. Tråkigt när det inte går på egen hand, även med "självmedicineringen", men som du säger så kanske problemet inte ligger däri, man vet ju aldrig 100.


    Ja jag blev remitterad till en hudspecialist och kommer få tid under sommaren. Jag visade upp för läkarna på RMC och frågade om de hade någon annan som fått liknande men de relaterade det inte till IVF, allergi eller hormonerna men verkade ändå lite oroade över att hudkärlen brister. Så återstår att se, skulle inte förvåna mig om det var stressrelaterat i slutändan. Annars gick besöket okej och allt är utskrivet och klart, bara att invänta september nu! Fungerar inte denna IVF omgången fick vi OK att köra med 2 embryon vid stimuleringen efter vilket jag blev glad över!


     

  • Dibella
    Clemmentina skrev 2021-07-01 10:57:05 följande:
    Annna84 skrev 2021-07-01 10:11:47 följande:

    Hej vännen! Ville bara säga att så där såg det ut för mig också på RD9 (efter att ha testat starkare på RD7), jag var helt knäckt, men sen testade jag igen på kvällen och då hade det blivit starkare. Jag håller tummarna för dig <3


    Ni ger mig lite hopp! Det är ett vanligt test så inget testa tidigt. Ska köpa någon annan slags test och ta imorgon. Hoppas att mitt också ökat i styrka som ditt gjorde Anna84. Tack för tummarna! Jag uppdaterar hur det går.
    Hoppas hoppas hoppas! Det är ju definitivt något där och med tanke på att andra fått liknande resultat så hoppas vi verkligen att det syns bättre imorgon Hjärta
  • Dibella
    Livetutandig skrev 2021-07-01 12:58:08 följande:

    Jag är så nervös!!!!

    Jag genomgår min första IVF. Den har bedömts som högspecialiserad pga extremt lågt AMH (mindre än 0,1). Jag är 32 år och har fått höra att chansen att det här ska gå vägen är minimal, men så länge hoppet finns har jag mer eller mindre ställt in mig på att det här iaf skulle leda till äggplock. För det behövs det i mitt fall 3 blåsor som vuxit.

    Jag började med synarela 2/6. På vul 15/6 hittades en äggblåsa men blodprov bekräftade att jag var nedregnerad så jag började med menopur 412.5 den 19/6.

    24/6 tog jag blodprov som visade att östeasiolet inte hade ökat så mycket utan låg endast på 117pmol/L vilket inte var lovande inför Vul för att se hur många blåsor som vuxit. 28/6 bekräftades det att endast en blåsa vuxit trots att vi fått hårt ut på behandlingen med maxdos Menopur. Det fanns också två minimala blåsor på 3 mm. Jag fick höra att det här verkligen inte ser bra ut och att äggdonation behöver övervägas och där någonstans stängde jag av.

    Jag fick återigen ta östrasiol som visade 463pmol/L och bokades in på ytterligare ett VUL imorgon för att se om mina stackars blåsor svarat något alls. Jag är så orolig att de inte vuxit på sig något så vi inte kommer prova ytterligare stimulering.

    Jag vet inte alls hur jag ska tänka/känna. Allt är omkullkastat i mig och det känns så ledsamt om vi aldrig ens ska kunna plocka ut något ägg och försöka befrukta med icsi (min man har långsamma simmare).

    Har någon av er erfarenheter av att inte utveckla tillräckligt många blåsor trots hög stimulering? Har någon av er kanske gått igenom något liknande? Fick ni annan behandling/sprutor?

    Jag håller tummarna för alla er där ute som går igenom eller har gått igenom ivf. Vilka kämpare och krigare ni är!


    Hej! Tråkigt att det inte verkar ha vuxit till sig mer än 1 blåsa än så länge men jag håller tummarna på att det ser bättre ut imorgon!


    Ibland kan vissa blåsor sticka iväg och överraska en trots att det bara är någon dag emellan VUL. Läkarna är inte alls intresserade att plocka även om det bara blir 1 blåsa? Åtminstone en gång? Om det är den chans man får till biologiska innan man eventuellt går över till att fundera på ÄD.


    Jag har inte lika låg AMH, men vid utredning så ansåg läkarna att det var därför vi är barnlösa, vi fick 3 blåsor vid första stimuleringen med Gonal-F, vid andra stimuleringen fick vi fler blåsor, då lades det till menopur också, utöver Gonal F. Man kan ju också ha en jäkligt kass cykel och kanske blir nästa bättre? Har de sagt något om att testa igen om det inte går denna gången?

  • Dibella
    Livetutandig skrev 2021-07-01 20:12:08 följande:
    Hej Dibella och tack för ditt svar och för att du håller tummarna. Det värmer <3

    Det som sades inför stimuleringen var att de ville ha 3 blåsor för plock. Nu sist var det en annan läkare och inte den som satt igång behandlingen så jag vet inte riktigt hur de kommer tänka eller vilka som kommer vara inblandade i beslut kring fortsatt behandling. Just nu skulle vi ta ett steg i taget och imorgon får vi veta om jag svarat något på behandlingen. Jag hoppas verkligen blåsorna vuxit på sig men är beredd på att det inte är så.

    Jag hoppas så att de vill försöka stimulera igen med något komplement till menopur och att vi inte lägger ner direkt efter imorgon. För min del känns det tufft att överväga ÄD innan vi faktiskt gjort ett plock och försökt befrukta ägg med icsi, men förstår också om vi måste söka oss privat för att göra det med så låg chans till att det går vägen.

    Jag hoppas att du mår okej i hela den här karusellen. Och återigen tack för ditt svar och pepp :)

    Får hoppas att ni kan hitta en lösning som fungerar för er, vet att det finns någon IVF metod i danmark som är för de med låg AMH, där de stimulerar fram och plockar bara ett (1) ägg, fokuserar på "kvalitet framför kvantitet" enligt dem då, vet att jag satt och kollade lite på det ett tag och funderade på om det var värt det (vi hade redan betalat 2 privat)


    Det finns ju alltid en chans, även för de med väldigt låg AMH, man är bara mer svårstimulerad. Man kan ju tycka att om de vet med sig att du är svårstimulerad så borde de ta de blåsor som ges och inte sätta en gräns på hur många man måste ha, men hoppas verkligen att detta går vägen för dig på något sätt.


    Jag kan inte säga att detta är det bästa jag varit med om, jag har mått oerhört dåligt, men någon gång lär det vända förhoppningsvis =)


     

  • Dibella
    Livetutandig skrev 2021-07-02 12:29:56 följande:
    Inga fler blåsor hade vuxit och vi avbryter nu behandlingen. De kommer inte gå vidare med ytterligare stimulering utan det blir ÄD om det ska vara landstingsbekostat.

    Tack för att du friskade upp mitt minne med kliniken i Danmark. Minns att jag kikade på det innan vi blev beviljade IVF och jag ska kika närmre på det igen. Känns inte riktigt som att jag vill ge upp tanken på mina egna ägg innan de försökt befrukta åtminstone ett ägg.

    Hur går allt för dig? Bättre lycka för dig än för mig hoppas jag

    <3

    Jättetråkigt att höra, förstår att det måste kännas supertufft. Om ni har ekonomin så kanske det är värt att kika lite på den kliniken i danmark (verkar även finnas i andra länder enligt Inalina), om ni inte är beredda att ge upp tanken på den vägen. Verkar inte vara liiika dyrt som konventionell IVF, men jag har ingen aning om kringkostnader och "dolda" kostnader, men kanske alltid värt att boka ett digitalt nybesök och se vad de har för tankar och prognoser.


    Jag vet att jag knarkat "låg AMH-trådar" på FL där människor med i princip obefintlig AMH fortfarande lyckats på egen hand/via IVF, så jag vill tro att det alltid finns en chans. Frågan är ju mer hur långt man är beredd att gå, det är en jättesvår fråga och kanske inget ni ta ställning till med en gång heller om ni har möjlighet att göra något försök privat. Det kommer gå för er förr eller senare Hjärta håller verkligen tummarna så hårt jag bara kan.


    För oss går det okej, vi har fått varierade resultat på våra plock och inget plus men var på besök på RMC igår där läkaren var positiv så jag försöker hålla fast vid den känslan och invänta slutet av september där vi har prel ÄP inbokat  v39 :) räknar ner veckorna just nu för att kunna se ljuset i tunneln och på något sätt kunna njuta av sommaren.

  • Dibella
    Clemmentina skrev 2021-07-05 05:47:30 följande:

    Nu har jag testat igen! Och strecken är starkare än i fredags och ett lätt illamående har infunnit sig! Det verkar som om jag är gravid. Fortfarande väldigt orolig men hoppas så att det är vår tur nu. :)


    Grattis Hjärta det är definitivt er tur nu! Hoppas att du kommer kunna få en fin sommar och se ett hjärta på VUL och inte överskuggas av allt för mycket oro Solig
  • Dibella
    Inalina skrev 2021-07-09 08:59:54 följande:
    hej! jag hoppas ni alla får en mysig sommar här i tråden! och att allt ser fint ut på första VUL Clemmentina! jag kommer tillbaka i augusti när det är dags för ny stimulering så häng gärna kvar (även om jag fattar att man flyttar sig till en gravid-tråd istället!Drömmer) jag tar ett litet break nu då vi åker till sverige på semester i 4 veckor i morgon!

    Fortsätt kämpa alla ni som inte lyckats ännu, och försök att vara positiva eller i alla fall neutrala ni som äntligen lyckats! Det blir bebis denna gång! Stor kram!Hjärta

    Hoppas du får en härlig semester och sol i Sverige och återkommer med massa go energi sen till nya tag!


    Clemmentina skrev 2021-07-09 09:35:55 följande:
    Låter underbart med semester i Sverige och bra med ett break! Jag kommer uppdatera hur det går här och fortsätter också att kika in för att förhoppningsvis se många fina plus efter sommaren! Håller tummarna för oss alla. Kram och fin sommar!

    Hoppas det går bra på VULet Clemmentina {#emotions_dlg.flower}


     


    Go sommar på alla Solig

  • Dibella
    Clemmentina skrev 2021-07-11 17:04:22 följande:

    Lyckan blev kortvarig. Missfall...blöder massor. Kom som en blixt från klarblå himmel, ingen som helst förvarning denna gång. Så ledsen och förtvivlad nu. :(


    Vad ledsen jag blir när jag ser detta Hjärta kan förstå att du inte är sugen på att fortsätta ta medicinerna, men bra att få det konstaterat på något sätt innan du slutar med det för säkerhets skull. Jobbigt att kliniken är stängd nu också.
Svar på tråden Vi som startar ivf behandling 2021