• Dibella

    Vi som startar ivf behandling 2021

    Inalina skrev 2021-05-07 08:53:13 följande:
    Ja precis, viktigt att låta känslorna som vill få kommaHjärta. så trist att ni inte heller verkar få ett plus denna gången, det är ju lite av ett lotteri som sagt. Nja alltså jag funderar lite på vad som skulle kunna göras annorlunda i mitt fall. Det enda jag inte testat hittills är ju långa protokollet, (är ju egentligen bara 2 veckor längre) men man måste ju liksom tro på att det skulle kunna bli bättre och då vill man ju gärna att någon rekommenderar det också och min klinik har ju sagt att vi kan testa men känns inte övertygande. 

    Skulle jag åka till Prag igen så får jag ju också berätta för dem om mina misslyckade försök här i Schweiz, kanske har de då någon annan plan, jag vet inte. Uppenbarligen har vi fått väldigt få befruktade ägg under våren (har ändå fått ut 12-13 ägg) och om det beror på omogna äggblåsor så tycker jag ju att kliniken gjort ÄP för tidigt.. sen är det så otroligt mkt pengar vi pratar om här också.. jag vet helt enkelt inte vad planen är, men känner mig själv rätt så har jag nog en om några timmar Flört

    hade ni inte en blastis i frysen? vill du vänta med den? KramHjärta

    Kanske känns gott om ni kan återgå till kliniken där er dotter blev till, intressant med funderingen med att plocket kanske var lite tidigt, de kanske fegade lite och valde att plocka för tidigt. Men tid för att sörja och tid för att planera, allt har sin tid.Hjärta


    Vi har bestämt oss för att låta blastisen ligga kvar i frysen änsålänge, kostar ju en del att frysa upp den, men främst för att vi hoppas på att kunna få ett syskon i framtiden, men om det går så kasst med äggen nu vid denna åldern, så ser jag inte att det kommer bli bättre med tiden. Skulle ingen av landstingens försök gå, så har vi sista hoppet i frysen privat. 


     


    Jenzia skrev 2021-05-07 09:16:26 följande:
    Jävla skit rent ut sagt! Stor kram! Jag hoppas så att det går bra i höst! <3

    Ja, inte ens ett dygn kvar nu till test. Och de senaste nätterna har jag både lyckats med att drömma om mens och förlossning, att jag fick åka hem med en ljuvlig liten flicka. Jag hoppas det blir sant i framtiden <3

    Får verkligen hoppas att det är sanndrömmar, den delen om en liten flicka och förlossning iallafall. Hjärta 


    Iväntanpåivf skrev 2021-05-07 09:30:29 följande:

    Grattis till er som plussat! 

    Inalina och Dibella ledsen för era minus :(   <3

    Här kom mensen igår så smått och idag blöder jag rejält och tempen dök så för min del är det också kört denna gången. 

    Ringde Sahlgrenska igår och ville höra vad nästa steg är och om man kan få prata med en läkare om vilka möjligheter som finns. Men se nej det går visst inte för sig. Att få telefontid med läkaren kan ta 1-2månader och eftersom vi har två kvar i frysen så gör man dem först en i taget på precis samma sätt som nu och utan progesteron eller annan behandling. 
    Så sjukt oflexibelt och opersonligt! 
    Jag fyller 40 i november och efter det får man inte göra fler behandlingar bara insättningar, och ska jag ens ha en chans att hinna tre behandlingar så behöver man köra en omgång sprutor till innan sommaren. ''Men så brukar man inte göra'' 
    Sen ska det ju ha semesterstängt 4 veckor också och när jag räknar efter så är sannolikheten väldigt stor att jag kommer ha två av mina ägglossningar under dessa semesterveckor..... så sjukt typiskt!!! 

    Ska försöka tjata mig till Lutinus denna gången iaf. Va så sjukt kåt i mitten på lutealfasen och svajjig temp och det ska vara ett typiskt tecken på högt östrogen och lågt progesteron så tänker att min kropp trots allt behöver hjälp. 

    Enda fördelen just nu är att pms-en släppt och livet känns ljusare i allmänhet. Så nu börjar jag ladda för nästa FET. 

    Kanske inte det gladaste meddelandet här heller en fredag. Men nu har jag skrivit av mig och ondgjort mig lite över den kassa sjukvården. 

    Håller tummarna att ni andra får plus nu. 

    <3


    Tråkigt att SU är fyrkantiga på det sättet, att det ska ta sån tid med ett telemöte också? Man kan ju tycka att eftersom SU forskar en del, så kanske de kunde tänka lite utanför boxen också, men vi göteborgare verkar ha lite otur där. 


    Skönt att det börjar kännas ljusare igen, tänk att man ändå orkar ta sig upp om och om igen, när det varje gång känns omöjligt. Hoppas du hinner med en till omgång och att de kan försöka släppa lite på reglerna, klart du vill få chans till fler ägg om det sedan bara är insättningar som görs.


    Clemmentina skrev 2021-05-07 10:31:01 följande:
    Dibella skrev 2021-05-07 08:36:31 följande:

    Usch vad tråkigt  Låter sunt att sörja ihop och bara låta sig själv få känna allt som kommer med ett minus.

    Det är fortsatt minus här för oss med. Vi får hoppas på tredje gången gillt helt enkelt. Har ni hunnit tänka så långt än eller tar ni det dag för dag?

    Jag pratade med landstinget igår, förra gången sa de 8 månaders kötid från inkommen remiss, igår sa det 5-6 månader, så känns inte lika tufft längre. Förhoppningsvis kanske man blir kallad efter semesterstängningen, då har det gått 6 månader från remiss för mig.


    Nämen fy vad tråkigt! :( Lider verkligen med er! Styrkekramar till er.

    Dibella, tror och hoppas ni blir kallade nu direkt efter sommaren. Sa du till dem att ni vill stå på kort varsel listan? Vi blev kallade efter 5 mån pga av det. Har ni något kvar i frysen på den privata kliniken? Väljer ni att vänta med det?

    Yes, vi står på kortvarsel lista också, känns liiite tajt att hinna bli kallad innan sommaren tror jag, men gärna direkt när de öppnar igen hehe. Tror vår remiss gick iväg 26 januari, så gått exakt 6 mån i slutet av juli. Tog det lång tid från "första besöket" till när man planerar in sprutstart osv? eller är det endast beroende på mensen?


    Vi har en blastis i frysen från det senaste försöket, men väljer att spara det för ett värstafall scenario, men också kanske ett syskon i framtiden, även om man kanske inte ska tänka så långt, men vi har våra förhoppningar om att kunna lyckas med två trots allt.


    Annna84 skrev 2021-05-07 11:40:44 följande:
    Kramar!! Hoppas att du får starta med landstingsförsöken efter sommaren och att du passar på att njuta av sommarn, när alla kliniker ändå är stängda.
    Tack, hoppas jag med, nu ska man bara lyckas njuta också, men känns lugnare idag redan. Tänkt inhandla massa vitaminer och ÄL tester och fortsätta kampen på egen hand undertiden, till min sambos förtret/förtjusning hehe. Kram till dig!




  • Dibella

    Tycker det här med kosttillskott/vitaminer är en djungel, någon som kan rekommendera något för nån som har tröga äggstockar och ofta får för tidig ÄL? I mina egna cykler får jag ofta äl dag 11, så jag har en teori om att äggen är omogna. Lågt AMH, tidig ÄL, misstänker lågt prog, för brukar ha en del PMS.


    Definitivt blivit bättre överlag efter att jag börjat ta D.vitamin, men hur ofta och mkt bör det tas för att vara bra?

  • Dibella
    Clemmentina skrev 2021-05-07 16:22:08 följande:
    Vi fick starta på nästa mens men det beror nog lite på hur nära i tid den ligger och hur många patienter de har i planering just nu. Hoppas det går fort för er!

    Jag har skrivit det många gånger här tidigare men läs It starts with the egg och följ hennes protokoll för diminishing ovary reserve (dor). Om jag var du hade jag börjat med q10 om du inte redan äter det. Och sen under stimuleringen tar du melatonin varje kväll. Se till att få mycket d-vitamin nu under sommaren. Det som vi tar upp genom att vara ute solen kan inte bli för mycket. Har hört att ca 30 min utan solskyddsfaktor är lagom. Sen lägger jag till varje dag (sept-maj) samt lite extra innan ägglossning för att boosta den. Läs här: www.vulverine.se/blogg/dvitamin/

    Tack {#emotions_dlg.flower} får kika i den boken, hittade den gratis online, så får bläddra lite i den nu under helgen. 


    Har följt Vulverine ett tag med, men det mesta i form av "hur mkt D vitamin" lämnar hon främst ut i sina föreläsningar tror jag,  funderat på att betala för att se föreläsningarna men känt mig lite snål :) för mkt i innehållsförteckningen är sådant man inte har lika mycket intresse av. Har du kollat på någon och vet om de är bra?

  • Dibella
    Jenzia skrev 2021-05-08 08:09:17 följande:

    Kan knappt fatta att jag skriver detta, men jag är gravid!!!! Helt sjukt!!! Jag väntade på att testet skulle vara lika blankt som alla andra gånger och istället kom strecket direkt!! Jag bara skrek rakt ut till min man! Tror vi båda blev väldigt chockade. Jag har ju noll symptom och var helt övertygad om att det inte blev något denna gången heller, men tji där fick jag!! Och det är helt fantastiskt att bli motbevisad Tack för allt fint stöd i tråden! Kommer fortsätta följa er <3


    Grattis vad härligt!! Hoppas allt kommer gå väl framöver <3 <3
  • Dibella
    Frida123123 skrev 2021-05-08 21:52:30 följande:

    Till Andrasladdis: åh, är det första FET? Hoppas allt går bra! Vi började vår ivf resa i februari 2020. Hade ett AMH på 0,95. Första försöket 5 ägg, andra försöket 10 ägg, sista gången 13 ägg och överstimulerad.


    Vad har du haft för protokoll och mediciner? =) vi har samma AMH så vill se lite hur man kan maxa äggen.


    Oj trodde inte man kunde bli överstimulerad på låg AMH. Grattis till pluset {#emotions_dlg.flower}

  • Dibella
    Inalina skrev 2021-05-10 08:32:13 följande:
    Hejsan! Ja skönt att ta en liten timeout ibland (även om de inte blir så långa hehe) men skönt att det känns bra för dig. håller alla tummar att det ska gå bra för dig som det faktiskt gjort för många andra nu!!Hjärta

    Jag har funderat lite i helgen och kommer boosta med olika vitaminer och tillskott för att göra vad som går för att förbättra äggkvaliteten. Kommer försöka naturligt (HAHA men vem vet) nu under sommaren, och även äta kortisontabletter i fall det är där mitt problem ligger för att befruktningen ska funka. funderar på att spola äggledarna en gång till (gjorde detta för 3-4 år sen och det var fruktansvärt (!!) men kanske skulle det kunna vara värt det så att man ser att de inte är blockerade..) Kanske är jag lite naiv att tänka att det skulle kunna gå naturligt men jag kände att jag behöver prova några månader i alla fall och sen förmodligen ge mig av till Prag i höst om jag inte får något resultat.Tungan ute
    Jag kommer helt enkelt göra som i mina IVF-cykler, men utan IVF ;) så kommer tillsätta progesteron efter ÄL, ta blodförtunnande och kortison i mina egna cykler istället. (och ha MASSOR med sex vilket jag känner helt har hamnat på efterkälken här hemma!!!Förvånad Stor kram! 

    Låter som ni har kommit fram till en bra plan {#emotions_dlg.flower} boosta kroppen med vitaminer, sol och förhoppningsvis lite lugn, så kommer kroppen vara fit for fight till hösten när ni äntligen kommer få ert plus Solig Inbillar mig att det alltid finns någon liten chans att det händer på egen hand med, vem vet? Får du utskrivet prog, kortison och blodförtunnande från kliniken eller finns det o köpa receptfritt?


    Köpt på mig ett halvt apotek och funderar på att hitta nån att tjata till mig letrozol eller något annat ÄL stimulerande att försöka på lite på "egen" hand i väntan på hösten. Men kostar väldigt mycket att bara få tabletterna utskrivna tycker jag. Så försöker nå en vanlig MVC/gyn just nu för att se om de skriver ut sånt gratis haha.

  • Dibella
    Inalina skrev 2021-05-10 22:33:56 följande:
    Hehe ja precis så tänkte jag att det skulle gå till ;) när man inte fått domen att det aldrig kommer funka pga av ditt eller datt så har man ju liksom ett litet hopp till den egna kroppens kapacitet ändå :) jag fick utskrivet kortison och aspirin av läkaren, i Sverige kan ni köpa något som heter barnalbyl som är 250mg som ni kan dela i 3 delar så blir det ca 75mg per dos. Kortison måste man alltid få utskrivet. Progesteron har jag sjukt många kartonger kvar då jag köpte upp en massa i Prag 2018 som går ut i år;) så jag har väl en hel arsenal med Ivf-medicin hemma.. även en hel låda med blodförtunnande sprutor som jag tog vid ivf i Prag, men den låter jag nog vänta ett tag..

    Jag funderar också på Letrozol, tog det några gånger 2017 tror jag och det mognade fina äggblåsor då, ska höra med kliniken i morgon om de kan tänka sig att skriva ut det för att man då försöker på egen hand. Kan tänka mig att de vill ha lite koll på en dock om man ska ta det..?

    Jag har dessutom gjort en ny beställning på mina hemsidor för naturläkemedel... tar nu Melatonin 3mg varje kväll innan läggdags vilket visat sig gett en del resultat i studier på äggen.. vad tar du?

    Hoppas du kommer in så snart som möjligt med landstingsförsöken! <3

    Skönt att läkarna utanför sverige verkar ha en helt annan syn på att man kan få det som kanske kan hjälpa utskrivet.. även om det inte är någon 100% chans/studie/god knows. Här ska allt gå 10 varv runt först..


    Jag tror nog att åtminstone första gången man tar Letrozol så vill de ta en kik på äggblåsorna så man inte lossar fler än 1, man vill ju kanske inte stå med 4 ägg som lossar hehe. I mitt fall känns det långt bort, men man vet ju aldrig. 


    Jag har köpt på mig vitamin D3, B12, vitamin E, melatonin 3mg, bisolvon Drömmer Q10, zink och magnesium. Stod i valet och kvalet om jag skulle klicka hem DHEA utomlands, men jag är lite feg... Hade hellre fått det utskrivet, men finns nog no chance in hell. Men känns som den är den viktigaste delen i pusslet nästan, men nojad att man ska få hem något konstigt, folk som försöker sälja fel eller luras.


    Zink & magnesium läste jag i nån tråd här på FL att någon fått utskrivet som hade funkat för vissa, och de andra hittade jag i "it starts with the egg" boken, som rekommenderade  doser under låg AMH.


    Så tänker jag att skulle vi råka bli gravida på egen hand, så är det skitbra, även om jag inte tror att det finns så stor chans alls, men annars så är man riktigt preppad inför 3e IVFen sen, som förhoppningsvis kommer bli den sista på ett antal år! 


    Kanske vi kommer samman till hösten med våra nästa omgångar Solig fyllda av energi och nytt hopp.

  • Dibella
    Bula2021 skrev 2021-05-11 07:32:46 följande:

    Testdag i dag. Dag 14 med en femdagars färskåterföring. Och jag är gravid.

    Helt ... ofattbart! I över två år har vi försökt på egen hand och så gick det nu på första ivf-försöket. Vågar nästan inte tro på det eller att det ska gå vägen, men ska verkligen försöka slappna av nu.


    Grattis! Hoppas att du kan landa och slappna av i det fina pluset Solig
  • Dibella
    dasj skrev 2021-05-25 07:47:30 följande:
    Vi kunde inte hålla oss 15 dagar.
    Första testet, 10 dagar efter 3 dagars embryo.

    Ni som har lite mer erfarenhet, vad säger detta er? Andra sträcket är extremt svagt Förvånad

    Vi kommer fortsätta att testa imorgon.
    Väldigt positivt! Grattis Solig
  • Dibella
    Chajsa skrev 2021-05-25 11:27:34 följande:

    Jag hade sista ultraljudskollen inför äggplock på fredag och blev så besviken. Bara tre äggblåsor var mogna! O tre mindre, bara ena äggstocken hade äggblåsor. Det är precis på gränsen för att gå vidare sa de. Det är landstingsförsök #2. Känns så jävla tungt för går jag inte vidare med detta måste jag vänta till efter sommaren... och går jag vidare riskerar jag att ?bränna? ett försök. Läkaren rådde mig om man bortsåg från ekonomiska aspekten att genomföra äggplocket, att det är kvantiteten som räknas och jag ändå hade goda chanser. Finns det någon som varit med om detta? Några tankar? Någon som fått jättefå ägg men där det blivit bra ändå? Är så ledsen, känner mig som ett misslyckande. Undrar varför det blev såhär?!


    Första gången fick jag ut 3, 2 var mogna och det gjordes ICSI, 2 befruktade. Det är ju som folk säger, att det bara krävs ett ägg. Men förstår att det känns jobbigt och som att man "bränner inne" ett försök. Ibland har äggstockarna lite sämre cykler och är lite trögare. Men det kan också bli att ni får ett plus och ett till frysen i bästa fall. I värsta fall blir det inget alls, men det behöver det inte bli även med 10 ägg.


    Vår andra IVF fick vi 11 ägg men ändå sitter vi här och väntar på 3e IVF till hösten. så det känns som att man inte alls kan lägga nån logik till grund när det kommer till antal ägg och möjlighet till att bli gravid. Men jag hoppas att du kommer till beslut som du känner dig nöjd med och att det går bra såklart Hjärta

Svar på tråden Vi som startar ivf behandling 2021