• Dibella

    Vi som startar ivf behandling 2021

    Inalina skrev 2021-10-06 14:23:13 följande:
    hej! skönt att det gick bra ändå och att du åtminstone inte har problem med äggplocket! (alltid något att vara glad åt..) åh vad jag hoppas att ett av de där 4 ändå är guldägget, så ni slipper hålla på med detta igen på ett bra tag! gör de vanlig simmande IVF eller ICSI? Vet att man lätt blir besviken när man får få ägg, men som vanligt så får man ha lite tålamod och avvakta samtal i morgon. För de ringer och uppdaterar?

    jag frågade min klinik igår ang om ICSI kan vara för hårt på mina ägg som är lite skruttiga ändå men de sa att de sett 'ännu värre' resultat när de inte gjort ICSI hos dem så det verkar inte vara ett option. 
    se till att vila kroppen nu och så hoppas vi att alla 4 blir befruktadeHjärta stor kram!

    Ja verkligen, att plocket fungerar smärtfritt och smidigt gör det enklare att genomföra om och om igen iallafall...


    Ja jag hoppas verkligen att detta ger något vettigt, är så trött på detta. De har iallafall inte ringt idag, så tänker att de inte var omogna förhoppningsvis utan åtminstone nån var mogen och kunde befruktas, men kommer sitta på nålar fram till återföringen. Tror inte de ringer alls, såvida de inte behöver avboka pga inget befruktat. De kommer köra ICSI pga vi fått bra resultat på det och jag får ut så få ägg. Känns skönt, tänk va hemskt om vi får ut 4 och sen så blir inget befruktat pga konventionell IVF inte fungerar för våra ägg/spermier.


    Skönt att din klinik iallafall kunde bekräfta något typ av samband mellan bra/dåligt gällande ICSI eller vanlig och vet vad de ska hålla sig till. Jag tror på nya stimuleringsplanen kommer ge vettiga resultat! Känns som att ämnet som finns i menopur kanske inte ger riktigt så många blåsor, men finare ägg? eller kanske inbillningsslutsats från mitt håll :) Eftersom jag gillar att få menopur on top of my gonal F, känns som det går bättre med äggen då. kram Hjärta

  • Dibella
    SilverDarling skrev 2021-10-06 19:16:31 följande:

    Skönt att höra att det kan vara så. Får man med sig smärtstillande hem? hur länge efter brukar man känna smärta, är det bara samma dag eller flera? 

    Jag hoppas du har rätt med äggen har suttit och funderat på om ägg kan övermogna så de blir dåliga av de, haha...

    Ja alltså just nu så stressar det mig inte, men det kan nog börja göra det efter återföring om det blir av. Så då ska jag nog lägga ner tempandet. Vad som jag tycker är konstigt är att jag hade en sänkning som jag brukar ha dagen innan ägglossning, sen har jag haft en höjning som jag brukar få efter, men då VET jag att jag inte lossat några ägg iom att jag gjorde VUL som bekräftade detta. Det var det som gjorde mig konfunderad. Funderade på om jag kanske inte ägglossat övriga cykler som har sett likadana ut som denna hittills? ingen som vet ingen sin vet... 


    Är nog från ställe till ställe, på kliniken jag var på innan fick man med sig lite starkare smärtstillande hem. På denna fick jag inte det utan knaprar alvedon. Jag har främst känt som mensvärk/ömhet i buken samma dag. Dagen efter är man (jag) oftast hyfsat återställd. Blir man överstimulerad och så är det nog en helt annan story dock.

    Tror bara överlag att tempande inte går att jämföra, du tänker om dina övriga cykler kanske visat fel på ÄL och så?
  • Dibella
    Inalina skrev 2021-10-07 08:33:33 följande:
    ja visst blir man lite less i processen, man investerar väldigt mkt emotionellt i detta och man får absolut tycka lite synd om sig själva som måste gå igenom allt för att få en bebis när de flesta andra har det så enkelt. 

    Låter bra med ICSI för er då, håller alla tummar för en fin återföring i morgonHjärta
    Tack Hjärta hoppas jag med. De har fortfarande inte ringt! Min sambo ska få vara med på återföring för första gången så hoppas att det ger lite extra tur!
  • Dibella

    Den eviga frågan kring när man ruvar; jag cykelpendlar till jobbet varje dag, tränar styrkelyft och ja.. har samlag, som de flesta nog har någon gång i en relation.


    Men kan detta störa ruvningen och göra att det skiter sig?


    Pga att jag varit krasslig så har jag inte kunnat träna nu på två veckor och har tränings-abstinens, hade egentligen tänkt vila de två veckorna jag ruvade, men nu blir det så himla lång tid emellan att jag inte riktigt känner för att skippa träningen under ruvartiden längre, men är rädd för att förstöra något. Samma med cyklingen, jag kan såklart åka buss, men cyklar helst. Dock skakas man ju runt en hel del under cyklingen. Jag övertänker detta definitivt, har gjort alla 3 sakerna vid mina tidigare ruvningar och de har ju inte gått vägen, men känns tråkigt att göra avkall på sitt vardagsliv också. Vad är era tankar?

  • Dibella
    SilverDarling skrev 2021-10-07 09:45:58 följande:
    Jag tänker att jag skulle undvika konditionsträning (beroende på hur mycket du pressar dig själv under cyklandet, är de lugnt o fint tempo spelar de kanske ingen roll) eftersom aerob träning utsätter kroppen för oxidation stress vilket inte är bra i dessa sammanhang. Samtidigt blir många stressade över att INTE följa sina rutiner istället, så det är ju en avvägning. Kan du hålla dig till mindre intensiva former av kondition så är det värt att testa tycker jag. Styrketräningen ska inte spela någon roll då den påverkar kroppen på helt andra sätt, den vlir ju mer aktuell att göra avkall på senare i en graviditet :) mina tankar bara!

    Jag har elcykel så min kondition tar det alltid lugnt haha. Känns som att svaren jag fått av er låter som man ändå kan göra som man gör, fast lyssna på kroppen och ta det lite lugnt.


     


    Amelia84 skrev 2021-10-07 10:28:54 följande:
    Hej!

    Jag förstår verkligen dina funderingar. Jag lyfte frågan med mina läkare och har lyssnat på flertalet poddar. Bla IVF podden. De säger att embryot är tryggt inbäddad så det ska inte vara någon fara. De sa till mig att lyssna på min kropp, om jag hade ont eller var orkeslös under ruvningen så skulle jag ta det lugnt. Men hade jag energi så kunde jag absolut träna. De sa dock att jag skulle undvika den mest intensiva träningen och träning där man kan få ett slag mot magen.

    Jag gick både på spinning och styrketräning under min ruvning. Drog ner lite på tempot och vikter så att det kändes bra. Tog även Powerwalks. För mig så var det viktigt att röra på mig då det får mig att må bra.

    Här sitter jag nu i v.7+2 så för mig så var inte träningen ett hinder för att få ett plus. Men jag tror att man ska lyssna på sina inre tankar, om man är orolig över att träningen kan påverka negativt, så kanske man ska lyssna på det. För om det inte går vägen vill man inte behöva tänka ?var det för att jag tränade?

    Idag ska jag på VUL så får väl se om skrutten mår bra där inne. Men för mig har träningen hjälp mig att må lite bättre under en annars väldigt påfrestande process. <3

    Det låter ändå vettigt, får försöka lyssna på kroppen helt enkelt, kommer klättra på väggarna om jag inte får träna nu när jag börjar komma ifrån krassligheten.


    Hoppas verkligen att du får se en liten frisk en med ett pickande hjärta Hjärta


     


    Inalina skrev 2021-10-07 11:21:59 följande:
    Åh skönt att ni kan vara där tillsammans vid återföringen!!Solig 

    Min man har aldrig vart med vid det tillfället heller märkligt nog, männens roll i det här rent fysiskt kan ju faktiskt vara väldigt liten. Förra gången var ju min man inte med öht då vi hade frysta simmare på kliniken. Herregud, tror han skulle bli galen av alla besök och allt man ska stå ut med gällande blodprover etc om det var han och inte jag som skulle genomgå alla undersökningar... (däremot har jag ett väldigt fint psykologiskt stöd hos honom vilket ju känns viktigare.) Får nog sätta honom på lite Zink nu om han ska lämna prov i november på kliniken dock, för att maxa motiliteten på simmarna!

    ang träning håller jag med om att det är svårt, man mår ju inte direkt bra av att inte träna alls, jag har kört spinning under stimulering och ruvning så cykling är nog en ganska bra aktivitet. Jag har bara hört att för tunga luft och hopp ska undvikas.
    Kram!Hjärta

    Ja det känns som att de bara är lite av ett bihang där, lite synd. Min sambo vill väldigt gärna vara med på det mesta men det går ju inte riktigt. Så blir nog kul att få vara med även om insättning bara tar 5 minuter så är det ändå något fint i det.

    Hoppas att Zink och färska spermier kan vara något som gör skillnad nu i novemberHjärta Och så får jag låta bli att lyfta det tyngsta jag kan helt enkelt haha. Så svårt när man bara vill få alla förutsättningar som finns.

  • Dibella
    senapp skrev 2021-10-07 12:08:00 följande:

    Jag står inför att påbörja IVF nästa år om inget magiskt händer innan dess. Har goda förutsättningar för IVF säger de. Det kommer ju att bli dyrt inser jag, men finns inget jag hellre lägger mina pengar på <3

    Hur väljer de om man ska ha långa eller korta protokollet? Tar man paus mellan försöken eller kör man på direkt när mensen kommit?

    Ingår FET i ett försök, eller är det utanför försöken? Gör man isåfall sina 3 försök, och sen FET eller "blandar" man? 


    Hoppas att magin kommer innan, men annars så låter det ju bra att ni har goda förutsättningar för IVF.


    Om man är barnlös eller åtmistone en utav ett par är barnlösa så brukar det ingå 3 landstingsfinansierade försök som är gratis. Där brukar man köra ett protokoll långt eller kort och får man något till frysen så sätts denna in innan man gör en till IVF omgång. Iallafall när det kommer till IVF stimuleringar så brukar de vilja ha en mens emellan. Så kör du IVF i augusti så blir nästa IVF i oktober brukar de önska. 


    Privat brukar det vara vanligare att man kör en IVF omgång (med ET) och att det man ev. får till frysen inte ingår. Då får man betala extra för FET. 

  • Dibella
    Amelia84 skrev 2021-10-07 16:01:13 följande:

    Idag kom äntligen dagen jag har väntat på. Tidigt VUL. Har gått och vart så orolig till och från då mina symptom kommer och går dagligen. Men där fanns en liten skrutt med ett pickande hjärta. Allt såg jättefint ut och den växer precis som den ska! Vilken lättnad och vilken LYCKA! Nu kan jag äntligen börja tro på att vi kommer få ett litet tillskott i maj! Jag kommer självklart hänga kvar och heja på er! Man blir ju så engagerad i allas resa trots att man aldrig träffats! Så nu håller jag tummarna för många plus i tråden!

    Kram på er alla!


    Grattis {#emotions_dlg.flower} vad skönt!
  • Dibella
    Inalina skrev 2021-10-08 10:07:43 följande:
    Hej! Och jättestort lycka till idag, när ska du till kliniken? 

    Jodå min man vill också vara med och gärna vara inblandad i alla beslut etc men det är ju en ganska komplex process och jag (och många andra) läser ju olika studier etc och lär oss ju massor med saker vid sidan om också så min kunskapsnivå om IVF ligger så otroligt mkt högre än min mans vilket jag tror han har märkt, så här låter han mig styra. :)
    (han har förresten vart i väg o handlat flera rör med zink brustabletter idag haha!

    men här i Schweiz har han ju varit med även på kliniken när han fått, men dock inte blivit tillåten att vara med pga Corona vid vare sig ÄP eller återföring.

    Jag vet att man vill att det lilla fröet ska få så fina förutsättningar som möjligt men jag tror vi vågar tro på att starka embryona klarar sig igenom både träningspass, sex, psykisk oro och allt däremellanFlört kram!

    Tack Hjärta ja det är ingen som ringt än så jag väntar mig att få en tvådagars nu kl 13:30. Skönt att kunna få något åter, kändes inte så i onsdags, men med en dag i taget så fungerar det bra iallafall. Tror och hoppas att ruvartiden inte kommer bli lika tuff denna gången, men tyvärr infaller beräknad mens på en onsdag, hade velat undvika att testa tidigt denna gång, men vågar inte sitta på jobbet och få blödning... så segt!


    Ja man ger ju sig in i processen på ett helt annat sätt än vad ens partner gör tänker jag, läser och läser. Men det låter som han är med på noterna med zink och är fin och stöttande. Nästa ÄP kanske blir lite mindre restriktioner förhoppningsvis! 

  • Dibella

    Då är man officiellt ruvare! Fick en tvådagars återförd nu. Jag har gått och haft hjärtklappning och stirrat på telefonen sen i onsdags eftersom de 4 små äggen som plockades tänkte jag var omogna och att det inte skulle bli någon befruktning. När vi sitter ner med läkaren och embryologen innan återföringen så frågar läkaren "Har den tidigare kliniken sagt något om er äggkvalitet?" och jag känner bara hur hjärtat sjunker, inte undra på att det inte blir något barn.


    Sen säger han "För vi fick ut 4 ägg, ett var omoget och de andra tre är så bra de bara kan bli, de utvecklas precis som de ska, ser jättefina ut och vi har bara valt en slumpmässig att återföra idag eftersom alla 3 är lika fina."


    Nu är det visserligen bara 2 dagars embryon änsålänge, men känns som att de har goda förhoppningar om att kanske kunna få till frysen också om de fortsatte såhär. Gud va skönt med bra besked kände jag Solig

  • Dibella
    Inalina skrev 2021-10-08 17:07:10 följande:

    Men åh drömbesked ju!!!! Denna gången ska det fasiken bli bebis för er!!! jag tyckte nog ändå att det lät som att er kvalitet är bra även förra gången då ni hade hyfsat få ägg men ändå fick till frysen, var nog bara otur att du fick tillbaka det som inte fortsatte utvecklas. Fick du se den lilla rackaren innan den fick boa in sig? 

    Skönt att du bara kan njuta denna helgen utan diverse tester eller annat att fundera över! Stor kram!


    Ja det kanske är så ändå, lite flyt vill man ändå ha, så hoppas detta e vårt. Ja vi fick se den på en skärm innan den sögs upp i katetern och sattes in, kändes väldigt häftigt, vi fick aldrig se dem på förra kliniken. Nu ska jag bara slappa till max. Hoppas du får en fin helg <3 kram
Svar på tråden Vi som startar ivf behandling 2021