• Dibella

    Vi som startar ivf behandling 2021

    Inalina skrev 2021-10-01 10:11:56 följande:
    stort lycka till på VUL idag och att du får tid för ÄP nästa vecka! (så man kan förbereda sig med jobb etc...är ju liksom lite krångligt som det är ändå med att passa in allting. Har du möjlighet att jobba hemifrån?)

    ok jag kör också lite extra d-vitamin nu precis vid ÄL, 10 droppar låter väl ganska lagom.

    Tack Hjärta gick sisådär känner jag, men man får vara glad att det finns blåsor alls. Fanns 5 blåsor i ok storlek, dock för varierat, så läkaren bokade in plock på onsdag nästa vecka och offrar en blåsa som blivit stor och hoppas på att några som ligger på 10-11 ska hinna ikapp. Så i värsta fall 4 blåsor, i bästa fall.. några till? Jag siktar in mig på att jag hoppas på 3 mogna ägg och att alla 3 eller åtminstone 2 befruktas. Inte vad jag hoppats på, men orkar inte bli ledsen heller. Om det bara blir så få, så tror jag att jag kommer fråga om de kan föra tillbaka två istället för att odla vidare.


    10 droppar, vad ligger det på i enheter tror du? All extra D-vitamin är bra D-vitamin tror jag på!


     

  • Dibella
    Inalina skrev 2021-10-01 13:38:53 följande:
    Ok, jag förstår att du inte är supernöjd men det säger ju egentligen inget om ni får en bebis eller inte denna gången, lite så måste man nog tänka.
    Jag tycker oftast det är bra att de väntar så länge som möjligt med ÄP (speciellt när man inte riskerar överstimulering direkt...) vilken sprutdag blir det på ons?

    ska du inte på något mer VUL nu då? Visst hade ni få blåsor förra gången också där du fick tillbaka ett fint 2 dagars och en blastis till frysen?

     själv vet jag inte riktigt hur jag ska göra, jag vill ju börja stimulering vid nästa mens (vilket jag tror är OK för kliniken) - men om nu mensen kommer som beräknat: typ 15 okt, och jag sprutar i 13 dagar, dvs ÄP på dag 15, så är det fre den 29 okt, en släkting kommer och hälsar på oss måndagen den 1 nov, ska jag liksom riskera att behöva åka i väg för en återföring den veckan då?? och vad fasen ska jag ha för ursäkt då... börjar fundera på att säga att det är en mässa i Sthlm den veckan och att jobbet vill att jag ska åka.... herregud suck alltså, man kanske bara borde leva sitt liv under sten helt enkelt och inte ha planer hela tidenTungan ute
    kör jag långa protokollet blir det ju inte det problemet, men jag fasar för att ta den där hemska hormonstoppande sprutan igen så jag får väl se vad kliniken säger på tisdag 'helt enkelt'...
    kram!

    Tror plocket blir på dag 14 isåfall, så inget konstigt egentligen, det blir inget mer VUL utan dom bara kör. Minns inte 100 hur många blåsor vi hade på VUL förra gången 6 kanske, växte till en hel del i sista stund, men det var nog också de som sedan var omogna. Vet bara att vi fick plockat 11 ägg, 6 mogna, 5 befruktade. Lär nog bli en del omogna denna gången med kan jag tänka mig. Men som du säger så är det inte det som bestämmer om det blir barn eller inte!


    Förra gången blev det en åter och en till frys precis, men utgångsläget denna gången känns lite sämre tyvärr.


    Alltid den återkommande problematiken kring allt som krockar med IVF processen haha. Tror ändå du kan komma ifrån med mässa eller konferens som ursäkt! Du vill helst köra korta protokollet med tanke på att nedregleringen kanske inte är så spännande?


     


     

  • Dibella
    smulis85 skrev 2021-10-01 19:44:32 följande:

    Jaha här var de bara 3 äggblåsor som var stora nog idag :( Blir ÄP på måndag i alla fall för ser ut som de 3 äggen tar allt och tränger undan de andra. Känner inga stora förhoppningar, hoppas på att få ut ett ägg.


    Förstår känslan av besvikelse, men som andra skrivit så behövs det bara ett lyckoägg. Jag kommer ha 4 i okej storlek troligtvis till plock på onsdag. Så jag kände mig oerhört besviken men det har börjat lägga sig lite nu och hoppas att det istället blir väldigt fina och mogna ägg som kan bli något! Håller tummarna för oss båda {#emotions_dlg.flower}
  • Dibella

    Från sprutdag två fram tills två dagar sedan så har det varit full aktivitet i äggstockarna, sen bara stendog det. Skönt på sätt och vis men också nervigt. Slutat växa? Släppt? Gått upp i rök? Känns som hur många gånger man än gör denna process så blir man aldrig helt bekväm och avslappnad i det Drömmer 


    Ovitrelle ikväll, men har redan ont i brösten sedan några dagar tillbaka. Återföring förhoppningsvis på fredag! Äntligen.

  • Dibella
    Steeph skrev 2021-10-04 12:59:09 följande:

    Hej på er! Är på äl+10 och är så säker på att vi inte lyckades på sista försöket innan ivf, men det är helt okej.

    Nu väntar jag mens inom 3-5 dagar. Hur gör jag om jag får mens på fredag kväll? Ringer jag in till Linnékliniken på måndag morgon då? För man ska ju boka in ett VUL på dag 7. Eller blir det för ?sent? att låta hela helgen passera? Jag har fått instruktioner att börja med sprutor på cykeldag 1.


    Jag pratade med kliniken innan och de sa att kom det efter arbetstid eller helg så hade jag klartecken att börja utan deras godkännande, och sedan ringa för att boka VUL tidigaste möjliga vardag, du kan alltid ringa och kika om du kan få samma deal? 
  • Dibella
    Inalina skrev 2021-10-04 10:21:11 följande:
    Dibella skrev 2021-10-04 08:08:27 följande:

    Från sprutdag två fram tills två dagar sedan så har det varit full aktivitet i äggstockarna, sen bara stendog det. Skönt på sätt och vis men också nervigt. Slutat växa? Släppt? Gått upp i rök? Känns som hur många gånger man än gör denna process så blir man aldrig helt bekväm och avslappnad i det Drömmer 


    Ovitrelle ikväll, men har redan ont i brösten sedan några dagar tillbaka. Återföring förhoppningsvis på fredag! Äntligen.


    hej!! jaha mindes inte att du hade så pass många äggblåsor förra gången, låter ju ändå som att dina mogna ägg har väldigt bra chans till befruktning! Ja visst är det konstigt att man känner massor i magen ena dagen och nästa dag, INGENTING?? men nej de slutar inte växa bara sådär, eller släpper för den delen, där verkar de där Fyremadel-sprutorna ge bra skydd :) 

    jag undrar om det var det som hände mig förra gången då min nedregleringsspruta skulle skydda äggblåsorna från att släppa, kanske är den inte lika 'stark' som Fyremadel-sprutan eller liknande man får...

    Nja för mig spelar nog ingen roll med korta eller långa protokollet denna gången, kör man långa förstår jag det som att det är större chans att blåsorna växer mer jämnt, (men då vill jag fråga efter den där nässprayen och inte ta helvetes-sprutan Zoladex!) Tajmingmässigt skulle det ev vara bättre att köra igång med långa protokollet faktiskt, jag upplevde inga särskilda nedregleringsbesvär senast vad jag vill minnas, men vet inte om det är annorlunda med nässprayen.

    Busy vecka för dig nu!! håller alla tummar på att du får ett fint embryo tillbaka på fre tidigast!Hjärta

    Ja, jättekonstigt att det bara slutar, nu är det bara ett generellt magknip istället. Men som du säger så slutar de nog inte växa eller släppa heller för den delen. 


    Vad var det som var jobbigt med nedregleringssprutan? Känns smidigt att kunna ta en spruta ist för nässpray men jag kanske missat något här :D


    Nu är det möte imorgon va? Får vi peppa för en riktigt bra plan framöver med rätt mediciner och protokoll som fungerar tidsmässigt! Hjärta


     


    smulis85 skrev 2021-10-04 12:29:52 följande:

    Liten uppdatering från mig precis kommit hem från äggplocket. Ont gjorde det och de var tvungen och trycka på magen då ena äggstocken var lite högt uppe. Men hör här jag som trodde 3 ägg Max då de bara fanns 3 stora blåsor i fredags, fick ut 8ägg!!! Så glad!! :) nu hoppas jag på några befruktade och i så fall är jag snart ruvade jag med :)


    Tråkigt att du upplevde smärta, hoppas att du nu efteråt ändå repar dig snabbt! Men gud va gott att du fick ut hela 8 st! Super ju.


    Så var det för mig vid 2a IVF med bara några få vid vul och 11 vid plock! Helt galet, dock var vissa av de senast tillväxta omogna men jag hoppas på samma denna gången ändå.
    Nu hoppas vi på fina befruktningar och återföring torsdag då troligtvis? {#emotions_dlg.flower}

  • Dibella
    Inalina skrev 2021-10-04 13:51:57 följande:
    jag tror jag har känt inför varje äggplock (4 st) att äggen måste ha släppt för sista dagarna har jag inte märkt av nånting alls och däremot haft ganska mkt ont och obehag mkt tidigare i processenFörvånad framförallt upplevde jag ägglossningssymptom en eller ett par dagar innan ÄP som är så psykiskt påfrestande! hoppas på så många ägg som möjligt på ons, ska du in tidigt på morgonen?

    Jag tror jag blev ganska stressad av den där sprutan - den måste tas av en skicklig och RUTINERAD sköterska eller läkare, då ´kolven´(säger man så??) känns som typ 2 cm tjock, man sprutar in ett implantat i huden som ska avsöndra hormon eller hur det nu är). sedan kände jag mig stressad över att man skulle få en blödning inom en vecka typ men min kom efter 10 dagar så jag nojade mig för det.. sen varade blödningen mkt längre än en mens också och man fick inte börja sprutorna förrän blödningen var över. Jag ska nog försöka propsa på korta protokollet med antingen Pergoveris eller Menopur/ eller ev någon blandning, får nästan ont i magen över att jag har så många frågor till kliniken med läkaren i morgon. Obestämd  i morgon efter lunch är mötet!

    Mannen ska vara med också och där är jag väl lite orolig att han ska ställa för mkt frågor om vad som gick 'fel' förra gången och liksom trampa dem på tårna litegrann, men jag hoppas såklart att han inte gör det på fel sätt. Jag är ju den som vart i kontakt och kommunicerat med kliniken och min koordinator fram och tillbaka i över ett år så det kan ju bli lite fel när någon annan ska blanda sig i...kram! Hjärta

    Det hör nog till nojan Drömmer Yes, ska dit 7.30 på onsdag, mannen lämnar prov kl 8 och sen är det gotime! Ska bli så skönt efter fredag när allt är klappat och klart. Inget mer spring eller ledigt från jobbet, har en student jag har hand om på jobbet, samt en kollega som är lite fundersam vad jag håller på med som behöver vara borta när jag själv har viktiga möten osv. Men men, hoppas att de håller sig lugna tills allt är klart, sen om det blir en graviditet så kommer ju folk förmodligen förstå.


    Oj, då förstår jag att du inte vill ha den sprutan igen, låter inte alls spännande, bara meckigt. Men hoppas att läkarna tar sig tid och lyssnar och kommer fram till ett bra protokoll imon och att mannen din låter dig köra den mesta kommunikationen som är van vid detta laget Flört Tror det kommer gå bra imon, dom bör ju hörsamma i den mån att de kan förändra saker men att det inte uppenbart kommer bli sämre på något sätt. Hoppas på bra besked imon då Hjärta

  • Dibella
    SilverDarling skrev 2021-10-04 17:05:37 följande:

    Hej på er! 

    Jag har precis kört igång min första IVF, så jag hoppas jag får hänga med er här  hade mitt första UL idag för att kolla blåsor, och de såg 2 st på höger som var jättemogna (21-22 mm) plus en till på vänster... sen såg de några fler mindre blåsor bakom också som de hoppas skulle komma ikapp till på torsdag när vi har bokat tid för ÄP. Läkaren ville inte vänta längre än så då hon var rädd att vi skulle förlora de mogna om vi väntade längre.

    Det är första IVF'en så man vet liksom inte riktigt hur man ska känna nu. 3 ägg känns ju som ingenting, men sen vet jag ju att kvalitén är det viktiga, och den vet man ju ingenting om nu när det är första omgången... 

    Är det någon som vet om klinikerna brukar ha återinföring på helger? om jag plockar på torsdag borde återföring vara lördag, men jag är tveksam till om de är öppna då (?) och jag glömde självklart fråga när jag var där... 


    Hej och välkommen! Hoppas att du får ett bra första plock och att det är riktiga guldisar du får ut! Första gången brukar benämnas som lite testomgång innan man vet vad som funkar för en. Jag har ÄP imon så hoppas vi kan ruva ihop om några dagar!
  • Dibella
    Inalina skrev 2021-10-05 14:20:22 följande:

    Hejsan, nu har jag haft möte med kliniken i Prag.

    Inga jättepositiva utlåtande från dem, de tycker vi ska köra med äggdonation eftersom mina IVFer vart så dåliga på sistone. 

    Dock är varken jag eller mannen redo för det och jag TROR verkligen på att jag kan framkalla ETT bra ägg för ett syskon om vi fortsätter försöka...

    I alla fall, vi kom väl fram till att vi kör igång tidigast i november då de vill att man vilar kroppen några månader när jag fått så höga doser ev medicin i augusti, de vill helst att jag gör långa metoden med den där fruktansvärda sprutan (men jag kan nog få igenom korta metoden också) det var ju uppenbarligen inget jättemkt bättre utfall med långa metoden senast.

    De vill gärna att min man skulle vara där för ett färskt spermaprov vid äggplocket så denna gången blir det att vi får åka dit alla tre när jag ska ha äggplock. (vi har ju ingenstans att göra av vår lilla mirakeldotter om vi båda åker i väg..) 

    Så lite besvikelse var det med mötet även om jag tycker det är bra att de var hårda med att man måste vila kroppen och äggstockarna lite efter en 'tuff' behandling, och om färska simmare är bättre ska de ju få det..

    Jag skulle få Pergoveris nästa gång som är någon blandning mellan Gonal F och Menopur (jag fattar inte exakt hur) men det var ju den medicinen som verkar ha funkat bäst på mig de senaste 3 IVFerna. de sa att anlendingen att de inte vill ge menopur är för att det inte är reglerat hur stora doser det finns av vissa ämnen.) också väldigt oklart men jag orkade inte gå in på detaljerna...

    ja ursäkta för långt inlägg, men nu är det ju upp till oss att köra en sista IVF-omgång (enligt kliniken i alla fall...- de vill väl inte att vi förstör deras statistik genom att fortsätta för evigt...) och det verkar i alla fall som att jag kan få ruva igen innan jul åtminstone! Kram, känns lite tufft eftersom de inte kändes så optimistiska men jag vill inte ge upp ännu...


    Förstår att du är besviken med att behöva dels vila och vänta men också att de inte är superpositiva och talar om donation, ni kommer motbevisa dem här nu i november! Jag hoppas verkligen att det kommer bli bra med Pergoveris, massa kramar till dig.
  • Dibella
    Inalina skrev 2021-10-06 09:35:44 följande:
    jo men jag har fortfarande hoppet och tron att vi kan lyckas, kanske lever jag i en fantastivärld, vem vet ? 
    kan ju även förstå att de rekommenderar andra åtgärder efter 3 uppenbarligen misslyckade IVFer där vi försökt lite olika grejer varje gång. (dock inte ALLT haha)

    Hoppas allt går finfint idag, skriv när du är hemma igen!!Hjärta

    Tänker att ni gör rätt i att hålla kvar hoppet en stund till och testar något som förhoppningsvis kommer fungera bättre för dig. Plocket gick bra, jag har sällan något problem med mina plock som tur är, jag svarar kanske bra på morfinet för har aldrig ont, fören efteråt då :) Fick dock bara ut 4 ägg, 7 blåsor punkterades. Så är väldigt besviken, samtidigt såklart tacksam att det ens fanns 4. Mest orolig över att de är omogna då blåsorna såg väldigt små ut i jämförelse med hur de sätt ut på VUL samt tidigare plock.


     


    Clemmentina skrev 2021-10-06 08:05:42 följande:
    Lycka till på äggplocket! :)
    Hjärta tack
    SilverDarling skrev 2021-10-06 13:10:45 följande:
    Jaaaa Glad jag är lite nervös, vet inte vad jag ska förvänta mig av ett ÄP för har läst att folk reagerar så olika på det. Vissa får jätteont och andra mår prima. 
    Jag hoppas att äggen inte stuckit iväg nu eftersom de var så mogna redan i måndags, fick ta en extra Fyremadel för att försöka hålla kvar demFörvånad

    Är det någon av er som tempar eller har gjort det tidigare? Jag tycker det är lite spännande att se på skillnaden på denna cykel som då är IVF mot hur de har varit annars... men hittills har det bara förvirrat migObestämd 


    Jag hoppas verkligen att du kommer få en fin upplevelse, alla mina 3 plock har gått väldigt bra och smärtfritt och jag önskar att alla kan få den upplevelsen.


    Extremt sällsynt att äggen rymmer så dom är nog klara att plockas imon istället! 


    Jag tempade förr men fick lägga av med det eftersom jag stressade upp mig själv så enormt, så läkarna som utredde mig för barnlöshet sa åt mig att lägga av hehe. Tror inte det går att göra någon typ av logik eller jämförelse med en vanlig cykel när det kommer till IVF. Kanske bättre att bara slappna av denna cykeln :) Lycka till nu! {#emotions_dlg.flower}

Svar på tråden Vi som startar ivf behandling 2021