• Dibella

    Vi som startar ivf behandling 2021

    Steeph skrev 2021-09-02 12:14:22 följande:
    Ja jag hoppas att IVF är ett bra beslut. Det var vårat andra ma på 1,5 år. Vi kan bli gravida men det tar tid mellan graviditeterna. Så det här är ett sätt att skynda på hela processen och förhoppningsvis få en lyckad graviditet.

    Exakt, vi hade får tid till utredning när vi blev gravida för andra gången.
    Tråkigt att man inte kan få hjälp när man sitter i den sitsen, ni är ju lika mycket barnlösa som alla andra som står utan efter 1.5 år. Men hoppas att det går vägen nu då Hjärta
  • Dibella
    Inalina skrev 2021-09-02 13:28:02 följande:

    Hej alla!
    har vart på andra VUL nu under stimuleringen och det känns försiktigt positivt, än så länge ser allt bra ut med ca 12 äggblåsor som är ungefär lika stora. mellan 12-16mm idag på sprutdag 11. Någon som minns hur stora de ska vara vid ÄP? 

    Väntar på besked från min klinik i Prag som förhoppningsvis håller fast vid ÄP på måndag!! Åh vad jag önskar att de får ut mogna ägg som kan befruktas ordentligt, är också trött på den här limbon nu med allt planerande och pusslande för att få ihop alla kontroller, resor, sprutor, etc etc. 

    Kram till er alla kämparHjärta


    Vad skönt att de verkar vara så många i någorlunda samma storlek! Hoppas vi på plock på måndag! Har för mig att de brukar ligga runt 20-23mm närmare plocket? Ingen stelkoll dock. Förstår det varit en hel del, speciellt när ni gör det i ett helt annat land, men snart är det ruvartider Hjärta
  • Dibella
    Lusselelle123 skrev 2021-09-02 14:10:56 följande:
    Ja verkligen! Skönt att höra att ni var nöjda där för det är hos just dom vi har vårt första möte inbokat imorgon :)  Hade sån otur med gynekolog under utredningen så det känns väldigt viktigt att det inte blir så igen. Ja känslan är fruktansvärd, men den lättade lite när vi började prata om att gå privat så det känns som helt rätt beslut Glad

    Tyckte inte heller vår gyn under utredningen var fantastisk direkt.. men Nordics personal var bra, jag menar.. dom vill ju såklart få kunder, så det är serviceSkrattande speciellt under äggplocken var dom fantastiska på att lugna och trygga, tycker jag var väldigt fint och skönt när man gjorde det första gången.


    Tror det är när man har ett konkret mål, då känns det genast lite lättare att hantera känslorna kring barnlösheten. Efter vår 2a IVF inte funkade och innan vi hade fått tid till Sahlgrenska och man bara hängde i luften var det sämsta jag någonsin mått, usch. Mådde genast bättre när jag fick tid för nästa IVF planering som tur var {#emotions_dlg.flower} Nordic har en terapeut som ingår 1 samtal om man köper en omgång via dem, rekommenderar att gå om man orkar :) 


    Inalina skrev 2021-09-02 14:49:45 följande:
    en liten uppdatering här: fick svar från min klinik i Prag som tyckte mina ägg växte lite långsamt så nu vill de att jag gör ännu ett ultraljud på lördag.. suck.. så kanske blir det ett senare äggplock nu istället och hela min planering faller med resan och allt..Obestämd min man är ju dessutom bortrest från måndag den 13 sep och min nuvarande återföring var planerad till lö den 11 sep, och förmodligen har de inte öppet på söndagenSkrikandes får hoppas de är ok med en återföring dag 3 istället! suck man får ju magsår av detta...
    Åh nej, förstår magontet. Men blåsorna kan ju rusa iväg här lite i dagarna och du kanske fortfarande får besked på lördag om ÄP på måndag, känns som de ökar på lite snabbare mot slutet? Så hoppas verkligen det är så för dig. Annars förstår jag att hela planeringen raseras, men det löser sig nog på något sätt ändå hoppas jag Hjärta du har ju fått 3 dagars insatt tidigare, så förhoppningsvis är det inga konstigheter även nu.

  • Dibella
    Lusselelle123 skrev 2021-09-02 21:23:19 följande:

    Gjorde ni också utredningen hos Göteborgs kvinnoklinik? 


    Vad skönt att höra att ni var nöjda och blev väl omhändertagna, för jag har varit så himla rädd för att välja fel klinik och bli dåligt bemött igen. Framförallt då processen med IVF känns himla läskig..


    Exakt, att ha det hängandes i luften är fruktansvärt påfrestande för måendet och det blir precis som du säger lite "lättare" då man får något hopp som ligger närmare i tiden. Låter ju super att man kan få ett samtal med en terapeut också, det ska jag verkligen nyttja!! {#emotions_dlg.flower}


    Yes, också via GKK, sköna var att utredningen gick snabbt, men tyckte läkaren som utredde oss var lite brysk och allmänt oempatisk tyvärr, men de jag träffat efter detta har alla varit bra, både på Nordic och RMC som tur är, man är ju skör som man är i denna process, behöver inte att något mer känns jobbigt :P


    Ja processen med IVF kändes helt oöverstiglig första gången, men gick definitivt så mycket smidigare än jag någonsin kunde trott, hoppas du får samma upplevelse med. 


     


    Inalina skrev 2021-09-03 08:43:36 följande:
    hej! tack för stödet :) nu känns det liite bättre då jag förmodligen får propsa på en dag 3 återföring istället. jag ska skriva till kliniken nu, i vanliga fall är det ju deras embryologer som bestämmer det.

    lite jobbigt att jag har ultraljud kl 11 på lördag och måste skicka svaret till kliniken som då ska komma tillbaka till mig med besked om ÄP, så jag kommer ju sitta på nålar på lördag. jag får nog ändå åka söndag kväll även om plocket blir på tisdag, går inga bättre flyg ändå.. jag vill ju absolut inte ha omogna ägg vid ÄP utan det känns ju som det allra viktigaste momentet i det här. hur känns det för dig nu? snart är du igång!!!

    Klart det viktigaste är att blåsorna är i bästa möjliga skick, hoppas att det ser bra ut på lördag. Kanske blir att du får stanna ett par nätter extra då i värsta fall? Håller tummarna för att allt blir smidigt!


    Jo jag håller på och jagar ÄL nu med stickor och hoppas på omslag nu under helgen, då är det bara 2 veckor kvar! Jag är ovanligt pepp faktiskt :) längtar riktigt mycket. Haft många månader nu där jag varit fast i tanken att jag aldrig kommer bli gravid, men tror semestern gett mig lite ny energi för att orka ha lite nytt hopp Hjärta


     


    Fogeln skrev 2021-09-03 08:00:48 följande:

    Hej på er!

    Jag försöker mig på ett i lägg efter att ha läst igenom hela tråden under vår planering för FET.

    Jag är 33 och min man 44. Vi har en dotter på snart 4 som blev till på tredje IVFen.

    Resan till dess var 4 är egna försök, överviktsoperation och viktminskning ca 100kg, två års egna försök, utredning, IVF 1 - inga ägg, IVF 2 - fyra ägg, inga befruktade, IVF 3 - tre ägg, alla befruktade och två till frys där ET resulterade i vår dotter.

    Nu är vi i planeringen för att sätta tillbaka första frysta 6-dagars och hoppas verkligen att någon av de frysta kan ta sig. Jag skulle ringa in vid ägglossning den här månaden och få återföring nu men fick aldrig något omslag på stickorna så nu är det läkarbesök för att planera för stimulerad cykel istället.

    Det känns som att all ångest och allt jobbigt från de första omgångarna 2016 kommer tillbaka i den här processen.

    Hur orkar ni hålla ihop genom allt det här? Jag känner bara för att lägga mig i sängen och sova konstant.

    Hoppas iaf att läkarbesöket idag går bra och att jag kan få lite hopp inför kommande månad ????????????????


    Välkommen {#emotions_dlg.flower} 

    Vilken resa ni gjort! Får verkligen hoppas att de blastisar ni har kvar blir ett litet syskon :)


    Kan tänka mig att mycket ångest och känslor kan komma tillbaka med full kraft när man tidigare varit med om barnlöshet. Man orkar ju på något konstigt sätt, trots att det känns i perioder som det aldrig ska gå och man aldrig ska orka. Hoppas det går bra på läkarbesöket!

  • Dibella
    Inalina skrev 2021-09-04 13:48:49 följande:
    Åh jag blev så glad nu på ultraljudet idag för nu hade ganska många - typ 12-14 st äggblåsor vuxit till 18-20mm Solig! så kliniken bestämde att det blir plock måndag morgon så min tidsplan håller!!{#emotions_dlg.flower} flyger till prag i morgon och hem tis morgon! sen finns fortfarande chansen till återföring av blastocyst i så fall på lördag om några överlever, men det återstår ju att se, annars blir det torsdag! kände att jag ville skriva av mig till dig!
    Va skönt Hjärta bra vuxet av blåsorna! och bra antal! Hoppas allt flyter på såhär.
  • Dibella
    Inalina skrev 2021-09-06 22:19:11 följande:
    tack det värmer att ni är så stöttande i tråden, man behöver aldrig känna sig ensam trots att man sitter helt själv på ett hotellrum i Prag och kollar MTV;)

    de hade tänkt att återföra ett (då jag trodde jag skulle få några blastocyster) men kanske får övertala dem till 2 st beroende på hur det ser ut i morgon. (min klinik är lite trött på mig känner jag då de trodde att jag skulle stanna kvar här till på lördag om det behövdes...) 

    Läkaren sa tydligt att han hittade 8 oocyter som också hade 8 ägg. Han såg väldigt frågande ut när jag frågade vad som hänt med de andra 9 som fanns på ultraljudet i lördags.. jag tycker det är dåligt att han inte blivit briefad hur många äggblåsor jag hade på senaste ultraljudet (som gjordes i schweiz).

    Jag undrar ju helt ärligt om de inte kollade så jäkla noga liksom, eller om de glömde en äggstock??? mycket märkligt, för jag har hört att om äggen släpper för tidigt så släpper alla, inte bara några stycken.. Kanske släppte alla från ena äggstocken? behöver få lite svar där från kliniken känner jag... 

    Ja nu håller jag alla tummar för befruktning imorgon! kram!
    Oj, massa frågor att få svar från kliniken, förstår att du undrar vad som hände med de andra blåsorna ju! Hoppas att de som blev plockade kommer vara superfina nu efter vila, vitaminer och sol i sommar. Finns förhoppningsvis ett litet syskon i denna omgången ändå {#emotions_dlg.flower}
  • Dibella
    Inalina skrev 2021-09-07 11:08:39 följande:

    Hej IVF-vänner,

    nu har jag fått svar på befruktningen av mina 5 små embryon från igår, där endast 2 verkar ha befruktats normalt till idag. Obestämd De sparar de andra för att se om något mer händer under dagen men hoppet är nog ganska litet för det.

    Fick ett långt mail från kliniken bland annat ang. varför de bara hittat 8 äggblåsor och inte 17 som i senaste ultraljudet men deras förklaring är att man borde vara där för sista ultraljudet så att de kan räkna själva, för olika kliniker/ultraljudskontroller kan visa olika. Kommer ju aldrig få en förklaring till detta. De konstaterade att min äggkvalitet är ganska dålig (surprice!) så det får vi ta vidare om det blir ett nytt försök eller hur vi gör. 

    Jag hoppas nu innerligt att de båda ska fortsätta utvecklas till i morgon så jag får sätta tillbaka båda. Bad kliniken om detta och får se om de sätter sig på tvären. känns ju ganska uppgivet just nu även om jag vet att det finns en chans ändå såklart. Mardrömmen är ju att de kontaktar mig imorgon och säger att inget av embryona överlevt nattenObestämd 
    Man kan ju inte göra annat än att hoppas i den här karusellen, känns som att jag nästan blir avtrubbad av alla dåliga besked hela tiden. sen är jag ingen person som ger upp i första taget men man vill ju också bara kunna njuta och inte hela tiden ha i bakhuvudet vad man ska ha för plan inför nästa IVF... 
    kram på erHjärta


    Vad tråkigt att läsa detta, upp och ner och upp och ner med alla dess besked hela tiden. De vågar ändå uttala sig om äggkvalité? De verkar de inte våga göra här.


    Jag hoppas verkligen att dom ringer och säger att de två ni har utvecklat sig superfint och får sättas in Hjärta Än är det inte slutet på detta.

  • Dibella
    Inalina skrev 2021-09-08 10:51:27 följande:

    Hej tjejer!!! (ni måste vara trötta på mig vid det här laget med alla uppdateringar Drömmer!!) 

    MEN NU ÅR JAG RUVARE!!!!  tjohoooo är så himla himla glad Solig (ja den här processen är ju en bergochdalbana...) 

    Mitt ena embryo som klarade befruktningen bra hade delat sig SUPERFINT och hade 4 celler i morse, men hann dela sig till 6 celler innan återföringen!

    Detta känns så otroligt då mina ägg brukar vara så himla långsamma o tröga och läkaren sa att detta var ett toppembryo! (vilket jag aldrig fått höra innan vid mina återföringar). är så glad o lättad att jag kan börja gråta Hjärta

    Nu har alltså hoppet tänts igen, och jag har 2 embryon i labbet som vaknade till och de odlar vidare som jag får uppdateringar på de närmaste dagarna.

    Oj vad jag hoppas att detta är guldägget och syskonet som är så otroligt efterlängtat, nu kan jag inte påverka mer utan ska bara njuta av att vara gravid tills motsatsen bevisats. 
    {#emotions_dlg.flower}


    Yay!Solig va skönt att det vände och du fick en superfin tillbaka! Och finns hopp om de två som ska komma ikapp sig lite. 
  • Dibella
    chislin skrev 2021-09-08 10:04:11 följande:

    Första UL på dag 8:

    Höger äggstock: ingenting

    Vänster äggstock: 4 st, 14 mm. 3 st, 9-10 mm.

    Känns som att det är vääääldigt dåligt?. Ni med erfarenhet, vad säger ni?


    7 st på första VUL känns bra! Det är som folk sagt innan att äggstockarna ibland reagerar olika mycket. Jag trodde att min vänstra äggstock var stendöd efter första IVF, men vid andra IVF var det den som hade flest ägg, så är från gång till gång. Och många gånger kan det växa på i sista stund och bli än fler :)
  • Dibella
    nena55 skrev 2021-09-09 11:35:17 följande:

    Här är en till som ska påbörja IVF. Jag kom precis från apoteket med världens största påse! Förhoppningsvis blir det behandling i nästa cykel, start i början av oktober. Mitt största bekymmer just nu är hur man får det hela att gå ihop med jobbet. Vi bor ca 1.5h från kliniken vilket ändå är relativt nära men tur och retur plus besökstiderna så är det många arbetstimmar som går bort, med kort varsel dessutom. Att informera chefen känns som ett måste men kollegorna lär ju undra... hur har ni andra gjort?


    Välkommen {#emotions_dlg.flower}


    Förstår det kan vara svårare att vara mer diskret när man måste vara borta så långa stunder. Jag valde att berätta för min chef eftersom jag inte visste hur jag skulle må, behövde gå ifrån verksamheten med lite kortare varsel och så, så att det inte skulle bli några hinder eller sura miner från chefen. Informerat en av mina närmsta kollegor, så att hon kan avlasta om jag behöver boka om i schemat med kort varsel eller inte kommer vara där en stund pga VUL t.ex. det har känts skönt och tryggt för mig.


    Tror inte det finns något rätt eller fel i detta, utan bara det som blir rätt för en själv helt enkelt. Hoppas tiden får snabbt för dig nu fram till oktober =)

Svar på tråden Vi som startar ivf behandling 2021