• Dibella

    Vi som startar ivf behandling 2021

    Iväntanpåivf skrev 2021-06-10 19:45:01 följande:
    Hej

    De räknar på ett ungefär utifrån den cykel längd man angett tidigare.

    Sahlgrenska har sommarstängt v28-32 så det kanske är därför de har bokat september eller för att de har fullt innan dess.

    Man kan alltid ringa och fråga :)
    Jag hoppas för fullt på att augusti inte är fullbokat redan,  men känns lite så när de lägger prel början i september, men har möte på måndag för att veta mer förhoppningsvis.
    Clemmentina skrev 2021-06-11 08:24:19 följande:
    Jag hade möte med en barnmorska och då bestämdes det när vi skulle börja. Har du inte haft mötet ännu har de nog bara utgått från det du uppgett och hur deras planering ser ut men allt är ju preliminärt. Klart du ska ringa in när mensen kommer i augusti och kolla om möjlighet finns. Det kan såklart vara fullbokat men det kan också uppstå luckor. :)
    Jo precis, jag har möte på måndag med en bmsk som skulle gå igenom när vi skulle börja, därför jag blev lite paff igår när jag fick hem ett brev med ett redan "klart datum". Vill ju så gärna få börja i augusti, redan en pina att vänta ut sommaren. Men får kolla närmare med henne på måndag, får panik av varje bakslag ju längre tiden går in i processen känns det som. Att få börja i september istället för augusti är som ett oöverstigligt berg..

  • Dibella
    Inalina skrev 2021-06-11 13:00:11 följande:
    hejsan! förstår precis hur du tänker att man vill komma igång så snart som möjligt, kanske kan du försöka styra barnmorskan lite på mötet på måndag så du blir prioriterad, typ att säga att din man ev ska vara bortrest i sep en del etc... vem vet, kanske är de schyssta så du slipper vänta längre än nödvändigt då.. ;) 

    ha en fin helg! Kram =)

    Hej vännen,


    Ja jag får hålla tummarna på måndag helt enkelt och se vad som sägs. Läkaren som jag träffade och hoppas få träffa mer var väldigt fin iallafall. Rätt hemskt att man känner att man bara vill att sommaren ska gå snabbt, man vill kunna njuta med. Men ni hade ert ÄP redan inplanerat i augusti eller?


    Hoppas du får en fin helg med!

  • Dibella
    Inalina skrev 2021-06-14 11:06:18 följande:
    hej! skriv o berätta vad de säger på mötet idag! jag tror nog att du kommer njuta av sommaren, när du vet ett ungefärligt datum när du ska börja igen så kanske du kan släppa barntankarna under sommaren och bara ha det bra Solig det planerar jag att göra!

    Nja alltså min klinik i Prag (Gennet) är ju ganska enkel och har nog 'inte råd' att neka folk att börja, utan de tar in mer personal i så fall skulle jag tro. jag väntar fortfarande på svar från dem om ändring i mitt stimuleringsschema. och vi kommer att vara i sverige hela sommaren så jag måste göra mitt ultraljud på dag 22-25 i cykeln innan jag sätter igång, i Sverige.. inte det enklaste att få en tid då jag varken är skriven i sverige etc, så tja lite småstressad över det är jag väl ändå, men ska ringa o jaga ultraljudskliniker nu....

    Det var inte något nytt på mötet idag utan de räknar med mitten av september för att sätta igång med nästa omgång, ge eller ta en vecka beroende på när mensen kommer såklart. De var fullbokade i augusti, men jag kan såklart ringa in och rapportera mens, men troligtvis bli nekad. Inte vad jag hade hoppats på såklart, men det finns ett garanterat startdatum iallafall :)  Bättre än att famla i mörkret. Känner mig så oerhört stressad på något sätt, man vill inte fylla år, få ett nytt år och allt sådant.. utan att vara gravid. En av mina vänner/närmsta kollega som jag jobbar närmast med är gravid i vecka 6 och allt jag känner är stress över att jag också ska hinna haha. När hon och hennes man började "försöka" för någon månad sen så skämtade man att man skulle ta FL ihop, men nu hamnar man återigen på efterkälken istället. inget race visserligen, men frustrerande som bara den.


    Ah, låter meckigt att hitta någon som ska göra VUL i Sverige om du inte är skriven här, men borde ändå fungera hyfsat hos de privata? När är det planerat att du ska börja med sprutorna? Hoppas du får tag i en klinik som vet vad de håller på med och har öppet {#emotions_dlg.flower}

  • Dibella
    Inalina skrev 2021-06-15 09:32:47 följande:
    hej! ok, jag förstår din stress (även om en månad hit eller dit aldrig spelar någon roll egentligen, men just det här att 'alla andra' blir gravida och man vill liksom gärna vara gravid samtidigt....Obestämd men det går ju uppenbarligen inte att styra så bättre att inte fokusera så mkt på det. Ni kommer få ert barn det är jag säker påHjärta (och förmodligen flera om ni vill det!) och visst har ni en fin snöflinga också?

    jag hörde av mig till min klinik i Prag förra året i sep, och hade allt klart med nytt protokoll, hur jag skulle resa etc etc, men en vecka innan så blev det lock down i hela Tjeckien, med skyhöga smittotal och jag skulle behöva sitta i karantän i 2 veckor om jag åkte dit. så det blev uppenbarligen inget av det. nu blir det liksom ETT ÅR senare, så ja - stressen känner jag igen då många av mina vänner som har barn i samma ålder som min dotter nu är gravida (eller har fått!) tvåan. Sen har jag ju inte bara suttit o väntat utan gjort det som vart möjligt med nya tag här i Schweiz etc så man kan liksom inte göra så mkt mer..

    Vi får försöka att vara tacksamma och glada för det vi har så länge, njuta av det fina vädret och att ta ett glas vin (även om jag vet att man gärna skiter i vinet för att få barn såklart!) och så är det vår tur att bli gravida i höst (eller så kallar vi det sensommaren haha!) Solig
    (jag hittade en klinik som kan göra ett ultraljud så förhoppningsvis kan jag tajma in allt i slutet av semestern i Sverige också, men mycket kan ju hända på vägen, beror ju på om mensen kommer när den ska också, som det ser ut nu blir det mens runt 13 aug och vi åker från sverige den 14 !)

    Det är sant som du säger, extremt svårt att styra tankarna/känslorna ibland bara, man vill bara gå vidare i processen nununu. Allt är en evig väntan, som du själv beskriver. Men det som på något sätt är gott är väl att det är sommaren som väntan är på, den hade nog varit tyngre om det var mörkt och kallt ute. Men sensommaren it is! Solig 


    Skönt att du hittade någon som kan göra VUL här om det behövs iallafall. Man vet ju inte när mensen behagar dyka upp heller! Blir det på mensen som kommer runt den 13 aug som ni kör sprutstart då?


    Jo vi hade vår lilla frysblastis som vi hoppas får ligga något år och bli ett syskon om man har tur. Dock livrädd att de 3 försöken inte kommer räcka till, när man inte får ut så mkt ägg, och desto mindre till frys. men får försöka hålla hoppet uppe så långt det går.


     


     

  • Dibella
    CarroAnd skrev 2021-06-15 21:20:58 följande:

    Har någon fått antal befruktade, 1 tillbaka men att inget klarade sig till frys???


    Jag hade 3 ägg första omgången, 2 befruktade där ett blev återfört och ett klarade sig inte.


    Tror det är relativt vanligt att man inte får till frys tyvärr, 2a IVF fick vi 6 befruktade, en återföring en till frys, resten klarade sig inte. Så får vi se på tredje omgången i höst, man hoppas ju alltid till frys såklart. Väntar du besked på resten av embryona?

  • Dibella
    CarroAnd skrev 2021-06-16 08:27:30 följande:
    Hej! Jag fick ett tredagars återfört. De resterande 4 befruktade odlades vidare men klarade inte frys och kasseras. Nu hoppas jag på att det är ett guldägg i min mage.

    Det hoppas vi verkligen att det är. Jag tror inte man kan se samband med hur många man får till frys eller inte egentligen, när man läser här i tråden så finns det alla olika kombinationer. När jag väl fick en till frys så var min spontana tanke "åh nej, då var det fel embryo som blev återfört". Svårt att komma undan sånna tankar oavsett utfall känns det som. Men håller tummarna för dig!


     


    Inalina skrev 2021-06-16 08:29:19 följande:
    ja och jag antar att ni också försöker på egen hand så länge nu..? man hoppas liksom på mirakel givetvis men så länge man inte fått bekräftat att typ båda äggledarna är stängda så skulle det ju ev kunna gå ;) 

    ja precis planen är sprutstart på mensen i augusti, dock vet jag ju inte om de exempelivs kommer tillbaka och föreslår långa protokollet eller liknande, då vet jag inte riktigt hur man gör eller när man börjar...

    men hur är det nu, kommer du köra ditt första landstingsförsök nu i sep då? eller blir det andra?  skönt ni har en i frysen tycker jag, men förstår att du vill använda landstingsförsöken med såklart, jag tycker det känns ganska hoppfullt med många i tråden som inte får jättemånga ägg men ändå blir gravida, så vi håller oss fast vid det tycker jagSolig

    Ja för fulla muggar, men skönt att det ändå är mer avslappnat efter att man började med IVF, kan hitta tillbaka till att det ska vara till för annat än bara barn. Har ÄL nu imon eller på fredag troligtvis, så lite spänning finns kvar även om hoppet inte är enormt. Började med rosenrot och har mer ÄL känningar än jag haft på länge, så lite hopp om att det är något positivt.


    Jo precis, första landstingsförsöket, men 3e IVF. Verkligen skönt att ha ett i frysen, man har ju suttit med telefonen i handen vissa dagar och bara velat ringa om återföring för att jag inte orkat med den olidliga väntan, men samtidigt så känns det så ovärt nu när vi äntligen är framme i landstingskön och förhoppningsvis får ett plus på någon av de 3 försöken. Man kanske inte ska ha drömmar om syskon när man inte ens vet om man kan få ett barn, men.. man vill ändå hoppas någonstans. Då är det ju bättre med ett ungt embryo och om mitt AMH fortsätter sjunka, kanske det finns en chans. Men det är svåra avvägningar, men det var läkarna som tipsade om att försöka få till frysen om vi i framtiden önskar syskon.


    Hoppas kliniken hittar rätt mediciner och protokoll för dig. Men tror att efter sommar, sol, ledighet och alla vitaminer så kommer förutsättningarna i höst vara riktigt bra, så tror vi kommer rida på vågen av plus som varit. Definitivt positivt att man inte behöver mängder av ägg Solig hoppas det smittar av sig.


     

  • Dibella
    Clemmentina skrev 2021-06-16 13:12:49 följande:

    En liten uppdatering från mig. Varit på vul och återföring blir på tisdag. Slemhinnan såg perfekt ut enligt läkaren! Nu hoppas jag bara att något av våra två embryon klarar upptiningen. Någon mer med återföring inom kort?


    Äntligen! Kul att de säger att allt ser perfekt ut också, slipper man undra. Hoppas att de klarar upptining och guldägget blir återfört Solig
  • Dibella
    CarroAnd skrev 2021-06-17 21:16:45 följande:
    Vi får hålla tummarna för varandra. Hur går det för dig? Vart är du i ?fasen?? När vågar man testa med tredagars embryo?

    Verkligen Solig


    Jag har gjort två IVF privat, i februari/mars och april/maj i väntan på landstinget, som inte blev något plus. Har tid i september för 3e IVF, men hoppas jag kanske får börja i augusti redan om dom får avbokningar Drömmer


    Man kan nog börja testa när man vet att Ovitrellen gått ur kroppen på RD. Men vissa visar det tidigt på, vissa senare, svårt det där! Jag fick dessutom ett falskt positivt där Ovitrellen gav utslag 11 dagar efter sprutan (det sägs att den ska vara ute efter 10 dagar max, men ofta tidigare) som jag brände mig lite på, så kommer nog inte testa tidigt igen, utan vänta till dagen innan mens/mensdagen åtminstone, känns som att det är ett säkrare kort.

  • Dibella
    Inalina skrev 2021-06-24 08:57:26 följande:
    tack snälla du för pepp,Hjärta jag fick ett tips att höra av mig till fertilitetsklinik i Sthlm så jag gör det i första hand men annars hoppas jag absolut att en VC kan hjälpa mig!

    jag blir liksom lite skraj när jag läser om sprutan då den ges till cancerpatienter för att de ska hamna i klimakteriet etc för att stänga av alla hormoner och då blir det alltid så läskigt tycker jag när medicinen INTE är framtagen för IVF egentligen, utan är 'off label' som man kallar det (och menat för andra ändamål). dessutom alla skräckhistorier om att ta sprutan som verkar 10ggr tjockare än alla andra sprutor man tar får mig att tvivla och ev skriva tillbaka till min klinik och fråga efter annat sätt att nedreglera med nässpray eller liknandeObestämd blir så besviken på min kropp som väljer att göra det så JÄKLA svårt! 
    Tror du att ni kör en FET i augutsi?
    Känns som att kliniker utanför sverige är mycket mer nytänkande och vågar testa metoder som kanske är mer effektiva. De flesta mediciner har ju framtagits i annat syfte från början och så har man upptäckt att det hjälper än bättre med något annat. Men kan förstå oron Hjärta Hoppas det kan lösa sig med resandet så du ändå kan genomföra det där du känner störst förtroende.
  • Dibella
    Inalina skrev 2021-06-24 11:35:34 följande:
    jo de är nog mer experimenterande, däremot vet jag i slutändan inte vilket land som faktiskt har bäst 'lyckade resultat'. verkar svårt att mäta på något sätt (fast det borde vara skitenkelt). 

    Jag antar att de får mer press på sig när det handlar om en vinstdrivande verksamhet och inte den allmänna sjukvården kanske. 

    Hur går det för dig? Jag väntar på mensen vilken dag som helst och har givetvis testat negativt ett par dagar nu inför... så inga mirakel här ännu..Tungan ute

    Jag tänker att det förmodligen inte är enorm skillnad mellan klinikerna, jag försökte jämföra kliniker här där jag bor innan vi valde, men det var hugget som stucket och bara tog det som kändes bäst. Lite meckigt bara att ha en spruta man inte kan ta själv, speciellt om ni är fram och tillbaka här och hemma under semestern.


    Jorå, här sniglar det sig fram, har BIM 2 juli, tänker varje månad att jag inte ska testa, och hoppas att jag kan hålla det löftet denna månaden men vi får se haha.


    Min ägglossning har ändrat karaktär sen senaste IVF, innan brukade jag få positivt (med RFSU smiley test) t.ex. på CD 9, sedan så fick jag ÄL smärtor CD 11 och bekräftat att ÄL var dag 11. Helt rimligt antar jag? Men senaste två ÄL så har jag fått positivt och sen haft ÄL smärtor samma dag eller natt/morgon dagen efter, så den har blivit oerhört mycket snabbare? Ingen aning om det är bra/dåligt eller varför det blir så. Om det är alla vitaminer man stoppar i sig? Det ger lite mindre förvarning så man hinner ligga i tid haha, vi lyckades pricka bra denna månaden dock, men har ÄL från tröga äggledaren så har inga förhoppningar Drömmer

Svar på tråden Vi som startar ivf behandling 2021