• Frida123123

    Vi som startar ivf behandling 2021

    Clemmentina skrev 2021-12-14 23:04:14 följande:

    Det förstår jag mycket väl! Klart du inte kan. Finns det möjlighet att boka ett privat annars eller kanske nipt eller kub? Då görs ju vanligen ultraljud. :)


    Roligt att höra Clemmentina! Nu är du på riktigt igång ju! Låter jättebra ju med flera blåsor på gång. Då blir det återföring nära julafton, spännande. Du ska köra behandlingen i Ryssland om jag förstått det rätt, är det ett annat upplägg på behandlingen där?
  • Frida123123

    Försöker jobba men jag har svårt med att att fokusera.

    Jag borde vara jätteglad, jag är ju gravid. Men pga två tidigare missfall efter varandra som upptäcktes på vul känner jag mig just nu bara deppig. Tycker inte jag är pessimistisk utan realistisk. Visst, det kan gå bra, men annars, ska jag gå 3,5 vecka och tro att jag är gravid om jag inte är det. Jag vill också se tickande hjärta ????, mest av allt,såklart.

  • Frida123123
    Steeph skrev 2021-12-15 12:06:28 följande:

    Känner EXAKT som dig. Borde vara glad, men är livrädd. Har inte ringt kliniken än fast det är officiell testdag idag (ruvardag 11). Jag önskar så för dig och mig (och alla andra) att vi får se ett tickande hjärtat. Efter 2 ma så måste det ju vara vår tur kram på dig!


    Tack Steeph, det är tröstande att veta att du känner likadant. Är med livrädd, har gått igenom olika scenarion inför vul och inget landar bra. Är rädd att få ett mindre/större utbrott av förtvivlan. Allt blir så definitivt när man är där, antingen gravid och lycklig eller ogravid och förtvivlad. Den bergochdalbana vill jag inte åka med igen. Eller uppenbarligen ja, för här är jag igen :). Man är så utsatt/utlämnad, att ligga i en gyn-stol, naken, med benen i luften och få ett sådant besked. Men du måste ringa NU :). Så glad för din skull med! När du ringer får du datumet för vul, misstänker att du vill ha det så snart som möjligt :). Jag kan ju få göra mitt redan nästa vecka, är då i vecka 6+0-4, men vågar inte. Blev så rädd när hon sa att det kan hända att de inte ser något, men att det ändå senare kan visa sig vara positivt. Nä, det pallar jag inte. Jag kommer vara i V8+4 på inbokat vul. Då får jag ett absolut säkert resultat iaf. Ring nu, de kommer bli glada för din skull, kanske vad du behöver just nu. Stor kram
  • Frida123123

    Till alla tjejer där ute som kämpar med ivf och barn: oavsett hur situationen ser ut för just DIG, dvs om du är gravid, du ruvar, du väntar.. kram och fan vad stolt jag är över er alla!!

  • Frida123123
    senapp skrev 2021-12-15 09:13:37 följande:

    Äntligen fått göra första äggplock och fick ut 26 st ägg!! Heelt otroligt.

    Jag velar nu mellan naturlig och stimulerad cykel för FET. Ni som stimulerat med progynon, vilken CD har ni fått göra återföringen? 

    Och vad händer om man tvingas avbryta progynonförsök, får man bortfallsblödning när man slutar med progynon? 


    Hallå där och kul att höra med så otroligt många ägg, låter smärtsamt :). Visst hade du högt amh? Har ni fått veta hur det går med befrukningen? Drömmen vore ju att endast behöva genomgå ett ivf och ev använda sig av frysta embryon. När blir återföring? Så då får du ruva under jul kanske? Spännande
  • Frida123123
    tedlin skrev 2021-12-15 20:05:48 följande:

    Jag önskar er som plussat stort lycka till och håller alla tummar för er! Mer än så kan jag inte bidra med är jag rädd, för jag har aldrig plussat och därför ?sluppit? mf hittills.

    Längtar så efter ett första plus. Tyvärr är det väntetider för ny behandling. Jag har varit sjuk hemma från jobbet idag. Jag kan inte koncentrera mig och få något gjort när jag är så sorgsen och ledsen som jag varit idag. Nu så här på kvällen känns det äntligen lite lättare men fortfarande sååå bittert att behöva vänta till mars på nytt försök. Har ni några tips på hur man får tiden att gå? Jag funderar på att gå ?all-in? i jobbet men är lite rädd för det då jag gick in i väggen för några år sen?

    Sen undrar jag också om någon har några bra överlevnadsstrategier för att stå ut i situationer där det dyker upp gravidmagar och bebisar? Jag blir avundsjuk och mår pyton varje gång? Hur lär man sig stå ut med känslan, eller finns det något man kan göra för att det ska gå över/kännas lättare?


    Tedlin! Ge dig tid att sörja processen som varit och fokusera på dig själv nu och försök göra vad du kan för att må bra, eller ok. Eller, det är okej att inte må okej heller. Det är svårt med råd, själv går jag in i mig själv, är ledsen, arg, besviken men med tiden brukar det ge med sig, man hittar ny ork och kraft. Det kommer komma till dig med, igen. Skickar en kram och hoppas du vill hänga med oss här i tråden när du känner för det igen.
  • Frida123123
    Bmört skrev 2021-12-16 21:49:09 följande:

    Åh grattis!!

    Min tur att få veta imorgon, kommer inte kunna sova inatt


    Men så spännande! Ännu en milstolpe! Hoppas självklart på det bästa. Som några andra skrivit, kom ihåg att filma :).
  • Frida123123

    Ni som fått pluss, dvs gravida :). Känner ni av några symptom, och i så fall vilka? Har ni kräkts ex? Man blir ju lite galen då det är svårt att veta vad som beror på graviditet, progesteronet eller annat. Jag har spända bröst, trötthet, och illamående. Ja men förresten förstoppad också, jippi, men det är progesteronets fel. Lite som förra gången. Imorgon ska jag ta nytt digitalt test. Behöver se att det fortfarande visar gravid och förhoppningsvis 3+ veckor.

  • Frida123123
    Steeph skrev 2021-12-18 09:34:40 följande:

    Åh vad härligt att det har slagit om för dig också

    Jag ska på VUL i vecka 8+0 blev det bestämt. Såå läskigt, men tar dag för dag.

    Hur mår du annars?<3


    Ok, kul. Vilket datum blir det för dig? Jag har den 7/1, mindre än 3 veckor men känns mer som 3 år :). Såg att det slagit om för dig med, härligt. Ja, just nu mår jag hyfsat ok. Är trött, lite kvalmig, förstoppad, spända bröst. Dagarna ser så olika ut, ja du vet, humöret, ibland negativa tankar och ibland neutralt positiva tankar. Hur mår du?
Svar på tråden Vi som startar ivf behandling 2021