• Frida123123

    Vi som startar ivf behandling 2021

    chislin skrev 2021-12-12 08:55:54 följande:

    Och precis när jag skickat mitt första svar så började jag blöda?. Är knäckt. Har inte ont någonstans men är ganska säker på att det är missfall m tanke på ontet igår?. Ska åka in och se om de kan kolla mig


    Åh, nej. Ont i svanken och molvärk tänker jag är positiva tecken graviditet och tecken på att livmodern växer! Så det behöver inte betyda något negativt. Det är faktiskt inte ovanligt att man blöder. Åk in och dubbelkolla för att vara säker!
  • Frida123123
    Inalina skrev 2021-12-11 22:17:58 följande:

    Men åhhhh så underbart!! Stort grattis till fint plus! Denna gången blir det bebis för dig. <3 kram!!


    Tack Inalina! Ja, hoppas verkligen på bebis och ett hjärta som slår. Aldrig fått höra det. Din historia och mirakel till att bli naturligt gravid ger hopp till många därute. Hur mår du? Fortfarande chockad :). Kram
  • Frida123123
    Aysecoskun skrev 2021-12-12 21:29:35 följande:

    Hej

    Har börjat på IVF behandling för 1 vecka sedan och ska på ultraljud imorgon. Följer gärna denna tråd:)


    Välkommen hit! Här kan du få mycket emotionellt stöd, praktiska råd inför, under och efter ivf behandling. Om det är första ivf behandlingen så brukar man säga att det är en test omgång, då läkarna inte vet ännu om, hur, hur bra du svarar på preparaten gör stimuleringen. Många får bättre resultat, dvs fler ägg och bättre kvalité längre fram, dvs ivf2,ivf3 etc. För min egen del är jag trögstimulerad i början, men jag tar mig mot slutet :). Så även om det skulle vara få äggblåsor idag så kommer de förmodligen att bli fler lite längre fram. Men spännande, spännande! Får man fråga vad anledningen för dig/er är? Själv lågt amh och endometrios. Vad har de gett dig för preparat? Långt, kort protokoll?
  • Frida123123
    Inalina skrev 2021-12-13 09:49:17 följande:

    ja det SKA banne mig vara din tur nu, jag hoppas att du vågar vara positiv och inte bara orolig nu tiden innan vul. 

    ja min historia är ju sånt som man bara läser om - att vips blev de gravida naturligt efter flera misslyckade IVF:er, jag har aldrig riktigt trott på det innan men tja nu kan jag ju liksom inte ignorera ;) någonstans ger man nog aldrig upp om sin egen kropp.

    jag mår väldigt dåligt fysiskt just nu men det var jag beredd på, det är en märklig känsla att bara vilka gråta av glädje och tacksamhet och samtidigt må så dåligt med illamående, yrsel, huvudvärk och trötthet att man knappt kan ta sig ur sängen. (men nog om det!) jag vet att det blir bättre!


    Tack. Fått tid för vul vilket blir den 7/1, då är jag i vecka 8+4. Jag. De erbjöd vul i vecka 6, då jag är så orolig, men då det fortfarande är tidigt, och dagen-arna innan julafton så tackade jag nej. Nja, känner mig knappt gravid ockret är svårt att ta in. Men givetvis lycklig över det. Jobbigt att du mår dåligt även om det var väntat. Låter som att graviditeten skrider på som det ska jag iaf! Kul. Grattis igen
  • Frida123123
    Always choklad skrev 2021-12-12 13:01:42 följande:

    Tjoho! Grattis!


    Tack snälla! Stort lycka till imorgon! Det kommer gå bra ska du se!! Vilken vecka + dag är du idag?
  • Frida123123
    chislin skrev 2021-12-13 11:29:27 följande:

    Jag ringde och fick en tid för tidigt ultraljud imorse och man kunde hitta både fostret och ett tickande hjärta! Vilken lättnad! Blödningen kom från slemhinnan som antagligen hade spruckit lite, tydligen vanligt att det händer.

    Tack för att du delar med dig och för uppmuntran!


    Gud vad roligt! Nu kan du slappna av lite mer, kanske mycket mer :), och njuta av graviditeten! Vilken vecka + dag är du i?
  • Frida123123
    GlitterLina skrev 2021-12-13 22:31:17 följande:

    Hej vill bara säga hej, kikat in då å då men va litet tag sedan nu. Ser en del nya namn & några ?gamla? som man följt. :) härligt att se att några är gravida. Lycka till. Kram


    Hej, kul att höra från dig igen! Tråkigt hur det blev på förra ivf försöket, man vet aldrig i den här processen. Vissa har många ägg på vul, men sedan få mogna ägg, eller att få blir befruktade medans vissa har få äggblåsor med alla ägg i och att alla blir befruktade. Nåja, du förstår vad jag menar. Kommer ni fortsätta med fler försök?
  • Frida123123
    Gulgja skrev 2021-12-14 08:50:13 följande:

    Hej!

    Har någon fått ta östrogen inför insättning? Min slemhinna kan vara lite segstartad ibland och min läkare pratade då om östrogen tillskott. Är detta något som någon fått för att göra slemhinnan tjock? Och hur tjock har era slemhinnor varit när embryot fäst och ni blivit gravida?


    Jag har ingen erfarenhet av östrogen tyvärr. När jag kollat min slemhinna har den legat mellan 10-14 dag 13 i cykeln, och 6 dagar innan återföring. Så vad den legat på vid återföring, ingen aning men tjock :).
  • Frida123123
    Gulgja skrev 2021-12-14 10:39:43 följande:

    Åh okej tack för svar. Äter du något speciellt tillskott eller har den alltid varit tjock?


    Nej jag äter inga tillskott utan den har alltid varit tjock.
  • Frida123123
    Always choklad skrev 2021-12-14 17:51:53 följande:

    Hej! Det var en liten därinne V8, 7+2.

    Hjärtat slog och det fanns en fostersäck som skall bli moderkaka. 9mm är den på helt sjukt! Svårt att smälta!

    Jag filmade, tror det var du som tipsade om det, skönt att kunna kolla sen fick vi en liten bild. Ser ut som en liten ödla. Som sambon sa är det en Ailien? He he.

    Nu skall jag kontakta Barnmorskan.

    Sambon var inte med, nästa kommer han vara med på definitivt.

    Hjälp vad gör man nu då????


    Gud men GRATTIS!!! Har tänkt på dig hela dagen :). Så fint! Nu vet du va att när du fått se ett hjärta så minskar risken för missfall radikalt! Så nu förtjänar du att slappna av och njuta av graviditeten. Får man fråga, har du mått illa/ kräkts eller känt av andra symptom? Jag känner inget just nu och idag har varit en sån där dag då jag känt mig nedslagen och negativ. Men du, detta får ni fira nu ju :). Kram
Svar på tråden Vi som startar ivf behandling 2021