• Frida123123

    Vi som startar ivf behandling 2021

    Smilla93 skrev 2021-10-02 11:36:07 följande:

    Jag förstår att det är jobbigt med tanke på er senaste graviditet! Men som min barnmorska sa till mig (innan mitt vul) så är ju sannolikheten att det går dåligt två gånger i rad väldigt liten. Så försök att tänka så, dessutom är ju MA inte jätte vanligt och så länge man inte stört blöder och har ont så sa hon att man inte ska oroa sig. Men som sagt jag fattat att det är jobbigt och jag håller tummarna för dig för ditt vul nästa vecka! Det kommer gå bra!! <3

    Jag är också sjukt less på vaggisarna och alla andra grejer man stoppar i sig, fattar att det är jobbigt när du dessutom behöver ta sprutor.. Usch! Dock är det ju värt det i slutändan!

    Jag tycker nog ändå att det börjar dyka upp lite symptom.. Kissar mer, har lite molvärk emellanåt, har halsbränna och har börjat må illa, trodde först att det var placebo men de senaste dagarna har det blivit värre.. Det är värst när jag inte har ätit på ett tag, då är liksom kroppen hungrig samtidigt som jag äcklas av allt typ. Så försöker att äta små mellanmål regelbundet och det hjälper lite tycker jag. Dock så spyr jag inte, så det är jag väldigt glad över för det är det värsta jag vet!!

    Nu håller vi tummarna för att det är vår tur och att allt går vägen!! Vilken dag är det du har vul? Ska hålla mina tummar extra hårt den dagen! <3


    Roligt att höra att allt går bra! Jag är så avundsjuk på ditt tickande hjärta. Ja, du förstår! Givetvis glad för er skull. Vissa dagar är jag positiv, andra dagar inte. Men men snart så vet vi. På onsdag eftermiddag ska vi dit.
  • Frida123123
    smulis85 skrev 2021-10-04 12:29:52 följande:

    Liten uppdatering från mig precis kommit hem från äggplocket. Ont gjorde det och de var tvungen och trycka på magen då ena äggstocken var lite högt uppe. Men hör här jag som trodde 3 ägg Max då de bara fanns 3 stora blåsor i fredags, fick ut 8ägg!!! Så glad!! :) nu hoppas jag på några befruktade och i så fall är jag snart ruvade jag med :)


    Men åh vad bra! Där ser man. Det är det som är så svårt med vad de ser på vul och vad man får ut på äggplock. Hoppas att alla är mogna och sedan blir befruktade och delar sig som de ska. Jättespännande för er. Men ändå som någon skrev så är det inte alltid antalet som räknas utan bara att man får fram det där gyllene ägget.. stort lycka till
  • Frida123123
    Fogeln skrev 2021-10-04 08:06:39 följande:

    Hej på er!

    Skulle behöva få ta del av er erfarenhet. Jag vaknade imorse på rd5 med mensvärk och blödning. Förstod det från läkaren som att jag inte kan få mens medan jag äter progynon (tar även lutinus). Om det hade varit min normala cykel ska mensen starta om en vecka. Ruvar iofs en 6-dagars så det skulle ju ge 11 dagar efter ÄL om man tänker att menscykeln skulle rubbas men ändå finnas kvar?

    Jag har hört om nidblödningar men det här kändes som ganska mycket blod mot hur jag föreställde mig en nidblödning.

    Vad har ni för erfarenheter av det här? Kan man få mens under en stimulerad cykel med progynon och lutinus? Hur riklig kan en nidblödning vara?

    Vet inte vad jag ska tro.


    Hm, jättesvårt att svara på. När min ruvning misslyckats har jag fått mens på ruvardag 11/12, det var iof då en 2 dagars. Hur mycket blöder du? Tror att man brukar säga att det nidblödning inte är klart blod utan ljusrött och endast litegrann. Vissa vet jag får blödning pga man irriterar slemhinnan med Lutinus, kan vara det? Absolut att man kan få mens under en stimulerad cykel. Blöder du fortfarande? Ring läkaren imorgon! Om blödningen upphör tror jag att det är ok men om det fortsätter likt en vanlig mens så låter det ju inte bra tyvärr. Hoppas att det ordnar sig. Kram
  • Frida123123

    Åh, imorgon kommer domen?.Lyckades bli gravid förra gången som tragiskt nog slutade i att man på vul i juni i vecka 8+2 såg att embryot stannat i utvecklingen och inget hjärta som slog.

    Blev gravid igen, glad absolut men med en viss försiktighet pga det som hände sist. Är idag i V8 +0. Vul imorgon. Ångest. Idag har jag även haft så ont i magen att jag mått illa. På ett oroväckande sätt. Hoppas på det bästa men förberedd på det värsta. Nej, något sådant kan man aldrig förbereda sig på.

  • Frida123123
    Amelia84 skrev 2021-10-05 21:47:01 följande:

    Hmm, det är ju lite märkligt ändå att de bara utgår från det värsta. Har du möjlighet att få till ett nytt möte för att kunna ställa lite fler frågor? Så att du kan landa lite mer i vad de olika alternativen innebär och varför de tror att det ena eller det andra skulle fungera bättre.

    Jag mår ganska bra, mina symptom svänger. Ena dagen känner jag ingenting, för att nästa dag gå runt och känna mig konstant bakis. Men tycker ändå att jag har väldigt milda symptom. Så det går jag ju såklart och oroar mig för. Men försöker att tänka positivt och att alla graviditeter är olika. Är idag i 7+0 och har mitt VUL på torsdag. Så det ska bli spännande, det känns som en viktig milstolpe. Om allt ser bra ut, kanske jag kan börja landa i att jag faktiskt är gravid. För just nu känns det som att jag går runt och inbillar mig det :D


    Ja men du har ditt vul imorgon. Spännande. Lycka till du med! Håller alla mina tummar och tår för dig med.
  • Frida123123

    Efter tre jobbiga veckor. Ni som kommer ihåg mig så fick jag ett fryst embryo insatt, blev gravid, var på vul för tre veckor sedan i vecka 9. Inget hjärta, igen. Detta är mitt andra missed abortion på raken som båda fått sluta med Cytotec. Har haft lite dåligt samvete för att jag inte skrivit här, då så många av er här har hejat på och skickat lyckönskningar. Jag uppskattade det. Kram på alla er där ute som fortsätter och kämpar på!

  • Frida123123
    Fogeln skrev 2021-11-04 19:03:04 följande:

    Hej på er!

    Vår sista blasto klarade upptining och sattes in igår så nu är det dags för ruvning igen och spänd förväntan inför testdag 21/11.

    Har fått byta till cyclogest den här gången. Är det någon annan som använt den och vet hur den fungerar med biverkningar? Verkar vara lite svårare att hitta berättelser om än lutinus.


    Hej! Så skönt! Lättnad för dig! När jag gjorde min FET så bytte jag från Lutinus till Cyklogest. Äh, typ 1000 ggr bättre. Inget kladd som med Lutinus. Cyklogest är mer tvålig, haha men rinner inte ut som Lutinus gör.

    Testdag efter 18 dagar alltså. Låter långt för en blastocyst. Vet att alla gör lite olika. Själv hade jag testdag 13. Stor skillnad på 5 dagar ändå. Men så spännande! Hur känner du inför ruvningen? Avslappnad inställning eller orolig? Jag tycker verkligen att man ska försöka njuta ändå. För vilken resa att ändå nå dit! Håller självklart alla tummar och tår för dig/er.
  • Frida123123
    Fogeln skrev 2021-11-04 20:28:18 följande:

    Ja jag håller verkligen med om konsistensen på cyklogesten. Mycket behagligare och väldigt smidigt att bara ta morgon och kväll. Jag tycker mig inte känt lika mycket biverkningar med den heller än jag gjorde med lutinus så när jag idag på rd1 fick rejäl molvärk kändes det pirrigt och ganska positivt. Även om jag ju förstår att man inte känner någonting på första dagen.

    Jag vill så gärna tro att jag ska kunna vara avslappnad men jag är grymt orolig. Hehe. Min man och mina vänner som vet är alla så otroligt positiva och räknar med att det ska gå vägen och att det ska bli en juli-bebis. Jag vet inte, jag blir så stressad av att de är så positiva och att jag vet att det är långt ifrån säkert att lyckas. Jag försöker vara positiv men ändå inställd på att det misslyckas.

    Vill gärna tro att jag ska kunna vänta till testdag men det är verkligen otroligt långt. Akademiska har 18 dagar som standard men jag har aldrig klarat att vänta så länge. Tänker att jag ska försöka vänta till nästa vecka. Har planerad mens på fredagen om jag räknat rätt.

    Hur går det för dig nu? Har ni kommit igång i processen igen?


    Heja embryot!

    Hur mår du? Vi har ett till fryst embryo. Så vi kommer att försöka med det så snart mensen kommer, ev nästa vecka. Sedan ska man ju invänta ägglossning osv. Men om allt går som det ska så beräknar jag att det blir en insättning i slutet av november/ början av december.
  • Frida123123
    Fogeln skrev 2021-11-08 18:58:00 följande:

    Åh! Håller verkligen tummarna för att ni får ett embryo tillbaka som planerat och att det vill fastna! Världens bästa julklapp med positivt test kanske?

    Jag mår bra under ruvningen. Är illamående, har molvärk i magen och till viss del i ryggen och lite pirrningar i brösten men förstår ju att det troligen beror på cyclogesten. Tog ett tjuvtest idag pga planeringsmöten med läkare på onsdag inför byte av klinik om det inte tar sig. Vill gärna få en hint innan istället för att kanske bli överrumplad om de gör ett vul.

    Tjuvtestet kanske kanske har en svag skugga (rd5) så nu har jag ett väldigt litet men ändå skönt hopp. Håller tummarna ????????


    Ja men du, det låter lovande ju! Förstår det, skönt att veta inför mötet kanske, och som du skriver att man är lite förberedd. Ja, tänk om det kunde ta sig hela vägen bara. Detta var vår andra graviditet på det raken. Så vårt tredje ivf var iaf en bra omgång.
  • Frida123123
    Jill92 skrev 2021-11-08 16:18:33 följande:

    Vi fick en blastocyst insatt idag! Vet inte vilken ruvardag man är på då, det är ju ÄP+5 iallafall? :) vi har inte fått besked än om de var någon mer som klarade sig till frysen, de vet imorn sa hon :)


    Grattis! Du måste ha fått riktigt bra resultat. Såg att du fick 13 ägg. hur många blev befruktade? Om du fått en blastocyst insatt idag så är det riktigt lovande. Blastocyster är ju starka rackare ha ha.
Svar på tråden Vi som startar ivf behandling 2021