• Frida123123

    Vi som startar ivf behandling 2021

    Amelia84 skrev 2021-09-05 13:19:48 följande:

    Hehe, jag vet! Ovitrelle var jobbigast mentalt, vad händer om alla ägg lossnar innan? =) men samtidigt känns det ju så bra att det är sista sprutan och starten för nästa fas!

    Aha, då är jag med! Spännande också att de är lite mer kreativa i sin behandling. Har alltid velat åka till Prag, det står högt upp på min bucketlist. Hoppas resan går bra och att du hinner unna dig lite egentid också!

    16-17 äggblåsor är ju fantastiskt resultat och 14 som är bra storlek! Det måste ju kännas betryggande inför Äggplock imorgon. Är du kvar fram till återföring då?

    Idag har jag fått tillbaka en superfin blastocyst, det var så fint att få se den lilla där på skärmen. Har ju gått som på nålar sen befrukningen för att se om någon skulle överleva odlingen. Men det gjorde den! Jag fick även 3 stycken till frysen, vilket är helt otroligt. Så nu börjar den långa väntan.. Fick testdag den 21/9 vilket är sååå långt bort.

    Trevlig resa nu och lycka till imorgon. Du får uppdatera hur det gick och hur du mår sen! Kram


    Wow, superfint resultat! Välkommen till ruvningsperioden! Spännande. Lycka till nu!
  • Frida123123
    Clemmentina skrev 2021-09-06 08:15:20 följande:

    Håller helt med dig! Så jobbiga dagar där i slutet. Både ont i ländryggen och ömma bröst kan ju tyda på graviditet eller mens. Håller tummarna för att mensen inte kommer! När ska du testa?


    Tack! Söndag är testdagen men kommer nog testa på lördag om det håller i sig.
  • Frida123123
    Inalina skrev 2021-09-06 12:54:22 följande:

    Hej allihopa!

    Nu är ÄP avklarat i Prag och det gick bra (dvs jag vaknade upp igen ;)) och inga större problem på kliniken.

    Däremot så fick de bara ut 8 ägg där 5 var mogna som de gör ICSI på. jag har ju haft 16-17 äggblåsor på de senaste VUL så jag blev jätteförvånad och läkaren sa att han såg bara 8 ägg och han tog ut alla... väldigt märkligt, någon som vart med om det tidigare?? att de fått ut färre ägg än vad som setts på VUL?

    Så nu är mitt hopp om att få till frysen eller ens tillbaka en blastocyst ganska släckt i alla fall :( får väl vara glad om någon överlever till dag 3 känner jag. är väldigt besviken och ledsen men kan ju heller inte göra något åt saken. 

    Funderar på om de största äggen redan har släppt och att de nu plockade de mindre som inte var lika mogna? Eller kan han ha glömt ena äggstocken??? suck.. hatar att man inte har kontroll på någonting i den här processen. 

    //


    Tråkigt att höra. Det dom ser på vul är antal äggblåsor. Alla äggblåsor innehåller inte ägg. Så det är nog förklaringen på detta. Men 8 ägg av 16 st låter lite, men inte ovanligt. Vet inte hur stora dina äggblåsor varit på vul. Att ägg släpper kan väl hända, nog inte vanligt. Hoppas på att äggen befruktas och delas som dom ska nu. När får ni veta?
  • Frida123123
    Amelia84 skrev 2021-09-06 09:25:31 följande:

    Tack snälla! Ja, det är helt otroligt! Blev helt chockad när läkaren sa det! Nu ska vi se hur dessa dagar kommer gå. Fick ju testdag tre veckor efter äggplock. Har förstått att det är väldigt olika från klinik till klinik. Spännande att du redan är på RD7. När har du testdag? Det känns ju som att ömma bröst och ländrygg är väldigt bra tecken. Hade du samma symtom vid dina tidigare ruvningar?


    Officiella test dag är på söndag, men ska testa på lördag. Ja, jättespännande, skräckblandad förtjusning det där. Förhoppningar som kan förstöras på ett ögonblick. Jag kommer inte helt ihåg symptomen förra gången men jag vet att jag fick mensvärk.
  • Frida123123
    apan95 skrev 2021-09-06 19:32:30 följande:

    Åh va spännande!

    Så Avis att du snart har testdag. Är själv bara på på RD 3 och känner mig redan så besviken att jag inte känner något trotts att jag förstår att det är tidigt.. så många som skriver att de känner stickningar och hugg men ja har inte känt någonting.

    när fick du symtom och kände du något redan första dagarna?

    När jag var gravid(spontan graviditet) för ett år sedan hade jag molvärk och ont i ländryggen som enda symtom så jag tror absolut att det kan vara positivt!

    STORT lycka till! <3


    Tack, detsamma till dig! Ja, tiden står nästan stilla. Visst gjorde du med FET och 5 dagars? Stickningarna kom dagen efter återföring och hållet i sig, men det behöver inte betyda något. Förra gången kände jag inget, förutom mensvärk. Åh, håller tummarna för er med!! Men på ruvardag 3 så är du ju igång på riktigt! Jag är bara 4 dagar framför dig! Ha ha, egentligen ingenting om man sätter det i perspektiv.
  • Frida123123
    GlitterLina skrev 2021-09-06 20:01:52 följande:

    Vad jag förstår så e det nog viktigt att ta i den vinkeln som står. Jag brukar läsa/kolla videon på appen medicininstruktioner.se

    & där står det att den ska tas i den vinkeln. Jag brukar oxå ta den efter menupuren/Gonal f men tar då på andra sidan magen


    Hur mår du GlitterLina . Tänker på er! Kram
  • Frida123123
    Inalina skrev 2021-09-06 21:40:12 följande:

    hej, jodå jag vet att de bara ser äggblåsorna och att de kanske inte alltid innehåller ägg. men idag fick läkaren endast punkterat 8 äggblåsor där alla innehöll ägg, dvs 9 äggblåsor har ju försvunnit i rymden nånstans? men ja jag håller tummarna att de 5 som var mogna nog att göra ICSI på ska växa till sig i alla fall :) Så spännande med din ruvning och testdag snart!! kram!Ok, skönt man inte är ensam, även om det inte är kul att dela den upplevelsen.. är fortfarande konfunderad över att de bara hittade 8 äggblåsor idag när jag senast på VUL i lördags såg 16-17... jag skulle få ett möte med läkaren efter den här processen som kanske kunde förklara mer. nä jag håller tummarna stenhårt för att någon blir en blastis som kan frysas, men jag har bokat in återföring dag 2 på ons och stannar kvar i Prag tills dess.Kram!Ja precis, jag lyckas alltid få upp hoppet när de ser ganska många äggblåsor på mina ultraljud (så var det även i våras) men då tog de ut alla äggblåsor men alla innehöll inte ägg/var inte mogna nog att befruktas. ja det behövs bara ett guldägg men den gången vi lyckades få 3 blastisar så hade jag 12 befruktade ägg så oddsen känns så himla låga nu :/ jag kör överföring dag 2 trots att kliniken helst vill vänta till dag 3 men jag kan inte vara kvar i Prag hela veckan. (hade annars tänkt åka hem i morgon för att sedan åka tillbaka på lördag för återföring, men nu bokade jag om och åker hem ons eftermiddag istället. 

    hehe ja du kan skriva upp att jag frossar i allt gott som finns här! (och just nu ruvar jag ju inte eller något så kan även ta ett glas vin eller en drink haha!

    Imorogn bitti hör de av sig hur befruktningen har gått! Kram


    Alla lyckönskningar nu gällande resultatet av befruktningen! Kram
  • Frida123123
    GlitterLina skrev 2021-09-07 07:23:16 följande:

    Tack inget vidare faktiskt eftersom vi inte ska göra några mer försök..

    Kram

    Hur går det för dig? :)


    Så tråkigt att höra. Är det pga ekonomi, personliga skäl, eller att kliniken sagt nej? Ja, just nu lever jag på hoppet. Ruvar på dag 8. Så, det är spännande men väldigt ångestladdat.
  • Frida123123
    Inalina skrev 2021-09-07 11:08:39 följande:

    Hej IVF-vänner,

    nu har jag fått svar på befruktningen av mina 5 små embryon från igår, där endast 2 verkar ha befruktats normalt till idag.  De sparar de andra för att se om något mer händer under dagen men hoppet är nog ganska litet för det.

    Fick ett långt mail från kliniken bland annat ang. varför de bara hittat 8 äggblåsor och inte 17 som i senaste ultraljudet men deras förklaring är att man borde vara där för sista ultraljudet så att de kan räkna själva, för olika kliniker/ultraljudskontroller kan visa olika. Kommer ju aldrig få en förklaring till detta. De konstaterade att min äggkvalitet är ganska dålig (surprice!) så det får vi ta vidare om det blir ett nytt försök eller hur vi gör. 

    Jag hoppas nu innerligt att de båda ska fortsätta utvecklas till i morgon så jag får sätta tillbaka båda. Bad kliniken om detta och får se om de sätter sig på tvären. känns ju ganska uppgivet just nu även om jag vet att det finns en chans ändå såklart. Mardrömmen är ju att de kontaktar mig imorgon och säger att inget av embryona överlevt natten 

    Man kan ju inte göra annat än att hoppas i den här karusellen, känns som att jag nästan blir avtrubbad av alla dåliga besked hela tiden. sen är jag ingen person som ger upp i första taget men man vill ju också bara kunna njuta och inte hela tiden ha i bakhuvudet vad man ska ha för plan inför nästa IVF... 

    kram på er


    Kram, förstår att ni vill ha fler befruktade. Tråkigt. Men du vet, det är så olika det där, vissa får flera blastocyster, som ändå inte leder till graviditet/ födsel och andra får några mindre, men som någon skrev, hoppet är definitivt inte borta och ni har just nu minst 2. Jag håller alla tummarna för er. Lycka till imorgon!
  • Frida123123

    Ruvardag 9 och dagen då mensen är beräknad.. iof så är min mens oregelbunden nu efter missfallet. Testdagen är på ruvardag 13 så jag närmar mig. Alla mens tecken finns här nu och känslan av vaginaltabletterna gör ju inte saken bättre. Samtidigt tänker jag på er alla andra, just nu på dig Inalina. Hoppas på positiva nyheter idag!

Svar på tråden Vi som startar ivf behandling 2021