• Frida123123

    Vi som startar ivf behandling 2021

    Så, imorgon ska jag på vul för kontroll av slemhinnan inför FET samt så hoppas jag inte på ägglossning imorgon, för då krockar det med helg-ingen återföring. Växlar mellan ?ångest/nervositet? och att försöka intala mig själv ? vad som sker, sker, inget man kan påverka?. I ivf processen måste man verkligen vara beredd på att allt kan hända.

  • Frida123123
    ToveLinn skrev 2021-08-22 16:49:12 följande:

    Hejsan! Jag och min man har varit inne i den här härvan i ca 4 år, vilket gav oss resultatet att han inte kan få barn alls. Nu har vi äntligen blivit beviljade insemination med donerade spermier. Någon mer här inne som också ska använda sig av donator? ????


    Har ingen egen erfarenhet men läst andra som använt sig utav äggdonation och blev gravid/är gravid. Är med intresserad av att höra om donation även om jag själv inte är där just nu. När kommer ni att kunna göra det i så fall?
  • Frida123123

    Uppdatering:

    Så, då har jag varit på mitt vul på kliniken. Är på dag 12 i cykeln och det visade sig att min slemhinna var tjock och fin på 13 mm. Yeah. Ägget var på 20, så ägglossning borde vara nära, dvs troligtvis imorgon, onsdag eller torsdag enligt kliniken. Men det som är super är att om jag inte får det, så ges jag Ovitriell för att undvika en helg krock. Älskar min klinik just nu. Så idag ska jag även börja med Fragmin sprutor. Vem älskar nålar egentligen. Men men, det var jag som bad om det. Man ska vara försiktig med vad man ber om.. ha ha.

  • Frida123123
    Inalina skrev 2021-08-23 10:47:58 följande:

    hejsan, då är vi snart igång igen (hoppas jag.) 

    Hur är det, har du fått ändra något i upplägget med stimuleringen? Hoppas ni lyckas få en restplats så ni får komma till så snart som möjligt. Visst är det den regiondrivna vården ni kör genom nu? är det fortfarande samma klinik? Kram

    Jag HOPPAS jag får börja med mina sprutor idag, ska på VUL 14:20 där de ska se om allt är som det ska efter nedregleringen....hoppas hoppas....


    Hur gick det? Fick du börja med sprutorna?
  • Frida123123
    Amelia84 skrev 2021-08-23 13:26:16 följande:

    Hej :)

    Jag tänkte också joina er härliga tråd då vi startar vår första ivf behandling nu. Jag och min sambo har försökt ett år och de hittar inte något fel på någon av oss. Vi har inte ens vart i närheten av ett streck på stickan. Vilket är en sorg i sig, hur kan min kropp inte göra det mest naturliga i livet?!

    Men nu har jag mentalt ställt om och ser verkligen fram emot IVFen :) Jag kör korta protokollet och är inne på sprutdag 4 och tar 225 IU Bemfola. Jag mår bra, känner inte av så mycket men hoppas att det händer grejer där inne ändå. Ikväll ska jag börja ta en lägre dos på 150 IU. Första ultraljudet är på onsdag, så det känns ju jättespännande.

    Hur har ni andra upplevt hormonstimuleringen? Har ni haft biverkningar och när började dem komma?


    Mina tre behandlingar, långa protokollet. Upplevde jag dels att nässprej-synerela. Gud vad trött jag blev av den. När jag började med sprutorna upplevde jag inget direkt de första typ 7 dagarna, därefter spända bröst och uppblåsthet.
  • Frida123123

    Fick positivt omslag idag, dvs ägglossning. Så nu är det bokad tid för återföring av fryst embryo på måndagen den 30/8. Åh, spännande! Nu hoppas vi på embryo Nr 1 eller embryo nr 2 klarar upptiningen. Så nervöst. Kliniken försökte lugna mig med att de flesta klarar vilket är sant men.. Så hemskt att få det där telefonsamtalet samma dag.. tråkigt att partnern inte får vara med.

  • Frida123123
    endotjej92 skrev 2021-08-24 09:37:49 följande:

    Hej!! Nu har det gått några dagar sen jag uppdaterade hur mina svaga streck gick tillslut! Idag var min officiella testdag och det är starkt positivt! lika starkt som kontrollstrecket och jag är helt mållös. Har aldrig tidigare fått ett plus på stickan och nu i första IVFen och med första embryot! Men är så rädd att någonting ska hända nu och det här ska tas ifrån mig. Men nu efter ja pratade med kliniken så känns det lite lugnare och jag ska försöka njuta av detta.. hur man ens gör det. Ni som plussat hur kändes det för er fram till tidigt ultraljud? 

    Och jag önskar er alla att det går vägen för er nu i höst!<3


    Grattis! Jag blev gravid men på vul i v 8 upptäckte man att hjärtat ej slog. Men det är inte så vanligt så oroa dig inte över det. Det jag kände var trötthet, illamående och spända bröst. När har du ditt vul? spännande tider, stort grattis igen
  • Frida123123
    endotjej92 skrev 2021-08-24 21:40:56 följande:

    Tack så mycket för dina fina ord<3 

    Ja har svårt att förstå att jag faktist är gravid... testar lite då och då och blir så glad när ja ser två streck de känns helt otroligt. Är du inne i denna snurr nu i höst? Hej! Tack så mycket! Ja det är verkligen så speciell känsla.. ska verkligen försöka njuta av detta nu tills ultraljudet, ja den blir i v.37 så de känns lite långt kvar hehe. Taack <3 det hoppas jag verkligen.. typ det som känns mest läskigt med ultraljudet. taack så mycket! den. 13/9 så det känns som evigheter fram men denna resa har varit så mkt väntande så hoppas det är sista väntandet som känns jobbigt. Åh vad ledsen jag blir att du har fått gå igenom det! det måste känts hemskt :(.. är du nu igång med en ny omgång efter det? Jag har mitt vul 13e och är så rädd för just det med hjärtat:/


    Tack! Ja, har återföring på måndag av fryst embryo. Så det känns bra. Embryot ska klara upptiningen först bara. Spännande för dig/er! Dom flesta går det faktiskt jättebra för, så försök att inte oroa dig!
  • Frida123123
    Michan9 skrev 2021-08-25 15:39:05 följande:

    Hej!

    Jag och min sambo genomgår just nu också IVF-behandling. Har maniskt följt alla IVF-trådar här känns det som :) Så nu tänkte jag att jag kunde dela med mig av min IVF-resa.

    Anledningen till IVF är få och slöa spermier. Vi har nu genomgått vår första behandling med det korta protokollet och min sambo har gjort TESA/PESA där vi tack och lov hittade rörliga spermier.

    Vid äggplock fick vi ut 19 ägg varav 12 var mogna och injicerades med spermier, (ICSI). Av dessa fick vi 8 normalt befruktade embryo, och tre dagar senare återfördes ett embryo med 8 celler. Resterande embryo fick odlas vidare, där ett embryo (blastocyst) kunde frysas ner. 

    Tyvärr ledde den färska återföringen inte till någon graviditet. 

    Så nästa steg blev FET där vi höll tummar och tår att vår enda blastocyst i frysen skulle överleva uppting, vilket den gjorde!

    Insättning skedde förra veckan och jag är nu på ruvardag 7. 

    Natten till ruvardag 6 fick jag ganska jobbig "mensvärk" och var bombsäker att det inte fungerat denna gången heller. Jag bestämde mig för att ta ett gravtest och det visade positivt(!), helt chockad. Har även testat idag (ruvardag 7) och det visar fortfarande positivt. Alla signaler på mens har försvunnit, och känner endast en ovanlig spänning och lätt molvärk i livmodern. BIM är imorgon.

    Nu ska jag invänta min officiella testdag som är om 5 dagar och hålla tummarna att ingen mens dyker upp och att det visar positivt då med :)


    Åh , så roligt! Låter mycket positivt. Som många skriver så är det vanligt att man tror att mensen kommer medans det faktiskt är någonting annat..
  • Frida123123
    CarroAnd skrev 2021-08-25 21:12:10 följande:

    Hej Frida! Vi är i samma situation som er där det finns för få och slöa spermier. Våran dotter på 9 år fick vi naturligt, men vi och hon har längtat efter syskon alldeles för länge. Vi gjorde vårt första försök i somras. Det lyckades inte och inga till frysen. Nu är vi inne på vårt andra försök med sprutor och allt vad det innebär. Jag hoppas så att vi lyckas bättre denna gången. Denna gång tar jag Gonal F tillsammans med menopur och började med fyrmadel idag. På fredag är det första VUL. Åååh, vad jag längtar efter en bebis..


    Tror att du syftade på något annat inlägg kanske. Michan9? Ingen fara. Ville bara skriva det.
Svar på tråden Vi som startar ivf behandling 2021