• Kronärtskocka

    Vi som startar ivf behandling 2021

    Always choklad: Lycka till!

    Gulgja: Så smärtsamt och läskigt för dig med äggstockarna och operationen. Tror de äggstockarna påverkas efter operationen eller handlade den om att ta bort blodet?

    Förstår att det måste vara tungt med beskedet om få befruktade och att de som blivit det är avvikande. Hoppas såklart att några utvecklats bättre om någon dag. Och att läkaren eller embryologen kan förklara vad det kan bero på.

    Inalina: Förstått att en kan få cystor som gör att blödningen inte startar. När jag läst om det har de ibland punkterat dem. Låter smidigare om ovitriellen och ägglossning kan påverka det. Hoppas du får en fin helg och att du får positiva besked på fredag. Vilken känslomässig berg och dalbana för dig? Banne mig inte lätt att vara i denna process. Förstår att du blir svettig av flera anledningar!

  • Kronärtskocka

    Lewaize: Grattis! Härligt med plus!

    Izza8511: Så tungt med negativt test. Ta hand om dig. Tillåt dig vara ledsen, det är väldigt jobbigt med alla nederlag. ( Tids nog återkommer lite kraft inför FET.)

    smulis85: Tungt för dig också. Och extra jobbigt när ett test gett hopp som sedan försvinner.

    Inalina: Så segt med väntan. Hoppas du snart får besked, förstår att det inte känns så hoppfullt om denna cykel.

    Mina pojkar 2: Så tråkigt att höra. Alla folliklar ger ju hopp om ägg. Visst var det ert första IVF? Det brukar ses som ett test, det ger info om hur kroppen reagerar och på äggens kvalitet. Håller tummarna för att de du fick ut var mogna och blir befruktade. Hoppas kliniken kan ge dig tydligare besked om vad de tror det berodde på. Hur mår du nu efter uttaget?

  • Kronärtskocka

    [quote=81495103]

    Känns bara så hopplöst om det fanns 16 äggblåsor som dom tömt och fick bara ut 4 stycken av dessa, samt att jag hade ett bra amh värde, vad har hänt då? Om amh värdet är bra? Äggen kan ju inte bara trollas bort?

    En annan sak som jag funderat över, utan ivf så släpper vi normalt ett ägg per månad, och ivf läkarens mål är att få ut tio ägg och ändå verkar det inte vara många som lyckas bli gravid. Om jag fått ut fyra ägg så ser chanserna inte ljusa ut och läkaren såg inte heller så speciellt hoppfull ut, men 4 ägg borde ju statistik sett vara fyra gånger bättre chans än en person som försöker bli gravid utan ivf som bara släpper ett ägg, samt att båda kräver sina delar för att det ens ska bli en graviditet.

    Haha nu kanske jag spårar i mina funderingar, får kanske ställa dom frågorna i morgon när dom ringer.

    Du verkar vara kunnig inom detta, hur går det för dig i denna ivf karusell?[/quote]

    Inalina gav dig ett bra svar tycker jag, kring detta att man vid IVF tar fram fler ägg än bara det som kroppen hade valt. Alla folliklar innehåller tyvärr inte heller ägg och alla ägg är inte mogna vid uttag och sedan ska de bli befruktade och utvecklas fint. Så mycket som ska stämma.

    Sedan verkar du ha haft otur minst sagt. Hoppas läkaren kan ge bättre förklaring, men olika protokoll och val av mediciner kan ge olika resultat. Så det som hände nu behöver inte upprepa sig.

    Även med fyra ägg innebär det ju bara ett som sätts tillbaka och vid IVF brukar chansen vara drygt 30% chans till graviditet. Högre än vanligt samlag men ändå långt ifrån garanti. Sedan är det ju ändå skönt att veta att det ägg som var har blivit befruktat och satts in.

    Tråkigt att höra att ingen av era befruktade ägg klarade sig till insättning. Så slitigt när allt du gjort inte ledde till insättning. ( Själv varit med om det. Och även om det är en liten tröst i besvikelsen höll jag fast vid: att ett misslyckat försök ändå gav mig/min läkare mer information inför nästa försök.) Ta hand om dig!

    Och visst kan du försöka hemma vid nästa försök! Var dock beredd på att nästa cykel kan vara lite annorlunda mot normalt, för mig har cyklerna efter ett försök alltid varit lite påverkade. Ta hand om dig!

  • Kronärtskocka

    Citatet ovan från Mina pojkar 2. Blev visst lite knasigt där?

    Chislin: Spännande! Hoppas du får må bra och att det kommer ett plus framöver!


    Inalina skrev 2021-11-18 08:59:53 följande:

    hej! ja segare än segast.. tror inte min kropp vill denna gång, kanske blev den lite missnöjd av att ta Zoladex-sprutan både i augusti och i slutet på oktober, kanske var det för tätt eller något.

    hur går det för dig? det måste vara ÄP när som helst?? hur har det sett ut på VUL med antal äggblåsor etc?


    Ja, kanske en cykel som inte var redo. Hoppas du snart får blödningen och kan räkna ned till nästa cykel isf. Hoppas januari 2022 blir månaden för dig! ( Det är tungt och en får välja bort eller avfölja folk. Var rädd om dig!)

    Har denna vecka varit på ultraljud och hade då åtta folliklar i bra storlek och en mindre. Vid uttaget fann de åtta ägg. Det gick bra även denna gång som tur var. Jag har inte så ont av det så det är skönt. Mest det psykiska som är slitigt. Vemodet över att det är sista chansen för mina ägg. Svullen och förstoppad men annars fysiskt ok. Av åtta ägg var sex mogna och de gjorde de icsi på. Tre blev befruktade och idag fick jag tillbaka ett embryo av toppkvalitet och de andra två fortsätter de odla. Är glad över att ha fått en sista chans och att det även denna gång blev ett embryo av bästa kvalité. ( Har hittills aldrig fått till frysen så det tror jag inte jag får nu heller.) Hoppas nu verkligen detta tar sig!
  • Kronärtskocka

    Smulis85: Tack för tummarna.

    Vilket elände att läkaren klantat sig så du inte kunde börja som planerat. Förstår att du är besviken. En räknar ju ned och försöker forma livet efter försöken.

    Jill92: Tråkigt med det negativa beskedet. Om en ändå visste vilket försök som kommer funka, då hade allt varit lättare. Men ovissheten om det öht kommer att gå äter en?Vad har de för teori kring utfallet? Samtidigt var ju förra gången bättre, en blastocyst. Kommer de justera ditt protokoll något för att se om något kan förändras?

    Always choklad: Ja, dessa ruvardagar alltså. Så slitigt att bara vänta och vänta. Känna minsta lilla och samtidigt veta att medicinerna spelar kroppen ett spratt. Inte många dagar tills du ska testa nu. Hoppas du fortsatt mår bra och att det blir sjätte gången gillt!

  • Kronärtskocka
    Frida123123 skrev 2021-11-21 08:47:02 följande:

    Lycka till med ruvningen nu! Får du veta på måndag om det blev något till frysen? Spännande! Oavsett vad så hoppas man ju mest på den som ligger i magen.


    Tack. Får veta först på tisdag eller onsdag. Men tvivlar på att något klarar sig. Har ju inte gått innan och dessa var inte topp. Men det är svårt att samtidigt inte hoppas lite iaf. Så alltid skönt att få besked och något att förhålla sig till.

    Lycka till på ditt ultraljud. Hoppas omslaget sker på en bra dag så det blir FET som planerat!
  • Kronärtskocka
    Frida123123 skrev 2021-11-22 18:14:58 följande:

    Uppdatering från mig: Otroligt nog, så bestämde de sig för att kalla in läkare och labb personal för att jag ska kunna göra återföring på söndag, alltså jag förstår ingenting. De har egentligen inte öppet på lördagar eller söndagar men gjorde det för vår skull! Så fint, på första advent och allt. Herregud. Ultraljudet visade ägglossning och en fin slemhinna på 10 mm dag 13. Så det såg bra ut och nu är vi redo att köra. Visst, nu kan det absolut hända att embryot inte klarar upptiningen vilket vore sorgligt, men just nu är jag glad. Söndag, det är ju snart! Saken är den att om de hade sagt nej nu så hade det även inte gått om 1 månad heller pga att de har jul/nyårs stängt.


    Vilken känslomässig berg och dalbana du haft idag. Så intensivt. Överraskande och väldigt roligt att höra att det blir FET ändå. Heja det lilla embryot! Snart är det söndag!
  • Kronärtskocka

    Jill92: Skönt att ha ett datum att förhålla sig till och räkna ned inför.


    Inalina skrev 2021-11-22 08:35:52 följande:

    men vad skönt att du ruvar nu!!! och speciellt när det är toppkvalitet, låter ju som att du har möjlighet att lyckas denna gången! när får du reda på om något gick att frysa? äter du några extra mediciner eller liknande nu vid ruvning?

    här är det som vanligt, inget händer och jag har gett upp hoppet att få sätta igång med sprutor innan jul. ska på ett VUL imorgon för att se om min cysta gav med sig nu med ovitrelle för 10 dagar sedan, och även se hur slemhinnan ser ut men utan blödning har den förmodligen inte blivit tunn nog för att sätta igång med Pergoveris.

    känner mig uppgiven och trött och tycker det är så jobbigt med ovissheten om när man ev. kan börja nästa gång. eftersom min blödning inte kom igång denna gången kan jag tänka mig att de vill att det går typ 3 cykler innan vi kan sätta igång igen.  känns ju även som att allt kan hända med nedstängning av länder och landsgränser etc också, speciellt då Tjeckien ligger rätt risigt till med Corona. nä jag får väl vänta o se vad kliniken säger efter mitt VUL imorgon men det känns ledsamt nu


    Får besked imorgon eller onsdag. Försöker dock inte hoppas, tidigare har ju inget varit fint nog att frysas. Har inget annat än lutinus utskrivet. Har ju inte så många misslyckade försök bakom mig trots allt.

    Hoppas du får mer klarhet efter VUL imorgon. Förstår att ovissheten sliter på dig. Minns själv stressen förra året med mina resor till Danmark, det tjorviga med regler som kan ändras och ställa till det. Som om inte processen i sig är nog.
  • Kronärtskocka

    Sweetpinapple: Grattis! Så ljuvligt att äntligen vara i mål och börja den långa resan tillsammans med barnet. Hoppfullt att höra om lyckliga slut!

    Inalina: Jippie! Stort grattis! Vilken ljuvlig överraskning. ( Då förstår en varför de alltid säger att en ska ta gravtest inför att en börjar ny omgång. Ibland sker mirakler.) Hur långt gången är du? Åh, så glad för din skull.

  • Kronärtskocka

    Hoppas era gravidhormoner sprider sig till oss andra! Det sägs ju att ett fåtal procent av de som är ofrivilligt barnlösa blir naturligt gravida efter IVF eller adoption med tiden. Så någon gång ibland händer det ju samtidigt som det måste kännas som ett mirakel när det sker.

    Känns lite trist att bryta av med dystra nyheter. Fick samtal idag om mina embryon. Som väntat klarade sig inget av de två till frysen. Jag får hoppas att det jag bär på är en kämpe som fäster.

    Om inte annat gör ju motgångarna och de dåliga utfallen av IVF-försöken det tydligare att jag inte kan kämpa vidare med mina ägg om jag ska ha chans till graviditet med den budget jag har kvar.

Svar på tråden Vi som startar ivf behandling 2021