• Clemmentina

    Vi som startar ivf behandling 2021

    Annna84 skrev 2021-02-24 17:24:24 följande:

    Vad kul att höra att du är igång igen :) skönt att det händer något! Ska du ta menopur den här gången?


    Spännande att du också är igång! Skönt att kunna köra direkt i denna cykeln. :) Läste att du stimulerar med Ovitrelle!? Hur funkar det och varför kör man på just Ovitrelle? Jag började med Provera idag för tror jag fick ägglossning igår och ville inte störa kroppen då, haha. Mensen bör dyka upp om ca två veckor oavsett. Ska ta Menopur den här gången. Måste läsa på om hur det görs!
  • Clemmentina
    Truuly skrev 2021-02-25 14:27:19 följande:

    Ni som har påbörjat ivf, vad händer om planerad äggplock/återföring hamnar under helgen? Tex söndag? Vet inte om de gör det under helger eller få man hoppa över den gången?


    Det varierar mellan olika kliniker. Sahlgrenska där jag går gör återföringar på helgen men inte äggplock. Sist låg jag på gränsen mellan fredag och måndag men då valde de fredag för äggplock.
  • Clemmentina
    Dibella skrev 2021-02-25 14:06:27 följande:

    Hoppas, hoppas du håller dig fortsatt frisk! Som tur är har man lite bättre immunförsvar än småttingarna. 

     

    Var på VUL precis och såg väl inte superpositivt ut, fanns 3 blåsor på mellan 15-17 mm. Äggplock på måndag medsamma dos som jag haft fram till nu.

    Läkaren sa väl mest att det var väntat pga mitt låga AMH, men jag hade väl hoppats lite på några fler, så det finns lite felmarginal och även ett ev. syskon, då det inte ser så ljust ut på syskonfronten enligt dem.

    Får hoppas några av dina hinner växa till sig till nästa VUL, var de mycket mindre än de som såg bra ut i stl?


    Det behövs bara ett guldägg (även om man såklart gärna vill ha ett par till frysen för framtida syskonförsök). Sen kan det kan faktiskt hända mycket på fyra dagar. På min ena ivf fick de ut fler ägg än vad de såg på sista vul om jag inte minns fel. Håller tummarna!
  • Clemmentina
    Annna84 skrev 2021-02-25 20:32:33 följande:

    Väldigt skönt, tidigare har det varit sådana ledtider med lång väntan för att få köra igång.

    Den här gången och förra stimulerade jag med 50 enheter menopur från dag 5 så att dom ser att ett ägg växer till sig. Detta pga att det segade lite med ägglossningen. Sen tar jag ovitrellesprutan för att de ska veta exakt när jag har ägglossning. Sedan får jag/man välja mellan att ta lutinus eller ta två extra ovitrellesprutor. Nu väljer jag lutinus, det känns mer beprövat även fast det är kladdigt att hålla på med.

    Det kommer gå fint med menopuren, det är lite mer fix med blandning och sprutor, men det kommer du in i :) Hur många dagar är det kvar tills mensen kommer?


    Åh förstår! Jag har bara stimulerat med Letrozole och Progynon de gånger jag gjort återföring i stimulerad cykel. Förstår om du väljer lutinus då.

    Det låter bra! Ska kolla på medicininstruktioner snart. Ingen aning om mensen kommer. Har känts som om kroppen försökt ägglossa flera gånger under veckan som gått. Nästan så jag hoppas det inte blev någon ägglossning får då kan mensen dröja två veckor drygt och då blir det tajt om jag hinner sätta igång innan påsk. Idealt ska den komma nästa helg eller strax därefter.
  • Clemmentina
    Jenzia skrev 2021-02-28 11:53:42 följande:

    Nu är ju jag i samma situation som du, eller kanske sämre. Endast 3 av 15 ägg befruktades. Förhoppningsvis får jag tillbaka en tredagars imorgon. Ska kräva lite information då också, bara fått ett meddelande på 1177 än så länge med avtal befruktade, känns så fruktansvärt opersonligt

    Det börjar närma sig testdag, eller hur? Hur känns det?


    Åh nej, vad tråkigt. Har ju också haft låg befruktning på våra försök. Försök fråga mer om de inte var mogna eller om de vet mer. Gjorde ni standard-ivf eller icsi? Hoppas verkligen att de tre ser fina ut och att du får tillbaks ett litet guldägg imorgon!
  • Clemmentina
    Jenzia skrev 2021-02-28 22:29:35 följande:

    Så himla tråkigt ju Har ni fått veta något om orsaken?

    Vi vet ännu ingenting, behandlingsplanen var splitt, 50 % med vanlig IVF och 50 % med ICSI, men om det faktiskt blev så hoppas jag får veta något om imorgon. Kan ju varit äggen som var omogna, körde menopur 150 i 9 dagar, tror det var lite på gränsen om äggen skulle tas på fredagen eller måndagen. Vissa äggblåsor var stora, medan rätt många var mellan 15-20 mm tror jag.

    Oh well, vi hoppas på ett litet guldägg imorgon. Har du fått tillbaka ET vid varje behandling? <3


    Det man vill veta är ju om icsi hade någon effekt eller inte. I mitt fall valde man icsi vid andra behandlingen och då blev det lite högre befruktningsgrad även om den fortfarande var låg. Berätta gärna hur det går idag!

    Jag har fått göra et vid två behandlingar. Första gav bara ett ägg som befruktades normalt (övriga blåsor var tomma), återföring dag 1 efter äggplock. Tidigt missfall/kemisk graviditet.

    Behandling två under Corona gav tre befruktade ägg med standard-ivf, varav två odlades till blastocyster (båda toppkvalitet vid dag fem men hade fragmentering på dag 2 och 3). Ingen färsk återföring. Två minus vid efterföljande fet.

    Behandling tre gav återgiven tre befruktade ägg (med icsi). Bara ett utvecklades som det skulle och det fick jag tillbaka dag 2. Blev gravid men missfall. Här på sista behandlingen kunde jag nog gått någon dag till innan äggplock men det gick inte pga helg.
  • Clemmentina
    Inalina skrev 2021-03-01 09:58:59 följande:

    Hej, låter tufft om ni får mkt frågor kring att skaffa barn etc hur fasen kan någon fråga hur ofta ni har sex? herregud, mer privat än så kan en fråga nog inte bli... men man märker ju så otroligt tydligt på vänner där det funkat direkt för dem att många har svårt att förstå varför det inte funkar för andra lika fort eller överhuvudtaget. jag har sagt det förr, men IVF barn är så otroligt efterlängtade så tacksamheten vet inga gränser när de äntligen är här jag hoppas du (och alla andra i tråden) får uppleva det så snart som möjligt!! Har säkert frågat innan men när tänkte du testa?

    jag har nog turen att varken våra vänner eller familjer har hållt på med en massa antydningar etc, utan låtit oss vara ifred innan fick lillan. Tycker ändå att folk förstår rätt mkt att det endast är vår business när vi "väljer" att skaffa barn.

    Sen som du säger, det är ju inte att 'bara göra IVF' så har man ett barn sen utan det är ju otroligt påfrestande mentalt att gå igenom den här processen :(

    Jag var på ultraljud nyss och det verkar ha växt till sig några fler äggblåsor nu som de ville skulle hinna mogna så har ÄP på torsdag! 


    Vad skönt med att några till hade växt till sig och att ha bokat äggplock.
  • Clemmentina
    Inalina skrev 2021-03-01 11:45:14 följande:

    ja tack det känns skönt att ha en plan. Hoppas det går vägen för dig också denna gången, läste om din historik och nu känns det ju som att det borde vara din tur!!!

     läste att du ska börja med menopur också, har du fått gonal f innan? jag har kört på den 'syntetiska' varianten av Menopur (pergoveris) denna gången från att ha haft gonal f vid tidigare försök. tydligen tyckte läkaren att det kunde ge bättre kvalitet på äggen, men det återstår att se på torsdag!


    Ja vad skönt och skönt att du blir sövd under äggplocket. Jag tycker det känns rätt rejält faktiskt. Hoppas så att det är vår tur nu! Är bara rädd att vi inte ska hinna ett försök innan påsk. Blir på håret om ägglossning var förstod mitten/slutet av förra veckan.

    Vi ska köra på menopur (225 enheter) denna gång. Första stimuleringen hade jag Gonal f 112,5 och andra samt tredje 175 eller om det var 185. Vad har du för dos? Pergoveris känner jag inte till. Men bra att det finns en syntetisk variant. Har förstått att Menopur är dyrare än gonal f. Hoppas din läkare har rätt angående kvaliteten. På min klinik kunde de inte se att det var så generellt (de menade på att alla då hade fått Menopur) men att vissa kan svara bättre på en viss medicin än andra. Hur som helst tyckte de att det var värt att testa om vi ville. :)
  • Clemmentina
    Onemore2018 skrev 2021-03-01 13:16:33 följande:

    Ruvardag 6 och jag mår sååå illa. Jag är dum dum dum som gjorde ett tidigt test, negativt. Hade faktiskt inte väntat mig annat. Men jag mår så dåligt av dessa lutinus, förra gången mådde jag inte alls så här. Förra gången var det färsk återföring på 3 e dagen tror jag och då mådde jag inte så här. Får knappt i mig mat heller, är inte alls hungrig. Jag gillar inte dessa lutinus ????


    Jobbigt med biverkningar! :( Inte upplevt liknande men tror att det kan förekomma. Låter som om det kan ha varit väl tidigt att testa. Vi håller tummarna för att det blir positivt om några dagar istället!
  • Clemmentina
    Annna84 skrev 2021-03-01 16:48:06 följande:

    Jobbigt med biverkningar. Jag har inte heller fått några biverkningar från lutinus och inte från sprutorna heller, skönt samtidigt som jag känner att det är lite konstigt.

    Ja, nu håller vi tummarna!!


    Skönt att slippa en massa biverkningar. Jag får molvärk men det kan jag få närsomhelst ändå. Har det nu men väntar ju inte mens på en-två veckor. Kan vara Proveran som spökar eller något annat. Håller tummarna för dig imorgon!
Svar på tråden Vi som startar ivf behandling 2021