• AndraSladdis

    Vi som startar ivf behandling 2021

    Stoooort grattis Frida123123 och Inalina till era underverk!

  • AndraSladdis
    Kronärtskocka skrev 2022-08-19 19:11:45 följande:

    Andra sladdis: Har du någon annan medicinering nu?


    Ja, kör både blodförtunnande och immundämpande, samma som i mina Rysslandsförsök förutom mer kortison och intralipid oftare. 
  • AndraSladdis
    Dibella skrev 2022-08-20 13:50:08 följande:

    Utav 4 ägg är 3 befruktade, så två ruvar jag på nu och 1 ska odlas vidare. Förstår inte hur bra det går trots så få ägg, nu ska de bara fastna!
    Behövde gå på toa direkt efteråt och såklart kommer nojan att man pressat ut dem, trots att de inte är rimlig oro haha.


    Så fantastiskt att 3 utav 4 utvecklas vidare. Nu håller vi tummarna hårt! Och nej, man pressar inte ut den fast jag vet att man kan få för sig allt möjligt. Jag brukar t.ex. i hemlighet oroa mig för att blodförtunnande sprutor på magen träffar  livmodern. :)
  • AndraSladdis

    Testdag i dag och visst är det ett plus men verkar tyvärr ha blivit en kemisk då mina tester har konsekvent minskat i styrka de senaste dagarna. Det digitala var 2-3 veckor i fredags och även i går, men har sjunkit till 1-2 veckor i dag och även alla andra tester är väldigt svaga nu. På ett sätt bättre att det tar slut nu i början än i vecka 11 som det brukar och nu känner jag att vi har åtminstone testat detta med ED och fått bekräftat att det finns någon livmoderfaktor här och våra egna embryon kan vara helt ok att använda. Får se när och hur det blir.

  • AndraSladdis
    Kronärtskocka skrev 2022-08-22 16:25:07 följande:

    Andra sladdis:
    Beklagar. Fy så tungt för er! Det är en sån berg och dalbana att se plusset och sedan märka att det försvinner.

    Lurigt när det blivit så nu både med egna och donerade embryon. På gott och ont. Förstår samtidigt att det väcker hoppet om de egna ni har i frysen. Har er nuvarande klinik eller er gamla någon idé om hur ni ska gå vidare nu? Det är en sån djungel med olika teorier kring varför det inte gäster tycker jag, svårt att veta hur en ska gå vidare och vilken fot en ska stå på. Forskningen verkar inte så entydig osv. 


    Det har ju varit helt olika saker som hänt nu och tidigare. Tidigare (egna PGT-A testade) fäste det och blev hjärtslag och mycket bra tillväxt men sedan var hjärtslagen helt plötsligt borta i v 11. Nu med donerade embryon verkar graviditeten stannat av redan innan testdagen (hcg ökade bra nu först, men helt plötsligt sjönk det). Om det är samma eller olika vet jag inte. Jag tror att klinikerna inte har så många nya idéer, det skulle vara att behandla adenomyosen som kan påverka infästningen. 
  • AndraSladdis
    Always choklad skrev 2022-08-22 22:07:59 följande:

    @andrasladdis och alla andra. Tyvärr gick det skit för mig även..ägget verkar inte ens ha fäst..tungt och ledsen ja. Ny plan på onsdag med embryodonator. Har ju babygarantiprogram. Har gjort nu allt i vår makt med mina egna ägg, gick helt enkelt inte. Vi vet aldrig om de funkat då vi först började försöka när jag var ca 35 år..


    Ledsen för dig också, AlwaysChoklad! Ta hand on dig och tillåt dig alla känslor, det är oftast en känslomässig process att ge upp egna ägg. Kan dock trösta med att jag kände mig precis lika fäst vid ett donerat embryo när jag väl hade det inuti min livmoder och hoppades nästan desperat på att just detta skulle bli min bebis. Nu blev det inte så för mig, men för de flesta är chansen väldigt god.
  • AndraSladdis
    Always choklad skrev 2022-08-23 21:32:56 följande:

    Tack för alla fina och kloka ord. Har just suttit med ett formulär och fyllt i hudton, hårtyp  m.m. Tog en bild utan glasögon, smink, örhängen etc ej leendes med bakåtkammat hår i svans de vill se hårlinjen allt enligt instruktion. Sen så har jag suttit och kollat typ bilder 10 år bak i tiden, håller på med flytt så har inte yngre + tidigare förhållanden har nog de flesta bilderna stannat där... Nån annan som har/haft embryodonator, vad har ni skickat med? 


    Jag skickade ingenting egentligen, hade varit på kliniken en gång innan så de såg mig. Och så hade de våra passkopior och vi fick fylla i vilken ögonfärg och hårfärg donatorerna skulle ha (så vi kunde ha godkänt alla färger om vi ville). Men enligt vad jag hört så matchar de mer i Spanien, de är skyldiga att matcha mot fler detaljer än hår och ögon, t.ex. titta på ansiktsform. Kanske kan du även skicka bilder av dig som barn/tonåring om du inte har när du var lite yngre?
  • AndraSladdis
    Dibella skrev 2022-08-27 17:18:16 följande:
    Går sådär, känns inte av något. Tog ett testa tidigt test imorse som var blankt, då vet man att Ovitrellen är ur kroppen iallafall. Lite tidigt att testa änsålänge även om många kan se redan nu, så hoppet sjunk lite, men är inte stendött fören mensen ev, kommer nu i veckan. Idag är det RD7 på 2 dagars, så embryona är ju 10 dagar gamla idag. 4 dagar till BIM. Tufft om det inte funkar.. det är ju något där det felar och jag förstår inte vad.. men vi har ett sista försök kvar som vi nog kommer få köra på nu under hösten någon gång, så får vi se vad som händer efter det.
    Än är det för tidigt att ge upp. Jag testar också tidigt, men flera gånger har jag inte sett det supersvaga sträcket förrän RD5-6 med en blastocyst, vilket borde motsvara RD 8-9 för dig 
  • AndraSladdis
    Dibella skrev 2022-09-01 07:57:58 följande:

    Tack för tipsen, ska försöka stå på mig i detta, men upplever att landstinget inte gör några avsteg alls tyvärr från deras "ni har bara otur"-attityd, men ska ringa dem på måndag och be dom göra något, något alls...


    Vi får kanske kolla på alternativ utomlands sedan, problemet är att vi redan bekostat privata försök och egentligen inte har ekonomin för de enorma summorna som det kommer kosta och behöva ta banklån osv.. helt galet. Kommer bli det som eventuellt avgör om man får barn eller inte sen, hur villig man är att försätta sig i skulder på ett-två hundra tusenRynkar på näsan


    Ja, det är sant att i Sverige tycker man lite oftare att det endast beror på embryona/otur, så jag kan tänka mig att det är svårare att ändra något. Och kanske är landstinget mindre flexibla än privat, eftersom i det senare fallet betalar patienten kostnaden för eventuella tillägg. 
    Saker som de ibland testar utomlands (men jag är ingen läkare så kan inte bedöma vilka som är mer relevanta i ditt fall):

    - embryo glue vid transfer
    - hysteroskopi/hydrosonografi
    - hcg wash vid transfer
    - kontraktionsminskande (Atosiban?) vid transfer
    - blodförtunnande (Trombyl eller Fragmin)
    - immundämpade eller intralipider 
    - och såklart ÄD/ED

    Och så går det att PGT-A testa embryona utomlands, vilket hjälper att hitta de friska embryona och minska antalet insättningar, om det är embryona som är problemet. 
  • AndraSladdis
    Always choklad skrev 2022-09-03 20:32:04 följande:
    Hej
    Jo dessa gjordes i Svergie.
    Karotyp på mig ej min partner vid missfallsutredningen innan vi blev beviljade ivf via landstinget. Hystroskopin var först nått annat som heter nått på h där man går in och spolar och ser om nått finns där som är fel tex polyp. Lyckades via samtal (gråt/tjat) få det ändrat till hysteoskopi då det är nästa steg man gör om man faktiskt hittar nått, då man avlägsnar felaktigheter. Och ytterligare en nedsövning och väntetid på detta ev regionen, tiden var knapp att vi skulle hinna med en extra ivf cykel innan jag hann bli 40, spelade defenitivt in som en parameter.

    Min gynekolog säger att det inte spelar så stor roll med långa eller korta. Långa gjordes som standard en gång men korta har blivit praxis pga. att de har mindre inverkan på kvinnan plus beror på ålder. Mer vanligt på unga kvinnor alt om man förlorat mensen..ingen läkare men det jag lyckats snappa upp. 
    Den andra med h där man spolar heter hydrosonografi. Jag röstar också på att hysteroskopi är bättre. Dock vet jag inte om de tar inflammationsprover av slemhinnan i Sverige, skulle inte tro det. Men däremot ser man polyper, missfallsrester, delad livmoder och sånt.
Svar på tråden Vi som startar ivf behandling 2021