Inlägg från: Anonym (Babymakeing) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Babymakeing)

    Någon mer som har bebisverkstad nu

    Anonym (Lillskrutten) skrev 2021-06-11 16:18:17 följande:

    Haha ja säkert men även att tarmarna flyttas runt och strular är/kan va ett graviditetstecken :D Håller helt med, Gud vad dagarna segar iväg! Är så fruktansvärt nervös nu inför onsdag, fram till igår var jag bara taggad. Hoppas det inte kommer något mer blod nu så kan jag känna mig lite lugnare. Är bara orolig att fostret dog igår men inte stöts ut och så blir jag lugn inför onsdag men får beskedet där.

    När har du vul? :)


    Lyssnade på ett avsnitt av Babyzpodcast idag dom handlade om blödning under graviditet. Det kanske kan va nått att lyssna på? De tog upp massa saker blödningar kan bero på utan att det är nån fara.

    Sen är ju dina tankar inte helt galna heller. Hade nog gjort som dig och stålsatt mig samtidigt som jag hade ett hopp kvar. Inget är fel i hur man känner eller hanterar sin oro <3 kramar
  • Anonym (Babymakeing)
    Anonym (Lillskrutten) skrev 2021-06-11 19:11:53 följande:

    Tack för tipset :) Hur lyssnar man på det? Är det via Spotify eller måste man ha nån podcast-app? Intressant att de talade om det just nu.

    Verkligen, känns alltid bäst för min del att försöka förbereda mig på det värsta. Ingen mer blödning ännu...


    Jag lyssnar i appen podcaster men kanske finns på Spotify också?
  • Anonym (Babymakeing)
    Anonym (Lillskrutten) skrev 2021-06-12 19:25:38 följande:

    Tänkte uppdatera lite nu med hur dagen varit. Sen jag fick blod-slemtråden på pappret vid 11 har det bara kommit en svag svag nyans när jag torkat mig. Nu vid 18:30 var det lite brunrött i trosskyddet men efter det bara svag nyans av rödorange igen.

    Jag pendlar verkligen mellan hopp och förtvivlan. Att det tycks avta, ingen smärta och blir mer brunt och rosa ser jag som riktigt goda tecken och tänker att allt kommer se bra ut på onsdag. Sen börjar jag tänka men om fostret dog i torsdag när jag började få blödning och kroppen segar ut det så spelar det ju ingen roll om det verkar avta för då är det redan förlorat. Detta är tortyr, vet inte vad jag tar mig till om det visar sig att lillen i magen dött på onsdag, eller om jag får missfall innan :( Hoppet tänds verkligen när det verkar gå åt rätt håll. Hemskt.


    Har tänkt på dig idag.

    Känner igen känslan av att vara mellan hopp och förtvivlan och det tär så mycket på ens mentala hälsa.

    Men det låter ju ändå positivt i eländet att det inte är färskt blod, inte gör ont och att det inte eskalerat. Kan tänka mig att dagarna fram till ul sniglar sig fram.

    Du är så stark som lyckas bära det själv. Jag hade aldrig kunnat hålla mig utan att bryta ihop för min sambo i en sån situation.
  • Anonym (Babymakeing)
    Anonym (Lillskrutten) skrev 2021-06-13 20:19:31 följande:

    Bra vad skönt! :)

    Samma här eller ah fick lite brunrött som strimmor bara eller hur jag ska säga, kändes väldigt torkat och gammalt haha så känner mig fortfarande hoppfull. Bara den där tanken hänger kvar att tänk om bebisen (eller fostret kanske man säger såhär tidigt) dog i magen redan i torsdags. Kan inte släppa det. Har läst för mycket om ma. Vill inte övertyga mig att allt är bra heller, måste hålla fast vid den hemska tanken också så jag stålsätter mig lite.


    Vad som är medicinskt korrekt och vad som är känslomässigt korrekt terminologi skiljer sig ofta.

    Jag hade alla gånger sagt bebis men vill man hålla distans så är foster kanske bättre?

    Minns att jag blev lite upprörd på förlossningen när de kallade vår lilla bebis för fostret bara för att det saknades 4 veckor på utvecklingen. :(
  • Anonym (Babymakeing)
    Anonym (Lillskrutten) skrev 2021-06-16 14:58:27 följande:

    Det gick jättebra!! Hon kunde se ?en levande graviditet med blodflöde?. Bredvid den kunde hon se att det varit en blödning och att det var en del blod kvar så hon sa att jag nog får räkna med en till blödning snart. Hon trodde att det varit ytterligare en graviditet där. Så jag förlorade antagligen en tvilling. Frågade om nästa blödning då var ofarlig men hon sa att om jag blöder mycket och får som mensvärk ska jag kolla upp det. Så lite orolig är jag fortfarande men så lättad, tacksam och lycklig!

    Min man blev jätteförvånad och glad, mest förvånad att jag lyckats hålla det hemligt. Han sa att jag betett mig konstigt och att nu när jag berättade det tycker han att min mage har strular under väldigt lång tid haha.

    Var enligt mensen i vecka 9+4 idag, beräknad 8+6 eller 9+0 enligt vul (resultatet var oklart). Med min son blev jag framflyttad 6 dagar så det här kändes super!! :D


    Å så underbart att höra! =D 


    Läst att det är vanligare än man tror med tvillinggravididtet där det blir mf på ena barnet. Eftersom man så sällan får ultraljud speciellt tidigt så upptäcks det sällan. Men va skönt att hon kunde säga vad hon trodde det berodde på och förbereda dig på att det kommer en till blödning så du vet vad det troligen är när det sker. Såklart blir man ju orolig ändå men då kanske det känns lite lugnare. 


    Grattis! =D

  • Anonym (Babymakeing)
    Anonym (Första) skrev 2021-06-16 22:29:56 följande:
    Men så gulligt av honom :)

    Nästa vecka på torsdag får jag den. Det har varit mycket känslor i kroppen nu de senaste två veckorna. Jag är väl inne i en period där jag tänker ganska negativt. Typ som att vi står kvar på exakt samma ruta som vi gjorde i höstas och har inte kommit ett enda steg närmare en graviditet någon av alla dessa snart 9 månader så gått. Så varför skulle det gå nu helt plötsligt efter alla dessa försök. Tankarna går ju tyvärr så långt som att vi aldrig kommer nå det där plusset. Men någon gång är det kanske våran tur ändå. Vi har bestämt att vi testar tre gånger till nu, alltså över sommaren, och har det inte blivit nått då så får vi söka till utredning. Det känns ju ändå som något positivt, som att man har ett mål att ställa in sig på så inte allt känns så hopplöst. Men det är tungt ändå vissa dagar.

    Sorry för det långa utlägget men kändes som det behövde komma ut :)
    Förstår dig, känner lite likadant. visst att vi hade några månader när vi trodde allt gick vägen men nu känns den tiden bara förlorad. 10 månader sen vi började försöka och ingen duglig graviditet.. Det är så himla lätt att falla i det svarta hålet :( Men det låter som att ni har en plan iaf med hur ni vill gå vidare och det är ju bra =) Håller tummarna för att ni får ert plus i sommar <3 
  • Anonym (Babymakeing)
    Anonym (Litehopplöst) skrev 2021-06-17 13:08:38 följande:
    Jag förstår. Ja då är ju åldern ett hinder fast åt andra hållet. 
    Vad man kan göra är att göra en utredning privat. Tror ni kan göra det efter bara ett år och att det för er även som för oss äldre kostar som ett vanligt läkarbesök, dvs 300kr/besök. Då behöver man inte vänta på att remissen om utredning ska gå igenom vilket iband kan ta tid. Och det kan vara skönt att veta att allt ser bra ut för då tar man bort en faktor i osäkerheten. Sen kan det vara svårt ändå även om allt ser normalt ut. Så va det för oss även om jag sen fått diagnosen barnlöset pga endometrios så VET de ju inte om det är endometriosen som spökar. 
    Det är iaf skönt att veta vad man har att jobba med :)
    Håller tummarna att ni slipper det för det är också mentalt påfrestande med ivf.  
    För oss kostade utredningen närmare 5000kr när vi gjorde den privat. Så det är inte all privat utredning som är landstingsfinansierad och går som läkarbesök tyvärr =(
  • Anonym (Babymakeing)
    hopeforaplusa skrev 2021-06-18 12:00:50 följande:

    Hej tjejer!

    Jag har haft problem att komma in på mitt konto här. Har läst allt men inte kunnat skriva. Hoppas ni mår bra alla!

    Har sett att ni båda fått små blödningar men att du nu fått se att bebisen mådde bra Lillskrutten även om det verkar som att du haft tvillingar! Hur mår du?<3 skönt att du såg en levande bebis och så kul att du berättat för din man! Vilken nyhet att få berätta för honom efter det ni gått igenom!

    Och härligt att det inte kom någon mer blödning Litehopplöst! Med min son hade jag en liten blödning i V 7 om jag inte missminner mig och det visade sig vara helt okej ändå med honom! Hoppas tiden går fort tills ditt vul!

    Hur mår du babymakeing? Jag hoppas du får ditt plus snart, håller tummen stenhårt!!

    Var på rul idag. Fick mig ännu en chock då dom tidigare sagt att det var pojkar men att det nu är flickor. Oj vilken omställning men lika kul det. Allt såg bra ut med dom än dom ser inga tecken än så länge på TTTS så jag hoppas det fortsätter se fint ut nu!:)


    Härligt å höra att allt fortfarande är bra! =D 


    Tack det är okej med mig. Blir ledsen när mensen kommer och tänker extra mycket på den fina lilla plutten vi skulle fått i augusti nu =( men på det stora hela så är allt rätt okej. Jobbar och fungerar någorlunda nu så det är skönt att inte känna sig som en ångestfylld säck med potatis hela tiden.


    Tack <3 jag har höga förhoppningar på denna månaden! Samtidigt som jag är rädd att äl kommer missas pga fotbolls-EM. Sambon kollar alla matcher och jag däckar vid 22, och kan inte säga något till honom om äl för då får han prestationsångest och det blir pannkaka ändå.  


    Hur stor är risken för att de ska utvecklas TTTS? Om de upptäcker att att det skulle skett vad händer då? Finns det möjlighet att göra något åt det så att de klarar sig? Förlåt om jag ställer frågor som kanske är jobbiga =/

  • Anonym (Babymakeing)
    Anonym (Lillskrutten) skrev 2021-06-20 20:44:36 följande:

    Hoppas det går bra för Sverige så kanske han vill fira! Du kanske kan klä upp dig lite sexigt och titta på fotbollen med honom och då försöka få till något i pauserna (finns det pauser?).


    Ja det finns halvlekar hehe. Dom spelar 2 X 45 minuter. Men oftast blir det förlängt med X antal minuter i varje halvlek. Men sexiga kläder är inte hans grej tyvärr så att locka honom för det är nog svårt. Fick positivt på digitalt äl-test redan igår på Cd 12! Aldrig hänt tidigare att jag fått positivt så tidigt så funderar nästan på om det blivit fel. Tog ett vanligt äl-test idag men svårt att avgöra om det är stegring eller inte? Men isåfall kanske man kan ha tur att em inte kommer ivägen trots allt =D

    Vad tror ni här om dessa testerna? Det blå är det digitala som gav positivt igår kväll. Det röda är vad jag tog nu på morgonen.

  • Anonym (Babymakeing)
    hopeforaplusa skrev 2021-06-21 08:19:01 följande:

    Åh jag blir alldeles pirrig för din skull. NU ska det gå! Tror på den här omgången! Det är nog definitivt på väg att bli fullt utslag! Varje gång jag fick en :) på CB så hade mina vanliga test aldrig lika starka streck första gången jag fick :) utan det kom någon dag efter!

    Såhär såg det ut månaden det gick för oss så imorgon bör strecket på vanliga bli starkare! Håller så tummen för dig nu!:)


    Bra att de håller koll på småttingarna så att de kan upptäcka det i tid om något skulle ske. Låter ju absolut bra att det inte finns tecken på det ännu :) jag vill tro att det kommer gå bra hela vägen för er!

    Tack :) då finns det hopp om det! Vi lyckades mysa igår och hoppas få till det igen imorgon kanske. Ska fortsätta testa med vanliga stickor nu och se om det stegrar eller sjunker. Håller tummarna för att dottern sover bra på kvällarna kommande dagarna så vi kan få egentid hehe.
Svar på tråden Någon mer som har bebisverkstad nu