Inlägg från: Anonym (Babymakeing) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Babymakeing)

    Någon mer som har bebisverkstad nu

    Hopeforaplus skrev 2021-01-06 22:22:57 följande:

    Om jag fick starkt utslag på stickan imorse men liiiiite svagare ikväll vid 18 betyder det att ägget släppt då? Brukar alltid försöka följa när äg släpps och glada gubben försvinner men råkade köpa cb advance och där håller ju glada gubben i sig i 48h så kan inte göra det. Tänker om det är lönt att ligga imorgon igen vid 21-22 tiden eller om det kan vara försent då om stegringen sjunker nu? Blir så förvirrad av detta..


    När fick du en fast glad gubbe på testet? :) äl beräknad ske mellan 12 och 48h från det vill jag minnas. Att stegringen minskar innebär inte säkert att äl skett men förmodligen snart beroende på hur längesen du hade positivt. Snurrigt det blev nu men ja. Skadar ju inte att ligga om alla är sugna :) men tror på större chans idag?
  • Anonym (Babymakeing)
    Hopeforaplus skrev 2021-01-06 23:01:58 följande:

    Fick första glada gubben igår på morgonen men kan ha fått öl redan måndag kväll (hade inga cb då men tog vanligt som hade ganska starkt streck) så igår och idag har jag fått starka test. Tog ett nytt nu precis och då var strecket ännu svagare än den vid 18 tiden. Märkbart svagt så skulle jag tagit ett cb det rosa (ej advance) så är jag säker på att jag bara hade fått ett O. Då är det fortfarande chans att ligga imorgon på kvällen? Tänker det är mer än 24h bort????


    Oj vad många olika test :) men fick du utslag på advanced och isåfall vad för utslag?

    Men om du fick en glad gubbe igår på morgonen på det rosa cb så kan det funka med att ligga ikväll :) så svårt att veta om det är 12 h bort eller längre så det skadar ju absolut inte.

    Tycker sånna stickor är jättesvåra. Jag fick inte ens så starkt som du har på mitt senaste äl-testet samtidigt som jag fick fast gubbe på cb advanced. Höll på att missa äl pga det men lyckades ändå :)

    Om du har fått glad gubbe och starkare test nu än i måndags så tror jag inte du hade äl då.
  • Anonym (Babymakeing)
    Anonym (Första) skrev 2021-01-07 14:48:34 följande:

    En liten fundering som ni kloka kvinnor kanske har ett bra svar på. Det här med att folk tror/antar att man är gravid hela tiden vad kommer det ifrån?

    En vän (som jag inte pratat med på ca 10 år) skrev för ett tag sedan och sa hon hört jag skulle få barn. Hur kan folk få för sig det? Jag har inte sagt till någon att vi försöker få barn och inte har vi antytt något om det via sociala medier heller. Vet någon av er vad det är som gör att folk hör sånt eller åtminstone tror sig veta något sådant?

    Bli frustrerad över det då jag verkligen inte fattar vad dom får det ifrån (kan tillägga att hon inte är den första som frågar om det). Är det alla dessa cookies på nätet som fångar upp allt man har för sig på nätet med beställning av äl test och vara inne här på FL dom de sedan basonerar ut via sociala medier som reklam för alla att ta del av vad jag kollar på eller vad tror ni?


    Va? Oj bara säga en sån sak? Vänner kan ju se vad man är med i för grupper på fb om de inte är hemliga och den kan de saker man gillar både på instagram och fb. Så om du gillat massa barnrelaterade saker kanske nån fått upp det i sitt flöde och försökt lägga ihop ett å annat?

    Eller om du lagt upp nått foto där tröjan ser lite puffig ut runt magen? Jag har råkat ut för det flera gånger tidigare för att jag stått i nån vinkel med nån mindre smickrande tröja på mig så det sett ut som jag haft en riktig babykula. Tänkte inte på det själv förrän folk började höra av sig och frågade om de skulle säga grattis.

    Min ibsmage har också varit en snackis vid kaffeautomaten på jobbet många gånger. Har sett folks undrande blickar när ballongen svullnat upp efter lunchen.

    Jag gick med i en grupp på fb med barnvagnar för jag ville läsa på å va förberedd och då visade det sig att det togs för givet att jag va gravid då också. La upp en bild på en alkoholfri cider en gång på insta också, syntes knappt på bilden att den va alkoholfri utan flaskan va lite suddig i bakgrunden men då nosade någon upp det och undrade.

    Så att det är att du hänger på familjeliv som skulle avslöja dig har jag himla svårt att tro. Snarare en kedja av sammanträffande som enstaka personer börjat tro saker av och lägger sitt eget pussel.

    Nästa gång får du väl fråga:

    Nämen? Ska jag det?? Va kul! Det va mer än jag visste, När kommer bebisen så jag kan lämna in papper för föräldraledigt i tid?

    Eller bara fråga vem som sagt det och varför de trodde det?
  • Anonym (Babymakeing)
    Anonym (Första) skrev 2021-01-07 15:56:52 följande:

    Ja jag blir så frustrerad när något sånt slängs i ansiktet, så jag känner för att radera allt vad sociala medier heter. Min man brukar alltid skratta åt mig när jag säger att jag ska radera det för han tycker väl jag är så dramatisk när jag säger det. Men jag tycker det är väldigt jobbigt att bli påmind om att vi inte lyckats än så då vill jag bara skydda mig från att det inte ska hända flera gånger.

    Kan säga att jag varit väldigt oaktiva på både Facebook och instagram med inlägg och bilder så svårt att tro någon kan snappa upp något därifrån. Och eftersom det hänt innan så har jag tänk mig för både en och två gånger innan jag gillar en kommenterat på något som kan uppfattas fel.

    Bra kommentarer du ger förslag på, ska säga det nästa gång :) Jag vet det kommer kännas bättre om någon timme och vara glömt imorgon. Ville bara ventilera lite med er mina främmande vänner för lite support. Tack!


    Förstår din frustration. Att folk ens kan med att säga så innan man gått ut med något själv är enligt mig väldigt förvånande.
  • Anonym (Babymakeing)
    Anonym (Frustreradlessen) skrev 2021-01-08 09:37:13 följande:

    Inget plus idag heller. Men jag håller hoppet vid liv så länge inte mensen kommer... kan tycka att det borde räcka med att få till det varenda dag en vecka runt ÄL, inklusive efter ÄL-utslag på alla stickor. Annars vet jag inte vad kroppen håller på med, to be honest...


    Det är ändå en del som ska klaffa, kvaliten på ägget ska va rätt, simmarna ska hitta till ägget och sen ska det befruktade ägget dela sig på rätt sätt, slemhinnan ska vara rätt tjocklek och ägget ska fästa på rätt sätt. Klen tröst för varför det inte funkar på en gång men ja :/ för oss tog det 9-10 försök inför första barnet så vi hann påbörja en fertilitetsutredning. Det va rätt skönt för då fick vi svart på vitt att det inte va nått fel på oss iaf.

    Jag har aldrig plussat förrän tidigast äl+12 vid nån av mina graviditeter och vissa plussar inte förräns ännu senare så än finns det hopp! :) när har du bim? Håller tummarna att mensen inte kommer :)
  • Anonym (Babymakeing)
    Anonym (Babymama) skrev 2021-01-08 10:06:38 följande:

    Ett tickande hjärta på ultraljudet!!!<3<3

    Dom såg att jag hade en infektion som orsaka blödningarna. Såg att jag var väldigt lättblödig (tar även trombyl som ökar blödning)

    Ska ta tabletter 6 dagar och sen ska infektionen förhoppningsvis vara borta :)

    Och ja! Vem tror ni jag möter i korridoren på sjukhuset?! Kan det vara dom som försökte sätta mig på prov om jag var gravid.. sambon fick sms av dom direkt men vi har inte orkat svara. Suck!!! Vad är oddsen på den.


    Å så härligt att det fanns en bra förklaring och att pyret är kvar! <3

    Men va? Ja hur stora är oddsen för det? Ska de själva ha barn då?

    Du va ju där för en infektion inte mer än så. Och att de orkar tjata! :(
  • Anonym (Babymakeing)
    Hopeforaplus skrev 2021-01-08 08:53:56 följande:

    det blev inget mer liggande förutom själva äl dagarna.. får hoppas det går ändå men har en känsla av att det inte kommer gå denna månad heller. dels för att min äl kom så otroligt mycket tidigare denna månad och sen att vi inte fick till det så mycket som jag önskat.

    Hur går det med er som är gravida? Vilken vecka är ni i nu?


    Det är inte över förrän tant röd flödar. Ett enda litet ligg kan räcka om man har flax så håller verkligen tummarna för er nu <3

    Är i v 8+0 enligt senaste mensen och har bf 19/8.

    Haft kraftig växtvärk fram till för nån vecka sen så nu är jag lite nojjig för om hen är kvar men tröttheten borde va ett bra tecken. Nu är jag mest bara som en klubbad säl så tar varje chans jag får att vila. Min 1-åring får titta på för tok förmycket tecknat för tillfället men jag orkar inte hålla ögonen öppna. Det dåliga samvetet för att inte räcka till har startat.
  • Anonym (Babymakeing)
    Anonym (Litehopplöst) skrev 2021-01-08 19:40:34 följande:

    Ja det kan säkert variera mellan regioner.

    Skönt att du har kontakt med klinik.

    Det är 12 mån här med men då man är lite äldre ( lol ) så säger de att man kan få hjälp tidigare. Eller om man har tex endometrios (vilket jag har)

    Hoppas på plus för oss båda snart.


    Där vi gick i gbg räckte det att ha försökt i 6 månader om man va 35 eller äldre. Jag va 33 men fick hjälp efter 9 månader.

    Så segt att Sahlgrenska lagt all sin verksamhet på is :( jag väntar på tid för en annan grej men kommer inte kunna göra det ändå så länge jag är gravid men min sambo fick köa 4+ år för samma sak och det va före Corona så jag har intr så höga förhoppningar att få hjälp närmsta åren ändå. Men lite mer bråttom med ivf! Hoppas ni står bra till i kön å får hjälp snart om det inte tar sig innan vilket vore ännu mer kalas! :)
  • Anonym (Babymakeing)
    barnlängtan2021 skrev 2021-01-04 18:00:08 följande:

    Ja absolut :D Ska som sagt ringa kliniken på torsdag och boka in ett tidigt ultraljud efter vecka 7 :)


    Hur har det gått? Fått tid för vul? :)
  • Anonym (Babymakeing)
    Anonym (Litehopplöst) skrev 2021-01-08 20:54:26 följande:

    Var gick ni i gbg?

    Vi fick en sista minuten tid i höstas men såklart va det enda dagen på hela hösten som min sambo inte kunde boka av en jobbresa. Hoppas på en ny sån tid men med tanke på Corona så känns det inte så troligt.

    Sambon har barn sen tidigare så han är inte så stressad men han förstår mig och min situation.

    Om inte denna månaden ger pluss så tänker jag att vi tar det vidare privat.


    Nordic ivf gick vi till. Nu behövde vi inte göra ivf men va väldigt nöjd med bemötande och hur smidigt allt gick där när vi gjorde utredningen iaf.

    Å så himla typiskt :( ja det kommer nog inte bli något innan mars i den offentliga sektorn gissar jag med hur det låter om allt :(
Svar på tråden Någon mer som har bebisverkstad nu