• Jenzia

    Tempkurvor

    Cattisl skrev 2020-07-30 05:37:56 följande:

    Är det någon mer än jag som nästan kan bli lite stressad av tempandet...? 

    På ett sätt vill man veta, kanske framförallt om man haft ÄL, men på ett sätt vill man (jag) kanske inte veta exakt vad som händer dagarna före mens för då vet man kanske redan före man testat om det troligen kommer va negativt eller positivt?

    Eller kanske bara jag som tycker det är lite stressande 

    Det är också spännande så inget negativt så....! 


    Steeph skrev 2020-07-30 06:52:18 följande:

    Jag blir också stressad. Jag tror att jag endast kommer tempa fram till att ÄL har visats sen sluta. Jag kan vakna och nästan vara stressad för vad tempen kommer visa. Så jag kommer prova med det denna cykel, att inte tempa efter ÄL.


    En till här! Är på CD26 av 28 och bara väntar på tempdippen, som jag absolut inte vill ha! Även om jag är väldigt intresserad av tempning så kommer jag överväga att sluta efter äl nästa cykel.
  • Jenzia
    Steeph skrev 2020-07-30 09:30:12 följande:

    Ja jag är också intresserad av det men börjar känna att stressen förstör mer och mer för mig

    Vill du dela med dig av din kurva? håller verkligen tummarna för dig!!


    Du är så himla fin Steeph! Jag håller tummarna för att augusti är VÅR månad! <3 Följs gärna åt

    Klart jag kan dela med mig av min kurva, den är dock rätt platt. Har inte haft jättestor temperaturskillnad mellan före och efter äl. Kanske man inte behöver ha heller, men tycker ändå tempen borde varit högre vid det här laget om jag vore gravid....

    Hoppas bilden kommer på rätt håll!

  • Jenzia

    Skrev i tidigare inlägg att jag bara går och väntar på att tempen ska dippa, vilket den gjorde idag Strax under baskurvan idag, så mensen kommer nog väldigt punktlig på söndag! Nya tag där efter och kommer sluta tempa efter äl. Känns helt meningslöst att stressa upp sig själv varje dag när mensen ändå blir kvittot på om det funkat eller inte.

  • Jenzia
    Msofie skrev 2020-08-02 18:05:21 följande:

    Asså SNÄLLA ge tips på hur man loggar in ÄL testerna o Premom appen. Kan sitta i 30 minuter och göra samma sak och värdena kommer ändå inte upp.


    Uj! Vad konstigt! Vilka stickor har du? Jag har använt Babyplan och det var inga problem alls att logga mina tester.
  • Jenzia
    Msofie skrev 2020-08-02 18:30:22 följande:

    Använder RFSU, verkar som de är värdelösa haha


    Aldrig testat dem. Just PreMom funkar bra med Babyplan. Du kan beställa den idag och få dem inom 1-2 dagar, men du verkar behöva Lh-sticka nu Ta bild på testet så kan vi försöka oss på en analys här
  • Jenzia

    Första dagen (cd4) med vaginal tempning! 36.50, så 0.2 högre än när jag tempade i munnen samma dag i förra cykeln! Spännande att se nya kurvan!

  • Jenzia
    Entusiastisk skrev 2020-08-03 10:12:01 följande:

    Åh ja! Vad spännande det ska bli att se nya kurvan!


    Hihi, ja! Är din temp stabil nu efter äl?
  • Jenzia

    Så fascinerad av att min kurva kommer bli helt annorlunda denna cykeln iom att jag börjat tempa vaginalt. Idag hade jag 36.7 (cd8), vilket förra cykeln var en av mina högsta temperaturer i lutealfasen!

  • Jenzia
    H0nd3ndär skrev 2020-08-06 08:38:29 följande:

    Spännande!

    Vore intressant att se kurvan före och efter. Här har jag många uppvak och litet barn i sängen så känns inte aktuellt med vaginalt för min del.


    Säker? För eventuellt skulle din temp också bli stabilare om du tempade vaginalt. För min del är det lättare, termometern låter inget under täcket så slipper jag väcka maken Tänker också att så fort man börjar andas med munnen eller prata, så borde muntempen påverkas. Jag andas framför allt med näsan, men det skiljer ju sig från person till person

    Vår cykler är nog rätt nära? Jag är på CD7 och hoppas på äl runt CD13-14. BIM 26/8 alt 28/8, lite osäker på om min lutealfas är 12 eller 14 dagar då senaste mensen kom två dagar för tidigt i juli, iaf enligt mina tidigare cykler i år.
  • Jenzia
    H0nd3ndär skrev 2020-08-06 09:23:43 följande:

    Jag har iaf tänkt att det blir svårare. Men skulle ju kunna omvärdera om så är. Har 2 termometrar med två decimaler. Babyplans och ncs. Så skulle egentligen kunna tempa både och.

    Men jag blöder mycket och länge samt att jag tyvätt sällan tempar i sängen. Brukar få tempa när jag nattat om runt 05. Då när barnet äntligen sover lugnt i sängen igen så tar jag tempen ute i vardagsrummet. Inte optimalt men har märkt att jag är ganska okänslig på att vara uppe. Värre med att sova länge.

    Är på cd9 idag med bim runt 28/8. Men förväntar tyvärr inte äl förrn cd18-20 någonting. Fast hoppas ju alltid på att äl ska komma något tidigare. Så ändå relativt lika!


    Vi har alla olika förutsättningar för att tempa Kör du på med det som funkar för dig!

    Men visst hade din lutealfas blivit längre förra månaden? Är den runt 10-11 dagar?
Svar på tråden Tempkurvor