Inlägg från: Anonym (Proctor) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Proctor)

    Vi som är kritiska till Sveriges handhavande av pandemin

    AndreaBD skrev 2020-11-15 23:16:36 följande:
    Var kommer dem siffrorna ifrån? 
    En blandning av googling och uppskattning.

    Jag googlade mig till att 3000 unika individer har vårdats på IVA.
    Andra googlingar visade att omkring 25% dör på IVA, men att trenden går åt rätt håll. 

    Så ungefär dessa siffror borde det handla om.

    Sen kan man vända och vrida på allt. Enligt läkartidningar är det c:a 30% av de som dör med Corona där den primära dödsorsaken är något annat. Min slutsat är att om man fortsätter bryta ned det så är varje fall unikt och då vet man ingenting. Det är komplicerat helt enkelt.
  • Anonym (Proctor)
    Padirac skrev 2020-11-15 23:42:30 följande:
    Kanske är det skillnad på att gå på restaurang och käka lunch och att gå ut och festa för att socialisera lite med kända och okända människor på kvällen - jag vet inte hur du gör och vilka vanor du har. You tell me.

     
    Lunch äter jag med kollegor och det kan vara olika varje dag. Middag äter jag 9 gånger av 10 med familjen. En del verkar tro att viruset blir mer smittsamt om man tar ett glas vin till maten. Jag tillhör inte den kategorin.
  • Anonym (Proctor)
    klyban skrev 2020-11-16 00:24:16 följande:
    Exakt, en 100% lyckad strategi på en smitta man redan hade tappat kontrollen på, har du inte varit med innan nu?

    Tur inte strategin var ännu mer lyckad, för då hade väl ännu fler förlorat livet.
  • Anonym (Proctor)
    klyban skrev 2020-11-16 23:38:53 följande:

    Ett omfattande munskyddsland, det hjälper ju så bra säger ni.


    Och nej, vi har knappat en prioritering på företag, eller har du missat hur de ylar om förlorade inkomster?
    Det vi prioriterar nu är främst människor, och vissa företag får i princip näringsförbud för hindra smittan sprida sig, som krognäring och turistnäring som samlar mycket personer på en plats.


    Och sen har Peru ett massivt munskyddsanvändning och trea i dödlighet per capita.
    Bara en sådan sak.


    Ditt argument är lika hållbart som att skylla den höga svenska dödligheten på vår visserligen dåliga regering.

    Peru har riktigt hög dödlighet. Tycker du det är så konstigt att man utifrån det väljer att testa munsjydd?
  • Anonym (Proctor)
    FDFMGA skrev 2020-11-17 20:15:38 följande:
    Du menar att du inte litar på FHM och därför har de fel oavsett på vilka grunder de anser att munskyddstvång inte är en åtgärd som fungerar.

    Själv har jag under en längre tid studerat munskyddsanvändare här i Stockholm, det är ganska få som motsvarar laboratorieexperimentens munskyddsanvändare.

    De studier det har länkats till här på FL verkar vara mycket resultatinriktade och kapsejsa i ett hav av konfirmationsbias.

    För mig är munskyddstvång bara exempel på signal- och symbolpolitik - och utifrån mina empiriska studier så önskar jag att munskyddsanvändarna försökte hålla samma avstånd till mig som jag till dem.
    Det är självklart svårt att veta säkert vad munskydd har för effekt. Vad vi vet är att Tegnell inte alltid har rätt och därmed minskar folks förtroende för FHM.

    Tror inte man ska underskatta signalpolitiken i munskydden. Var gång man möter en person med munskydd så påminns man om att vara mer försiktig och att munskyddsbäraren kan vara i svår riskgrupp och det kan skapa ett engagemang för att hjälpa till.
  • Anonym (Proctor)
    Pope Joan II skrev 2020-11-17 20:59:47 följande:
    Har förtroendet minskat nu? För bara någon eller ett par veckor sedan var det högre än någonsin konstigt nog. 

    Själv är jag inte imponerad. Alls. Även om jag tyckte att Johan Carlson var bra idag när han agerade realisten i det optimistiska vaccinationssällskapet. 
    Läste bara om Carlsons uttalanden som av AB framställdes skitdåligt då inga argument framfördes. 
  • Anonym (Proctor)
    FDFMGA skrev 2020-11-17 22:50:49 följande:
    Självklart har Tegnell inte alltid rätt - vem har det?

    Har du någon referens till påståendet om att förtroendet för FHM minskar, apropå att alltid ha rätt.

    Att minska smittspridningen handlar om att folk som har symptom som skulle kunna vara coronarelaterade stannar hemma och framförallt att folk förstår och får möjlighet att hålla avstånd.

    Nästan varje gång jag sett en maskförsedd de senaste dagarna, vilket inte är överdrivet många gånger, har jag tänkt på professor Lötvalls uttalande att med masker på kan vi tillåta oss att trängas mer.

    Alltså för politiker som vill förmedla ett intryck av de är handlingskraftiga och som värjer sig för kostsamma och logistiskt komplicerade lösningar måste påståenden i samma anda som Lötvalls vara manna från himlen.

    För SARS-CoV-2 också för den delen.

    I pandemins början föreslog Stockholms stad regeringen att man tillfälligt skulle slopa biltullarna, ett förslag som regeringen drog i långbänk och schabblade bort. Om det nu är trängsel i kollektivtrafiken i regionen kanske det inte vore helt fel att slopa den tillsvidare och kanske även parkeringsavgifterna. Det skulle förmodligen minska en del på trängseln.
    Håller med om att det handlar om att folk med symptom stannar hemma. Men detta funkar ju inte och vi ombeds "hålla avstånd". Jag tror att andra konstiga budskap tar udden ur denna enkla regel.

    De som köpt årskort på SL får inte tillbaka en krona. Istället får de betala trängselskatt om de ska ta bilen till jobbet för att kunna hålla avstånd.

    Men inför restriktioner som innebär att 8 sjuka kan äta på restaurang utan problem.

    Folk får trängas i köpcentrum och lunchrestauranger ska vi inte ens prata om. Smockfullt.

    Sen har vi alla arbetsplatser som håller öppet som de vill. På jobbet spenderar man större delen av sin vakna tid och träffar många människor. En uppenbar riskzon åt vilken regeringen inte gör ett skit. Sen har vi förskolor, skolor, universitet. Inte mycket till åtgärd där heller. 
  • Anonym (Proctor)
    Pope Joan II skrev 2020-11-17 23:20:50 följande:
    Han sade att det kommer att gå fel. Saker kommer att gå fel. Det kommer att bli förseningar och annat rörande vaccinet. 

    Det lät i mina öron högst troligt. 
    Ja, det låter ju troligt. Saker går alltid fel.

    Men man ska också komma ihåg att vaccinet är ett race utan dess like. Det företag som blir försenade får se sina intäkter droppa med enorma belopp.

    Testerna har hittills visat positiva resultat. Utvecklingen har skett på en sanslös rekordtid. Allt pekar på att den sista delen av kedjan också kommer gå på rekordtid.
  • Anonym (Proctor)
    Padirac skrev 2020-11-17 23:55:51 följande:
    Det verkar onekligen som att viruset smittar så fort det finns en större mängd människor på ett begränsat utrymme utan tillgång till massa friskluft. 

    Det var olyckligt att SL drog ned på bussturerna i våras då antalet resenärer minskade - det var som att de inte förstod att poängen vara att minska antalet passagerare i varje buss.

    Fler bussar/tåg och färre människor vid samma tid är som du skriver det som behövs, samtidigt är det inte i kollektivtrafiken den stora spridningen av smittan sker. De flesta åker kanske inte så lång tid i kollektivtrafiken - även om en del naturligtvis pendlar långt. Det är länge sedan jag åkte pendeltåg eller tunnelbana eller buss för att ta mig till arbetet, jag vet inte hur det är med trängsel och antal passagerare nu jämfört med för säg ett år sedan. Har du ngn uppfattning om det?
    De flesta går aldrig på restaurang. De som går på restaurang gör det oftast max 1 gång per månad. Det är knappast där den stora smittspridningen sker heller. Ändå ligger 99% av fokus där.
  • Anonym (Proctor)
    Padirac skrev 2020-11-17 23:49:11 följande:
    Om du inte gillar AB kan du ju kolla in vad Carlsson sa i efterhand - så kan du bilda dig en egen uppfattning.
    Absolut kan jag det.

    Men jag kanske hellre bygger en AI-robot eller liknande.
Svar på tråden Vi som är kritiska till Sveriges handhavande av pandemin