• FDFMGA

    Vi som är kritiska till Sveriges handhavande av pandemin

    Anonym (ABC) skrev 2020-10-30 17:21:02 följande:
    Ett felaktigt antagande som görs i de här texterna du länkar till är att länder stänger ner för att så många dör. Det som är problemet med covid-19 är egentligen inte det att så många dör, utan att så många överlever - men bara efter att ha legat flera veckor på sjukhus. Eftersom antalet sjukhusplatser inte ökar i takt med antalet svårt sjuka smittade, så kommer man förr eller senare till det skedet då sjukhusen är fulla.

    Jag hoppas du kan svara på följande frågor:

    Tror du att det är en lögn att sjukhusen fylls?

    Vad tycker du är den rätta åtgärden när sjukhusen är fulla? Ska man låta resten av dem som blir svårt sjuka dö, eller ska man tvinga folk att inte smitta varandra?
    Högerextremister. Det lär väl inte samlas fler än att de blir färre än 50.
  • FDFMGA
    Padirac skrev 2020-10-30 17:44:39 följande:
    Ja, jag ser samma fenomen vilket förvånar mig..

    I tråden förekommer fler 'märkliga' - i ordets riktiga bemärkelse -  föreställningar och framställningar

    tex att två personer som oberende av varandra stödjer en sak/har en åsikt på riktigt sammarbetar med varandra... eller att den som inte är med person X automatiskt är med person Y.. sen finns kränktheten som jagar som ett spöke genom tråden i månader, halvsanningar och misstänkliggörande av myndigheter och dess företrädare personligen..  och så inte att förglömma en hel del raljerande med 'underförståddheter' som ingen överhuvudtaget skrivit någonting om.
    Ja, både du och jag har ju blivit anklagade för att vara hemliga moderatorer.

    Jag har ju till och med en egen liten stalker som brukar skriva inlägg under  nick som "Gagga är moderator" eller rätt vidriga inlägg under signaturer typ FDFMCA.

    Jag skulle inte nedlåta mig att starta ett korståg mot den kraken.

    Det är inte svårt att se att klyban i frågan om läsförståelse av vissas inlägg brister lite mer än en smula - samtidigt är det inte särskilt svårt att se att han åtminstone är kunnig om ämnet för den här tråden.

    Men jag antar att konflikten ligger djupare än så. En raffinerad variant på "Kill your darlings" vore att somliga höll sig till ämnet.

    Det inkluderar iofs även mig själv - jag är rätt förtjust i diskussionen om diskussionen.
  • FDFMGA
    Anonym (ABC) skrev 2020-10-30 17:45:41 följande:
    Jodå, men jag skulle vilja veta hur de tänker. Jag har sett ?pandemin är över? texter, men det blir ju svårare att hävda det samtidigt som länder i Europa börjar bjuda ut sina patienter till grannländerna. Det finns också ?sjukhusen är tomma? filmer.
    Jag tror inte att de tänker överhuvudtaget. Jag följde länken och där menade man att det finns läkemedel som stoppar sjukdomen, den där malariamedicinen som Trump förespråkade - samt att C-vitamin och D-vitamin är boten mot covid-19.
  • FDFMGA
    Padirac skrev 2020-10-30 19:45:08 följande:
    De finns ju  - liksom i kampen mot corona - strategier som leder dit man vill ta sig och strategier som leder dit man inte vill ta sig.

    Så vilken strategi som ska väljas kan tyckas uppenbar i frågan, men ibland är det viktigare att ha rätt än att det blir rätt - ibland är bara olika ofta för olika personer.
    Tja, när jag tog fram en del av teglet i delar av en vägg i köket för några år sen kunde jag möjligen ha testat om det var effektivt att dunka huvudet i väggen en gång - men efter detta skulle jag ha använt andra verktyg för att få bort putsen - vilket jag för övrigt gjorde från början.
  • FDFMGA
    Pope Joan II skrev 2020-10-30 20:31:37 följande:
    Så hur bemöter du din stalker då? Vänder andra kinden till? 
    Nej.

    Men jag tror att de flesta av oss som skriver här under fast signatur inte är helt likgiltiga för hur vi rimligen uppfattas av andra. Jag skulle ha detta i åtanke om jag definierade någon eller något som mygg och därefter inledde ett  ställninskrig med kanoner.


  • FDFMGA
    Anonym (Jodå) skrev 2020-10-30 22:52:53 följande:

    Inget svar på frågan, bara en reflektion om hur olika man ser på det hela. 

    I en svensk fb-grupp. 

    Person A delar en artikel om Trump när han under sin sjukhusvistelse åker runt i bilen och vinkar till sina fans/väljare. Artikeln handlar om hur han utsätter sin personal ( secret service/chaufför ) för onödig smittorisk. 

    Person B svarar på fb:
    "Vad skulle han ha gjort då, åkt ensam? 

    Tanken att Trump, mitt i sin sjukdom, mitt i en pandemi, kanske borde ha stannat på sjukhuset fanns liksom inte. Ger likadan känsla när svenskar i random fb-grupper frågar vilket som är bästa landet att åka till, som inte har lockdown eller som har få restriktioner.
    Kort sagt, jag får känslan att många svenskar inte förstår allvaret och det är klart, med en språksperson som Tegnell som själv inte är orolig för viruset ( men ändå inför restriktioner ) så förstår jag dem litegrann. 


    Och jag blev förvånad över vilken effekt jag tyckte mig kunna se när jag var ute och handlade idag. Utanför Systembolaget en lång kö med personer som höll avstånd till varandra, iofs iakttagna av två vakter,  på Ica försökte folk hålla avstånd på ett sått som påminde om hur det var i våras - och bara en som tyckte att man kan passera genom glesa kassaköer.
  • FDFMGA
    Pope Joan II skrev 2020-10-31 16:47:22 följande:
    Jag väntar med replik tills dess att FDFMGA har översatt det här. 
    Själv har jag suttit i bilen hela dagen, inte i skräck för covid-19, men väl för att förflytta mig/oss - men igår tyckte jag mig märka att den sociala distanseringen var betydligt mer påtaglig än på länge.

    klyban inkluderar väl sådana som pyssel i sitt vi. Hon brukar ju skriva att hon säger ifrån till folk som struntar i att andra vill hålla distans.

    Jag gissar att hans fråga föranleddes av förvåning att du inte tillhör dem som säger till och att han drog den slutsatsen i och med att du invände mot ett "vi" som stod för "vi som säger till".

    Jag kan själv vara rätt dålig på att säga ifrån i vissa situationer, jag brukar säga till i Icas kassakö om någon attackerar mig bakifrån, men ute i hyllorna så håller jag andan och vänder bort huvudet om någon med munskydd eller någon utan munskydd blir närgången.
  • FDFMGA

    Råkade snubbla över en större internationell undersökning där man bedömt 50 länder utifrån hur starka deras "varumärken" är. De 20.000 respondenterna i undersökningen tycks inte vara medvetna om att trådens experter på varumärket Sverige har en helt annan bildGlad

    Undersökningen genomförs årligen och Sverige rankas som nummer nio, det vill säga samma plats som förra året, var våra grannländer hamnar framgår inte, åtminstone inte vid en snabbkoll, men förmodligen ganska långt ner.

    Områden där Sverige rankas mycket högt är klimatpolitik, samhällsstyre och attraktionskraft för talang och investeringar.

    ? I ljuset av coronapandemin är dessa resultat intressanta, säger Svenska institutets gd Madeleine Sjöstedt. SI har följt rapporteringen om Sverige i samband med pandemin. Den har varit både djup och omfattande, men verkar inte hittills i någon större omfattning ha påverkat bilden av Sverige hos allmänheten i andra länder.
     

    www.ipsos.com/en-us/news-polls/Germany-Retains-Top-Nation-Brand-Ranking-the-United-Kingdom-emerges-ahead-of-Canada-to-Round-Out-the-Top-Three-US-and-China-Experience-Significant-Decline

  • FDFMGA
    FuckGoggleAskMe skrev 2020-10-31 15:15:45 följande:

    Nu har jag sett fler bilder och filmer på trängsel i Sverige (inklusive i områden med fler restriktioner) vilken tur att jag fått lära mig här att allt sådant material är manipulerat!


    Jag ögnade igenom tråden och hittade inga påståenden om att det inte förekommer trängsel i Sverige nu under pandemin.

    Jag tror att dina uppfattning kan bottna i brist på förståelse av att mycket kan vara "både och" - att du tolkar omvärlden utifrån ett perspektiv där det är "antingen eller" som gäller.

    Jag lyssnade en gång till en förklaring som gavs till ett barn, den gick ut på att livet kan vara alldeles underbart och fruktansvärt, på samma gång.

    Den förklaringen skulle kunna modifieras och ges till dig: Samtidigt som det finns trängsel finns det personer som undviker trängsel. Det finns till och med en hel del människor som är så ofullkomliga som jag - som försöker undvika att bidra till trängsel för det mesta, men inte lyckas fullt ut.

  • FDFMGA
    pyssel skrev 2020-11-01 14:32:20 följande:
    Nu kan jag varken göra blommor eller "skål", men någon skrev något nesligt om att vi delar ut så många styrkekramar. Så vi tar väl den första nu då, jag tror det kallas "projektiv identifikation"
    Denna någon var väl jag, alltså den som gjorde den för klustret nesliga kommentaren. Min uppfattning är dels att man ska lära sig stå på egna ben i en diskussion och dels att det man företrädesvis diskuterar är det man brinner för.

    Den absoluta majoriteten av dina inlägg i den här tråden handlar om klyban - och detta trots att du enligt egen utsago fått ett flertal klybancentrerade inlägg borttagna.

    Nåja, det finns ju folk som sysslar med futtigheter som kremlologi, vad är väl det mot att ha klybanologi som huvudtema.


Svar på tråden Vi som är kritiska till Sveriges handhavande av pandemin