• FDFMGA

    Vi som är kritiska till Sveriges handhavande av pandemin

    Återigen kontrasterar den svenska strategin mot den pangdemiska yran.

    Idag genom beslutet att äldre inte ska omfattas av särskilda rekommendationer.

  • FDFMGA
    Anonym (ABC) skrev 2020-10-22 21:00:35 följande:
    Vad förändras nu i praktiken för 70-plussarnas del? Det var väl aldrig förbjudet för dem att vara ute i samhället? Var de portförbjudna någonstans tidigare?
    Jag har inte tillgång till den pangdemiska kunskapsbanken och har heller inte någon tilltro till denna.

    Jag har alltså ingen aning om hur stor andel av riskgrupperna som ändrar sitt beteende i och med att rekommendationerna förändrats.

    Jag har förstått att man i Finland är mycket för att peka med hela handen, att förbjuda eller tillåta - men Finlands sak är inte vår. Sveriges rekommendationer grundar sig inte på maktens förbud utan på individens ansvar.

    Och kanske just av detta skäl är det viktigt att rekommendationer som särskiljer de äldre från oss övriga försvinner - i praktiken kanske det inte har så stor betydelse, vilket inte innebär att det saknar betydelse ur ett mänskligt perspektiv.
  • FDFMGA
    Padirac skrev 2020-10-23 08:47:01 följande:
    Av hela reportaget framgår att flockimmunitet INTE är ett mål.

    Vill du ha ett kort referat av reportaget?
    Att Sveriges strategi syftar till flockimmunitet är en av pangdemismens viktigaste trossatser - vid sidan om munskyddens okränkbara funktionalitet.

    Det spelar alltså ingen roll vad Tegnell säger - han döljer bara sanningenSkrattande
  • FDFMGA
    Pope Joan II skrev 2020-10-23 16:34:25 följande:

    Man kan konstatera att FHM återigen hade fel i sina uttalanden om att vi skulle "se utbrott av klustersmitta" under höst och vinter. 


    Hmm, jag har ett ganska gott minne. Jag kommer mycket väl ihåg när kritikerklustret var ordentligt i gasen angående att FHM inte ville erkänna alla dessa superspridare, i synnerhet asymptomatiska sådana.

    Klustersmitta bygger ju på att det finns superspridare.

    Och snart ska vi ut med hunden - hoppas vi inte stöter ihop med någon superspridareGlad
  • FDFMGA
    Tow2Mater skrev 2020-10-23 18:24:27 följande:
    Hur var det nu; strategi eller mål?
    Det kan vara svårt att förstå skillnaden dem emellan.

    Tänk så här. Sveriges strategi är att hålla smittan nere så långt det är möjligt ur ett långsiktigt perspektiv.

    Målet är man nog inte klar över. Jag uppfattar det som att FHM i mindre utsträckning än lockdownförespråkarna  tror på flockimmunitet genom ett magiskt vaccin. Målet är nog snarare att vi ska lära oss leva med ett virus som kommit för att stanna. precis som mänskligheten lyckats göra med andra coronavirus.

    Men det är förstås min personliga tolkning utifrån vad jag läst och hört från FHM.
  • FDFMGA
    Pope Joan II skrev 2020-10-23 19:43:45 följande:
    De erkänner superspridare numera. Men brukar tillägga att det rör sig om superspridarevent. Det är också vad de menade att vi skulle få. De påstod att vi skulle se utbrott av klustersmitta och att det därmed skulle vara relativt enkelt att smittspåra och bryta smittkedjor. Tyvärr hade de fel igen och vi står i stället inför stor allmän smittspridning. 

    Man skulle kunna säga att FHM på sätt och vis driver smittan genom att alltid spela ner den. "Låga tal", "inte alls samma sak som i våras", "farligare att gå över ett övergångsställe" osv. 
    Hmm, så jag har förnekat att det finns superspridare. Jag trodde vå diskussion ism med detta fenomen handlade om att jag ifrågasatte ditt påstående att alla kända superspridare är asymptomatiska.

    Jag är rätt säker på att FHM inte tror att det är antingen eller som gäller utan både och. Och man kan dessutom mycket väl få samhällsspridning vid klustersmitta.

    När vi strax går ut med hunden skulle det mycket väl kunna hända att vi möter en superspridare som skriker och gormar med sådan kraft att munskyddet står som en strut i ilska över att vi har hunden okopplad. Den personen skulle också mycket väl ha kunnat fnatta omkring i halva Stockholm och smittat ner folk.

    Då blir det en samhällsspridning. Det är inte alltid så lätt att smittspåra som när Trump har hållit hovGlad
  • FDFMGA
    Pope Joan II skrev 2020-10-23 20:07:33 följande:
    Jag trodde att vi talade om FHM nu och inte om dig och vad du tror, trott och inte. I övrigt så delar jag inte din "humoristiska" vinkel, och det är mycket sällan som jag alls håller med dig i vad du tycker dig vara säker på. I alla fall i den här tråden och när det gäller hanteringen av pandemin. 
    Att det är ytterst sällan du håller med mig - eller att du har en syn på humor som ligger långt från min - ser jag inte som någon direkt nackdel. Jag delar t ex inte din vurm för personliga sarkastiska vendettor.

    Själv håller jag med dig ibland - som när du påpekar att jag var för egocentrerad och läste ett "de" som ett "du".
  • FDFMGA
    pyssel skrev 2020-10-23 20:31:07 följande:
    Skriker folk på dig och hunden i Stockholms rastgårdar, eller har du den okopplad på gångvägar och andra allmänna platser?
    Det var onödigt av mig att göra hundkopplingen, den har inget med ämnet för tråden att göra.

    Men som svar på din fråga. Det händer. inte ofta men ibland, att folk retar sig på att vi har vår hund okopplad - eller som en man förklarade: jag kan inte ha min hund okopplad, då skulle han anfalla din. Då ska inte heller du ha din hund okopplad, även om han aldrig går fram till andra hundar.

    Som en koppling till tråden så har vi lärt hunden vad frihet under ansvar innebär, ungefär som FHM:s rekommendationer.
  • FDFMGA
    FuckGoggleAskMe skrev 2020-10-23 21:32:34 följande:
    Intressant med dina personliga tolkningar om detta, INTE. Ja, detta är din personliga tolkning, ja, alla länder har förstått att detta elände är något vi måste leva med. Alla länder tittar på detta på ett kortsiktigt såväl som ett långsiktigt perspektivet. Målet är att blir av med viruset på längre sikt, och att på kortare sikt lära sig att leva med den nuvarande situationen. Alla länder tänker så, inte bara Sverige.
    Javisst. Det är min personliga tolkning.

    Och dina tolkningar - är de inte dina?
  • FDFMGA
    pyssel skrev 2020-10-23 23:09:20 följande:
    Jag ser det mer som att här har vi att göra med en riktig frondör. En sådan där som inte litar på myndigheter och gör små offentliga utspel. Det är inte så att du går runt med böcker, bacon och tändare på dina upprorsrundor också? Att folk blir rädda eller upprörda är ju inget att bry sig om. 
    Nej, men däremot har jag i den här tråden sett ett flertal kopplingar till ultrahögern vad gäller kritikerklustrets uttrycksformer - men jag antar att man i dessa kretsar har sina rondellhundar kopplade när man tar fram sitt bacon.

    Bacon är inte särskilt nyttigt för levande hundar, men däremot gläder det mig lite att kunna skänka lite glädje till andra genom att visa att man hur en pålitlig hund uppträder.


Svar på tråden Vi som är kritiska till Sveriges handhavande av pandemin