Inlägg från: AndreaBD |Visa alla inlägg
  • AndreaBD

    Vi som är kritiska till Sveriges handhavande av pandemin

    Pope Joan II skrev 2020-08-19 18:48:35 följande:
    Jag tycker att Carlson och Tegmark Wisell är de som är mest intressanta att lyssna till.

    Men nu vet vi ju vad du glömmer att berätta. 
    Tegmark Wisell så länge hon inte pratar engelska. Men där är Tegnell lika dålig. 

    Vad glömde jag att berätta?
  • AndreaBD
    AndreaBD skrev 2020-08-19 19:00:09 följande:
    Jag menade ju att det var ett skämt ifrån MIN sida. Du missförstod nu. 
    Dvs. jag förstod förstås att du inte menade att någon hånas för att de inte har dyslexi, jag gjorde bara ett litet skämt av att det LÄT så. Herregud, vad mycket man kan dikta ihop över ett vanligt litet skämt.
  • AndreaBD
    Aniiee skrev 2020-08-19 19:36:05 följande:
    Det enda vi kan säga är väl att lärare är en av de yrkesgruppper som drabbats minst av viruset. Lärare i grundskolan hade, vid sammanställningen i juni, RR på 1,1, fritidspedagoger 0,8, specialpedagoger 1. Jämfört med exempelvis pizzabagare med 4,5, bussförare med 4,3, brandmän med 2,2 och fastighetsskötare med 1,6.

    Det är alltså mer än 4 gånger större risk att får viruset om du är brandman än om du är lärare.
    Hmm... men det vore ju intressantare att veta om eleverna smittar varandra, eftersom de är fler. ;) 
  • AndreaBD
    FuckGoggleAskMe skrev 2020-08-19 20:11:24 följande:
    Lät så? Väldigt långsökt, du läste antagligen väldigt slarvigt om du tyckte så.
    Inte bara lät det så, utan det kunde definitivt tolkas så. Och om du inte helt saknar språkkänsla - läs det igen, för det är antagligen du som har läst slarvigt. 

    Jag vet att det inte var menat så, det var som sagt ett skämt. 
  • AndreaBD
    FuckGoggleAskMe skrev 2020-08-19 20:06:23 följande:
    Det finns studier som påvisar att barn smittar 30-50% så mycket som vuxna, men å andra sidan träffar de ofta väldigt många andra barn under en skoldag, så risken att smittas är ungefär som för vuxna. Ofta har barnen inga symptom, och sprider smittan till familjemedlemmar, som då kan bli svårt sjuka.
    Men, det finns tydligen, som du påpekade, inte mycket material om detta, så är snarare indikationer än svar. Vissa länder tror mer på dessa indikationer än andra. 
    Det finns olika studier - som visar olika saker. På dig låter det som om det fanns resultat som alla är överens om. Så är det inte. 
  • AndreaBD
    FuckGoggleAskMe skrev 2020-08-19 20:22:12 följande:
    Man tycker inte att någon är så bra på ämnet, är det ett skönmålande uttryck för att idiotförklara folk och kalla dom högerextremister?

    Jag känner en kille som har dyslexi. Jättetrevlig, smart och snäll. Han varken hånar någon, ordbajsar eller håller sig maniskt till en speciell vokabulär. Han bara stavar som en kratta och läser långsamt och med möda. 

    Tycker att dyslexi inte har med något inlägg i denna tråd att göra, tycker inte att det är det som definierar vissa i tråden. 
    Det här träffar bara inga gemensamma punkter med mitt inlägg, dvs det finns inga gemensamheter med det jag skrev, därför har jag inte heller några synpunkter. 

    Det är förstås inte jag som börjat med dyslexi, utan påven Johanna. Hon har inte nämnt det, men hon har efterapat det. 
  • AndreaBD
    FuckGoggleAskMe skrev 2020-08-19 22:50:50 följande:
    Ok, du förstod alltså inte mitt inlägg, ok. 
    Nej, jag förstår att du har missförstått. Och jag orkar inte förklara samma sak så många gånger. 
  • AndreaBD
    FuckGoggleAskMe skrev 2020-08-19 22:41:12 följande:
    Hahahaha! Jag saknar inte helt språkkänsla. Jag är utbildad språklärare och talar sju språk Samt förstår en hel del av 3 till. Dessutom jobbar jag bl.a. med att redigera texter på engelska sedan ett antal år tillbaka. Hahahaha!

    Jag har förstått att tyska är ditt modersmål, och du skriver verkligen bra på svenska, med få fel (men ja, några fel ibland). Men om du tolkar det inlägget på ett konstigt sätt, är det bara underligt. 

    Väldigt rolig skämt, haha (Inte!)
    Men herregud, ingen skulle väl feltolka det enkla inlägget, Påven Johannas alltså. Och det var aldrig meningen att det skulle vara jätteroligt. Det var bara .... jag orkar inte svara seriöst på det där.....
  • AndreaBD
    FuckGoggleAskMe skrev 2020-08-19 22:43:33 följande:
    Jaha. I vilket inlägg påstår jag att det finns resultat som alla är överens om?
    Så fort man anger siffror/resultat så påstår man ju att dessa siffror stämmer - för hela forskningen.  Annars hade man ju angett att andra studier visar andra resultat. Så om du inte har räknat fram ett genomsnitt utifrån dem olika studierna...... 
  • AndreaBD
    FDFMGA skrev 2020-08-20 09:41:54 följande:

    Alltid lika intressant att ta del av de senaste forkningsrönen. Amerikanska forskare har nu kommit fram till att coronaviruset trivs bäst i fuktig luft medan forskare från Australien kommit fram till motsatt resultat - att viruset trivs bäst i torr luft.

    Eller också var det tvärtomSkrattandehttps://www.svd.se/studier-coronasmitta-paverkas-av-torrare-luft


    Suck.... det är som vanligt, motsägelsefullt. Och efter att ha åkt i kollektivtrafik med mask, måste jag säga - det är på tok för mycket folk på pendeltåget. Och jag litar inte särskilt mycket på dessa masker (och det är ändå en vettig FFP2-mask). Den sitter inte så perfekt på näsan och man måste ju ändå ta på den då. 
Svar på tråden Vi som är kritiska till Sveriges handhavande av pandemin