Inlägg från: AndreaBD |Visa alla inlägg
  • AndreaBD

    Vi som är kritiska till Sveriges handhavande av pandemin

    FuckGoggleAskMe skrev 2020-08-16 19:14:54 följande:
    klyban skrev 2020-08-16 18:12:50 följande:

    Det finns redan givna, och även du varit med tråden och sett alla dessa länkar, men ändå försöker du låtsas om vad FHM sagt och vad forskningen säger i sin helhet.


    ? Munskydd hjälper, därför bör man använda det. Mina barn får inte gå till skolan utan skydd, säger Cecilia Söderberg-Nauclér och fortsätter:


    Du och andra gillar att ta upp Peru. Vad sägs om att ta upp ett land som liknar Sverige lite mer, som tex Österrike. Ganska låga siffror på smittade och döda, inte tätt befolkat, liknande utvecklingsnivå etc. Där använder nästan alla munskydd korrekt har jag hört, och enligt deras experter hjälper det.


    Jämför med Österrike då! Även om det INTE liknar Sverige så mycket, det är ändå mycket mer tät befolkat. Problemet är bara att du inte något om vad man har gjort och inte gjort i Österrike. Där rådde det UTEGÅNGSFÖRBUD.

    Även om man sedan har förklarat att det inte var så strikt menat som det sedan genomfördes - och även att det inte fanns lagliga förutsättningar för att hindra folk från att träffas hemma hos någon eller att ge folk böter för att gå ut utan anledning, så hände det, och det genomfördes en väldigt strikt lock-down.
    Och den var förstås mer effektiv än masker.

    https://www.vienna.at/corona-krise-private-treffen-trotz-ausgangsbeschraenkungen-erlaubt/6600633
  • AndreaBD
    FuckGoggleAskMe skrev 2020-08-17 10:30:37 följande:
    Ok, mer tätbefolkat än Sverige, men mindre än Belgien och många andra länder. Och samhället liknar Sverige mycket mer än vad Peru gör.
    Det här gällde ju munskydd, men nu tar du upp andra saker också, ok.

    Det rådde inte utegångsförbud i Österrike. Vissa områden, tex kommuner blev stängda, dvs ingen fick åka ut eller in över kommungränsen. Folk uppmanades att vistas hemma så mycket som möjligt. Affärer, restauranger, skolor etc stängdes, folksamlingar förbjöds både ute och inne etc, men man fick vistas utomhus utan anledning, fast bötfälldes om man inte höll avstånd, inte bar munskydd på mataffärer etc. Fortfarande råder munskyddsplikt på tex bussar, mataffärer etc och regionalt även på andra ställen. Det har ju ändrats då och då.
    Vet inte riktigt vad du vill säga med din länk, ja tydligen missuppfattade en del reglerna i början.
    Det som spelar roll är att folk stannade hemma, för att de TRODDE att det var utegångsförbud. Varför jag tar upp dessa andra saker? För att de möjligtvis gjorde att smittan minskade, mer än maskerna? 
  • AndreaBD
    FuckGoggleAskMe skrev 2020-08-17 15:59:42 följande:
    Enligt din länk fanns det ett tag en formulering på en webbsida som gav sken av att man inte fick besöka släkt och vänner. Huruvida det, eller något annat, gjorde att en del trodde att det rådde utegångsförbud, vet jag inte. Det har naturligt varit rikligt med info på media om vilka regler som gäller, och ingen av mina vänner i Österrike fick någonsin för sig att det rådde utegångsförbud. Det rekommenderades däremot att stanna hemma väldigt mycket, och gå ut och motionera på ställen med lite folk.
    När du säger att folk trodde det var utegångsförbud, vet jag inte vad du baserar det på.
    Visst, förutom munskydd, spelade säkert andra åtgärder en stor roll. När samhället öppnade mer och mer, behölls vissa krav på munskydd, och eftersom antalet smittade fortsatte att vara lågt, skulle det kunna tyda på att munskydd spelat en positiv roll. 
    Vilka som trodde vad exakt, kan jag förstås inte säga. Mitt intryck är att det var ganska strikt i Österrike, striktare än i Tyskland. Och det intrycket baserar jag på både tidningsartiklar och diskussioner på tyska forum. 
  • AndreaBD
    Pope Joan II skrev 2020-08-17 20:00:15 följande:

    30% ökning av inläggningar här i Stockholm från i torsdags till idag. 


    Tja, det är ju ganska få numera. Då är det inte så svårt att komma upp i 30 %.
  • AndreaBD
    FDFMGA skrev 2020-08-18 06:49:03 följande:
    Kan ju också vara så att det inte handlar om en alarmistisk agenda utan bara om oförmåga att förstå att det inte är relevant att beskriva ökningar i procent när det handlar om enstaka fall.

    Det gläder mig att ingen utanför det "alarmistiska klustret" pysslar med motsvarande, typ "nu kan vi se en 100-procentig ökning av fallen i en del av våra grannländer".

    Du som har koll på Tyskland - vet du något om hur det går i den där tyska delstaten där barnen tvingas ha munskydd på sig inne i klassrummen, Nordrhein-Westfalen?
    Det verkar finnas enskilda fall på skolorna  - jag har bara kollat staden Köln nu. Fyra skolor som satt någon klass i karantän i 14 dagar. Från årskurs 5 har de munskydd. Det är vettigt, tycker jag, att inte ens försöka med yngre elever. Kanske kan man ju jämföra om färre har smittats då, med munskydd. Men det är svårt att utesluta andra faktorer.
  • AndreaBD
    FDFMGA skrev 2020-08-18 13:08:04 följande:
    Aha, jag hörde något radioinslag häromdagen där det påstods att det finns en tysk delstat där alla skolbarn tvingas bära munskydd under hela tiden i skolan.

    Då kanske det inte är så illa, ren barnmisshandel annars, tycker jag.
    Jo, som sagt, från årskurs 5, i Nordrhein-Westfalen.
  • AndreaBD
    FuckGoggleAskMe skrev 2020-08-19 13:52:01 följande:
    HAHAHAHA! Vi alla noterar att denna luftburna semantik lyfter blicken!
    Vad är det för roligt med att någon hånar en person som uppenbarligen har dyslexi!? 
  • AndreaBD
    Pope Joan II skrev 2020-08-19 14:14:21 följande:
    Tja, det är väl lika roligt som när en person med uppenbar dyslexi hånar andra som inte har det? Eller? 
    Han hånar ER för att ni INTE har dyslexi? Ähhhh.......
  • AndreaBD
    Pope Joan II skrev 2020-08-19 14:21:27 följande:

    Bra av Carlson igår. Han kan i alla fall utveckla sitt resonemang kring ting. Han sade förstås också väldigt märkliga och tvärsäkra (och felaktiga) saker i början av pandemin, men det till trots tycker jag ändå att hans dragningar har mer substans än de snabba upprepningarna som andra brukar stå för. 

    Munskydd vid tandläkarbesök tyckte vi dock var udda, vi blev perplexa när han sade det. Det blev vi alla. 


    Jag tycker han har så väldigt svårt att uttrycka sig. Han tänker säkert vettigt, men han får oftast inte fram det tyvärr. 
  • AndreaBD
    Pope Joan II skrev 2020-08-19 15:02:59 följande:
    Jag tycker inte att han har svårt att uttrycka sig och jag tycker verkligen att han får fram vad han vill säga. Det är kanske du som har lättare för annan språkkompetens, som den vi hela tiden får exempel på i den här tråden? Perplext nog. 
    Jag har knappt tålamodet att lyssna på honom. Det tar evigheter tills han får fram något. Det är bara: "äh,...hm... ähem.... hm... äh ....." Sedan, om man har tur så säger han något vettigt. Han fördjupar det inte närmare, men det kan vara vettigt och sånt som man vill veta. Men det blir högst en sån sak. 
Svar på tråden Vi som är kritiska till Sveriges handhavande av pandemin