Inlägg från: AndreaBD |Visa alla inlägg
  • AndreaBD

    Vi som är kritiska till Sveriges handhavande av pandemin

    FuckGoggleAskMe skrev 2020-08-10 08:45:55 följande:
    Precis. Och om tex taxichauffören och passagerare haft munskydd, och personal på äldreboende haft munskydd osv, hade färre personal på äldreboenden smittats. 
    Inte ens sjukvården fick tag på tillräckligt många munskydd då! Hur skulle man kunna göra såna åtgärder utan att ha materialet!? 

    Och hur många gånger har vi ältat att det inte fanns tillräckligt med skyddsmaterial i början? 
  • AndreaBD
    FuckGoggleAskMe skrev 2020-08-10 08:41:42 följande:
    Appropå personangrepp, är det intressant hur ofta man blir idiotförklarad i denna tråd. Din teori är alltså att jag struntat i vad media sagt om denna kommission, utan i stället hittat på någon hemmasnickrad förklaring ... intressant ...
    Men du påstår ibland att du blir idiotförklarad när det inte alls är menad så. Till exempel efter ett inlägg som jag skrev. Jag menade inte alls att idiotförklara, jag tyckte själv att det var konstigt att du inte skulle veta, men jag förklara ibland för säkerhets skull. Någonstans är det ju så - om folk inte verkar förstå, så förklarar man. Många skulle i den situationen reagera med personangrepp, men en förklaring är inte personangrepp. Ibland gör man det också för att gå tillbaka till något grundläggande och se om man är överens där i grunden. Sedan kan man gå vidare och se var det är man inte är överens. 

    Faktiskt så är det ibland lite svårt att förstå, varför det kommer upp saker igen, som man helt entydigt har kunnat utesluta tidigare. T.ex. varför folk inte hade mer skyddsutrustning i början. Enkelt, det fanns inte. Då blir jag väldigt överraskad att man drar upp det igen ändå. Som om man har dåligt minne. Men jag tror det beror på en stark oro över den här pandemin, och jag har förståelse för att folk oroar sig mer än andra eller kan ha svårt att hantera oron. Men samma förståelse bör man försöka ha också för de som hanterar det på ett annat sätt. 
  • AndreaBD
    FDFMGA skrev 2020-08-10 09:49:43 följande:
    Med facit i hand kan man möjligen tycka att den svenska decentraliserade inköpsmodellen skulle ha övergetts på ett mycket tidigt stadium under pandemin, kanske att man kunde ha engagerat inköpsspecialister från det privata näringslivet och gett dem mandat att bjuda över andra länder till vilket pris som helst.

    Men med facit i hand kan man ju likväl tycka att vi aldrig borde ha avvecklat våra beredskapslager.

    I vilket fall kommer det att komma fler och värre pandemier än den här och förhoppningsvis kommer vi att vara betydligt bättre förberedda inför dessa.

    Kanske till och med skyddet av de äldre kommer att fungera bättre i de flesta kommuner.
    Jag är inte riktigt säker på om jag tycker att vi borde ha använt oss av samma metoder som Trump. Det förekom ju t.o.m. att amerikaner stoppat ett flygplan på startbanan som egentligen skulle till Tyskland med skyddsmaterial och amerikanerna bjöd mer pengar och fick grejerna. En tysk politiker beskyllde då amerikanerna för luftpirateri, minns jag. Där har det verkligen gått för långt. 

    Beredskapslagren - visst. Men det är ett tag sedan och det kan vi inte ändra så att vi har nån nytta av det i den här pandemin. 

    Och om skyddet av dem äldre inte har fungerat på bra i en del kommuner (kanske har det ändå fungerat i dem flesta?) så kan det också bero på att man är så ovan med att det är allvar nu. Jag menar, det är en helt annan sak att bara öva, eller att ha planerna i en pärm. Man måste också begripa helt och hållet att det är allvar nu. Jag tror att folk kan ha svårt med det ibland.  
  • AndreaBD
    FDFMGA skrev 2020-08-10 11:58:38 följande:
    Egentligen inte jag heller och jag hoppas att man lyckas undvika samma situation om man skulle få fram ett effektivt antiviralt läkemdel eller ett fungerande vaccin.

    Principen att den som kan betala mest är den som vinner budgivningen är väl okej om det gäller en bostadsrätt men inte om det handar om människoliv.
    Precis. Att det handlar om människoliv gör ju att man inte ska gå efter vem som kan bjuda mest. 
  • AndreaBD
    Dr Nail skrev 2020-08-10 14:22:18 följande:

    Det finns en gräns för idiotin. Giesecke (även känd som Världens Sämsta Epidemiolog) bad Tegnell att öppna skolorna redan i april för att "skicka en signal om ljusning".

    Vad fan anställer de för folk egentligen?


    Giesecke tänker så sedan han är "gammal". Pensionär. Det ser man på några andra debattörer också internationellt. De som visar sig lite dumdristiga är just de äldre. Du kan in alla fall inte skylla på FHM att de anställde honom, för jag tror inte han var så dumdristig då. 
  • AndreaBD
    Pope Joan II skrev 2020-08-10 16:43:03 följande:
    De kontrakterade honom från den 23 mars 2020. 

    "I kontraktet framgår att myndigheten behöver en ?senior expert? på grund av ?hög arbetsbelastning?. Experten ska ?hjälpa till vid modellering av olika utbrottscenarion?. Vidare ska personen ha ?god kunskap om epidemiologi och smittspridning, samt olika åtgärder som kan sättas in vid en pandemi och dess effekter på sjukvården?.

    Uppdraget formuleras sedan specifikt:


    För uppdraget betalas Johan Giesecke 1 250 kronor per timme, exklusive moms. Om alla 800 timmar utnyttjas under året kan Giesecke fakturera Folkhälsomyndigheten exakt en miljon kronor, exklusive moms."

    Det är för övrigt väldigt underligt av dig att berätta för andra varför Giesecke tänker som han gör, det kan du naturligtvis inte veta. 


    Han extra-knäckte lite för att det behövdes mer folk. Förresten så menade jag INTE att han inte har något längre med FHM att göra, att han är pensionär för gott. 

    Jag förstod dock Nails inlägg om hur de kan anställa såna så att han menade varför de anställde honom från början (när han jobbade heltid för dem). Men kanske menade han den senaste tillfälliga anställningen. Det kan han ju själv skriva i så fall. 
  • AndreaBD
    Pope Joan II skrev 2020-08-10 16:43:03 följande:

    Det är för övrigt väldigt underligt av dig att berätta för andra varför Giesecke tänker som han gör, det kan du naturligtvis inte veta. 


    Det gör jag väl inte??!! Jag sa bara att jag har märkt att det är just äldre debattörer som inte verkar vara särskilt rädda för viruset. Och att det är så med Giesecke också. Häng inte upp dig på exakta formuleringar nu! 
  • AndreaBD
    Dr Nail skrev 2020-08-10 18:38:09 följande:
    (då asymptomatisk spridning är drivande).
    ??? Enligt vem? 
  • AndreaBD
    Dr Nail skrev 2020-08-11 00:55:09 följande:
    Du menar förutom alla artiklar och studier som vi delat? Eller vill du ha konkreta individer? Ok.... Fauci t.ex. (USAs tegnell).

    www.washingtonpost.com/video/washington-post-live/fauci-on-how-his-thinking-has-evolved-on-masks-asymptomatic-transmission/2020/07/24/799264e2-0f35-4862-aca2-2b4702650a8b_video.html
    Det är möjligt att det varit såna länkar i tråden tidigare, men man glömmer. Men fortfarande så verkar man ju inte vara helt överens. Och jag har för mig att även studier och artiklar påstår helt olika saker där. 

    Det finns också mycket som talar emot det. T.ex. att asymptomatiska människor har så mycket mindre virus i sig som de kan sprida vidare (vilket Tegnell har sagt). Och hur sprider de ens det vidare? Om de inte är sjuka så lär de ju inte gå runt och hosta en massa. 

    Och det är en massa politiska aspekter inblandade när det gäller USA, så det som Fauci säger kan ju vara färgat av det.
Svar på tråden Vi som är kritiska till Sveriges handhavande av pandemin