Inlägg från: FuckGoggleAskMe |Visa alla inlägg
  • FuckGoggleAskMe

    Vi som är kritiska till Sveriges handhavande av pandemin

    AndreaBD skrev 2021-01-19 08:50:06 följande:
    Det är första gången jag ser det, att det står att det smittar mycket. Jag har nämligen sett på andra ställen att det står att man smittar mest dem första dagarna och att man KAN smitta redan innan.

    Helt överens är man uppenbarligen inte, och WHO verkar alltid vara extra-försiktig och tänka på att det måste passa ALLA länder. Så de tar med det mesta. Sedan är det väl inte så konstigt att det inte kan vara likadant i alla länder och att man utformar reglerna i det egna landet efter omständigheterna? Som sagt, WHO är i en annan position. De tänker på hela världen och målar därför upp värsta möjliga. 
    AndreaBD skrev 2021-01-19 09:25:48 följande:
    Tegnell bl.a. har sagt att de ju måste täcka för alla länder, att de får ta med allt.
    AndreaBD skrev 2021-01-19 14:03:29 följande:
    Och? Vad är slutsatsen till det? Att alla länder ska göra likadant? 
    AndreaBD skrev 2021-01-19 14:07:46 följande:
    Varför skulle det skilja sig? Självklart inte. Vilken upplysning exakt? Jag menar, vad kan man konkret göra åt presymptomatisk smitta? Det är ju därför man inte säger så mycket. Innan snabbtesterna kom kunde man inte ens testa personalen i äldrevård och sjukvård på ett meningsfullt sätt.
    WHO upplyser om att viruset smittar mest från 2 dagar innan symptom, och när man har symptom. Det är något som det borde upplysas om även i Sverige, det passar alla länder, eftersom dessa omständigheter är lika överallt. För att minimera smittan, speciellt från de utan symptom, har man stängt ner restauranger, affärer, skolor etc i många länder, begränsat antal gäster i hemmet etc. Det kan man konkret göra för att minska smittspridningen, vara extra försiktiga. Eftersom länder i Europa som stängt ner, har sett minskad smitta efteråt, skulle ju slutsatsen kunna vara att alla ska göra likadant. Det finns alltså tydligen vetenskapliga studier som visar detta med smittspridning innan symptom, plus konkreta resultat från grannländer ... men då tycker Anders att studierna stämmer inte, WHO har fel, stängning passar inte Sverige, vi avvaktar och vi gör annorlunda. Och du tror mer på Anders än på WHO och verkar tro att dom överdriver. 



  • FuckGoggleAskMe
    AndreaBD skrev 2021-01-19 18:32:01 följande:
    Kanske är det du som feltolkar hans uttalanden? Tyvärr så ligger det ju ibland på en ganska akademisk nivå som inte alla hänger med på.
    Akademisk nivå? Plana ut kurvan, tvätta händerna och håll ut - vi ser ingen anledning just nu så vi avvaktar - hahahaha!
  • FuckGoggleAskMe
    AndreaBD skrev 2021-01-19 18:40:09 följande:
    Närmare sagt AVSTÅND. Och det är ju en av  huvudåtgärdena i Sverige. Dessutom har Sverige tagit WHOs rekommendationer rakt av, men det har vi haft tidigare i tråden och jag tänker inte leta fram det igen nu.
    Rakt av? Bär munskydd i alla sammanhang och tider i närheten av andra människor, desinfektera ytor, ventilera, eftersom människor utan symptom kan smitta, undvik alla utom familjen (dvs gå inte på gallerior och handla aktivitetsklockor, åk inte till Gran Canaria, stäng ner ställen som kryllar av folk). Har Sverige anammat det?
  • FuckGoggleAskMe
    FDFMGA skrev 2021-01-19 18:42:22 följande:
    Hmm, du tycks ha enövertro på överheten, men det är ju inte så ovanligt i dessa tider.

    Jag har ingen aning om hur stor andel av befolkningen i stockholmsregionen som är immun - men jag gissar att det finns ett samband mellan att vi inte har någon spridning av influensa och att smittspridningen av covid-19 minskar.

    Folk är bra på att följa FHMs rekommendationer helt enkelSolig
    Läste häromdagen att nu tror dom att det krävs att 80% av befolkningen har vaccin eller antikroppar, för att uppnå flockimmunitet ... men även mindre än 80% borde väl märkas förstås. 
  • FuckGoggleAskMe
    AndreaBD skrev 2021-01-19 18:48:27 följande:
    Jag har också citerat vad Ryan sa förut. Och jag pratar inte om dem mest grundläggande reglerna. Alla ska hålla avstånd, hålla en god handhygien, stanna hemma om de är sjuka - jag tror det var (nästan) allt.

    Men dessa grundläggande reglerna kan omsättas olika i olika länder. Och BEHÖVER omsättas olika. I Italien behöver man kanske vara lite tydligare med att folk ska hålla sig ifrån varandra än i Sverige. I vissa länder är det vanligare att det finns en viss struktur, eller också hygienkoncept t.ex. på arbetsplatser och i affärer, i andra får man göra lite mer för att skapa dessa. Man ser ju också t.ex. att t.o.m. Tyskland har svårt att undervisa skolbarn digitalt, för att de inte har byggt ut sina digitala möjligheter tillräckligt än. 
    Ok, kände inte till att Tyskland hade dessa problem.
    Men de är ju i gott sällskap, i Sverige behöver man tydligen insatser för att åstadkomma en app, vilket de lyckats med i nästan alla EU länder, och för att utbilda statsministern i hur man handlar på internet. 
  • FuckGoggleAskMe
    pyssel skrev 2021-01-19 19:19:44 följande:
    Vänta lite nu .. Kan du ta om det där så vi alla förstår, tack!
    Ja förlåt! Handsingarna dom kan bli smussiga. Inte bra med smuss och virus på nävarna!  I vattenkranen finns vatten. Man kan hålla handsingarna under en vattenstråle, tillsätta tvål och gnugga handsingarna. Då blir virus arga och går någon annanstans. Tar resten sen ... 
  • FuckGoggleAskMe
    AndreaBD skrev 2021-01-19 19:11:05 följande:
    Och det vet i Sverige också att det smittar då. Däremot säger WHO bara att det verkar (de säger inte att det är säkert) smitta ganska mycket i labb-miljö.

    Du har alltså två inskränkningar där:

    1. Det är inte säkert
    2. Man vet inte hur det är ute i samhället (och det är problemet med många studier, t.ex. de om munskydden)

    Vilka konkreta resultat från grannländerna?
    Ok, så man vet det i Sverige. Står det på FoHMs hemsida, har Anders varnat för detta? Eller har han förminskat denna risk? 

    1 - Ta i beaktning vad suggests betyder inom forskningsvärlden. Det finns alltså starka indikationer på detta men pga brist på stora, långa, många undersökningar, så uttrycker dom sig försiktigt. Men, WHO publicerar inte vilken skit som helst, så detta borde vara rimligtvis fastställt, och bedömts tillräckligt viktigt för att publicera på WHOs sida. Ett budskap till alla länder utom typ Sverige ... Käre gamle Gunnar Sträng körde med både hängslen och bälte, varför kan inte dagens sossar ta lärdom från honom? Tänk om Gunnar kunde ta över Anders jobb ... dagdröm ...

    2 - Ok, så om labbresultat visar len tydlig indikation, ska man helt skita i det pga att det inte testats i Ullared? Även om det verkar troligt att några människoliv kan sparas? Gunnar - come back, all is forgiven!

    3 - De senaste konkreta resultaten jag läst om är sjunkande smittosiffror i Tyskland, Nederländerna, Österrike och Storbrittanien efter deras senaste lockdown. Har inte sett hur det gått för andra grannländer de senaste dagarna.
  • FuckGoggleAskMe
    AndreaBD skrev 2021-01-19 19:24:06 följande:
    Jaha. Vi desinficerar/tvättar av alla ytor på jobbet VARJE DAG! 

    Vädra gör man också där det är möjligt. Jag har tagit upp det på mitt jobb, men det visade sig att vi har oturen att vi är mitt i stan och dessutom har trafikljus framför fönstren där köer av bilar står när det är rött. Så vår chef tyckte det var mer hälsofarligt att öppna fönstren. 

    Hålla två meters avstånd, eller åtminstone 1,5 är regeln överallt och där det inte går ska man ha munskydd. Hittills går det - om man vill - i princip överallt förutom just i kollektivtrafiken.

    Stänga ner ställen har man inte kunnat göra hittills med lagarna som vi har. Numera har vi fler möjligheter och nu är det 1 person per 10 kvm yta i affären (gäller inte mataffär). Och man verkar vara noga med det. Jag har dock bara sett i pressbyrån - annars går jag bara till mataffären. 

    Jag har inte åkt på semester och i nån galleria har jag väl varit en eller två gånger under senaste året. 

    Så jag vet inte vad du klagar över. Det är samma gamla visa - du klagar över att något inte görs och det visar sig att det visst görs.
    Jasså, VARJE DAG? 
    Har FoHM gått ut med WHOs rekommendation att desinfektera dörrhandtag etc på arbetsplatser? Och toaletter, kök, dörrhandtag etc etc i hem där någon är sjuk men inte de andra? Jag kanske missade den presskonferensen.

    Har FoHM rekommenderat att vädra mycket och ofta, speciellt i ett hem där någon är smittad och inte de andra? Missade nog den presskonferensen också.

    Ja, nu plötsligt ska man ha munskydd i kollektivtrafiken från kl. X till kl. X. Dvs det som var lag i en del andra länder i mars, eller maj eller ... och detta gäller bara i kollektivtrafiken i Sverige. WHO rekommenderar munskydd i all lägen när andra människor är i närheten. 

    Stänga ner ställen ... jaja, det har diskuterats här ad nauseam ... 
    Man kunde ha arrangerat lagstöd i mars. 
    Visste inte att begränsningen för affärer inte gällde mataffärer, det gör det här. 

    Nu är det ju faktiskt inte över ditt personliga beteende jag klagat på (med undantag för när du shoppade i affär efter coronaprov), så förstår inte riktigt hur dina berättelser om semester, arbetsplats etc är relevant. 
  • FuckGoggleAskMe

    Appropå Jena och munskydd - 

    There is a general perception in Germany that the mandatory use of face masks in public reduces COVID-19 incidences considerably. This perception stems mainly from the city of Jena. After face masks became mandatory between 1 April and 10 April 2020 the number of new infections fell almost to zero. Jena is not the only region in Germany, however, that introduced face masks. Six further regions made masks compulsory before the introduction at the federal state level. Eventually, face masks became mandatory in all federal states between 20 April and 29 April 2020 (see SI Appendix, section A for background).

    As face masks became mandatory at different points in time across German regions, we can compare the rise in infections in regions with masks and regions without masks. Weighing various estimates, we conclude that 20 d after becoming mandatory face masks have reduced the number of new infections by around 45%. As economic costs are close to zero compared to other public health measures, masks seem to be a cost-effective means to combat COVID-19.

    https://www.pnas.org/content/117/51/32293

  • FuckGoggleAskMe
    klyban skrev 2021-01-20 20:11:52 följande:
    Det är det andra steget som var intressant, men är nog inte detta då fakta pekar på annat.
    Vad menar du? Vilket andra steg? Vad menar du med detta? Vilken fakta pekar på vad?
Svar på tråden Vi som är kritiska till Sveriges handhavande av pandemin