Inlägg från: FuckGoggleAskMe |Visa alla inlägg
  • FuckGoggleAskMe

    Vi som är kritiska till Sveriges handhavande av pandemin

    Anonym (Ella.) skrev 2021-01-23 22:01:41 följande:
    Ella med punkten vill veta vad du vill
    Tja har du något substantiellt att tillföra diskussionen skulle det väl vara intressant att veta. 
  • FuckGoggleAskMe
    Padirac skrev 2021-01-23 22:41:16 följande:
    Personligen tycker jag att din kommentar var klart berättigad i ljuset av att en lång beklagan över att känna sig  idiotförklarad av andra följdes av en idiotförklaring av en hel grupp människor..
    FuckGoggleAskMe skrev 2021-01-23 20:08:28 följande:
    Ja om man förutsätter att de andra i tråden nätt och jämnt kvalat in till sina jobb i kassan på Coop på någon skyddad verkstad, då sätter man väl ribban där. 
    Jaha, en hel grupp människor? Vilka? De som nätt och jämt kvalificerar sig för ett jobb i matvarukassan i en skyddad verkstad, är de många? 

    Här i stan finns det faktiskt en sådan mataffär, där alla anställda är trasiga individer, f.d. tunga missbrukare eller förståndshandikappade, och de accepterar därför typ alla i kassan. Skulle man inte kvala in där, är det illa. Affären funkar bra och är driven  av någon välgörenhetsorganisation.
    Kan du inte se att min liknelse var att dra till med något ganska extremt för att illustrera vad jag menade?

    Det var inget försök att platta till icke-akademiker eller tex de som arbetar i en vanlig Coopaffär. Min fixare (snickare, rörmokare etc) som kommer och hjälper mig då och då, är en av mina smartaste vänner (de flesta andra är akademiker) och min bästa kompis gick två år på gymnasiet på en praktisk inriktning och är supersmart. Jag har verkligen inga förutfattade meningar om icke-akademiker, som vissa i tråden verkar tro.
    Förutom att jag inte tycker att en svetsare är lämplig som statsminister. Härligt på sätt och vis att det är möjligt, men tror ju inte att det är bästa bakgrunden för att styra ett land.  
  • FuckGoggleAskMe
    Padirac skrev 2021-01-24 12:25:52 följande:
    Så en del av de som inte håller med dig i tråden tycker du pekar ut dig (och möjligen andra) som förståndshandikappad eller trasig f.d tung missbrukare. 

    Det finns ju fler bottnar här som är värda att dra i om du vill...

    Vilken syn har du på de förståndhandikappade och f,d missbrukarna, hur bemöts de av dig och andra i ditt kvarter som frekventrar butiken?  Med mänsklig respekt? pekar någon med hela handen och säger till dem att  DU HAR FEL, ERKÄNN, FÖRSÖKT INTE FÖRKLARA BORT DINA FEL, eller kanske går kunder omkring i butiken och pratar och tisslar och tasslar menade om en enskild 'idiot' i butiken så att alla ska höra och förstå vem som avses?  Kanske kan man tänka sig att de som inte sträcker upp 'idioterna' utan istället om fel vara letats fram säger 'ah, det var en annan sorts bönor jag letade efter, vi tittar igen' berövar 'idioterna' deras kompetens och möjlighet att ta ansvar sig sig själva..? Varje dag kommer de väl hem bedrövade över att det inte fick nog med sarkasmer och hån som alla icke-idioter får hela tiden, undrandes över när de ska behandlas som fullvärdiga människor? 

    Vilken syn har du på de i tråden som du uppfattar 'idiotförklarar' dig, hur uppfattar du att de behandlar de begåvningshandikappade och fd. missbrukarna, hur menar du att de anser att ditt agerande i tråden liknar de där begåvningshandikappade och fd missbrukarnas agerande i butiken (vad detta nu är, det har jag ju ingen som helt aning om)?

    Pers1: Månen är en ost och den ska statsmisterna äta upp på en dag
    Pers2: Nej, månen är inte en ost, och det tar tängre tid för en person att äta upp någonting i månens storlek, sen är ju månen av sten, så det tar längre tid än om det skulle ha varit en ost.

    .. en tids tysnad...

    Pers1: Solen är en ost och den ska statsmisterna äta upp på en dag
    Pers2: Nej, solen är inte en ost, och det tar tängre tid för en person att äta upp någonting i solens storlek, sen är ju solen väldigt varm, så det tar längre tid än om det skulle ha varit en ost.

    ...shuffle repeat....

    Pers1: jag blir idiotförklarad med alla dessa barnsliga basic förklaringar
    FuckGoggleAskMe skrev 2021-01-23 20:08:28 följande:
    Ja om man förutsätter att de andra i tråden nätt och jämnt kvalat in till sina jobb i kassan på Coop på någon skyddad verkstad, då sätter man väl ribban där. 
    Sen är det ju så att i Sverige styr regering och riksdag landet - utan riksdagens godkännande kan varken regering eller statsminister göra stora ändringar i lagar.. det är med lagarna landets styrs, ja regeringen styr över myndigheter och departement, de skriver regleringsbrev till myndigheter som med sitt självstyre försöker uppfylla det regleringsbreven gett dem i uppdrag att utföra.  Kanske är det så att 'statsministern' (vad denne nu kallas i Österrike) har en annan makt i Österrike än en svensk statsminister har. 

    Är det SL själv eller hans bakgrund du har invändningar mot, eller bägge delarna kanske?

    Är alla som har någons specifik kunskap i sig , som tex svetsning i detta fall diskvalificerade?  Det finns fler i denna tråd om kan eller har kunnat svetsa, skulle detta diskvalificera dessa personer från vissa ämbeten eller arbetsuppgifter oavsett annan erfarenhet och kunskap?  Är det verkligen svetsningen du hänger upp dig på?  Är inte det lite samma syn som du anklagar andra i tråden för att ha angående fd missbrukare och förståndshandikappade?  

    Som sagt, det finns fler bottnar att undersöka här.. 
    Vad har allt detta att göra med hur pandemistrategin i Sverige sköts? Ge dig.

    Jag tycker att personalen i denna affär har gjort det bra som försöker ordna upp sina liv och superbra att dom får chansen att jobba där. Jag och andra kunder bemöter personalen trevligt, som man gör i andra affärer, och personalen brukar alltid vara trevliga tillbaka. Inga konstigheter. 

    Kul att se att du tycker mina kommentarer ligger i klass med att en himlakropp är en ost. Regeringen styr landet blabla, ja, nu fick jag ännu en omvälvande förklaring, tack! 

    Jag tycker att en universitetsutbildning i relevant ämne är en bättre förberedelse för att styra ett land än tex en svetsarutbildning, ja. Sen finns det säkert svetsare som är smartare än statsvetare. 
  • FuckGoggleAskMe
    Padirac skrev 2021-01-24 13:04:54 följande:
    Det är väl fullt möjligt att du tror att det är en svetsarutbildning alena som ligger till grund för att ha valts till statsminister av sveriges riksdag, jag utesluter inte att du menar det du själv skriver.

    Om du vill kan jag för dig omvälvande förklara hur det kommer sig att denna uppfattning om utbildning och kvalifikationer är att likställa med att månen är en ost.

        
    Nej det vill jag inte.
  • FuckGoggleAskMe

    Ser man på, här rekommenderas det att göra som i de flesta andra Europeiska länger. Men det lär väl inte bli av, för Sverige går ju sin egen väg.

    Dessutom landade plan från både Oslo och London i Sverige i dag, jag antar att inte alla skulle besöka sina mödrars dödsbädd ... innan någon förklarar för mig om hur det funkar för svenska medborgare, vilka som undantas etc, så vill jag bara berätta att jag känner redan till det. 

    https://www.expressen.se/debatt/en-tsunami-av-nya-covidfall-hotar-sverige/

  • FuckGoggleAskMe
    Padirac skrev 2021-01-25 21:10:48 följande:
    Jag har svårt att tro att flygplanen i sig smittade några personer.

    Lastning och lossning och utfärd med passagerare är tillåtet också.. - att Sveriges mäktigaste svetsare inte stoppat varor och medborgare från att komma in i Sverige tyder på handlingsförlamning, det har ju trots allt gått ett år . Det borde ju vara snabbt åtgärdat vid flygplanets dörr kan man tänka... mannen med specialistkompetens valdes ju helt säkert till statsminsiter för en situation som denna med svängdörrar på flygplanen som kommer och går med laglig last och inkommande och utgående passagerare.  Hur svårt ska det vara att stänga gränsen egentligen, det finns väl mat i affärerna - vi behöver inga flyg. STOPPA FLYGEN NU 

    De som inte skulle besöka sina mödrars dödsbädd kanske besöka sina fäders eller barns dödsbädd eller hade någon laglig rätt att komma in i Sverige, annars skickades de väl tillbaks precis som vid tidigare tillfällen - kanske fick en finsk barnfamilj flyga vidare till Finland också... 
    Nej jag tror inte heller att flygplanen i sig smittade någon. Inget flygplan hittills har testat positivt, så vitt jag vet. Däremot kanske någon person ombord på planet blivit smittad just innan sin resa (tex på flygplatsen), och tar med sig smitta till slutdestinationen. 

    Transportplan har däremot tillåtits i hög utsträckning i de flesta länder, så även om du tycker att det finns tillräckligt med mat i affärerna, får man nog ta den risken med transportplan och personal. 

    Nu vet jag ju inte hur kontrollerna av giltig orsak hanteras av Sverige, så det kan jag inte kritisera, men jag såg hur olika kontrolluppgifter tas i olika länder, när jag i somras åkte utomlands för en begravning. 

    Och ja, jag tycker att passagerarflyg borde stoppas i stort sätt, förutom för de som verkligen ska åka till en dödsbädd eller för diplomater, för det skulle bli alltför svårt att genomföra. Jag vet att svenska medborgare inte kan förvägras tillstånd att resa till Sverige, så den predikningen behöver du inte hålla, jag tycker tex att jag själv inte borde bli insläppt i Sverige just nu, men det blir jag. 
  • FuckGoggleAskMe
    klyban skrev 2021-01-25 22:18:45 följande:

    Vet inte varför du berättar för mig att du inte vet hur myndigheter fungerar.
    Regeringen har inget ministerstyre över FHM, kan det bli enklare än så.
    Och varför upprepar du felet?


    Hahahaha, sorry men du fattar ingenting!
  • FuckGoggleAskMe
    FDFMGA skrev 2021-01-26 13:19:25 följande:

    Debatt kring den misslyckade och samhällsfarliga nedstängningspolitiken. Lars Jonung med flera beklagar att regeringen till slut kapitulerade för kraven på symbolpolitik.

    www.svd.se/nedstangningar-gor-mer-skada-an-nytta/i/senaste


    Kan inte läsa artikeln, fast ser att det klagas på vetenskapligt stöd för stängning. Men, det finns många studier som visar på den positiva effekten av lockdown.


     We estimated the R0 before state of emergency, during state emergency and during enforced lockdown. R0 was found to drop from 5.89 (95% confidence interval [95%CI]: 5.46-7.09) to 1.86 (95%CI: 1.10-2.63) after state of emergency, and down to 0.48 (95%CI: 0.15-1.17) after full lockdown.
  • FuckGoggleAskMe
    FDFMGA skrev 2021-01-26 14:04:43 följande:
    Saxat från artikeln:

    Att ta fram kunskap om icke-medicinska och medicinska åtgärders effekter på sjuklighet, smittspridning och dödlighet tar lång tid. I all hast har emellertid flera analyser av nedstängningarnas medicinska effekter presenterats /.../ En allvarlig svaghet är att data på smitt­spridningen ofta har använts i stället för data på dödlighet eller helst av allt på över­dödlighet. Det saknas tillförlitlig statistik över den faktiska smitt­spridningen av covid-19. /.../ Några studier har ett annat budskap. De visar nämligen att hälsoeffekterna av lockdowns är obefintliga eller svaga. Dessa analyser har emellertid inte uppmärksammats i debatten om nedstängningspolitiken.
    Tack, då vet jag. Har sett info om både påverkan på Rtal, smitta och dödlighet. Inte överdödlighet vad jag kan minnas. Men allt jag sett visar att stängning verkar hjälpa, och det är väl inte så konstigt, eftersom kontakterna mellan människor blir färre. 
Svar på tråden Vi som är kritiska till Sveriges handhavande av pandemin