• FDFMGA

    Vi som är kritiska till Sveriges handhavande av pandemin

    FuckGoggleAskMe skrev 2020-08-28 22:28:05 följande:
    Så skönt, då är vi överens, vi ska inte vara kollegor. 
    En del av mitt jobb går också ut på att konkretisera texters budskap, som du uttrycker det.
    Jag måste vara exakt i mitt jobb, eftersom jag skriver juridiskt bindande texter. 
    Om exakt språk inte funkar inom ditt arbetsområde, ok, då är jag ännu gladare att vi inte är kollegor. 
    Nej, jag skriver inte juridiskt bindande texter. Det jag skriver ska kunna förstås av fler än de (här går det för övrigt bra med dem eller dom också) som inte tillhör ett litet skrå.
  • FDFMGA
    pyssel skrev 2020-08-28 22:33:59 följande:
    Jag påpekar och värjer mig för dessa ständiga hittepå om vad jag skrivit. Och är det inte vad jag skrivit är det helt obscena delirium om vad jag (med flera) enligt den här användaren avser, anser, tycker, tänker och liknande. Är det så vanskligt att begripa?
    Ja, faktiskt.
  • FDFMGA
    pyssel skrev 2020-08-28 22:40:53 följande:
    Förklara gärna vad du inte förstår av att kommentera lögner om en själv.
    Om jag tar bort det jag betraktar som oväsentligt så vet jag att du är bördig från Stockholm, alltså sannolikt bor någon annanstans i Sverige. Du har en svårt sjuk sambo. Du anser att folk där du bor är dåliga på att hålla avstånd med det faktum att du i vissa situationer bär munskydd får andra att hålla bättre distans och att de som inte gör det lättare anpassar sig till ditt önskemål om distans när du säger till dem - om du bär munnskydd alltså.

    Detta apropå covid-19 alltså, inte diskussionen om diskussionen om covid-19. Har jag missat något?
  • FDFMGA
    FuckGoggleAskMe skrev 2020-08-28 22:48:02 följande:
    Haha domses var ju en kul variant!
    Jag är väldigt petig med grammatiken i viktiga dokument, och älskar att korrigera komman. Men tycker att - dom - funkar bra på FLnivå. Jag brukar heller inte klaga på när inlägg innehåller grammatiska fel, bara man kan förstå det.
    Älskar får i fårakläder, så tydligen tycker vi lika om något. 
    Alltid något, sa fan när hen fick se Åmål.
  • FDFMGA
    FuckGoggleAskMe skrev 2020-08-30 13:12:22 följande:
    1. Många andra länder med annan strategi minskade antal smittade mycket snabbare än Sverige och till lägre nivåer än Sverige har nu. Med långt färre dödsfall. 
    Kanske en aning förhastat att göra bokslut över pandemin redan idag.

    Jag skulle nog vänta en stund till, det vill säga ungefär ett par år.
  • FDFMGA
    Pope Joan II skrev 2020-08-30 17:27:03 följande:
    https://sverigesradio.se/artikel/7542899
    Dessa moderater - mot bakgrund av hastigheten som SKR reagerade när regeringen bad dem att sätta igång med omfattande testning så framstår hans uttalande som vore det en blåkopia av ett guldfiskminne,

    Undrar hur KD ska kunna matcha detta - att det är regeringens fel att så många inom äldrevården IStockholm dog, KD har ju utvärderat äldreomsorgen i Stockholm och kommit fram till att den uppfyller alla kvalitetskrav under dess ledare Erik Slottner (KD)
  • FDFMGA
    FuckGoggleAskMe skrev 2020-08-30 18:35:19 följande:
    Vem har skrivit något om bokslut? Jag skrev om hur det är nu.
    Det vore väldigt förhastat att prata om bokslut nu, med tusentals smittade i Europa och utan vare sig effektiv medicin eller vaccin. 
    Jag skulle nog även vänta ett tag med att säga att bokslutet går att göra om ungefär ett par år, det kan gå tidigare (vilket inte jag riktigt tror) eller mycket senare. 

    På grund av alla okända variabler, kan man naturligtvis bara uttala sig om vad som har hänt och hur det ser ut just nu. Som det sägs, det är svårt att sia, speciellt om framtiden. Inte ens Tegnell, Klyban eller Nisse Hult kan det. 

    Även om det viktigaste är hur det är vid bokslutet, kan man i alla fall konstatera så här efter ett halvår att Sveriges strategi har hittills inte fungerat bra, och vad som händer i framtiden vet vi inte. 
    Jag tycker nog att den här debatten inte i första hand präglas av språkförbistring utan snarare av ointresse eller ofötrmåga att förstå hur de som inte delar de egna åsikterna kan tänkas resonera.

    Du skrev "Många andra länder med annan strategi minskade antal smittade mycket snabbare än Sverige och till lägre nivåer än Sverige har nu. Med långt färre dödsfall"

    Det uppfattar jag som att du tänkt bort framtiden. Det behöver inte nödvändigtvis bli som jag tror, att Sveriges dödstal äver fortsatt kommer att vara låga, och sannolikt sjunka än mer - och att trenden med allt fler smittade i lockdownländer som lättar på tvångsåtgärderna (eller där alltfler obstruerar mot tvånget) kommer att fortsätta. Hur många gånger tror du att ett land kan komma att "lockdowna" innan de styrande möter allt större folkligt missnöja eller att man ger upp lockdownpolitiken?

    Det var väl också du som i ett annat inlägg poängterade hur skamfilat Sveriges rykte har blivit.

    Om man inte gör bokslut idag för Sveriges rykte och för smittspridningen i världen, så kan man komma till en helt annan slutsats om hur dessa kommer att påverkas i längden.
  • FDFMGA
    FuckGoggleAskMe skrev 2020-08-30 20:11:26 följande:
    Du har rätt till din åsikt om detta, men användningen var korrekt.
    Mm, jag skrev heller inte att det handlade om ett felaktigt användande, men däremot att jag upplever ordet ehuru som malplacerat i sammanhanget.

    Om man använder ord som inte längre är så frekventa som de en gång var bör man använda dem som de brukade användas.

    Tycker jag.
Svar på tråden Vi som är kritiska till Sveriges handhavande av pandemin