Inlägg från: Anonym (realist) |Visa alla inlägg
  • Anonym (realist)

    Vi som är kritiska till Sveriges handhavande av pandemin

    Tow2Mater skrev 2020-12-21 14:53:41 följande:

    Som kontrast till Sverige igen; i Finland testades alla som kom från UK redan igår kväll:

    "Vanda stads biträdande stadsdirektör Timo Aronkytö uppger att alla ombordvarande testades redan i går kväll och i natt, utom en person, som testas i dag i sin hemkommun."
    svenska.yle.fi/artikel/2020/12/21/alla-ombord-pa-gardagskvallens-londonflyg-testades-for-corona


    Finland stoppade redan all flygtrafik från Storbritannien tidgare under dagen medan regeringen här som vanligt fastnat i startblockenSkrikandes 

    Avgå Löfven!
  • Anonym (realist)
    klyban skrev 2020-12-22 15:09:14 följande:

    Som vi ser världen över, så bevisar man i Peru att munskydd inte fungerar speciellt bra.
    Och det som sker i Peru bevisar forskningens solfjäder, då det inte finns ett entydigt svar i forskningen.


    Hur man kan missa att forskning träffar solfjäderns spridenhet är en gåta som är olöslig, men förklaras av konfirmationsbias.


    AVG daily cases per 100 000.
    Sweden 66 
    Peru 5,6

    12 gånger högre smittspridning i Sverige än i Peru! Solfjädern är ihopvikt. Munskydd fungerar.

    www.nytimes.com/interactive/2020/world/coronavirus-maps.html
  • Anonym (realist)
    AndreaBD skrev 2020-12-22 16:29:45 följande:
    Men sluta med desinformationen! Peru har haft andra vågen 2 månader tidigare! Det är klart att de inte har hög smittspridning NU. Och de har förstås haft höga daily cases DÅ.

    Och de har fler dödsfall per miljon invånare än vad Sverige har. 
    Ja, det är pinsamt. Sverige har nästan lika många dödsfall som Peru per miljon trots att Peru har gått igenom andra vågen och Sverige inte verkar ha peakat ens.

    Så du erkänner alltså att Sverige kommer att drabbas mycket hårdare än Peru?

    En krigsdrabbad diktatur och ett u-land som Peru verkar klara sig bättre än Sverige.

    Avsätt TegnellSkrikandes
  • Anonym (realist)
    AndreaBD skrev 2020-12-22 18:46:24 följande:
    Kanske kommer ALLA länder ha lika höga dödsantal i slutet? Fast det beror förstås på hur snabbt man kan vaccinera. Utan vaccin hade det definitivt blivit så. 

    Förresten... krigsdrabbad diktatur? När har Peru haft ett krig överhuvudtaget? Och det är verkar inte vara en diktatur heller, utan en helt vanlig demokrati. 
    Gulligt. Vi ska se om Finland och Norge kommer ikapp.

    Eller så inte.

    Rapporterade nya fall:
    Norge, 217
    Finland, 303
    Sverige, 22319
     
  • Anonym (realist)
    Anonym (Ella.) skrev 2020-12-22 20:07:41 följande:
    Fel. Norge har över 400 inrapporterade fall idag. Du är ju så noga med de exakta talen för Sverige. Så då borde du vara det med de övriga länderna också. Har du inte dagsfärska siffror om Danmark också, nu när du ändå är så på hugget.

    Och för övrigt, så är det inget NM, det här.
    Nej, det är inget NM. Det går ju inte med Sveriges resultat. Dom kvalar inte in.
  • Anonym (realist)

    Ja, då fick vi det svart på vitt. Skolorna driver smittan, det visste vi ju redan. FHM har dock hela tiden påstått annat. För dom vill ha flockimmunitet och att smittan ska sprida sig snabbt.

    Avskeda Tegnell, lös upp FHMKräks

    "Grundskolorna dominerar i Folkhälsomyndighetens statistik över i vilka miljöer coronautbrott sker. 


    Trots att myndigheten med bestämdhet hävdat att skolan inte är drivande i smittspridningen.


    ? Det är ännu ett belägg för hur motsägelsefull informationen från Folkhälsomyndigheten är, säger Andreas Wladis, professor i katastrofmedicin vid Linköpings universitet.

    www.expressen.se/nyheter/coronaviruset/siffrorna-visar-fhm-har-fel-om-smittan-i-skolan/

  • Anonym (realist)
    AndreaBD skrev 2020-12-23 13:04:42 följande:

    "Samtidigt skriver myndigheten i sin rapport att det inte går att dra några slutsatser av rapportens data. "


    Det hade du missat att citera. Det där är igen bara något som någon tycker och som en kvällstidning blåser upp. 


    Ja, professorn i artikeln delar verkligen ut en känga till FHM och kallar dom för ovetenskapliga amatörer (med lite försiktigare ord). Helt rätt av honom.

    Det här är inte direkt smickrande kritik för FHM:

    "Samtidigt skriver myndigheten i sin rapport att det inte går att dra några slutsatser av rapportens data. Något som inte rimmar väl med vetenskapliga principer, anser Andreas Wladis, professor i katastrofmedicin vid Linköpings universitet. 

    - Man brukar inom forskningen prata om ?shit in, shit out?. Stoppar du in bristfällig statistik i diagram, så blir det också svårt att göra vederhäftiga tolkningar av det, säger han." 
  • Anonym (realist)
    Pope Joan II skrev 2020-12-23 21:06:40 följande:
    Ja, precis. Även om nu solfjädern är ganska mycket fylligare på den sida av den som förespråkar nyttan med sådana. På den mer glesbefolkade sidan ryms sådana som du "Ella."
    Ella ryms där. Mest av allt ryms klyban där. Sen börjar det bli ont om saligheten.
  • Anonym (realist)

    En god jul till alla som står upp för människovärdet och motarbetar FHMs vidriga och empatifattiga vision.

    En gräslig jul för coronanationalisterna hoppas vi på. Ni kan använda ledigheten till att fundera på varför ni så okritiskt ställer er bakom en strategi som inte kan ses som annat än en regelrätt avrättning av äldre. Har man den människosynen så förtjänar man inget gott.

    Men nationalsjälen har väl blivit sårad när Sverige kritiserats internationellt för sin omänskliga hantering av covid-19. En vedergällning emot nationen är väl en vedergällning emot nationalisten själv antar jag. Och nu måste nationalisten och nationen få upprättelse. Det är ju bekant från fascismen.

    Tyvärr kan man inte undgå att jämnföra coronanationalisternas totala avsaknad av empati och självkritik med 1930-talöets Tyskland. TviKräks 

  • Anonym (realist)
    Padirac skrev 2020-12-25 22:20:27 följande:
    Du har tydligen missförstått vad FoHMs scenarier har för funktion. Dessa scenarier är inte prognoser. Detta har tydligt kommunicerast ett flertal gånger.

    Sen drar du e del märkliga - i ordets egentlige betydelse - slutsatser om att regeringen skulla ha samma anvsar och uppgifter som regioner, kommuner eller vårdgivare.

    Desinformationen kommer inte från FoHM utan från annat närmare håll - kolla ned så ser du vad som driver desinformationskampanjen framåt.
    Desinformationen kommer ifrån FHM och dess svans av beundrare. FHMs beundrare som är nationalister och dessvärre också socialister samtidigt ser all kritik emot FHM som kritik emot nationen och således också emot sig själva. desinformation kommer iform av falska påståenden om åtgärder som kan avhjälpa situationen.

    Munskyddsrädsla trots att hundratals studier visar dess effekt. Falska påstående om att vaccin är dåligt, etc. Virusets fara tonas ned för att få folk att sluta bry sig så att flockimmuniteten kan uppnås och den förkastliga avrättningen av äldre fortgå. Trots att det finns åtgärder som kunde råda bot på situationen.

    Nationalisten som också är socialist ser nämligen nationen som en organsim som bör behandlas med vördnad. Mussolini lärde dem att kritik emot nationen gör nationen sjuk, sjuka delar måste avlägsnas.

    Därför accepteras ingen kritik emot Sveriges agerande, trots att det lett fram till tusentals onödiga dödsfall och massor av lidande. Den klarsynte som ser bristerna och hoppas att ansvariga ska ställas till rätta och situationen styras upp svartmålas och smutskastas. 

    Du kan fundera på vilka här i tråden som ser kritik emot Sverige som kritik emot sig själva. Det är vad som betecknar nationalisten som också är socialist. Det finns en handhull signaturer här av den sorten.
Svar på tråden Vi som är kritiska till Sveriges handhavande av pandemin