Inlägg från: Anonym (realist) |Visa alla inlägg
  • Anonym (realist)

    Vi som är kritiska till Sveriges handhavande av pandemin

    Pope Joan II skrev 2021-01-06 19:59:17 följande:
    Eliasson är ju generaldirektör. Avgående sådan tack och lov, men ändå - rätt ska förstås vara rätt.
    ja?
  • Anonym (realist)

    110 registrerade covid19 dödsfall den 17 december, som när det var som värst i våras! Det bara fortsätter att öka, var ligger vi nu? Långt över hundra om dagen. 150?

    Tegnell och folkhälsomyndigheten är samhällsfarliga. Avgå Tegnell och montera ned FHMSkrikandes Flockimmunitetsexperimentet har misslyckats. Ta ansvar!

  • Anonym (realist)
    Anonym (man) skrev 2021-01-07 17:14:58 följande:

    Vad är det man brukar säga... att göra samma sak om och om igen och förvänta sig ett annat resultat är själva definitionen av idioti.


    Inte man brukar säga. Det var Einstein som sa det. Men Einstein är ingenting. Sverige har fånen Tegnell som man följer blint istället. Vilken tungviktare.
  • Anonym (realist)

    Den undermålige statsministern erkänner att han är för gammal och slö för att kunna lära sig nya saker. Ingen anpassningsförmåga alls tydligen. I coronatider vore det bra ifall man anpassade sin konsumtion och sina vanor till rådande restriktioner men Löfven har tydligen fortsatt som vanligt.

    ? Jag har aldrig handlat något på nätet, jag tillhör väl den generationen möjligtvis, säger Stefan Löfven

    Förkastligt att inte klara av att lära sig de enklaste åtgärderna som underlättar social distansiering. Avgå Löfven, Avgå regeringenKräks

    www.aftonbladet.se/nyheter/a/Al79AA/lofven-om-kritiken-jag-har-aldrig-handlat-pa-natet

  • Anonym (realist)
    Anonym (Proctor) skrev 2021-01-08 16:08:42 följande:
    Just nu dör 78 om dagen i Sverige (7-dagars rullande genomsnitt). Fruktansvärt!

    Vi får se vart detta tar vägen. Sverige är ju ungefär som London i antal invånare.
    Det dör nog betydligt mer än så. Vecka 51 har det registrerats 610 covid19 dödsfall på nu. Det blir ett snitt på 87 om dagen. Nyare veckor är inte uppdaterade ännu på grund av eftersläpningen men troligtvis ligger det över hundra om dagen.

    covidstatistik.se/avlidna
  • Anonym (realist)

    Vad tycker ni coronanationalister om den nya pandemilagen? Den går ju emot FHM och flockimmunitetsstrategin.

    Johan Carlson gillar den givetvis inte utan kritiserar den hårt. Det blir såklart svårare att uppnå hög smittspridning och flockimmunitet som FHM eftersträvar nu. Det måste ju ta ont nu när jättebayn Tegnell och hans totalt idiotiska katastrofstrategi blivit helt överkörd.

    www.expressen.se/nyheter/johan-carlsons-tvekan-om-nya-lagen-misstar-sig/

  • Anonym (realist)
    Padirac skrev 2021-01-09 17:11:29 följande:
    JC verkar säga att pandemilagen inte kan stoppa smittspridningen - så hur du får det till att han inte gillar lagen för att den skulle minska smittspridningen verkar du ha läst mellan raderna i det som sagts, om jag förstår dig rätt.
    Mellan raderna brukar man kunna utläsa en hel del. Vad tror du själv han tycker och varför uttalar han sig som han gör, när du läser mellan raderna?

    Det är väl bra att regeringen får mera verktyg att bekämpa pandemin med? Carlson tycker inte det utan tycker att man borde ha fortsatt som man gjort hittills.
  • Anonym (realist)
    Nej. Där gör Sverige för omväxlingsskull rätt. Vaccineringen går inte snabbare bara för att man trycker in första sprutan i så många som möjligt så fort som möjligt.

    Länder som visat sig på styva linan nu och använt alla sina vaccinsdoser redan måste om nån vecka börja ta av nya leveranserna för att ge andra dosen. Då stannar vaccinering upp i flera veckor för deras del och Sverige kommer i kapp.

    Försäljare tycker om att lova saker, oftast alldeles för optimistiska är dom när dom ska få sälja nått. Det kommer garanterat att bli problem med leveranserna i något skede, då är det bättre att ha andra vaccindosen på lager.
  • Anonym (realist)
    FuckGoggleAskMe skrev 2021-01-10 22:03:28 följande:
    Det klart att det finns studier på detta, i Finland och i länder som har liknande app (den som varit nära någon smittad någon gång, någonstans, uppmanas att testa sig). En stor del av de som fått uppmaning att testa sig, och gjort det, har varit smittade. De skulle inte ha testat sig annars, så detta visar sig vara positivt. 
    Negativt? Ja, man kan få meddelande om att testa sig, man gör det, och får negativt resultat, så man testade i onödan. För alla som får varningen blev ju inte smittade. 
    Detta är inte alls integritetskränkande eftersom man inte vet när och var man varit nära någon smittad. Bara att man varit det.
    Den finska appen har öppen kod och skickar inte nån information nånstans. Den använder sig av bluetooth.

    Det är aningen konstigt att en spårningsapp för corona plötsligt är jätte integritetskränkande enligt vissaTomte

    Samma människor som tycker det har antagligen tio appar som kräver tillgång till position, mikrofon, kamera, bilder, rubbet. Men det är tydligen inte integriteskränkande när whatsapp, tiktok, google eller liknande trackar en och säljer informationen till högstbjudande...

    Då går det bra. Men att ha en app för smittspårning för att bekämpa en pandemi, nej det går inte. Kränkt blir man ju, ajajSkrikandes 
  • Anonym (realist)

    Välskriven och skarp analys ifrån internationellt håll. Handlar om Tegnell, den nakne kejsarens uppgång och fall.

    Ett litet utdrag om hur Tegnell på ett mycket korrekt sätt beskrivs i artikeln, berättar lite om hans bakgrund och skolning också:


    "His formal education in epidemiology consists of a one-year long-distance learning course at the London School of Hygiene and Tropical Medicine which he completed over four years.
    Otherwise, he is a doctor. He often speaks eloquently to the media but seldom refers to scientific studies that others can review when referring to his questionable claims. He has used untruths on recurring occasions, including reports on Sweden`s compliance with infection control councils and the spread of infection in Swedish and Finnish schools. He seldom speaks concretely, but almost always vaguely and airily. Tegnell has been presented with an exceptionally large authority by the Swedish public and the government in an area that he does not control. Many Swedes follow his statements by saying that they ?trust the research? or that ?they listen to the researchers?."

    foreignpolicynews.org/2021/01/03/anders-tegnell-the-rise-and-fall-of-an-emperor-with-no-clothes-in-sweden/
Svar på tråden Vi som är kritiska till Sveriges handhavande av pandemin