Inlägg från: Anonym (man) |Visa alla inlägg
  • Anonym (man)

    Vi som är kritiska till Sveriges handhavande av pandemin

    FDFMGA skrev 2020-12-14 15:24:32 följande:
    De allra flesta är bra på att hålla avstånd i Icas köer, utom de som tycker att avståndet är så stort att de inte uppfattar att det är en kö, men ute i affärerna är det lite sämre med avståndshållningen.

    Jag tror inte att det skulle bli bättre med munskyddsplikt, men däremot om man tog hjälp av väktare. Jag var till Systembolaget i förra veckan och där fungerade det alldeles utmärkt. Visserligen en lång kö utanför, men med bra avstånd mellan de köande och vakter som dels hindrade dem som tyckte de kunde smita förbi kön och dels såg till att antalet som släpptes in motsvarade antalet som gick ut.

    Det tog inte lång tid att köa och att handla, och det var en skön känsla att inte behöva trängas inne i affären och att kunna gå till en kassa där det bara var en person före mig.
    Det är ju märkligt det där med hur conronanationalister envist hävdar att rekommendationerna funkar och att folk håller avstånd samtidigt som verkligheten visar en helt annan bild där smittspridningen är okontrollerad och det kan ju bara ske om man skiter i rekommendationerna....  allt funkar ju bara så bra, men samtidigt går det så dåligt... hmmm vilket mysterium Drömmer

    Är det inte det där man brukar kalla för förnekelse?
  • Anonym (man)
    Anonym (Proctor) skrev 2020-12-15 16:42:50 följande:
    Precis som jag förutspådde förra veckan så blev siffrorna ännu värre denna vecka.

    Kom igen nu medlöpare. Dags att slipa lite på era ursäkter.
    Min erfarenhet är att frälsta människor aldrig någonsin ger upp sin tro eller ursäktar sig. Det vanliga är snarare att man hittar på nya ursäkter och förklaringsmodeller i takt med att det blir sämre. Och det är väl vad vi oxå sett i denna tråd... det går åt helvete för andra gången men vi har ändå rätt... och ju sämre det blir desto mer uppfinningsrika ursäkter hittar man på eller vänder kappan efter vinden och påstår att man aldrig hävdat saker.

    Jämför bara hur nationalistklubben uttryckte sig om flockimmunitet i början av tråden och vad de trodde Sveriges strategi gick ut på och vad man säger nu. Först var man bergis på att flockimmunitet var strategin och pratade sig hesa om hur smart det var, nu förnekar man att flockimmunitet någonsin varit strategin och allt man sagt då råkar man ha glömt eller förnekar.

    Det kan ligga döda på varje gathörn och halva befolkningen stryker med, man kommer ändå hävda att strategin var rätt. Att erkänna att Sveriges strategi varit fel är ju att erkänna att man själv haft fel och det kan under inga omständigheter ske, någonsin.
  • Anonym (man)
    Anonym (Proctor) skrev 2020-12-15 16:44:33 följande:
    Ja, och man kan jämföra med samma period förra vecka så ser man att läget är katastrofalt och fortsätter att bara bli värre.
    Bara en sån sak som att sjukhusen är överfulla och vi behöver ta hjälp av våra grannar borde vara talande nog för en normalbegåvad person, men tydligen räcker inte det heller....men OJ vad förvånad man blir Cool
  • Anonym (man)
    klyban skrev 2020-12-15 17:08:50 följande:
    Vi har aldrig haft en flockimmunitetsstrategi.
    Läst tillbaka till vad du skrev i början av tråden klyban, SEN kan vi snacka.
  • Anonym (man)
    klyban skrev 2020-12-15 17:13:28 följande:

    Snacka om vad?
    Vi har ingen flockimmunitetsstrategi och har aldrig haft.


    Snacka om att du säger raka motsatsen till vad du sa då... kanske?
  • Anonym (man)
    klyban skrev 2020-12-15 17:13:28 följande:

    Snacka om vad?
    Vi har ingen flockimmunitetsstrategi och har aldrig haft.


    Om vi aldrig haft det som strategi varför påstod du då att det var vad vi hade och hur bra och smart den var?

    Ska man tolka dina påståenden nu som lika falska som de du hade då?
  • Anonym (man)
    klyban skrev 2020-12-15 17:19:24 följande:

    Snacka om vad?
    Vi har ingen flockimmunitetsstrategi.


    Vilken del av påståenden som DU kom med DÅ har du svårt att förstå klyban?

    Eller tror du på allvar att ditt ständiga repeterande av samma fras kommer ta bort det faktum att du helt ändrat uppfattning och säger nu raka motsatsen till vad du sa då?
  • Anonym (man)
    klyban skrev 2020-12-15 17:20:57 följande:
    Vi har ingen flockimmunitetsstrategi och har aldrig haft.
    Anonym (man) skrev 2020-12-15 17:21:12 följande:
    Vilken del av påståenden som DU kom med DÅ har du svårt att förstå klyban?

    Eller tror du på allvar att ditt ständiga repeterande av samma fras kommer ta bort det faktum att du helt ändrat uppfattning och säger nu raka motsatsen till vad du sa då?


  • Anonym (man)
    klyban skrev 2020-12-15 17:22:33 följande:

    Svaret ändrar sig inte av dina inlägg, därav måste jag upprepa fakta.
    Vi har ingen flockimmunitetsstrategi, och har aldrig haft en.


    Vilken fakta? Dina sk fakta verkar ju ändras med tiden och sen sitter du och förnekar saker du sagt. 

    Fakta över vad du sagt finns för allmän beskådan i tråden och det är inte alls svårt att se det. Och att du ändrat uppfattning om flockimmunitet och säger nu raka motsatsen till vad du sagt tidigare ÄR fakta. Du kan själv se det.
  • Anonym (man)
    AndreaBD skrev 2020-12-16 11:24:01 följande:
    "vi tror inte att det blir en andra våg, men vi kan inte veta säkert".

    Är det oförsvarbart? Jag skulle snarare säga att det är dumt att förlita sig på något som helt uppenbarligen inte går att förutsäga säkert. 
    Klart att det är oförsvarbart att tro att det inte kommer komma än andra våg och därmed skita i att förbereda sig för det och göra om samma korkade misstag man gjorde under första vågen.

    Att ursäkta bort det med att man "inte kan förutsäga framtiden" funkade kanske första gången, även om man där var väldigt sen med allt. Med det duger absolut inte denna gång när man mycket väl visste att det förmodligen skulle komma en andra våg.

    FHM och regeringen hade alla möjligheter att förbereda sig för en andra våg och det sket man i och JA sådan arrogans och inkompetens ÄR oförsvarbart för det kostar en massa folk livet i onödan.
Svar på tråden Vi som är kritiska till Sveriges handhavande av pandemin