Inlägg från: Anonym (man) |Visa alla inlägg
  • Anonym (man)

    Vi som är kritiska till Sveriges handhavande av pandemin

    Padirac skrev 2020-12-09 08:15:41 följande:
    OK - så du menar alltå att det du nu räknar upp är att sparka nedåt på sjuka och invandrare? Lika med det du kallar mitt bröstande om anti-mobbing?

    Eller är det ditt försvarstal? 
    Jag tolkar det mer som en beskrivning av den uppenbara cynismen du ägnar dig åt där du drar på dig kapten-antimobbar dräkten och rasar över påstådda påhopp som dina klubbmedlemmar utsatts för samtidigt som du blundar helheten (av vilken anledning det blev så) och hur personerna själva uttryck sig mot andra..

    Kort sagt, du silar mygg och sväljer blåvalar, men anser dig vara opartiskt och objektiv.
  • Anonym (man)
    AndreaBD skrev 2020-12-09 13:17:36 följande:
    Har du koll på lagförslaget som presenterades under förmiddagen? Kolla på det så kanske du förstår att FHM inte FÅR stänga köpcentrum, eller begränsa lokaltrafiken. Det är just därför man försöker skapa såna lagar nu. Och det brukar ta tid. Något år eller mer tills man kan använda lagen. 
    Japp, men har du koll på varför det tog ett år att öht lägga ett sånt förslag?
  • Anonym (man)
    Padirac skrev 2020-12-09 13:04:45 följande:
    Det kan ju bero på vem man jämför med - eller så kan det vara ett objektivt mått som inte tar hänsyn till populisternas hatstorm
    Nja, jag tror inte kritiken som den svenska strategin utsatts för av andra experter globalt och inhemskt kan kallas för "hatstorm". Dock kan Tegnells konsekventa avfärdande av kritik med vaga argument, envist bita sig fast vid en misslyckad strategi absolut kallas för arrogans och faktaresistens.

    Att kritisera ansvariga när de misslyckas är inte populism eller hat. Det är en grundläggande demokratisk princip. Att avfärda all slags kritik och ifrågasättande mot ansvariga som populism och har är synnerligen odemokratiskt och faktiskt ganska idiotiskt eftersom själva definitionen av idioti är ju att göra samma sak på samma misslyckade sätt och förvänta sig ett annat resultat... och det är ju precis det vi tyvärr håller på med i Sverige....
  • Anonym (man)
    Padirac skrev 2020-12-09 13:41:30 följande:
    Ett år? 12 månader? 365 dagar?
    Ok, sen pandemin började... är det en bättre formulering för din känsla för meningslösa detaljer?

    Eller ville du bara återigen fokusera på annat än själv poängen?
  • Anonym (man)
    klyban skrev 2020-12-09 16:11:55 följande:

    Vi har ingen flockimmunitets strategi och har aldrig haft.
    Vad vi däremot haft är en smittspråningsstrategi, men denna byttes sen ut till den som vi haft sedan dess och den är inte flockimmunitet och har aldrig varit.



    Gör ett experiment klyban... spola tillbaka till vad du och övriga frälsta sade om flockimmunitet och Sveriges strategi i början av tråden och jämför med vad du säger nu....ser du någon skillnad?
  • Anonym (man)
    Anonym (Ella.) skrev 2020-12-10 14:52:11 följande:

    Vilken klippa Karin Tegmark Wisell är.


    På vilket sätt då?
  • Anonym (man)
    AndreaBD skrev 2020-12-10 14:00:19 följande:
    Snällt sagt. Jag känner ibland att man blir ödmjukare ju äldre man blir. Det är oftast ungdomar som tror att de vet.  
    Ja, alla gamlingar som dött i corona var kanske oxå ödmjuka och fina
  • Anonym (man)
    Anonym (Ella.) skrev 2020-12-10 15:18:17 följande:
    Jag tycker det. Sedan behöver inte någon annan göra det. Jag tycker att hon är saklig och besvarar alla frågor väldigt grundligt. Var det ett bra svar för dig?
    Japp. Personligen tycker jag de säger ungefär samma saker allihopa fast på olika sätt. Vore iof konstigt annars för de tillhör ju samma myndighet.
  • Anonym (man)
    AndreaBD skrev 2020-12-10 16:42:26 följande:
    Både du och skribenten har nog dålig läsförståelse och för mycket fantasi. När det gäller det här citatet så finns det ingen källa, och förstås inget sammanhang heller. Det säger ingenting så här lösryckt. Det kan ha varit allt ifrån skämt/ironi/jargong till teoretisk resonemang. 

    Och allt annat där verkar också vara fantasifulla tolkningar. 
    Nejdå, det räcker med att läsa era egna inlägg i början av tråden för att förstå att ni oxå var helt bergis på att Sveriges sk strategi byggde på flockimmunitet och pratade er lyriska om dess förträfflighet... ni (precis som Tegnell himself) verkar bara ha ändrat uppfattning på vägen, speciellt efter det visat sig att immunitet var svårare att uppnå än man trott Drömmer

    Ett flertal motsvarigheter till vår egen husgud Tegnell i andra länder verkar även de tolkat Sveriges strategi vara baserat på flockimmunitet och uttryckt sig kritiska mot den. Så nej, kopplingen till flockimmunitet är nog betydligt mer än bara fantasifulla tolkningar. 
  • Anonym (man)
    Padirac skrev 2020-12-10 18:16:21 följande:
    Den där artikelserien är redan avhandlad tidigare i tråpen och det finns ingenting som säger att flockimmunitet skulle vara strategin i Sverige,

    men om du vill dra det kortet så är det väl lämpligt att citera Mika Salminen ngt stycke längre ned.

    "Salminen svarar Anders Tegnell efter någon minut: ?Det har vi också tänkt på. Men under tiden kommer barnen ändå att sprida infektionen...?. 

    Salminen skriver vidare att THL har kört en modell med just detta scenario som estimerar att ?åldringarnas attack rate? minskar med ?kanske 10 procent?. Tegnell svarar att han önskar ett möte och frågar: ?10 procent kanske kan vara värt det??"

    Betyder detta att Finlands strategi är att skapa flockimmunitet? Tänk på vad Mika Salminen skriver- att de har kört en modell med detta scenario och att det skulle minska de gamlas risk för smitta med 10%.

    Självklart är detta bara nys, ingenting i artikelserien visar att vare sig Sverige eller Finland har valt strategin att försöka uppnå flockimmunitet genom att smittspridning.


    Men OJ så förvånande... en coronanationalist som tycker att en kritisk artikel "inte duger"... det verkar vara mycket av det som inte kommer från FHM som "inte duger" Drömmer
Svar på tråden Vi som är kritiska till Sveriges handhavande av pandemin