Inlägg från: FuckGoggleAskMe |Visa alla inlägg
  • FuckGoggleAskMe

    Vi som är kritiska till Sveriges handhavande av pandemin

    Läste i dag att den nya pandemilagen ska heta Lex Morgan.

    Bäst att jag lägger till att den som skrev det var ironisk, och att även jag var ironisk, annars kommer någon här i tråden att anklaga mig för desinformation, någon annan kommer att undra om jag läst smittskyddslagen, någon kommer att förklara att det sa man inte på presskonferensen och dessutom kommer jag att bli informerad om att det inte finns någon flockimmunitet i Sverige, och inte något ministerstyre heller. 

    P.s. Vilken tur att Sveriges strategi bygger på att folk uppför sig lika ansvarsfullt och lydigt som Morgan J.

  • FuckGoggleAskMe

    När jag nu läser i kapp i tråden, har jag lärt mig mycket.

    Det är en dödssynd att gå på vinbar, men helt ok att gå och handla när man just testats för COVID19 och faktiskt hade det. Eller gå på stan när man har förkylningssymptom.

    Det är helt ok att vara en offentlig person och diktera att folk ska bara gå på stan för att köpa mat och medicin, men sedan själv gå ut och vimla för att hämta klockor (äter Stefan klockor kanske?) och köpa försenade julklappar (julklappen var redan för sen, varför inte köpa den i april, eller kanske beställa på internet?). 

    När en politiker bryter mot rekommendationerna, spelar det ingen roll, för de höll avstånd och bröt ingen lag. Om någon annan inte följer rekommendationerna, är de oansvariga och förstår inte att rekommendationerna egentligen är lagar. 

    Dessutom fick jag någon obegriplig kommentar från Klyban, när jag i princip svarat att Åkesson och Morgan båda uppför sig som idioter, men jag orkar inte ens förstå den kommentaren. 

    Klyban kan ju tvivla hur mycket han vill på att jag personligen följer lagar och rekommendationer, men jag bor på ett ställe där det utdelas böter om man inte bär munskydd när man ska, samlas för många etc, så förutom att jag måste vara försiktig pga egna skäl, är det inte kul att dra på sig dyra böter. Men Klyban är naturligtvis välkommen att tro vad han vill, som vanligt. 

  • FuckGoggleAskMe
    Padirac skrev 2020-12-29 18:40:11 följande:

    Är det  en 'trådsanning' att det var SLs klocka som hämtades ut?

    Stjärnurmakarna säljer och reparerar herrur, damur och smycken..

    Rolex som någon pratade, är de så märkvärdiga idag som de var det förra årtusendet?  Är det inte andra märken som gäller nu?

    Trots att de bägge herrarna i regeringen med all trolighet formellt inte brutit mot rekommendationerna så är det otroligt klantigt, men jag tror inte att de är ensamma om det bland riksdagens ledamöter eller regeringens medlemmar eller bland övriga befolkningen.

    Vore väl på sin plats att var och en som är utan skuld träder fram, men jag tror det är många glashus som det kastats sten i. 


    Klantigt, ja. Otroligt Klantigt, förstår dom inte att de har allas ögon på sig och borde föregå med gott exempel?
    Ok, jag kan träda fram, för jag är utan skuld i detta. Mina närmsta släktingar och vänner kan också träda fram. Vi kan kasta stenar utan några glashus, är det så svårt att tänka sig, att vissa gör detta?
    Det är många som tar detta allvarligt, trist att se att Stefan et al inte gör det. 
  • FuckGoggleAskMe
    Padirac skrev 2020-12-29 21:37:58 följande:
    Själv besöker jag livsmedelaffärer och apotek och vårdcentraler, postombud. Kontoret besöker jag då ingen annan är där för de saker som inte kan göras från hemmet. 

    Jag sprider heller inte falska påståenden om FoHM och regeringen eller deras företrädare eller om strategi, lagar eller förvaltning.

    Jag kan träda fram för jag är utan skuld i detta -  vi tar detta på högsta allvar och är extremt försiktiga.

    Inte heller anser jag att besök på vinbarer är värre än besök på uraffärer - men någon påstår falskt någonting om detta i tråden - däremot anser jag att det är hyckleri och BS att besöka vinbarer och säga sig skita i alla råd och sen kritisera den som följer råd och kritisera råden för att vara för svaga. Den som påstår någonting annat kommer med lögner.  Där finns också ett glashus att kasta sten i.
    Ok, så du går till ställen som du skulle kunnat avstå ifrån, och dessutom jobbet. 
    Man kan beställa från tex apotek antar jag (det kan man här).
    Så trevligt att du inte sprider falska påståenden om FoHM eller regeringen etc, det gör inte jag heller.
    Ja, märkligt att klaga på få regler och samtidigt gå ut på allmänna lokaler. 
  • FuckGoggleAskMe
    Padirac skrev 2020-12-29 21:59:18 följande:
    Alla bor kanske inte om du bor - men vad har verkligheten med saken att göra. Att jag har flera mil till apotek och livsmedel och ingen utkörning och att jag jag sköter mitt jobb då ingen annan är på kontoret är enligt dig alltså att besöka ställen som jag kunnat avstå från. 

    Jag vet inte vad du inte förstår, eller vad du tror om andra i relation till dig själv...
    Nej, det kan ju hända att du inte kan förlita dig på beställning och leverans från mat affär och apotek, vad vet jag. Och kanske att du går till ett folktomt kontor ibland, ok, vad vet jag. 
    Men, du verkar förutsätta att de flesta beter sig olämpligt och kastar sten i glashus, det förundrar jag mig över. Hur kan du veta det?
    Och ja, jag och många nära släktingar och vänner beter sig exemplariskt, och jag tycker vi har rätt att klaga på politiker som säger en sak och gör någonting annat. 
  • FuckGoggleAskMe

    Som utlandssvensk får man ju ibland frågor om Sverige, och det vills att man förklarar svensk politik, kultur etc. Men som tur är, ingen har bett mig förklara Sveriges strategi om Corona ... alla är artiga och undviker ämnet, ingen ställer mig till svars. Alla andra tycker det är lika pinsamt som jag, så ingen pressar mig om detta och förstår att det inte är mitt fel.
    Men ändå kan jag inte låta bli att skämmas lite å Stefans och Morgan vägnar här på sistone ... tur att mina kollegor kan inse att jag inte behöver förklara detta. Men ändå, jag är svensk, dom är svenska politiker, och jag tycker detta är såååå pinsamt!

  • FuckGoggleAskMe
    Padirac skrev 2020-12-29 22:18:16 följande:
    Nej, du vet inte någonting om det fetade ovanför, trots det påstod du att jag besöker platser jag kunnat undvika och som jag förståe det fortsätter du att påstå det trots att du fått infoom att så inet är fallet.

    Du verkar vara den som förutsätter att andra beter sig olämpligt - du gjorde det nyss i föregående inlägg, men att du och dina släktingar är de som inte gör det, vad ska jag säga.. det kanske är så att det händer att du och dina släktingar sköter sig, vad vet jag.. exemplariskt, ja, vad vet jag..
    Men vadå? Jag skriver ju att jag inte vet något om detta (vad vet jag) så jag påstår ingenting.
    Naturligtvis har jag ingen koll på vilka möjligheter du har.
    Nej, du hävdar att många andra sitter i glashus och kan inte kasta sten, medan jag säger att vi finns som visst kan kasta sten och inte sitter i glashus. 
    Det kanske du också kan, vad vet jag?
  • FuckGoggleAskMe
    Padirac skrev 2020-12-29 22:23:58 följande:
    Varför skäms du för vad andra gör? Du har säkert en hel del att själv skämmas för -. det har ju alla andra människor
    Det var oförskämt! Nej, jag har verkligen ingenting att skämmas för själv. Projektera inte dig själv på andra!
    Som utlandssvensk är det så att en del ser en som en representant för Sverige och lastar eller prisar mig för saker som händer i Sverige. Jag kan få beröm för Zlatan eller Nobelpriset och de ställer mig till svars för hur Sverige uppträdde under andra världskriget. 
    Naturligtvis är det pinsamt för mig när Sverige eller någon representant för Sverige gör bort sig, förstår du inte detta så ... ja synd då. 
  • FuckGoggleAskMe
    Padirac skrev 2020-12-29 22:33:48 följande:
    Ok, så ditt påstående "Ok, så du går till ställen som du skulle kunnat avstå ifrån, och dessutom jobbet. " var alltså en förutfattad mening i tron att andra inte gör det de kan trots att det var någonting du inte hade någon som helst aning om, men ändå kastade du stenen.

    fair enough. Du behöver inte vara perfekt, det behöver ingen.
    Livsmedelsaffärer, apotek, vårdcentral, postombud, kontor - skulle du verkligen inte kunna avstå från någon av dessa ställen?
  • FuckGoggleAskMe
    Padirac skrev 2020-12-29 22:54:26 följande:
    Men titta, du har har ju mycket större skuld i 2a världskriget än tex Österrike har, personligen dessutom.

    "Österrike-Ungern förlorade kriget 1918 och dubbelmonarkin upplöstes i nationalstater, däribland Österrike. På 1930-talet utvecklades landet till en fascistisk diktatur, och 1938 inlemmandes det i Tyska riket och deltog i andra världskriget på nazisternas sida."
    Ok, så du vill inte förstå något jag skrivit här, ok.
Svar på tråden Vi som är kritiska till Sveriges handhavande av pandemin