Inlägg från: FuckGoggleAskMe |Visa alla inlägg
  • FuckGoggleAskMe

    Vi som är kritiska till Sveriges handhavande av pandemin

    klyban skrev 2020-12-05 19:25:52 följande:

    Finns inget grupptryck i fakta, forskning  och saklighet med en röd tråd för uppnå konsensus.

    Och jag står alltid emot grupptryck, och gör alltid egna analyser på det ovanstående.
    Har ett väl utvecklad analytisk förmåga, och en empati som står över det vanliga.


    AndreaBD skrev 2020-12-05 18:17:03 följande:
    Jo, visst är jag från Tyskland, och jag lovar att om jag skulle gå in på ett tyskt forum att tala om för dem att de gör allt fel så skulle ett helvete bryta loss. 

    Ja, det är väldigt svårt att säga vad som är bäst. Som du säger finns det så många andra saker som påverkas och man kommer bara efteråt kunna se hur det har blivit. 

    Kalla dig nationalist känns extremt främmande, och pga din delade härkomst.
    Med det menar jag att du har interagera dig som lärare, och behärskar språket, som även inte ens infödda klarar av.


    Sånt är komik när dom använder det som ad hominem och invektiv.
    Och det kommer ske igen och igen och åter igen, för sak är inte populisternas sak att återge fakta.


    Vi har ingen flockimmunitet!!!


    Man kan väl vara nationalist även för ett annat land än där man föddes.

    Och vad har din sista mening med mitt inlägg som du citerar, att göra?
    Nej, du har skrivit typ 54ggr att vi inte har någon flockimmunitet, och jag och flera andra har bekräftat detta, nej ingen flockimmunitet i Sverige.
    Men om jag skriver om något helt annat, varför svarar du goddag yxskaft?
  • FuckGoggleAskMe
    FDFMGA skrev 2020-12-05 18:41:01 följande:
    Men nu utgår du ju från att jag delar din medieuppfattning. Jag gör emellertid inte det utan föredrar Sydsvenskan framför Aftonbladet alla dagar i veckan.

    Missförstå mig rätt - jag kritiserar inte dina val, men de är inte mina.

    Du har en länk i mitt inlägg högre upp till Sydsvenskan och jag petade också in ett citat där det förklaras varför rapporteringen kommer i kluster.

    Fråga gärna om du känner dig osäker på Sydsvenskan.
    Ja hoppsan, kanske missade jag ditt inlägg om Sydsvenskan, men dom, och Aftonbladet, har väl båda fått sin info från Region Skåne, som jag bifogade länk till. 
    Fråga gärna om du känner dig osäker på Region Skåne. 
  • FuckGoggleAskMe
    FDFMGA skrev 2020-12-05 20:12:10 följande:
    Javisst, jag kan hjälpa dig.

    Det är inte så att forskningen alltid måste enas i ett konsensus, även med samma faktaunderlag kan slutsatserna avvika från varandra.

    Du vet det där med tes, antites, syntes behöver inte vara ett statiskt fenomen, ur syntesen uppstår nya teser, antiteser och synteserSkrattande
    Så vänligt att du förklarar detta för Klyban, hoppas han läser och förstår!
  • FuckGoggleAskMe
    AndreaBD skrev 2020-12-05 23:43:46 följande:
    Avlidna återspeglar inte nödvändigtvis strategin. Antal smittade kan snarare göra det, fast det är inte säkert heller.

    Och konstigt nog så har andra länder (så som Österrike, Schweiz, Israel, m.fl) fler smittade än Sverige, men färre döda. Det är något som inte stämmer där. T.ex. kan det vara så att en del andra länder inte verkligen rapporterar alla. Eller är sjukvården bättre på att rädda dem? Jag vet inte, men det bör utredas.

    Och det hänger förstås inte på Tegnell. 
    I Österrike masstestar man nu, alla ska testas, så siffrorna där fortsätter nog att gå upp en hel del. De har även bra kapacitet inom sjukvården, många läkare, IVAplatser etc, så inte så konstigt att statistiken visar på många smittade och få döda. Dessutom har de ju stängt ner mycket i perioder, även äldreboenden. Kanske har de även bättre fungerande omsorg av äldre, men det vet jag inte.
    Vet inte hur det är i Schweiz och Israel, men det kanske är liknande situation där. 

    Eller också beror det kanske på att dom mörkar rapporteringen, som du verkar tro. Det är nog bara Sverige som rapporterar ordentligt!
  • FuckGoggleAskMe
    AndreaBD skrev 2020-12-06 11:50:43 följande:
    Jo, det är svårt att jämföra i nuläget, för att man nog måste ta med alla delar - hur mycket man har testat, t.ex. Men det kan man först göra lite senare, man måste ju samla ihop all sån data och det kanske man inte hinner med just nu.

    Om de mörkar.... det skulle jag inte säga ens. Kan ju hända att vissa länder har ett mindre effektivt system med att räkna corona-döda, att de missar vissa? I början sas det att främst Sverige och Belgien räknade med alla döda MED covid-19. Sedan protesterade andra länder och tyckte att de visst också räknar så ungefär.... även det måste man utreda när man har all fakta.
    Andelen (och antalet) smittade äldre, är lägre i Österrike än i Sverige verkar det som. Det förklarar väl en hel del. 
  • FuckGoggleAskMe
    Anonym (ABC) skrev 2020-12-06 13:25:08 följande:
    Hur flitigt har alla de här länderna testat? Ju bättre man är på att fånga upp fall, desto lägre blir dödligheten. WHO säger att om andelen positiva är över 5%, då har man inte kontroll över smittspridningen, och då missar man sannolikt många fall. Sverige, Schweiz och Österrike ligger nu över 10%, Israel under 3%.

    Sverige kom inte igång med testandet förrän i juni. På sidan jag länkar till finns det inte ens data för Sverige under pandemins första månader. Så hur många smittade hade Sverige under våren egentligen? 75 gånger flera än antalet bekräftade sade FHM då, vad säger de nu? När kom man igång med storskalig testning i de länderna du nämner? Det är ju inte helt osannolikt att mörkertalet för Sveriges del är större än för de andra länderna.

    ourworldindata.org/coronavirus-testing
    Just nu masstestar Österrike lärare, så dom vågar öppna skolorna igen. Senaste testerna visar att mindre än 1% av testade fick positiva resultat. 
  • FuckGoggleAskMe
    Padirac skrev 2020-12-06 15:44:17 följande:
    Vet man hur många asymptomatiska smittade man hittat?

    DN skriver om en del problem med testningens genomförande och nytta -  Österrike har som alla andra länder sina problem i hanteringen av och runt smittan. 

    www.dn.se/varlden/osterrike-masstestar-infor-jul-trots-kritik/

    "Antagandet om att smittspridningen minskar genom en bred testning bygger på att personer som är symtomfria men smittsamma får chansen att upptäcka att de bär på en infektion. Dessa personer ska sedan sätta sig i karantän, och på så vis undvika att komma i kontakt med personer som de annars hade kunnat smitta."

    "I Österrike är det frivilligt att testa sig, men hela befolkningen uppmanas att delta. Den som vill testa sig ska anmäla sig via internet, via det kritiserade system som under början av december gav lärarna i Linz en felaktig tid. Kritik har även kommit från personer som inte informerats om att de fått ett negativt testresultat. Utöver detta har datasystemet läckt personuppgifter från 800 av de som testats. De tekniska problemen har fått personal vid flera teststationer att gå över till att använda fysiska formulär."
    Visst, det har varit brister i Österrike också, som överallt, och kritik mot att affärer öppnas, eller stängs. Och kritik mot att skyddet för de gamla inte är tillräckligt, trots att det väl funkat bättre än på många andra håll. 

    Har inte sett något om antal smittade utan symptom, men masstestningarna är ju tänkta för de utan symptom. De med symptom ska ju skynda sig att testa individuellt. Ett par nyliga masstester visade att strax under 1% var smittade, så det tyder väl på att de hittade en hel del asymptomatiska smittade, men den stora majoriteten testade utan symptom, testade negativt. Nu började de ju med detta ganska nyligen, så antagligen för tidigt att dra för mycket slutsatser. 
  • FuckGoggleAskMe
    FDFMGA skrev 2020-12-06 17:13:36 följande:
    Det vore mig främmande att kalla människor för "nedsättande uttryck" eller andra öknamn, jag anser att det främst är extremister som sysslar med sådant.

    Däremot så anser jag att det är en gammal god politisk tradition att sätta namn på åsiktskluster.

    Den här tråden innehåller många exempel på när personer inte har förstått vilka ramar Sveriges samhällsskick sätter för pandemibekämpningen.
    Ok, så pangdemister är ett namn enligt gammal god tradition, och inte ett öknamn. Ok, då vet vi det. Tror att de du kallar pangdemister har tolkningsföreträde beträffande det. 

    Hur vore det om regeringen fick tummen ur, och skrev om smittskyddslagen? Fast, nej, det vill de tydligen inte, för då kan dom inte skylla på den längre. 
  • FuckGoggleAskMe
    Padirac skrev 2020-12-06 17:33:48 följande:
    Om du följde med i debatten skulle du veta att föslag utarbetas för lagar angående detta sni kan vara klar efter nyår  + en pandemilag som väntas bli klar under första halvan av 2021.

    Att komma med ett påstående om att en regering inte vill ändra lagar eller införa lagar som ger stöd för ett bättre skydd för människor eller samhället är om inte obegåvat så en politisk lögn som bara ses av de som motarbetar det politiska systemet och demokratiska samhället.

    Om du inte håller med så kan du kanske visa lite belägg för att de inte vill ändra lagar för att de ska kunna skylla på någon annan.
    Ok, så nu motarbetar jag det politiska systemet och demokratiska samhället, ok, det var en intressant tolkning.
  • FuckGoggleAskMe
    FDFMGA skrev 2020-12-08 19:24:00 följande:
    Inte vad jag känner till, men jag är lite vaccintroende så jag tror inte att covidvaccinen kommer att innebära en repris på Pandemrix. Men jag tror ju heller inte att vi kommer att uppnå flockimmunitet tack vare vaccinen, men de kommer att innebära en välsignelse för din mamma och min förälder, alltså för riskgrupperna - och det är inte kattskit som min mormor brukade säga.

    En kul grej med klustrets mässande om att Sveriges flockimmunitetsstrategi har havererat är ju att om man köper konspirationsteorin så har den verkligen havererat.

    Efter en hyfsad start har vi fått se oss frånsprungna av land efter land i racet och långt borta i fjärran strävar Belgien framåt i ensamt majestät mot målet flockimmunitet. Ser man till de metoder de mest framgångsrika länderna har tillämpat så verkar det som munskyddstvång och tuffa restriktioner är en framgångsrik strategi för att uppnå flockimmunitet.
    Det är märkligt hur man ibland känner igen tongångarna i denna tråd, från andra trådar där vänsterpopulister hyllat den förtryckande kulturrevolutionen i Kina och där vänsterklustrets kvädovisor över det demokratiska samhällets nackdelar ringar över nejden. 
    Det är ju populärt i vissa kretsar att konspirera över åsiktsfrihetens förespråkare, och racka ner på de icke-regimtrogna. Att ta åt sig information och åsikter från andra länder har då klassificerats som osolidariskt och rent av farligt för den nationalromantiska andan. Extremistvänsterns anhängare brukar ju inte förneka sig.
Svar på tråden Vi som är kritiska till Sveriges handhavande av pandemin