Inlägg från: FuckGoggleAskMe |Visa alla inlägg
  • FuckGoggleAskMe

    Vi som är kritiska till Sveriges handhavande av pandemin

    AndreaBD skrev 2020-11-23 18:21:59 följande:
    Viktigt i sammanhanget är dock nästa stycket som du inte citerade:

    "It is critical to stress, though, that higher COVID-19 and/or excess death rates do not necessarily equate to less effective government responses to the virus. Some countries may be more susceptible to COVID-19 due to inherent factors that go beyond policy makers? responses to the virus. In particular, the share of older people, the prevalence of certain risk factors such as obesity and diabetes in a population, the intensity of tourism and international travel in and out of the country, and population density are all likely to have affected the number of COVID-19 deaths. Further, countries that were first hit by large outbreaks (e.g. Italy) had necessarily less time to develop and implement comprehensive policy responses, thus contributing to higher cases and deaths (see next section on containment and mitigation policies)."
    Visst, det finns många viktiga stycken. Vad menar du?
  • FuckGoggleAskMe
    klyban skrev 2020-11-23 19:48:45 följande:

    Det vet vi(och då övervaka personer för sakens skull, men en övervakning av COVID-19 personer.
    Hacka dock är enkla saker för de som kan.
    Och det är ett gigantiskt köttben man kastar till hacakre med en sådan app och omfattning.
    Så inte bedömts vara en säkerhetsrisk, ser jag som kanske högt tillfälligt.


    Men hur man löser alla(tillräckligt många 75% var det väl typ som krävdes? eller mer?) använder appen är svårt.
    För mig personligen är det omöjligt, och lär knappast köpa en ny mobil innan denna är sönder.


    Tillräckligt många för vad? Här använder många appen (ska också ladda ner) och många fall har upptäckts pga detta.
    Även om något skulle gå att hacka (vilket jag hört att det inte går), hur intressant skulle det vara att någon vet att jag befann mig på trädgårdscentrum i fredags kl. 15.36, och in närhet fanns även Nisse? Fast, pga den information som lagras, borde inte ens det vara möjligt att hacka.
  • FuckGoggleAskMe
    klyban skrev 2020-11-23 21:05:35 följande:
    För en kriminell kan såna här uppgifter vara extremt värdefulla, och hacka är inte svårt för de som kan.

    Jag har för mig man pratade om man krävde upp mot 70-80% för dessa appar ska fungera optimalt, har detta ändrats?
    För att funka optimalt, borde ju alla innevånare ha appen. Men även med ett mindre antal fyller den sin funktion. Vet inte riktigt hur en kriminell skulle handha uppgiften om mig och Nisse på trädgårdscentrum Kl. 15.36, men ok, kanske jag missat något. 
  • FuckGoggleAskMe
    FDFMGA skrev 2020-11-23 22:01:58 följande:
    Okej, det var ju en hög andel, åtminstone jämfört med andelen för den konventionella smittspårningen i det land du bor i.

    Du vet inte hur stor andel av de som kontaktats via appen som låter testa sig?
    Nej, det fanns det ingen info om. 
  • FuckGoggleAskMe
    Aniiee skrev 2020-11-23 22:17:11 följande:
    Det beror ju på hur mycket data appen kräver tillgång till. Alla appar kräver något. Om det enda den kräver är GPS så kan det kanske vara ok, även om Amnesty inte tyckte det, särskilt inte oanonymiserat, och Norge drog i nödbromsen för sin app Smittestopp, men så fort appen i sig kräver tillgång till mer saker så blir det mindre säkert vid hackning. Vill den ha till exempel din e-post eller tillgång till din sms-tjänst eller annan mobildata så har en hackare snart både ditt namn, beroende på hur du gjort din e-post och hur du använder den, och kanske även ditt betalkortsnummer, om du gjort betalningar med hjälp av telefonen. Allt handlar så klart om vad appen kräver för tillgång till telefonen och hur man handhar sin telefon i övrigt. 
    Alltså här funkar Appen så här - om du varit nära någon med Corona mer än 15 minuter, får du ett meddelande, Du borde testa dig. vill du informera de du varit nära?  Om man säger ja, skickas en kod till de som du varit nära den sista tiden. Då kan alla gå och testa sig, om man vill. Inget tal om email address eller annat. Bluetooth, inget annat. 
  • FuckGoggleAskMe
    Padirac skrev 2020-11-23 22:43:36 följande:
    Var det inte prat om att någon app kartlade var människor rörde sig och med det var det möjligt att tex 'följa polis eller annan säkerehtsklassad personal hem' - det gick alltså att se var alla de som ankom och lämnade vissa adresser bodde och på det sättet karlägga vilka som arbetade med säkerhetklassat arbete.

    Det är alltså inte bara kriminella som är intresserade av data om individer. Såväl olika yrkesgrupper som olika folkgrupper i Sverige och andra länder kartläggs av andra länder eller av organiserad brottslighet, möjligtvis tillsammans.

    Dina uppgifter är i sig inte mycket värda då de säljs, men tillsammans med 10- eller 100-tusentals andra identiteter kan dessa säljas för diverse ändamål, kanske kan de användas för att lura dfig att kryptera alla data på företaget du arbetar på och kräva 10- eller 100-tals  miljoner för att dekryptera datan.

    Dina data och din identitet har defintivt ett värde för många.
    Va? Kryptera all data där jag jobbar? Hahahahahaha de har skydd för detta och mycket mer.
  • FuckGoggleAskMe
    AndreaBD skrev 2020-11-23 23:56:02 följande:
    Min "förvanskning"??? Visa ett enda fel i min sammanfattning! Jag är både utbildad översättare och ämneslärare i språk. 

    Varför skulle du behöva översätta det för mig??? Jag har sammanfattat, inte översatt. (egentligen borde jag då ge tillbaka frågan om du vet vad en sammanfattning är, men jag ska inte sänka mig till den nivån).

    Två helt uppenbara förolämpningar, på en nivå som jag ALDRIG har gjort mig skyldig till. Jag hade bara svårt att tolka och kunde inte förstå varför man skulle vilja spela dum. Antigen lägger du av med att vara otrevlig eller så tänker jag inte utsätta mig för skiten! 

    Nej.... jag orkar inte ens läsa resten av ditt inlägg. Säkert fler förolämpningar! 
    Ja, inte lika roligt när jag imiterar ditt sätt att skriva, va? Om du slutar förolämpa mig, slutar mästra mig, förklara självklara saker på en nivå lämplig för en 8 åring och idiotförklara mig, lovar jag att skriva på ett trevligare sätt till dig också.

    För övrigt håller jag inte med om din sammanfattning, det finns flera fel, som tex att appar inte funkar i några länder etc etc
  • FuckGoggleAskMe
    Padirac skrev 2020-11-24 00:10:55 följande:
    Javisst, alla företag har skydd i olika omfattning, men det finns inte skydd mot allt vilket en rad olika internationella företag fått upptäcka under året. Men det är bra att den verksamhet du arbetar för har heltäckande skydd mot det ingen annan kan skydda sig mot. Det är faktiskt helt fantastiskt bra {#emotions_dlg.flower}

    Om inte din data och din identitet kan användas så finns det helt säkert massa andra personers data och identitet som kan användas för detta och annat.  

    Allas data och identitet har ett värde för de som vill hitta vägar in till företags och organisationers data. 
    Nej naturligtvis har min arbetsgivare problem med försök till intrång etc, som alla andra. Menar bara att så pass gott skydd har vi nog att om jag har en app på min privata mobil, som inte kommer åt ens min privata emailadress, var jag varit etc, blir det nog svårt att genom denna app komma åt min jobbmobil, jobbemail eller någon info från mitt jobb. Vårt skydd klarar nog av det ändå ...
  • FuckGoggleAskMe
    AndreaBD skrev 2020-11-24 00:15:27 följande:

    Det här med R-talet..... självklart ligger alla länder med höga antal smittade om dagen "bättre" till än Sverige. Det är klart att man sänker R-talet lättare om man just befinner sig på ett högt antal smittade. Då kan det nästan bara gå ner.

    Figure 1.10. Number of days to bring estimated Rt below one

    Men när det gäller att testa så ligger Sverige på tredje (bästa) plats:

    Figure 1.8. Daily number of tests per 100 000 population 30 days after the country recorded 10 deaths per million population (averaged over a week)

    Ekonomin har faktiskt lidit betydligt mindre än i en del andra länder, även om folk påstår annat ibland:

    Figure 1.6. GDP growth in the second quarter of 2020, compared to first quarter of 2020

    Sjukhuskapacitet är dålig, men det visste vi ju. 

    Figure 1.14. General hospital capacity ? hospital beds and average share occupied before the COVID-19 crisis, 2018 (or nearest year)

    www.oecd-ilibrary.org/sites/85e4b6a1-en/index.html


    Beträffande BNP, brukar det ofta hävdas i denna tråd att Sveriges ekonomi klarar sig så mycket bättre än Norges, Danmarks, Finlands etc, för att Sverige inte stängt ner ... här syns ju tydligt att så inte är fallet.
  • FuckGoggleAskMe
    FuckGoggleAskMe skrev 2020-11-23 14:59:38 följande:

    Han som skrev artikeln får i alla fall medhåll av OECD, som pratar om vikten av mer datainsamling. Dom har koll på det. Nej, det verkar inte fungera perfekt med apparna, men en del nytta gör dom. Och det har inget med övervakning att göra.

    Over 50 million Europeans downloaded digital contact tracing apps in the first nine months of 2020, but despite their potential, these apps still present challenges with implementation. Furthermore, many countries lag behind in using routine health data to obtain real-time surveillance. Only ten European countries are able to undertake national dataset linkages in support of COVID-19 research and very few had data timely enough to be useful for decision-making.


    AndreaBD skrev 2020-11-23 17:13:03 följande:

    Den texten som du klippte in skulle jag sammanfatta så här:
    Apps fungerar inte i något europeiskt land (än så länge). Många länder har ingen app än och den datan som man har fått in och tänkte använda för forskning har nästan aldrig kommit in i tid för att det skulle göra nytta. 

    Låter inte direkt positivt? Hade du läst den noga?

    Men jag pratade inte om VIKTEN av datainsamling, utan jag menade att läkaren kanske inte har klart för sig vad det är som ska samlas in, om det redan finns teknik för det eller vad/vem som krävs där. Min man jobbar med sånt och han säger det klarar en till två systemutvecklare. Och det finns säkert redan på plats, eftersom man fyller i blanketter elektroniskt via SMS för smittspårning. 

    Jag kan titta på det där med avloppen närmare, det är jag inte så insatt i. Däremot stämmer det inte helt, det du säger att det inte har med övervakning att göra. Det finns alltid såna risker med appar. De kan hackas, och då vill folk inte ladda ner dem. Och det är precis det som händer. 


    Challenges with implementation sammanfattar du alltså som att appar inte fungerar i något europeiskt land ... intressant. Lack of data linkages in support of research and timely data for decision-making sammanfattar du som att man fått in data för forskning men att den nästan alltid var för sen.

    Och din fråga om jag läst dessa rader noga, var nog menad som en vänlig hjälp till mig antar jag. Positivt, nej, men det skrev jag inte heller.
Svar på tråden Vi som är kritiska till Sveriges handhavande av pandemin