Inlägg från: FuckGoggleAskMe |Visa alla inlägg
  • FuckGoggleAskMe

    Vi som är kritiska till Sveriges handhavande av pandemin

    klyban skrev 2020-12-30 17:57:29 följande:

    Hur vet du att det inte är gjorts på ett smittosäkert sätt?
    Återkom gärna när du vet.


    Rekommendationerna nedan från FHM, har Stefan, Morgan, Maggan och Danne brutit emot.
    Tycker du det är ok, ja eller nej?
    Enligt rekommendationerna ska man inte först utvärdera hur smittsäkert det kan tänkas vara, och sedan skita i rekommendationerna om man tycker det verkar ok. Man ska helt enkelt följa rekommendationerna. Punkt. 

    Försök att begränsa ditt kollektiva resande så mycket som möjligt. En transport bidrar inte i sig till smittspridning, men det finns en risk vid möten under resans gång och på resmålet. Inför kommande ledigheter och under julen är det viktigt att tänka igenom om planerade resor verkligen är nödvändiga att genomföra. Folkhälsomyndigheten rekommenderar att man ska tänka igenom om en resa till exempelvis storstäderna, till fjällanläggningen eller till en semesterort där många människor träffas på samma plats är nödvändig.

    undvik att i onödan vistas i affärers och köpcentrums lokaler.
  • FuckGoggleAskMe
    Anonym (Ella.) skrev 2020-12-30 20:35:00 följande:
    Du glömde Nyamko Sabuni, Liberalerna.
    Ja det hade jag missat, lika illa, trots att det i artikeln jag nu hittat stod något om närmast livsmedelsaffär och apotek. 
    Där stod även att Per Bolund MP, finansmarknadsminister, varit ute och svängt sina lurviga i julhandeln, av andra anledningar än mat och medicin. 
  • FuckGoggleAskMe
    klyban skrev 2020-12-31 15:11:14 följande:

    Kristensson moraliserar inte, då han själv varit ute säger han.
    Jag tror nog att de är som folk mest, och inte förväntas att köra det svart och vitt.

    Och vill man diskutera, så måste man ta reda på alla faktan kring dessa utflykter annars är det väldigt svårt och skapa en poäng genom hyckleri.


    Om det inte förväntas att folk följer rekommendationerna, bådar det ju inte gott för den närmsta tiden, och visar att man inte tror på det omtalade personliga ansvaret.

    Vad förväntas då? Att man gör sin egen lilla bedömning om hur mycket smitta man kommer att sprida eller dra på sig, och sen drar man iväg på stan och köper reservdelar till en rakapparat, alternativt beställer en ny på internet, om man nu har råd? Eller gäller det bara om man är minister?

    Fattar inte att Stefan själv inte följer vad han predikar för andra, kan det vara så svårt att räkna ut att detta är att skjuta sig själv i foten?
    Det är inte så mycket att diskutera om detta, fakta är att han gick tvärt emot vad han själv sagt, och verkar tro att rekommendationer inte gäller honom själv. 

    Kamikaze-Steffe verkar inte ta COVID19-situationen så allvarligt!
  • FuckGoggleAskMe
    pyssel skrev 2020-12-31 17:15:26 följande:
    Ur Steffes tal till nationen för en månad sedan: "Alla saker som du skulle vilja göra, men inte är nödvändiga:

    Ställ in. Boka av. Skjut upp. Det dröjer tills vi är igenom det här. Och till dess är det här den nya normen för hela samhället, för hela Sverige."

    Ur samma tal: "Men nu ser vi hur folk börjar ta ansvar igen. Hur resandet minskar och hemmajobbandet ökar. Fortsätt så - och håll ut. Men alla måste göra mer. Det är på dig och mig det beror."

    Bra jobbat.
    Ja tänk så besvärliga dessa pronomen kan vara!

    Steffe säger alla, men menar ni. Han säger mig när han menar ... Morgan.
    (Självklart ingår Kamikaze-Steffe inte i gruppen folk, samhället eller Sverige).

    Klyban säger ju vi när han menar jag, så pronomenproblemet är ju inte unikt.
  • FuckGoggleAskMe
    Pope Joan II skrev 2020-12-31 18:15:15 följande:

    Handlade han Ullas julklapp på systembolaget eller blev det bara en lite olycklig formulering, tro?


    Skål Ulla!!
  • FuckGoggleAskMe
    Pope Joan II skrev 2020-12-31 18:10:01 följande:
    Verifierat
    "Att önska ett gott nytt år har sällan varit enklare. 2020 blev inte ett gott år, om det tror jag att vi allesammans är överens. Visst finns det ljusglimtar i människors liv även i år ? många har blivit föräldrar, gift sig eller fått sitt drömjobb ? men i historieböckerna kommer 2020 tecknas dystert.

    De allra flesta har gjort sitt allra bästa för att ändra sitt beteende och följa de råd och rekommendationer som finns för att rädda liv, stoppa smittspridningen och underlätta för den vård- och omsorgspersonal som arbetar mycket hårt och gjort det så länge. Det gäller även mig. Så jag förstår att folk har reagerat när de läser att jag har uträttat ärenden i december. Jag har handlat mat, reparerat en klocka, letat efter reservdelar till min rakapparat, varit på Systembolaget och handlat en julklapp till min fru Ulla. Vid dessa tillfällen har jag säkerställt att det inte har varit någon trängsel. Och även jag försöker, precis som så många andra, att i övrigt alltid följa Folkhälsomyndighetens råd och rekommendationer. I efterhand funderar jag så klart på om exempelvis julklappen till Ulla kunde ha beställts på nätet istället, i god tid.

    ?Ring ut bekymren, sorgerna och nöden och ring den frusna tiden åter varm? heter det i Tennyssons nyårsdikt. Nu lämnar vi tillsammans det här mörka året och ger oss in i ett nytt. Prövningarna är inte över och krisen är inte över. Men Sverige kommer att klara det, om vi håller fast vid insikten att ingen människa är en ö och att vi allihop har en plats och en uppgift i det samhälle som är vårt gemensamma. Och nog syns det en ljusning på horisonten, inte minst i form av vaccinen mot covid-19.

    Ha nu en riktigt fin nyårsafton så ses vi igen 2021. Gott nytt år!"
    De allra flesta har gjort sitt allra bästa ... Det gäller även mig.

    Här vet jag inte riktigt vari tragiken ligger, att Steffe inte hör till de allra flesta, eller att han gör det, och detta var hans allra bästa.

    Han har säkerställt att det inte varit någon trängsel, så bra, han har alltså utrymt lokalen innan, och låtit spärra dörrarna efter att han gått in i köpcentrum. Genialt! Ska också göra det!
  • FuckGoggleAskMe
    pyssel skrev 2020-12-31 18:01:26 följande:

    Det verkar visst vara problem med hela talet också, semantiskt, för åtminstone en medborgare :)


    Ibland måste man även brottas med den lättförståelige Steffes yttranden ... tydligen.
  • FuckGoggleAskMe
    klyban skrev 2020-12-31 17:56:29 följande:

    Och innan man vet om besöket var gjort smittsäkert, så berättar din text egentligen precis ingenting.Du som inte ens klarar av att återge strategin rätt vi har i Sverige, så berättar detta än mindre för dig.


    Jag har totalkoll på vad den Svenska strategin är -
    Tvätta händerna, håll avstånd från andra (går inte det, så ... ja, synd), avstå från att vistas i miljöer med mycket folk och res inte, såvida du inte är en minister eller någon myndighetsperson då kan du avgöra säkerhetsaspekten på egen hand, tänk på klimatet och jaga reservdelar på stan hellre än att köpa något nytt på internet, målet är att plana ut någon kurva så att inte riktigt alla överarbetade sjukvårdsanställda får nervsammanbrott, samt att Sveriges dödstal i alla fall inte är högst i EU, och bättre än i förhållande till Peru. Ser siffrorna inte så bra ut, kan vi alltid skylla på invandrare eller på den minoritet som använder munskydd, för Tegnell såg i en uppenbarelse att dessa är skadliga.
    Folk bör inte samlas i grupper större än 4-500 ungefär, udda veckor - 4, jämna veckor - 500.
    Man bör inte använda appar som varnar för att man varit nära någon som konstaterats ha Corona, för i teorin skulle dessa appar kunna bli modifierade av aliens som i stället samlar ihop alla bankdetailjer om folk och alla blir ruinerade.
  • FuckGoggleAskMe
    klyban skrev 2021-01-01 10:13:58 följande:
    Sverige har aldrig haft en flockimmunitetsstrategi, visste du om det?
    Varför har du inte upplyst oss om detta tidigare?
  • FuckGoggleAskMe
    klyban skrev 2021-01-01 15:55:55 följande:
    Följ råden då istället för strunta i dom, så inser du att FHM ger rätt råd.
    Säg det till Landsfadern och de andra ...
Svar på tråden Vi som är kritiska till Sveriges handhavande av pandemin