Inlägg från: Anonym (Proctor) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Proctor)

    Vi som är kritiska till Sveriges handhavande av pandemin

    AndreaBD skrev 2020-12-27 11:23:44 följande:
    Detta VAR ett personangrepp! Och det efter att jag t.o.m. har bemödat mig att anpassa mig till din överkänslighet och din benägenhet att tolka allt på fel sätt. Från min sida har jag verkligen gjort mer än vad man kan förvänta sig, eftersom dina påståenden var från början ganska ogrundade. Hur vore det att du också skulle bidra lite till trevlig kommunikation? 
    Det var ju ungefär på samma nivå som du brukar skriva till mig.
  • Anonym (Proctor)
    AndreaBD skrev 2020-12-27 11:45:31 följande:
    Haha. Om det ÄR så att de flesta inte håller med Padirac - och att det inte mest handlar om flera nicks per person - så är det verkligen ett dåligt betyg på nivån på den här tråden. Han är ju faktiskt den som har mest aning om hur samhället fungerar. 
    Skulle nog vilja påstå att varken du eller padirac vet hur samhället fungerar. Hen trodde väl t.o.m att regeringen är folkvald.

    Nåväl. Att påstå att man vet "hur samhället fungerar" är sannerligen att ta sig vatten över huvudet. Samhället är en ganska komplex sak som innefattar 10 miljoner människor. Från spädbarn till ålderdomshem och allt som sker under den resan och hur det kontinuerligt förändras. I samhället ingår även de element som valt eller inte valt att leva utanför lådan. 
  • Anonym (Proctor)
    pyssel skrev 2020-12-27 12:10:40 följande:
    Här tas det rejäl höjd för att göra tråden till den stå-upp-scen några försökt med sedan starten! Eleven kommer med en hel korg med röda äpplen för att hon själv fått lite undervisning om den svenska konstitutionen de allra flesta har mer än aning om. Kan tipsa om SO-rummet på webben för grundlig repetition på samma nivå eller "aning" i sämsta fall. På tal om att uppföra sig i trådar, som du gärna vill framhålla att du har mer än en aning om, att spekulera i en mängd nick (som även Padirac gjort tillsammans med dig) brukar inte ingå i det.
    Är det inte lustigt att de som anser sig bäst på att skilja på sak och person samtidigt är de som är mest intresserade av att grotta i diverse nick? Denna tråd har visat att de inte har koll på det heller, då samtliga spekulationer som jag kan verifiera har varit helt fel.
  • Anonym (Proctor)
    AndreaBD skrev 2020-12-27 15:08:46 följande:
    Det han menade var 100 % korrekt. Tror du verkligen att du kan förvirra folk genom att tolka saker på ett konstigt sätt? 
    Aha, tror du också att regeringen är folkvald? Det säger ju allt om hur lite du kan.
  • Anonym (Proctor)
    klyban skrev 2020-12-27 15:23:21 följande:

    Du  menar du som upprepat vi har en flockimmunitetsstrategi???(Och fast man sagt hundratals gånger vi INTE har)


    Eller att vi har ett ministerstyre, då du tror Regeringen styr över kommun, landsting och region.
    Fast det är de folkvalda i dessa som har ansvaret.


     


    Anonym (Proctor) skrev 2020-12-27 12:48:38 följande:
    Skulle nog vilja påstå att varken du eller padirac vet hur samhället fungerar. Hen trodde väl t.o.m att regeringen är folkvald.

    Nåväl. Att påstå att man vet "hur samhället fungerar" är sannerligen att ta sig vatten över huvudet. Samhället är en ganska komplex sak som innefattar 10 miljoner människor. Från spädbarn till ålderdomshem och allt som sker under den resan och hur det kontinuerligt förändras. I samhället ingår även de element som valt eller inte valt att leva utanför lådan. 

    Ja, Regeringen är en direkt orsak av de folkvalda, men det tolkar du som att alla är folkvalda.
    Vet dock inte varför du gör en omtolkning på nått som är så självklart.
    För allt vi gör efter din omtolkning är att berätta exakt hur det fungerar.


    Jag upplever inte som du vet speciellt mycket om hur samhället fungerar, speciellt inte eftersom du upprepar dessa fel hela tiden.
    Men det kan ju även vara desinformation och därför du säger fel varje gång nästan.


    Ta bara som vår strategi som den lättförstådda Tegnell & co upprepat hundratals gånger, och än idag kan du inte återge vår strategi.
    Det är faktiskt rätt udda du inte kan upprepa, och sen tror en förutsättningslösdiskussion i ett mail skulle säga nått annat.
    I forskningen ställer man även dessa frågor, och svaret var efter vi hört Tegnell & co strategi = INGEN flockimmunitetsstrategi.


     


    Nej, det är ju som bjäbbar om flockimmunitet i varenda inlägg. Jag tar i stort sett aldrig upp det.

    Nej, det är du som jiddrar om ministerstyre i varenda inlägg. Jag skriver att det är regeringens ansvar att regera landet och då blir du svarslös eftersom du antagligen inte förstår hur det fungerar.

    Senste regeringsbildningen är ett tydligt bevis på att regeringen inte är en konsekvens av folkets val.

    Jag vet mycket mer om hur samhället fungerar än vad du vet. Du tror att regeringen är folkvald. Hur kan det då sitta personer i den som inte fått en enda röst?

    Det råder inget tvivel om vad Tegnell kommunicerar. Skillnaden ligger i att du litar på den kvackalvaren.

    Nu tror jag inte att du fattar vad jag har skrivit utan bara kommer upprepa ditt meningslösa jidder ännu en gång.
  • Anonym (Proctor)
    pyssel skrev 2020-12-27 15:28:09 följande:
    Ja, visst är just det "komiskt" och "intressant", för att citera schweizerostförståndet i tråden, att även jag blivit utsatt för denna trevliga spekulation. Än mer "komiskt" och "fakta de vill glömma av" är försvaret av det självutnämnda geniet som inledde sin vidriga monolog med mig i den här tråden med ett antal pubertala bröl som mest passar framför en p-rulle i ett källarrum. Det är bara hardcore NMR-snubbar som är runt 14 år som lyckas hålla en sådan stringens i avsaknad av fakta och en rad osanningsenliga referat i form av ett ihållande dåraktigt runkbröl på både in- och utandning. Det "är udda" varför han inte lärt sig diskutera normalt efter så många år på FL.

    Covid-19; Vaccin; Sverige; Strain; British Airways
    Förvisso tror jag FL är platsen som säkerställer att hen fortsätter i samma anda, med tanke på nivån på lagkamraterna finns nog inget hopp.

    Men det är en tanke att dessa gynnare inte riktigt fick vara med i NMR.
  • Anonym (Proctor)
    K Markatta skrev 2020-12-27 23:43:36 följande:

    Justitieminister Morgan Johansson (S) struntade i alla förmaningar och rekommendationer och sprang istället runt på stan och nöjesshoppade under mellandagsrean:

    www.svt.se/nyheter/lokalt/skane/minister-shoppade-julklapp-pa-mellandagsrean

    - Spontant känns det otroligt olämpligt, säger Joakim Esbjörnsson-Klemendz, docent i virologi vid Lunds universitet.


    Jag är ju inte direkt förvånad, men...

    Det är ju en närmast obeskrivligt korkad handling. Roande minst sagt.
  • Anonym (Proctor)
    Padirac skrev 2020-12-28 12:05:37 följande:
    Jag tror du blandar ihop saker ordentligt här. Var du hittat att regeringen har alla möjligheter att införa näringsförbud för privata företag kan jag bara gissa, men jag tror inte att du kommer att visa dina påstådda källor eller att de ens kommer att visa det du vill påstå.

     Näringsförbud och dess villkor är tydligt reglerat i lag. Vet du vad som enligt lag kan ges näringsförbud, vilka som kan få näringsförbud och tex skillnaden mellan juridisk och fysisk person?
    Det är inte reglerat i grundlag.

    Regeringen har möjlighet att via sitt regeringsunderlag driva igenom lagändringar i riksdagen.

    Det enda som hindrar regeringen är deras egen tafatthet.
  • Anonym (Proctor)
    Padirac skrev 2020-12-28 12:42:58 följande:
    Nähä du...

    www.diva-portal.org/smash/get/diva2:787459/FULLTEXT01.pdf

    "I Regeringsformen (1974:152) 2 kap 17 § skrivs följande Begränsningar i rätten att driva näring eller utöva yrke får införas endast för att skydda angelägna allmänna intressen och aldrig i syfte att ekonomiskt gynna vissa personer eller företag."

    "I regeringsformen finns även andra rättigheter med anknytning till näringsfriheten. Tryckfrihetsförordningen (1948:105) (TF) samt Yttrandefrihetsgrundlagen (1991:1469) (YGL) är två undantag till näringsfriheten. Inom dem erbjuds ett större skydd än övriga branscher har. Uppsatsen kommer som ovan nämnt inte behandla näringsfriheten inom TF och YGL, men bör ändå belysa att dessa två särskilt samhällsviktiga branscher har en förstärkt och tydligt reglerad näringsfrihet. I övriga branscher är huvudregeln i stället att friheten inskränks för att skapa skydd för samhällsviktiga intressen. Från RF 2:17 kan utläsas att övriga näringsverksamheter får begränsas både via lagar och förordningar och på andra sätt. Vilka metoder som används för att genomföra dessa inskränkningar blir det relevanta att diskutera."

    "3.2 Rättighetsstadgan Lydelserna i artikel 15 samt 16 finnes nedan: Artikel 15 - Fritt yrkesval och rätt att arbeta 1. Var och en har rätt att arbeta och utöva ett fritt valt eller accepterat yrke. 2. Varje unionsmedborgare har rätt att söka arbete, arbeta, etablera sig samt tillhandahålla tjänster i varje medlemsstat. 3. De tredjelandsmedborgare som har tillstånd att arbeta på medlemsstaternas territorium har rätt till samma arbetsvillkor som unionsmedborgarna. Artikel 16 - Näringsfrihet 20 Näringsfriheten ska erkännas i enlighet med unionsrätten samt nationell lagstiftning och praxis."

    Ja, med den nya pandemilagen kommer regering/riksdag att kunna reglera privat verksamhet och människors rörlighet
    Var skrev jag att lagändringarna måste innebära näringsförbud?

    Är inte folkhälsan ett angeläget allmänt intresse?
  • Anonym (Proctor)
    Padirac skrev 2020-12-28 13:08:17 följande:
    Anonym (realist) skrev 2020-12-28 12:15:57 följande:
    Svara på frågan och sluta slingra dig. Var nånstans begränsar grundlagen regeringens möjligheter att begränsa olika näringsgrenar?
    Här kan du läsa lite om vad den föreslagna pandemilagen skulle ge samhället för rättigheter i fråga om begräsningar av näringsverksamhet och fri rörlighet för människor. - ngt som nuvarane lagar alltså inte ge rmöjlighet till

    www.dn.se/sverige/regeringen-vill-ha-pandemilag-pa-plats-10-januari/
    Då kanske du kan berätta varför det tog regeringen 1 helt j-a fucking år att få fram detta lagförslag.

    Tänk om viruset varit mer smittsamt och mer dödligt. Hade det varit vettigt att då sitta och vänta i ett år på att regeringen ska få framett förslag?
Svar på tråden Vi som är kritiska till Sveriges handhavande av pandemin