Inlägg från: Anonym (Proctor) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Proctor)

    Vi som är kritiska till Sveriges handhavande av pandemin

    AndreaBD skrev 2020-12-29 21:52:21 följande:
    Självklart kan statsministerns ord inte gå över lagar. 
    Ibland kan det räcka med lite förnuft för att rädda många liv. Men så får det väl inte gå till?
  • Anonym (Proctor)
    Padirac skrev 2020-12-29 23:39:49 följande:
    Jag samlade ihop det jag lätt hittade i tråden, bakade den och serverade, man ska ju bjuda tillbaks

    Nej, jag säger att olika delar av samhället har olika ansvar - du får det till att någon säger att regeringen inte kan göra någonting, men det är ett raster i din läsning som år dig att tro en massa olika saker.. du kommer säkert att upprepa dem snart igen så jag behöver inet göra någpn lista.

    Självklart spelar det roll vad var och en gör, vad vårdgivare, kommuner, regioner, riksdag, myndigheter, regering och enskilda ministrar gör. Varför tror du att andra inte förstår det även om du inte håller med.
    Okej, det var inte mycket du hittade och ej heller relevant.

    Jag har inte sett ett enda förslag från dig på vad regeringen borde göra för att minska smittspridningen, så den listan blir nog rätt så kort. 

    Ja, det spelar jättestor roll vad var och en gör. Det är upp till regeringen att få dem att göra det. Regeringen har istället satsat allt på att gå från dålig till åtlöje. Man undrar ju om de driver med oss när de inte följer sina egna rekommendationer.
  • Anonym (Proctor)
    AndreaBD skrev 2020-12-29 23:55:45 följande:
    Så du säger att statsministern SKA bryta mot lagen? Det skulle ju inte ens lyckas att göra något den vägen, eftersom andra politiker skulle blanda sig i, oppositionen.......
    Var i h-e har jag sagt att statministern ska bryta mot lagen?

    Han behöver ju bara säga att människors liv hänger på att arbetet fortskrider på ett effektivt sätt.

    Eller menar du att det finns en lag som säger att statligt anställda inte får jobba effektivt?
  • Anonym (Proctor)
    klyban skrev 2020-12-30 06:26:45 följande:

    Så du bestämmer att en klocka inte är viktig för statsminister, bra då vet vi.


    Men var det olagligt, och hur vet du att det inte var smittosäkert?


    Det är 2020. Alla har klocka i mobilen.
  • Anonym (Proctor)
    klyban skrev 2020-12-30 06:59:32 följande:

     


    Anonym (Proctor) skrev 2020-12-29 21:35:01 följande:
    Har regeringens medlöpare inte fattat att Gallerian är ett köpcentrum med enorm trängsel dagarna innan jul. Jag var själv där de aktuella dagarna och det är ingen plats man besöker om man samtidigt uppmanar folk att stanna hemma.

    Efter besöket i Gallerian gick jag f.ö till min favoritvinbar.

    Hur vet du att det inte gjort på ett smittosäkert sätt, verkar som man vill hoppa över denna biten och för att döma istället.


    Det undrar vi alla, men nu vet vi hur mycket proctor bryr sig om att begränsa smittan.


    AndreaBD skrev 2020-12-29 21:52:21 följande:
    Självklart kan statsministerns ord inte gå över lagar. 

    Intressant att de tror annat, kanske därför de lyfter ministerstyre så ofta.


    Hur vet du att mina besök i vinbaren inte är smittsäkra? Kritiken mot mig för dessa visste inga gränser. Men efter Löfvéns klavertramp verkar kritiken mycket mildare. Konstigt.

    Men passa nu på att se på saken i ett större sammanhang. Nu verkar det som alla i tråden tycker det är ok att besöka köpcentrum efter eget huvud. Även en bar är nog okej om bara valfri sosse går dit först.

    Hur tror ni det påverkar smittspridningen när 10 miljoner invånare tänker så?
  • Anonym (Proctor)
    klyban skrev 2020-12-30 06:59:32 följande:

     


    Pope Joan II skrev 2020-12-29 21:40:05 följande:
    Varför besöker du gallerior och barer då? Varför avstår du inte?

    Det undrar vi alla, men nu vet vi hur mycket proctor bryr sig om att begränsa smittan.


     


    Lika mycket som Stefan Löfvén.
  • Anonym (Proctor)
    Pope Joan II skrev 2020-12-30 08:50:06 följande:
    klyban skrev 2020-12-30 06:51:15 följande:

    Undra det, du verkar ointresserad om det genomfördes på ett smittosäkert sätt.
    Talande!


    Sånt här når inte fram i den politiskabiasen de har.


    Nya länkar som vi inte har en aning vad du lyfter, hoppas någon ingen citerar  nått ifrån din länk för det gör dig arg såg vi efter Padirac citerade ifrån en av dina länkar.


    Udda och perplexserande faktiskt att du aldrig vill lyfta nått med dina länkar.
    Vet du vad det beror på, är du så osäker på innehållet att du inte vill berätta?



    Själv tycker jag att både statsministern och proctor ska göra som statministern, Hallengren och FHM har sagt och avstå från allt som går att avstå från, men om och när det inte görs så tycker jag personligen att det är ännu värre när statsministern kliver över gränser han själv satt upp än när proctor gör det. Det finns anledning att tro att följsamheten i befolkningen är lägre än den hade behövt vara eftersom spridningen ökar istället för att minska och då är det "dumt så att klockorna stannar" att statsministern syns i shoppinggallerior. 
    Jag tycker inte att regeringen är värd att ta på allvar. De skulle kunna sända en rekommendation till vinbarerna att stänga + kompensera dem ekonomiskt för detta. Det skulle få viss effekt om man kombinerar det med andra åtgärder.
  • Anonym (Proctor)
    Padirac skrev 2020-12-30 14:22:06 följande:
    Jag tror inte att staten kan göra vad som helst hur som helst. Vad den nya lagen kan ge för möjligheter till ytterligare stöd har jag ännu inte sett.

    Detta kan man läsa om vilka stöd som som finns nu

    www.regeringen.se/regeringens-politik/regeringens-arbete-med-coronapandemin/foretag/
    Regeringen har ju den fina möjligheten att via regeringsunderlaget kunna ändra på lagar.
  • Anonym (Proctor)
    klyban skrev 2020-12-30 16:56:24 följande:
    Du kan aldrig avgöra vad som är viktigt för Statsministern, vill du försöka igen?
    Anonym (Proctor) skrev 2020-12-30 11:39:01 följande:
    Hur vet du att mina besök i vinbaren inte är smittsäkra? Kritiken mot mig för dessa visste inga gränser. Men efter Löfvéns klavertramp verkar kritiken mycket mildare. Konstigt.

    Men passa nu på att se på saken i ett större sammanhang. Nu verkar det som alla i tråden tycker det är ok att besöka köpcentrum efter eget huvud. Även en bar är nog okej om bara valfri sosse går dit först.

    Hur tror ni det påverkar smittspridningen när 10 miljoner invånare tänker så?

    Hur vet du att inte statsministern utfört besöket på ett smittosäkert sätt, borde itne det vara uppgift ett att ta reda på oich sen komma med kritik.

    Ja, ta reda på fakta, för det har vi lärt oss för vissa här är helt ointressant.(Inte första gången i ordningen heller)


    Intressant att du inte ens vet att FHM inte är någon diktatur, utan det styrs av fakta, forskning och saklighet med en röd tråd för uppnå konsensus.


    Vi vet hur misslyckade ser ut som, och Sverige är inte ens nära. Det var ju det lilla faktat då!


    Självklart kan jag avgöra vad som är viktigt för statsministern. Vill du försöka igen? Det verkar viktigt för statsministern att bryta mot sina egna råd.

    Kritiken mot mig för alla besök i vinbarer var skoningslös. Då fanns inget intresse att rådda i huruvida besöket var smittsäkert. Vad tror du om mig? Självklart utförs besöken i barerna på ett säkert sätt. Råden går dock ut på att man inte ska åka till fjällen, gå på AW eller besöka restauranger.

    Jag vet att jag bryter mot råden när jag går på vinbar och står för det. Jag är alltså mer rakryggad än självaste statsministern.

    Jag är inte politiskt motiverad. Det är en tendens som är mer tydlig bland vänsterorienterade skribenter. Jag kritiserar alltid makthavarna såsom regering, riksdag, kommun region, media och storföretag. Detta oavsett partifärg.

    TYCKER DU ATT REGERINGEN SKA UNDGÅ KRITIK BARA FÖR ATT DEN ÄR S-märkt?

    Du efterfrågar fakta. Fakta är att regeringen inte ens klarar av att följa sina egna (dåliga) råd.

    Regeringen borde avgå eftersom den nu bevisat ännu en gång att den inte är trovärdig. Och om Tegnell avskedades så skulle INGEN protestera. Jag föreslår att en kompetent regering ersätter.

    Vad du inte begriper klyban är att Sverige borde ligga i världstoppen och vara landet som alla frågar sig: hur har de lyckats så bra?
  • Anonym (Proctor)
    Padirac skrev 2020-12-30 18:56:32 följande:
    Njae,, du misstar regeringsunderlaget för en enhet då det i själva verket är som i verkliga livet och i tråden (kanske inte det senaste) åsiktsgemenskaper inte är heltäckande inom och över alla områden. Regeringen är som de flesta Svenska regeringar i moderns tid en minoritetsregering och får som sådan lov att söka stöd bortom sina egna partiers platser i parlamentet för att få stöd för sörlag som passerat såväl remissinstanser som lagråd.

    Nu verkar alla som arbetat med den nya pandemilagen ha haft lite bråttom och lagrådet har gett ett antal synpunkter som behöver adresseras - om de hinner till den 4e januari så att riksdagen om de vill kan rösta igenom lagen så den kan börja gälla från den 10e januari.  Jag har för mig att man från början trodde att det kunde vara klart inför mars, men de har hastat, både i tid och kvalitet..  fort och fel kanske är den relevenata och riktiga kritik som skall ges för detta arbetes kvalitet,

    Med lagrådets synpunkter och övriga partiers synpunkter kanske en lag kan vara på plats den 10e januari. Lagen skall som jag hört och läst ikunna begränsa männsikors fri och rättigheter och  kunna ge myndigheter rätt att begränsa privat verksamhet och både publika och privata sammankomster under en pandemi.

    Pojkarna längst ut på högerkanten varnar nu i FLs politikforum för att regeringen skall ta ett steg mot att införa och möjliggöra diktatur med denna tillfälliga och tidsbegränsade lag. 
    Självfallet måste regeringen förhandla fram ett förslag tillsammans med sitt regeringsunderlag. Menar du att man inte längre har kommunisterna och pedofil-partiet med sig?

    De har haft närmare 1 år på sig. Jag skulle kalla det fruktansvärt långsamt.

    Det vore ju synd att skriva laget på ett sätt som möjliggör för kommunister att införa diktatur. Vi får se hur det går.
Svar på tråden Vi som är kritiska till Sveriges handhavande av pandemin