• pyssel

    Vi som är kritiska till Sveriges handhavande av pandemin

    Padirac skrev 2020-08-30 18:08:11 följande:

    Det jag uppfattade som inte alls märkligt var att olika vårdgivare arbetade på olika sätt på olika vårdinrättningar och kanske av olika vårdgivare, det är inte regionerna som driver alla vårdinrättningar eller är vårdgivare på alla ställen.

    Det är inte märkligt eftersom arbetet är upp till varje enskild arbetsplats och vårdgivare, att det blir olika är då inte konstigt. Den omfattande självbestämmanderätten hur saker ska göras sätter sina spår i hur saker ska göras. 

    Men du menade kanske att det var märkligt i meningen att det inte borde bli så olika för att alla har samma regler om skyddande att leva upp till. Om de kan visa att patientskydd och arbetsmiljöskydd är uppfyllt tillsammans med smittskyddsregler som finns nu så räcker det säkert, annars får de backning vid en inspektion antar jag.

    F.ö lutar jag mig aldrig fram över ett bord för att bli stucken och personalen på den VC jag besöker - som inte drivs av regionen - har visir och handskar sen i april , före det enbart handskar och ev munskydd. Vid VCs ingång screenas besökare innan de släpps in så redan där har min VC sållat bort en hel del risker med smittspridare.


    Förstår du inte innebörden av "märkligt" som självklar kritik mot att inte ha någon annan säkerhetsåtgärd än vid meddelad förkylning (omdirigering vid observerad sådan också, utgår jag ifrån). Enbart ha handskar, sitta på varsin sida om ett bord/bänkskiva, mittemot, och be pat lägga armen på stödet på bordet. Jag har normallånga armar men nog kommer jag närmare sköterskans mun och näsa, och hen mina, än jag ens gör familjen i detta läge. Samma procedur som vanligt, dvs handskar, och inte ett munskydd eller visir i sikte.

    Det kan ju knappast ha varit så svårt för dig som för klyban att tråckla dig fram till att det är kritik mot förfarandet och en reflektion över "självstyret".
    #inteensamaldrigglömd
  • pyssel
    klyban skrev 2020-08-30 20:05:34 följande:

    Det som togs upp tas med regionen, då det är deras ansvar att sköta.

    Och sköter de inte detta, så får man anmäla till patientnämnden om man finner det viktigt nog.


    Det du tog upp som trakasserier, hat och hets mot en offentlig person får du ta upp med polisen (eller hur var det nu?). Det sköts inte av FL, så vad sysslar du med? Inte heller ditt bekymmer med personer som beter sig hälsovådligt i det offentliga som du skrivit spaltmeter om kan dina vänner här fixa åt dig. Det är inte på FL du får assistans, svar och hjälp. Faktiskt inte heller ditt missnöje med oppositionens utspel. Du får vackert stoppa den gula sedeln i kuvertet, och tills dess skriva brev till politikerna. FL kan inte hjälpa dig. Om nu reglerna du försöker pådyvla andra ska gälla även dig.

    Eller är det så att du får vädra åsikter, betraktelser och klybans rebusar - men andra är strikt hänvisade till organ som hanterar klagomål?

    FYI: Jag äger ett självstyre i att lufta motsvarande betraktelser, fast läsliga, här.
    #inteensamaldrigglömd
  • pyssel
    Padirac skrev 2020-08-30 18:41:36 följande:

    Du använder 'märkligt' som ett värdeord (självklar kritik mot regionernas arbete) och jag kontrade med att genom det omfattande självstyre som finns är det inte 'märkligt' med innebörden att ta med ett perspektiv som tar hänsyn till faktiska förhållanden.

    Det vore däremot märkligt om samma rådgivare på samma plats från gång till annan utan verklig anledning gjorde på det ena eller andra sättet..

    Det kan finnas olika skäl till att personalen saknar skyddsutrustning som du ser på andra vårdinrättningar -  vad som är märkligt och inte märkligt beror nog på vilka dessa skäl är. 

    Så istället för att värdera det du beskriver som 'märkligt' vill jag ha mer kött på benen och då kanske det går att komma fram till att det inte alls var så märkligt för vårdgivare B har andra ekonomiska ramar än vårdgivare A eller vad det nu kan vara som är skälet för dessa olika sätt.

     

      


    Du får ursäkta, men för att inte med en gång förstå den värdeladdade innebörden utifrån sammanhanget får man ha minst ett par slängar av en viss svårighet. Självstyre är en politisk fråga och det var som sagt en reflektion över hur följder av självstyre kan bli i skarpt läge, liksom reflektion över hur risker bedömts. Jag kan inte avgöra om det är antingen/både usel riskbedömning eller/och ekonomiska/vinstdrivande skäl, men det senare har jag givetvis funderat på, utifrån andra ekonomiska debatter gällande just den här VC:n. Det har dock inte handlat om att tumma på vård, patientsäkerhet och anställdas säkerhet. Det är en mkt populär, väl ansedd privat vårdgivare med många år på nacken som har avtal med regionen.

    Jag gjorde som de flesta lydiga svenskar på en vårdinrättning: Gjorde som de sa, fast jag var både förvånad, fundersam, skrämd och med en växande kritik. Det är märkligt, om något, att det ska vara så svårt att utifrån sammanhanget förstå att "märkligt" handlar om att vara kritisk över situationen. Oavsett om den som läser förstår om det handlar om kritik mot tidigare politiska beslut om vårdens organiserande och tillsyn, eller om en vårdinrättnings riskbedömningar och rutiner i ett skarpt läge. Man kan fundera över både och.
    #inteensamaldrigglömd
  • pyssel
    FuckGoggleAskMe skrev 2020-08-30 18:47:28 följande:

    Jag måste ha missat inlägget från Pyssel, där det skylldes på FHM för de olika rutinerna, och där det bads om råd hur och var det kunde klagas på olika rutiner. Citera gärna!

    För övrig är det likadant där jag bor (utanför Sverige), på en kontroll var dom väldigt noga med munskydd, en ingång och en annan utgång etc, och på ett annat besök på ett annat vårdställe hade ingen mask och de höll inte ens föreskrivet avstånd. Speciellt underligt här, eftersom det är lag på att hålla ett visst avstånd och ha munskydd i vissa yrken. 


    Jag har också missat detta parallella universum där min besatta vänsterhand skriver en massa. Även det där jag är hjälpsökande i klagomålshantering i klybans frågelåda.

    Inkonsekvensen hos en mängd institutioner och inrättningar kanske speglas hos befolkningen... Packade som sillar på stranden och Gekås eller plexiglas, sprita vagnen och två meter avstånd på Coop. Här som där (SE och GB)
    #inteensamaldrigglömd
  • pyssel
    klyban skrev 2020-08-30 21:05:39 följande:

    Vad har hets motfolkgrupp med att göra att du hade en SSK som inte använde skydd korrekt och var i ditt ansikte?

    Om du tycker det inte var bra, så vänd dig till patientnämnden och påpeka bristfällig användning av skyddsutrustning.

    Det är det enda rådet vi kan ge dig, för det lät inte bra.


    Klyban, du vet inget om vart jag vänt mig. Dina råd (finns det sådana) har jag inte bett om, behövt eller ännu sett något användbart av. Någonsin. Här kommer ett riktigt råd: Ge råd, bara, till folk som vill upprätthålla sitt missbruk.

    Vad har dina observationer av Tegnell och Greta med hur du ska bete dig bland folk att göra? Om du inte tycker att det var så bra, gråt i kudden, ta ett stolpiller eller polisanmäl. Här kan vi iaf inte hjälpa dig.
    #inteensamaldrigglömd
  • pyssel
    Pope Joan II skrev 2020-08-30 20:42:52 följande:

    Du är så bra.


    Fast det här var bättre
    Pope Joan II skrev 2020-08-30 20:11:28 följande:

    DJI. DJTFI.


    Ett gyiolbfgh säger mer än tusen ord.
    #inteensamaldrigglömd
  • pyssel
    Anonym (ABC) skrev 2020-08-30 22:09:18 följande:

    www.svtplay.se/video/27748743/agenda/agenda-23-aug-21-20


    Pope Joan II skrev 2020-08-30 22:18:13 följande:

    Jag har redan försökt.


    Har inte följt er debatt om detta men nu har jag sett klippet. Gäller det detta: Att han inte har koll på hur smittspårning går till vid klamydia? - Till att börja med. Ja det blir lustigt att ha det som modell och som "lång framgångsrik tradition" när det inte är så det går till som han säger..
    #inteensamaldrigglömd
  • pyssel
    FDFMGA skrev 2020-08-31 17:53:46 följande:

    Hmm, är det inte snarare pangdemikerklustret som låtsas som att dödstalen fortfarande är lika höga som de var i april. Tror du att det kan vara därför som det blir uppåttummar för ett påstående att 30 procent fler har hamnat på sjukhus, icke-pangdemikerna skulle ju beklaga ett sådant faktum. Eller kan det vara så enkelt att man inom klustret slentrianmässigt, utan minsta tanke, gillar varandras inlägg inom klustret. Vad tror du? Rätt anmärkningsvärt ändå - att gilla att 30 procent fler har insjuknad. Jag svarare på det insjuknande inlägget senare och förklarade att antalet inlagda på sjukhus liksom på IVA har halverats sedan insjuknandet. Jag tror jag måste kolla om denna uppgift möttes av ogillande från klustret


    Du har missat något väsentligt i din rapportering av kluster i tråden: Det finns kluster av halmgubbar. En sorts halmgubbar som ökar vid precis all typ av förstärkning. Utsläckning har visat sig helt verkningslöst som strategi. Halmgubbarna har fått fäste på ett fåtal värdar som rapar upp bokstavssoppan i mer läsbara benämningar av fienden men fortfarande utelämnar en väsentlig del av både innehåll och verklighetsanknytning (ja, det är ju halmgubbar)

    Har du utvecklat det här med "pangdemiker"? Jag måste ha missat det för en 70 sidor sedan (?). Jag hittar det varken i slanglexikon eller får någon hänvisning till "nyauktoritära" eller högerextrema forum. Faktiskt ingen hänvisning alls.
    #inteensamaldrigglömd
  • pyssel
    klyban skrev 2020-08-31 16:54:21 följande:

    Vi känner igen retoriken etc...


    Säger han som inte ens känner igen sin egen retorik när han får den med tesked.
    #inteensamaldrigglömd
  • pyssel
    FuckGoggleAskMe skrev 2020-08-31 21:03:39 följande:

    Angående Pangdemister eller vad det heter, kan jag upplysa dig.

    Det är en etikett som i denna tråd klistrats på de som har minsta kritik emot Sveriges coronastrategi. Det är en, uppenbarligen, vansinnigt rolig etikett och innebär att personen som får den är högerextremist, nyauktoritär, hatar Greta T, saknar läsförmåga, språkkänsla och förmåga att förstå så kallad fakta eller för den delen vanliga uttryck och ord. Samt eftersom dessa personer inte håller med vissa andra i tråden, innebär det att de glömmer de tidigare visdomsorden. 

    En pangdemiker är någon som utan att tänka, skjuter från höften, pang pang, dvs kommer med en annan bedömning av läget än de som kallar någon pangdemist. Det var säkert mer än 70 sidor sedan som detta uttryck kläcktes och förklarades.

    Ett intressant hittepåord med en intressant hittepåinnebörd. Man skulle även kunna kategorisera detta som barnslig pajkastning och fördomsfull generalisering, men jag stannar vid att kalla det intressant fenomen ....

    Själv är jag vaccinerad mot halmdockor så hoppas på det bästa. 


    Får väl se om din beskrivning anses korrekt av innovatören, samtidigt som ett godkännande skulle diskvalificera hittepåarna från trovärdig användning på allt som ens bara andas utanför manuskriptet. Lite otäckt fascinerande hur just hittepåarna är de som skjuter vilt omkring sig bara någon harklar sig (sic) om coronastrategier =)
    #inteensamaldrigglömd
Svar på tråden Vi som är kritiska till Sveriges handhavande av pandemin