Inlägg från: Anonym (man) |Visa alla inlägg
  • Anonym (man)

    Vi som är kritiska till Sveriges handhavande av pandemin

    hehe, ser att Tegnell fortsätter med sitt vanliga BS.... "Sverige har ingen andra våg"... pfffffff Tomte

  • Anonym (man)
    Anonym (ABC) skrev 2020-11-11 14:22:53 följande:
    Stämmer inte. Finland låter barn från klasserna 4 och uppå gå på distansundervisning när man har tagit till en mini-nedstängning. Och alla åldrar hamnar i karantän om det dyker upp ett fall i klassen.
    Haha, ja det är ju lite skillnad från Sverige där man inte gör ett skit och kallar det för taktik.

    I min dotters skola gick de ut med larm om att flera barn, personal och föräldrar smittats med corona och att smittan ökar snabbt i hela kommunen. Gör man något?... nejdå, skolan har öppet som vanligt och inga restriktioner har införts annat än de vanliga rekommendationerna.

    Sonen pluggar i en av hårdast drabbade städerna i Sverige, det är så pass illa att man till och med har gått och sagt (med rynkad panna o allt) att folk inte ska åka kommunalt... bara en sån grej är ju oerhört drastiskt för Sverige. Att folk sen skiter i det och bussarna sonen ska klämma in sig i varje dag är proppfulla verkar vara ointressant. Man har ju gjort "allt man kunnat" och faktisk rynkat pannan och bett folk att inte åka buss, helt i linje med Sveriges passivitetsstrategi.Cool
  • Anonym (man)
    AndreaBD skrev 2020-11-11 22:29:37 följande:
    Det finns ingen logik i det du skriver och du är uppenbarligen "mannen" med ny nick. Ingen idé att diskutera med dig.  
    Vilken man, menar du mig?

    Alltså, fattar du inte själv hur ofattbart omogen och löjligt du framstår när du tar till konspirationsteorier för att bemöta sakliga argument bara för att du själv saknar argument?

    Det är sånt man kan acceptera från dagisbarn, men inte från vuxna.... skärp dig.
  • Anonym (man)
    Anonym (Proctor) skrev 2020-11-12 09:33:11 följande:
    Nej man behöver verkligen inte dricka alkohol hela nätterna. Var är de andra åtgärderna och varför kommer de så oerhört sent? Spridningen är ju redan ett faktum. För lite och försent.
    Japp, man är lika sen och gör EXAKT samma misstag som under första vågen.
    Första vågens misstag kan man ursäkta bort med brist på kunskap och förvirring. Den ursäkten håller inte för denna våg, det är bara ren inkompetens och idioti.
  • Anonym (man)
    Anonym (Fasanen) skrev 2020-11-12 12:22:07 följande:
    Men det är inte rimliga skäl till att FHM ska förminska nästkommande pandemi, bara för att de är rädda för att göra bort sig igen. Det var ju rädda för att skapa panik i samhället, kanske lite för rädda...
    Ja inkompetenta människor försöker alltid förminska alla problem för på så sätt slipper de agera och om de slipper agera så blir ju deras inkompetens inte lika uppenbar.
  • Anonym (man)
    Anonym (Proctor) skrev 2020-11-12 17:48:08 följande:
    Dr Carrol säger. Vem bryr sig? Auktoriteter har haft fel förr. T.o.m husguden Tegnell. 

    Men det är klart att sätter man ingen tidsaspekt på det så kommer det givetvis fler virus i framtiden. Vad ett svårt virus är kan ju diskuteras. De väldigt dödliga brukar ju ha svårare att spridas till pandemi. Lättare förkylningar kan vi nog fortfarande leva med.

    Sensst jag kollade statstelevisionen stod Löfvén och bombade ut att nu var han så arg att han minsann stänger krogarna kl 22.
    Ja, för alla vet ju att alla såklart skärper sig så fort någon rynkar pannan och säger till för 150:e gången... för alla andra 149 gånger har ju bara varit missförstånd såklart.

    Lite som den här tomten som "röt till i teve" om att folk ska sluta åka kollektiv trafik... och tom sa "skärpning".. ja honom lyssnade ju alla på... NOT Tomte

    Nyligen gick en läkare ut och propagerade för att stänga ner Uppsala under 4 veckor för att få stopp på smittspridningen medan det fortfarande finns möjlighet till det och det gör någon nytta, för ingen följer råden.. .. svaret från regeringshåll var att nu minsann skärper man rekommendationerna ÄNNU mer... oj oj oj vilken handlingskraft!

    "Själva definitionen av idioti är att göra samma sak om och om igen och förvänta sig ett annat resultat" har aldrig varit mer aktuellt än i Sverige 2020.
  • Anonym (man)
    Padirac skrev 2020-11-12 17:58:09 följande:
    Ok, så du menar att man skulle stängt krogarna inte bara från 22 utan tidigare? Eller ska krogarna hållas öppna nu? Hur menar du?

    Nu säger du tvärt om mot vad du sade tidigare, finns det eller finns det inte en strategi menar du?
    Anonym (Proctor) skrev 2020-11-12 17:17:34 följande:
    Exakt. De hade noll koll. Trots att de mer eller mindre satt på smittan.

    Fast FHM/regeringen hade ingen strategi då och har det inte fortfarande.

    Stänga krogen kl 22. Nu. När smittan är tokutbredd i hela landet. Det är ju bara korkat.
    Snarare att stänga krogen är en totalt meningslös och ganska patetiskt spel för gallerierna för att det ska se ut som att man gör något.

    Vafan gör det för skillnad om man stänger några timmar tidigare? Vill folk trängas så kommer de göra det ändå oavsett tid på dygnet. Problemet är inte tidpunkten, problemet är att ingen jävel följer rekommendationerna och att regeringen och FHM sitter och låtsas som att folk gör det.
  • Anonym (man)
    Padirac skrev 2020-11-12 18:06:04 följande:
    Så du kollade inte pressträffen med myndigheterna idag?

    Nåja, eftersom du _vet_  hur det ligger till och hur människor gör antar jag att du är ute och kollar in det {#emotions_dlg.flower}
    Vad finns det att kolla?

    Tvätta händerna, håll avstånd och stanna hemma om du känner dig sjuk?

    Mer råd som ingen följer?

    Skådespeleri och symboliska slag i luften?

    Politiker som manar till skärpning men inte gör något?
  • Anonym (man)
    Padirac skrev 2020-11-12 18:08:54 följande:
    Menar du att ingen följer rådet om att stänga krogarna kl 22:30?   Ska krogarna hålla öppet längre eller kortre tid menar du? Som vanligt eller inte som vanligt, vad är bäst enligt dig då du ger regeringen och FHM råd om detta.

    Hur tänker du att regeringen och FHM ska agera istället för att låtsas som du skriver?
    Oj så selektiv man kan läsa när det passar Flört

    Tror du att stänga klockan 10 istället för 12,1.2 kommer göra någon skillnad för trängseln?
    Tror du folk som trängs efter 10 håller koll på klockan och när den gått över 10 så ropar de "trängseldaaaags" och springer in på närmsta krog?

    Hur de ska agera borde väl vara uppenbart vid det här laget, precis som man INTE agerade sist. Dvs på någon annan än Tegnell och co, tex lyssna på våra läkare som faktisk är de som ser verkligheten och om de uttryckligen ber dem göra en lokal lockdown för att få kontroll på en lavinartad smittspridning så bör man kanske göra det.

    Vi har ju redan provat med att lyssna på Tegnel och co och det gick ju sådär, varför göra på samma sätt igen?
  • Anonym (man)
    Pope Joan II skrev 2020-11-12 18:22:34 följande:

    Högsta dödstalet på ett dygn sedan i juni och Sverige har återigen högre dödstal och fler smittade per capita än våra grannländer. 

    Jonas Björk, professor i epidemiologi vid Lunds universitet anser att vi borde ha haft en mer förebyggande strategi inför hösten, i stället för att införa skärpningar i takt med att läget förvärrades.

    Källa: SvD

    Det håller jag verkligen med honom om!


    Ja verkligen, vi har gott om erfarenheter på hur man INTE ska göra sen första fiaskot. Vi haft gott om tid på oss att förbereda oss för andra vågen som ALLA visste skulle komma.

    Och vad gör vi,,, vi gör på EXAKT samma sätt som vi gjorde under första fiaskot.
    Det borde fan vara kriminellt med tanke på hur många som dör.
Svar på tråden Vi som är kritiska till Sveriges handhavande av pandemin