• pyssel
    klyban skrev 2020-11-22 14:12:32 följande:

    Vi har en strategi som går ut på att hålla nere smittan så vården kan hänga med, och inte pressa R-0 talet.

    Och låta ekonomin rulla på, då skadorna av den kan överstiga skadorna av COVID-19 osv...

    Och resten är bara ett derivat av dessa.


    Det du skriver har inget med mitt inlägg att göra. Jag gav Andrea en artikel som refererar till OECDs uttalande. Det var inte en uppmaning om ny rappakalja från dig. Ditt strategibabbel kan du väl fortsätta ta med dem som redan orkat 22 rundor med dig om strategier och mål.
    Ansiktsmask, visir och vadarbyxor mot flygande skit
  • pyssel
    klyban skrev 2020-11-22 14:22:38 följande:

    Det är just den jag kommentera, så tog jag AB´s och svarade.

    Vi har valt en helhetsbild av COVID-19, där vi ska hålla tillbaka skador på alla ställen, inte bara de som blir sjuka i fokus här i Sverige och detta har vi vetat om sedan i mars april.


    "Vi", kan man använda om man identifierar sig med FHM och stöder alla beslut. Du behöver inte inlemma mig i ditt "vi", vilket du gör när du citerar mig. Ta ditt "vi" med andra än mig, är du vänlig.
    Ansiktsmask, visir och vadarbyxor mot flygande skit
  • pyssel
    klyban skrev 2020-11-22 14:54:43 följande:

    Kanske man inte vet vad strategin är, vi vet dock att vi valde denna strategi då smittspårning inte längre gick upprätthålla då smittan var redan för omfattande och ifrån andra länder än det pratades om då.

    Denna rapport ändrar inget av detta, och är en direkt återspegling av strategin som väljer att tänka på mer än en detalj som skadar.

    Vi har valt denna strategi då den är mest hållbar om man lyft blicken och ser alla problemen.

    Detta har vi diskuterat många ggr innan och exakt varför, och av någon anledning så vill man inte kännas vid detta.


    Men för fan, Klyban. Vi, har INTE diskuterat detta. Sluta med dina sjuka trakasserier om vad VI har diskuterat och dina lögner om vad JAG har skrivit med din referens till vad "man" vill kännas vid. Hade du betett dig så här som t ex min kollega så hade du suttit så in i helvete pyrt till. Du hade haft så många polisanmälningar på dig för både förtal och trakasserier.
    Ansiktsmask, visir och vadarbyxor mot flygande skit
  • pyssel
    klyban skrev 2020-11-22 15:09:04 följande:

    Vi har diskuterat detta många många gånger.

    Detta är strategin vi valt och är en fungerande strategi då vi tänker på alla som kan tänka sig bli skadade av åtgärder man gör.

     

    Som du förstår, även de som inte får viruset är viktiga i strategin vi har.

    Hade vi inte haft den extremt höga initiala smitta vi hade, så hade strategin troligtvis sett annorlunda ut idag.

    Man måste lyfta blicken och se helhetsbilden där, och gör man inte så berättar man att vissa har ett högre värde och andra har ett lägre värde.


    Nope. Det har vi inte.
    Ansiktsmask, visir och vadarbyxor mot flygande skit
  • pyssel
    klyban skrev 2020-11-22 15:27:07 följande:

    DÅ får du börja läsa ifrån början då.

     

    Faktum kvarstår dock, VI valde denna strategi pga smittspårningen gick inte upprätthålla, då vi fick en massiv initial smitta i landet och ifrån andra ställen än IT och Kina.

    Och IT strainen tryckte vi tillbaka rejält, samtidigt det förekom andra strains som vi inte ens var medvetna om var så omfattande.

    Då valde vi denna strategi vi nu har, som har valt och göra åtgärder som tänker på så många områden som möjligt.

    Då i en pandemi är det fler som kan skadas av annat än just bara viruset.

    Sånt måste vi tänka på, annars förstår man inte strategin vi har.


    Nope. Du blandar ihop mig med någon annan.
    Ansiktsmask, visir och vadarbyxor mot flygande skit
  • pyssel

    Lustiga och återkommande argument här i tråden från några stycken, att människor som är kritiska mot FHM är det för attTegnell skulle ha ett så svårt språk, och de egentligen inte förstått. Det var den mest vilt famlande försök till idiotförklaring jag sett, bättre kan ni.


    Je suis Samuel
  • pyssel
    Pope Joan II skrev 2020-11-24 08:46:39 följande:

    Ja, det är mer än märkligt att den invändningen alls dyker upp med tanke på att det är väldigt sällan som Tegnell eller Carlson alls uttrycker sig i annat än väldigt enkla ordalag. Tegmark Wisell använder betydligt oftare (och fler) facktermer, men inte heller hon är svår att förstå tycker jag. 


    Pope Joan II skrev 2020-11-24 08:43:04 följande:

    Varför tog du upp det då? Om det inte var för att insinuera att de människor som valt att bära mask är mer illaluktande än andra? 


    Det kan vara något med "desperate measures" när taggen sitter djupt

    (I båda fallen)
    Je suis Samuel
  • pyssel
    Pope Joan II skrev 2020-11-24 09:31:45 följande:

    Jag läste att de tittat på vilka i Sverige det är som bär munskydd och det visade sig vara människor som har (ofta svåra) sjukdomar, invandrare och äldre. Grupper av människor som redan på olika sätt är sårbara. Jag tycker för min del inte att de behöver någon som gör gällande att de skulle lukta illa. Min egen anekdotiska bevisföring överensstämmer verkligen inte med din, jag har aldrig känt att någon som bär munskydd luktar illa. 


    Det kan ju ligga något högerextremt och pyr i botten. Om man nu utgår från Pang van Demiks egna spekulationer, hela tråden igenom, om drivkrafterna bakom kritiska hållningar.

    Mina observationer från t.ex skolans värld, tills helt nyligen när vi fortfarande hade fysiska möten med vh, är just att utlandsfödda, dessutom med svår sjukdom eller fysiska funktionsnedsättningar, bär munskydd på bussen och i möten inomhus. Men det är kanske dem han menar luktar illa.
    Je suis Samuel
  • pyssel
    klyban skrev 2020-11-24 11:36:53 följande:

    Vi vet att en del brottas med Tegnells språk och när han diskuterar fakta i COVID-19, vi sett i fler än en fråga att det blir fel.

    Men just den om munskydd är väl den vanligaste.


    Om ovanstående och resten av dylika försök att blanda bort korten, alternativt att du själv tycker Tegnell har ett svårt språk (ja, du skrev ju det innan) - Nej, jag har inga problem med att förstå Tegnells språk. Så har du det klart för dig.
    Je suis Samuel
Svar på tråden Vi som är kritiska till Sveriges handhavande av pandemin