• pyssel

    Vi som är kritiska till Sveriges handhavande av pandemin

    FDFMGA skrev 2020-11-06 06:48:55 följande:

    Det kan alltid vara värre, tja, det är åtminstone något som slagit mig det senaste dagarna och då tänker jag inte på det faktum att land efter land går om Sverige i statistiken över andelen döda i covid-19 utan på Donald Trumps framfart.

    Ur det perspektivet, när ankdammsstormen blir global och den personliga kränktheten monumental så framstår det lilla klustret för inbördes beundran och personlig kränkthet i den här tråden som en flugskit i universum.


    Du visar emellanåt på förvånande stor självinsikt, vilket resten av ditt trådkluster av herrar inte gör. (Med en liten reservation: Min förförståelse och erfarenheter av dessa andra medlemmar k a n spela in i att något självreflekterande eller självkritiskt passerat obemärkt).

    Det är ju för väl att vi ändå är rörande överens om SD, Trump och allt som är längre till höger. Även om dina och kumpanernas första och tidiga initiativ till trådbråk gick ut på att positionera alla som knystar annat än hyllningar av FHM på ultrahögerkanten.
    #inteensamaldrigglömd
  • pyssel
    Anonym (Fasanen) skrev 2020-11-10 01:19:34 följande:

    Nä de har ju inte det. Vi var många som misstänkte att de körde på flockimmunitet redan i våras, och nu via mejl har det ju visat sig att de valde den vägen. De ville alltså att de yngre och friska skulle exponeras och smittas i lagom takt samtidigt som de äldre skulle isolera sig. Så oansvarigt av en myndighet som är till för att värna om folkets hälsa! I en sån situation där man har att handas med ett helt okänt virus så behöver man inte vara expert för att förstå att man tar det säkra före det osäkra.


    Det verkar inte bättre, tyvärr.

    www.expressen.se/nyheter/varningen-till-tegnell-innan-valet-av-strategi/

    Har du läst artikeln i SvD som är bakom betalvägg? www.svd.se/mejlen-avslojar-tegnells-val-huvudlos-strategi
    #inteensamaldrigglömd
  • pyssel
    Anonym (Fasanen) skrev 2020-11-10 18:06:15 följande:

    Ytterligare något som fått en att undra hur de egentligen tänker på FHM är att individen själv ska sköta smittspårning när denne är sjuk i covid. För det har ju funkat med könssjukdomar. Det är ju inte samma sak! Och i en pandemi bör man ju göra allt för att få kontroll på spridningen. Så lägger man ansvaret på individer. Hur många kommer bry sig om det när de dels är sjuka i det och dels kanske inte tar det på så så stort allvar och tänker "jag gör det sen". 


    Det värsta är ju att han inte hade koll på fakta! Man smittspårar inte alls själv vid smittspårningspliktiga könssjukdomar, som det påstods på bästa sändningstid, det gör vården, och man är skyldig att medverka.

    Så detta man stöder sig på är helt igenom falskt och bedrägligt.
    #inteensamaldrigglömd
  • pyssel
    Pope Joan II skrev 2020-11-10 18:16:36 följande:

    Nu har 15% av Stockholms äldreboenden ett eller flera fall av Covid-19. Ja, vad säger man...


    Några skulle hävda att den ömsesidiga "tilliten" mellan folket och myndigheter inte på något sätt kan sättas i relation till negativa aspekter på den utveckling som sker nu, bara när det går ner. På tal om att se det man vill. (Förstås heeelt utan den bisarra referensen till kyrkliga ceremonier för tonåringar som "vill ha presenter").
    #inteensamaldrigglömd
  • pyssel
    Anonym (ABC) skrev 2020-11-11 06:47:57 följande:

    Cerrypicka: Japp, det är just precis det jag har gjort. Och jag har bett dig cherrypicka en studie som visar att munskydd ökar smittspridningen. Klarar du av det?

    Låtsas som om den inte existerar? Jag ber ju dig visa på den! Det har jag gjort flera gånger.


    Trots det nekande svar du fick är tråden full av tvärsäkra påståenden om hur "munskyddsfanatikerna" är samfällsfarliga både vad gäller vådlig hantering av munskyddet i sig och hur "de" positionerat sig både mot demokratin och myndigheter. Man kan tro på vissa här att en bit papper är lika farligt som kondomen en gång var. Båda kräver ju en tvåstegsraket i hantering, kan ha med det att göra. Avancerade grejer.
    #inteensamaldrigglömd
  • pyssel
    Pope Joan II skrev 2020-11-11 16:51:52 följande:

    Skönt för Peru att smittan är på nedgång där. Den ebbar och tonar kanske ut tack vare att de nått en väldigt hög immunitet? Kanske är peruaner de mest säkra människor man kan umgås med nu för tiden. Vem vet. 

    Bra med utskänkningsförbudet från klockan 22 som nu ska på remiss. 


    Det tål att funderas på.

    Better safe than sorry.
    #inteensamaldrigglömd
  • pyssel

    @de som är kritiska mot Sveriges handhavande av pandemin

    Jag trodde vissa var så noga med att följa "regler på FL", men det här djupdykandet i konspirationsteorier ser ut att ta ut sin rätt i de fyras gäng. Han får väl anmäla dig själv den här gången, om inte hans rättrådiga kumpaner vill ta åt sig äran för att rätta in honom i ledet. Jag föredrar att låta trams stå, särskilt när han gjort sin egen paddfärs av "FLs regler". Trist att de som skriver under dubbelanonymt nick nu får klä skott för andras oenigheter.


    #inteensamaldrigglömd
  • pyssel
    Anonym (ABC) skrev 2020-11-13 22:38:30 följande:

    Det finns inga vetenskapliga undersökningar som visar att munskydd ökar smittspridningen. Teorin om den falska tryggheten är bara spekulation som ingen har kunnat backa upp med vetenskapliga bevis. Din solfjäder går därmed från "ingen effekt" till "skyddande effekt", vilket innebär att det finns enbart fördelar med att ta munskydd i bruk,


    "Något vi aldrig lär få svar på från dessa."

    Vi lär inte heller få något underlag på, vare sig från FHMs mediapersonligheter eller deras hejaklack, att man "smittspårar könssjukdomar själv" (felaktigt påstående nr 1) och att detta "gått bra" (nästa fel som logiskt följer av det första).

    "Om detta ville de inget säga" och "de gilla undvika både frågan och fakta", för att fortsätta citera fyrans mest produktiva medlem.
    #inteensamaldrigglömd
  • pyssel

    @de som är kritiska mot Sveriges handhavande av pandemin

    Man "blir perplex" över att faktan visst [föll?] "genom golvet" fast den bara är en googling bort. Men Google kan i och för sig upplevas lite "som en solfjäder" om det den perplexe sedan serverar tråden passar och passerat den "faktadrivnes" bias. Men jag misstänker att felet också kan finnas i "obsoleta" sökmetoder för att nå fram till det felaktiga resultatet om hur smittspårning vid smittspårningspliktiga sjukdomar går till. Liksom övriga hopkok om bl.a munskydd som samhällsfarliga, som serveras på menyn som "fakta".


    #inteensamaldrigglömd
  • pyssel

    @de som är kritiska mot Sveriges handhavande av pandemin

    Jag kan inte bli annat än perplex när off topic-satser och osanna ord läggs i min mun och när folk inte står för det de skrivit. Men den långa kedjan av hittepå ter sig uppenbarligen svår för upphovmakaren själv att återge korrekt. En får skydda sig mot honom med rek avstånd.


    #inteensamaldrigglömd
Svar på tråden Vi som är kritiska till Sveriges handhavande av pandemin