• pyssel
    AndreaBD skrev 2020-12-05 15:37:34 följande:

    Jag är ingen nationalist, varför skulle man vara nationalist? Jag t.ex. är snarare en person som generellt litar på folk som har kunskap inom området. Det brukar jag göra generellt, även till vardags. Jag går ogärna till allmänläkare - bättre direkt till respektive specialist. 

    Det finns alltför många som inte har tillräckligt med ödmjukhet här, och inte har insikten i att de egentligen inte kan bedöma så värst mycket av det här. Det är mer rimligt att utgå ifrån att experterna säkert gör så gott det går, än att vara övertygad om att det måste vara helt fel - när man inte har djup kunskap i ämnet.

    Enklare sagt - det  är hybris att tro att man ska rätta experterna. 

    Självklart ska man inte vara helt okritisk i livet. Men i många andra områden är det lättare att hänga med. Visserligen har vi också fått en del info, som hjälper oss hänga med lite. Men just att veta att experterna måste göra fel... det är lite förhastat. Och bilden är ju inte solklar. Det finns ingen klar logik i varför t.ex. Österrike har drabbats värre än Norge, trots mycket strängare restriktioner. 


    Nog att du strösslar med totalt missriktade små lektioner, som nu, vilket om något kan kallas "hybris". Men mig veterligen har du åtminstone inte raljerat över sårbara grupper och att de stinker. Du använder enligt dig själv munskydd i trängsel. Men jag kan ju ha missat något om lättkränkta nationers själar och vad andra långsökta associationer som var på tapeten i fantasiklustret.
    Je suis Samuel
  • pyssel
    klyban skrev 2020-12-05 17:55:10 följande:

    Ingen stinker och är förklarat.

    Nationer och invektiv för epitetet, är helt ointressant för den sakliga diskussionen om COVID-19 och med fakta, forskning och saklighet med en röd tråd för uppnå konsensus, och bara en ad hominem som är argument emot person och ej sak.


    Inkorrekt. Men jag är på tårna om du skulle gå emot din vana och leverera något sakligt och utan invektiv. Men man kanske inte ska hoppas för mkt när du står under sådant grupptryck att leverera inadekvata krumelurer med extra allt.
    Je suis Samuel
  • pyssel
    klyban skrev 2020-12-05 19:25:52 följande:

    Finns inget grupptryck i fakta, forskning  och saklighet med en röd tråd för uppnå konsensus.

    Och jag står alltid emot grupptryck, och gör alltid egna analyser på det ovanstående.

    Har ett väl utvecklad analytisk förmåga, och en empati som står över det vanliga.

    Kalla dig nationalist känns extremt främmande, och pga din delade härkomst.

    Med det menar jag att du har interagera dig som lärare, och behärskar språket, som även inte ens infödda klarar av.

    Sånt är komik när dom använder det som ad hominem och invektiv.

    Och det kommer ske igen och igen och åter igen, för sak är inte populisternas sak att återge fakta.

    Vi har ingen flockimmunitet!!!


    Då ser vi framemot när du kan producera en "faktadriven" åsikt, någon gång kan bli den första.

    Förstår till fullo att det blir "perplexande" för dig när A huggit som en kobra på något som inte angick henne. Då är du där och viftar mot väderkvarnar igen.
    Je suis Samuel
  • pyssel
    klyban skrev 2020-12-05 19:25:52 följande:

    Finns inget grupptryck i fakta, forskning  och saklighet med en röd tråd för uppnå konsensus.

    Och jag står alltid emot grupptryck, och gör alltid egna analyser på det ovanstående.

    Har ett väl utvecklad analytisk förmåga, och en empati som står över det vanliga.


    Konstaterar att du hittills inte gett några bevis för en analytisk förmåga. Den kognitiva empatin verkar inte stå långt efter, med tanke på vilka meningar och intentioner du hittar på åt andra. Den affektiva empatin brister också då du hånar och gapskrattar åt sjuka och riskgrupper om de andas kritik mot FHM eller regering. Det här var annars en spännande formulering som någon kompis kanske kan översätta: "saklighet med en röd tråd för uppnå konsensus."
    Je suis Samuel
  • pyssel
    FDFMGA skrev 2020-12-05 20:12:10 följande:

    Javisst, jag kan hjälpa dig.

    Det är inte så att forskningen alltid måste enas i ett konsensus, även med samma faktaunderlag kan slutsatserna avvika från varandra.

    Du vet det där med tes, antites, syntes behöver inte vara ett statiskt fenomen, ur syntesen uppstår nya teser, antiteser och synteser


    Jag kan inte med den bästa av viljor se att den där översättningen var korrekt, dock var den välvillig. En för alla, alla för en, när klyban tagit en för laget. Men det är ändå roande att du aspirerar på professuren i klybanologi.
    Je suis Samuel
  • pyssel
    klyban skrev 2020-12-05 20:03:03 följande:

    Vad är inkorrekt för COVID-19, kan du expandera ditt resonemang som är inkorrekt?Nationalism är irrelevant för COVID-19.Och Sverige har ingen flockimmunitetsstrategi.Vad är fel och utan glömma av saker?Saklighet om COVID-19?


    Jag kan "expandera" i ett "Det var åter inkorrekt, klyban".
    Je suis Samuel
  • pyssel
    Pope Joan II skrev 2020-12-05 21:25:33 följande:

    Befordringsprofessor och inte stolsprofessor då utgår jag från. 


    Je suis Samuel
  • pyssel

    @ménage à quatre

    Så klart att "coronanationalist" inte kan vara lika bra som det mindre begripliga "pangdemist" för den som är coronanationalist. Med tanke på att anklagelser om populism och högerextremism genomgående har använts av de som hugger som kobror på minsta reflektion över eller ifrågasättande av myndigheters val och ståndpunkter under pandemin. För oss andra, ja. Coronanationalism är därför en självklar benämning på grindvaktarfenomenet att häckla och håna med tillmälen om extremism även de som står så långt ifrån SD och övriga vidare ut på extremkanten det bara går.

    En forumvärd kanske låter passera om man inte skriver "Hen är i tillägg till coronanationalist en riktig påfågel" utan håller sig till att skriva "Uppvisar grindvaktarfenomen vid andras oliktänkande och hänfaller i debatten snabbt till känt påfågelmanér i ménage à quatre".

  • pyssel
    klyban skrev 2020-12-07 12:39:56 följande:

    Personligen är jag väldigt långt ifrån nationalism, finner det komiskt och bli kallad för nationalist för att bara åter ge fakta, forskning och saklighet med en råd tråd för uppnå konsensus.

    Och det är därför man direkt undrar om det ligger en agenda bakom den ad hominem så fort man är saklig.


    Frågan är snarare varför DU, i ditt ALLRA FÖRSTA INLÄGG i tråden, väljer att dra paralleller till högerextremister utifrån trådens topic. Snacka om att kasta sten i glashus..
Svar på tråden Vi som är kritiska till Sveriges handhavande av pandemin