Inlägg från: Anonym (man) |Visa alla inlägg
  • Anonym (man)

    Vi som är kritiska till Sveriges handhavande av pandemin

    Anonym (.) skrev 2020-07-01 14:17:35 följande:
    Det har vi vetat väldigt länge. Var minst ett par månader sedan man talade om T-cellsimmunitet.
    Nja, t-cells immunitet har man vetat om länge, att t-cells ímmunitet kanske är högre än förväntat vad gäller just covid-19 visste man inte om förrän KS studien.
  • Anonym (man)
    Anonym (. 3) skrev 2020-07-01 15:42:14 följande:
    Ska du referera till artiklar på främmande språk måste du behärska språket. Självklart är det så. Självklart måste DU förstå vad det är du refererar till. Det är ditt ansvar och ingen annans.
    Det är så självklart att det inte borde sägas men men..

    Du missar att de bara räknar avlidna på sjukhus.
    Hela din argumentation" faller därmed.
    ja för norska är ju såååå olik svenskan, det är som att läsa kinesiska eller arabiska.... 

    Du menar alltså att covid-19 sjuka människor i norge bara dör på gatan eller skogen?
  • Anonym (man)
    klyban skrev 2020-07-01 15:44:59 följande:

    Mer desinformation ser vi och att forskare bara finns i FHM, dock är det sant de har mycket forskning samlat då det är deras arbete att öka kunskapsläget för COVID-19.
    Som också är FHM´s uppdrag, vet du så lite eller är det medvetet?

    Dock en sak du glömmer av, forskning ska/kan tala för sig självt och att det inte spelar någon roll vem som presenterar den.


    Dock så funkar inte det med obildade att läsa forskning när det kommer till COVID-19.
    För en sak vi lärt oss är att en del tror semantik kan göra COVID-19 viruset till luftburet, och sen tro semantiken gör att dom får rätt för det bärs av aerosoler är samma som luftburen smitta.
    Luftburen smittan är av få virus/bakterier, de flesta är av droppsmitta dvs INTE luftburet.
    Vad jag menar med detta, det är förstår man inte en sådan enkel sak och försöker göra om det med semantik och tror man har rätt, hur ska man då förstå avancerad forskning och studier?


    Fakta, forskning och saklighet med en röd tråd för uppnå konsensus, det är inte din sak har vi märkt.
    Du vill hellre vi ska forcera på masker och inte ens själv använder en.(Jas, om nu det var så viktigt så kan man verkligen undra)


    Dock glömmer du jävighet och egenintresse som ALDRIG ska förekomma i någon slags kommission.

    Du glömmer oxå att det finns mer forskning och tolkningar i välden än vad FHM lilla grupp kan åstadkomma som oxå ska tas med i utredningen.

    Dock så funkar det tyvärr inte att försöka få nationalister att förstå begrepp som opartiskhet och objektivitet.

    Precis fakta, forskning och saklighet som i hela världens samlade fakta och forskning inte enbart FHM tolkningar eller dina egna spekulationer som inte har med fakta att göra öht.

    Ja vi borde forcera masker i Sverige eftersom FAKTA (som du älskar att tjata om men inte verkar förstå vad det är) visar ganska tydligt att den har effekt på smittspridning. Men det swishar ju förbi obemärkt över ditt huvud eftersom du är inkapabel att förstå att världen (och fakta) är större än lilla Sverige och FHM.
  • Anonym (man)
    Anonym (. 3) skrev 2020-07-01 16:11:57 följande:
    Tillräcklig skillnad för att inte förstå alla nyanser.

    Vad frågar du för dumt?

    Jag menar det jag skriver och inget annat.
    Det handlar alltså om statistik och hela argumentationen att Sverige misslyckats.
    Norge räknar endast in i statistiken de som dör på sjukhus.

    Det handlar alltså om statistik. Trodde faktiskt att du förstod det eftersom du diskuterar i tråden.

    Låter mer som en dålig ursäkt för kringgå att bemöta fakta, det finns inte så jättemånga sk "nyanser" att gräva ner sig i.

    vadå dum fråga? Du gnäller ju (felaktigt) om att siffrorna bara visa folk som dött i sjukhus. Vad vill du komma fram till med det? Att siffrorna skull vara heeeeelt missvisande för det säkert dött 7512 norrmän på gator och skogar som inte finns med  där?
    Anonym (A.) skrev 2020-07-01 16:38:46 följande:
    Anonym (. 3) skrev 2020-07-01 16:11:57 följande:

    Tillräcklig skillnad för att inte förstå alla nyanser.

    Vad frågar du för dumt?

    Jag menar det jag skriver och inget annat.

    Det handlar alltså om statistik och hela argumentationen att Sverige misslyckats.

    Norge räknar endast in i statistiken de som dör på sjukhus.

    Det handlar alltså om statistik. Trodde faktiskt att du förstod det eftersom du diskuterar i tråden.


    Jag har en käresta som bor i Norge, och det är precis som du säger, allt syns inte i statistiken.

    De som bor i Norge har börjat att bli oroliga. Jag pratade med hen så sent som för en timme sedan och hen var mycket orolig för vad som kommer att ske i Norge nu.

    Intressant att du gnäller om statistik och fakta när du baserar dina egna teorier på saker din käresta kläckt ur sig? Är det fakta och statistik menar du?
  • Anonym (man)
    klyban skrev 2020-07-01 16:54:47 följande:

    De representerar sig själva givetvis, och förklara forskningen.
    Men först msåte man ha källa på att det bara är FHM forskare som är där, och så länge det inte är påvisat, så är detta en psuedodiskussion.


    Du verkar ju påstå att det är helt ok att FHM egna tomtar ska sitta i en kommission som ska utreda bla FHM agerande... propagerar du för korruption Klyban?
    klyban skrev 2020-07-01 16:54:47 följande:

     


    Vet inte vad nazister har med frågan och göra.

    Fakta är få på COVID-19 då man ställer frågorna fortfarande, och många svar kommer ta åratal att få svar på.


    nazister?

    Det spelar ingen roll om det tar 1.2 eller 10 år,  faktat som du tjatar om är fortfarande större än det FHM åstadkommer och dessutom kommer mycket i handla om hur FHM valde att TOLKA fakta och om agerandet varit korrekt. Och då är det liksom ganska givet att det inte är FHM tomtar som ska sitta och ta ställning till sitt eget agerande.
    klyban skrev 2020-07-01 16:54:47 följande:

     


    Den effekten är betydelselös när folk inte kan använda en mask, ser aldrig någon ute som klarar detta.
    Och du ska även stanna hemma vid symtom, och det är här du börjar prata om de som inga symotomer har, som sen efter intervju visat sig ha symtom.


    Enligt FHM är den betydelselös, enligt andra är den inte det och som sagt, världen är större än FHM, det verkar du har väldigt svårt att förstå. Och din brits på objektivitet är uppenbar.
    klyban skrev 2020-07-01 16:54:47 följande:

     


    JA, fakta och forskning och saklighet med en röd tråd, är det som man når en konsensus med.
    Dock har du visat ett stort ointresse för detta historiskt i tråden, så vad är det du inbillar dig att du säger?
    Jag går helt efter detta, och kompartmentalsierar inte för billiga politiska poänger som helt saknar betydelse.

    T bara detta med när smittan var här, och immunitet och hur ni ropade att antikropparna inte var tillräckligt höga, då de inte ens återspeglade samhället.


    Nej, fakta och forskning sett med objektiva ögon, inte med nationalistiska ögon. Och konsensus betyder inte att enbart vara överens inom FHM. Att sätta konsensus före fakta och forskning är nationalism.

    Ja, vissa av oss lider inte av samma nationalistiska narcissism som du gör och inser att världen är större än FHM och strävar därför inte efter att alltid hålla med om allt FHM säger (det du kallar konsensus). Vårt mål är att få ner dödstal och smittspridning, inte att uppnå konsensus med FHM.

    Den enda som ägnar sig åt billiga politiska poäng i tråden är du när du suttit och antytt att dina meningsmotståndare är SD anhängare.

    Ja ta bara detta att du fortfarande blandar ihop att när smittan var här med hur den sen hanterades och vilket resultat den hanteringen fick och fortfarande inte verkar förstå skillnaden mellan fakta och dina egna spekulationer kring fakta.
  • Anonym (man)
    Anonym (. 3) skrev 2020-07-01 17:13:49 följande:
    Redovisar man inte alla som dör av covid så är självklart statistiken missvisande. Det tror jag att du inser om du tänker efter.

    Konsekvensen av detta blir att eftersom statistiken är missvisande så fallerar all kritik mot Sveriges strategi som framkommer i denna tråd. Helt enkelt för att man har Norge som ett exempel på hur man lyckas.
    Och jag tror att om du tänker efter så inser att även om det skulle diffa så kommer man ändå inte ens i närheten av Sveriges astronomiska 5370 döda eller hur?
    Jag menar, med deras 250 döda mot våra 5370 så skulle det skulle behövas ett mörkertal på 5120 för att vara relevant så din poäng framstår som tämligen irrelevant.

    Nejdå, statistisken blir inte det mista missvisande när dödstalen är så brutalt stora. Hur man än försöker vrida och vända på det så ÄR skillnaderna astronomiska.
  • Anonym (man)
    Anonym (. 3) skrev 2020-07-01 22:27:00 följande:
    Det handlar inte om vad vi, pöbeln, tror. Tror gör man i kyrkan.

    Det man däremot VET är att smittan är lika utbredd i Norge som i Sverige. Jäkligt märkligt att samma virus är dödligt på en sida om gränsen men inte på den andra. Hur förklarar du det?
    Vadå tror, dödstalen är fakta och skillnaden i antalet döda är oxå fakta.

    Hur man förklarar skillnaden i dödligheten är ganska enkelt, bra hantering av covid hos våra grannar, snabbt och resolut agerande samt bättre taktik. Extremt dålig hantering av covid i Sverige, segt, lamt, utan koll på verkligheten, samt en korkad strategi.

    Det är väl klart att det bli komplicerat att förstå om man hela tiden ska försöka kringgå den mest uppenbara och logiska förklaringen. 
  • Anonym (man)
    Pope Joan II skrev 2020-07-02 11:14:56 följande:

    www.google.se/amp/s/amp.svt.se/nyheter/utrikes/oppenhet-del-av-norges-strategi-mot-viruset

    Bra tänkt, bra utfört.


    Absolut och samtidigt så får man bukt på företags försök att tysta ner saker som tex Attendo gör i Sverige där man å ena sidan profilerar sig själv (och får gratisreklam) med att man är nog med att följa rekommendationer och skydda sin personal och kunder men samtidigt får kritik från facken för att utöva repressalier mot anställda som uttalar sig om brister.

    Är det nåt denna kris visat med all tydlighet är hur enorm korrupt vårt system är där man verkar mer angelägen om att slippa ansvar än att åtgärda brister.

    Hade vi haft samma öppenhet som Norge så hade man inte kunnat smussla, fiffla och tysta ner saker lika enkelt.
  • Anonym (man)
    Dr Nail skrev 2020-07-02 13:36:32 följande:

    Så mycket onödig, tråkig akrobatik med siffror istället för att konstatera den enkla sanningen att vi har höga dödstal pga. av vår jättehöga smittspridning. Den finns en anledning varför vi är på pestlistan.

    Erkännandet av brister är den enda vägen till förbättring, mina vänner.


    Ja visst är det lustigt hur man gör komplicerade yogaövningar och baklängesvolter för att på alla sätt försöka hitta någon annan förklaring till fiaskot än det som är uppenbart för i stort sett hela världen.

    Snacka om förnekelse deluxe....
  • Anonym (man)
    FDFMGA skrev 2020-07-02 13:54:00 följande:
    Det är inte särskilt svårt att förstå hur en pangdemist resonerar, bara lite svårare än att förstå en person som anser att Sveriges strategi är fel men gör detta utifrån att resonemang som är sakligt och kunnigt.

    Deja vu, är en märklig upplevelse. Men för min del som brukar diskutera politik så känns den här tråden välbekant, grälsjukheten, ovanan att skapa egna tolkningar för betydelsen av vedertagna begrepp och det ständiga: Se på hur våra grannländer gör, lika vanligt bland invandringsmotståndare som bland pangdemister elelr andra varinter av nyauktoritöra strömningar.

    Och så din uppmaning att det är dags att erkänna att Sveriges strategi är felaktig, har du aldrig tänkt tanken att det finns personer - och många sådana - som anser att Sveriges strategi med alla dess fel och brister trots allt är det bästa förhållningssättet till pandeminSolig
    Det är desto svårare att förstå hur hjärnan på frälsta människor fungerar, man tillhör en liten liten skara människor på planeten som säger sig ha rätt trotts horribla resultat och enorm global skepticism/kritik men tror sig ändå på något sätt vara i majoritet och sina egna fantasier som "vedertagna sanningar" och menar på att de är alla andra som är konstiga. Snacka om att leva i en fantasibubbla.

    Alltså jag vet inte riktigt om du fick lära dig geografi, men Sverige är ett ganska litet land, med våra 10 miljoner invånare är vi en fis i rymden i jämförelse med resten av världen. Och inte ens alla dessa fjuttiga 10 miljoner håller med FHM. Så dina försök att få dina och övriga frälstas åsikter att framstå som norm är ju rent komiska. Möjligen kan man få någon slags logik i det du skriver genom att tänka pyttelitet och glömma bort att det existerar en värld utanför Sveriges gränser, då skulle kanske den nationalistiska narcissismen som drabbat Landet (snudd på värre än viruset självt) kunna anses som stort och era åsikter som norm. Men i ett globalt perspektiv står ni ju ganska ensamma och små.

    Kort sagt, du kan klappa sig för bröstet över att möjligen tillhöra en fallande majoritet i Sverige med dina åsikter, medan vi kritiker har större delen av världens åsikter bakom oss Solig
Svar på tråden Vi som är kritiska till Sveriges handhavande av pandemin