Inlägg från: Anonym (man) |Visa alla inlägg
  • Anonym (man)

    Vi som är kritiska till Sveriges handhavande av pandemin

    KillBill skrev 2020-06-25 18:05:42 följande:
    Som sagt, Finland och Sverige testar ungefär lika mycket.

    Vad är det för ett svammel att syftet med att testa för covid 19 skulle skilja sig åt mellan Sverige och Finland?

    Att antal sjuka och antal dödsfall skiljer sig åt mellan länder beror troligen mest på när och i vilken omfattning smittan ge kommit in i landet. Vissa regioner i Sverige har inte drabbats värre än Finland och länder vars strategi har liknat den finska tex. Belgien har drabbats mycket hårdare än Sverige.
    Enligt dig ja, enlig andra (större delen av världen) så beror det på idiotisk strategi
  • Anonym (man)
    KillBill skrev 2020-06-25 18:14:14 följande:
    Är det inte på plats att du visar på vilket sätt syftet med covid 19 tester skiljer sig åt mellan Sverige och Finland?
    båda covid testerna används i samma syfte hur man sen AGERAR på det man får fram av testerna är ju en helt annan femma, och hur man agerar är trotts allt det som definierar strategin. Och vår strategi är som sagt... passivitet.
  • Anonym (man)
    Anonym (ABC) skrev 2020-06-25 18:20:35 följande:
    I Finland smittspårar man och sätter alla närkontakter i karantän. De som inte kan jobba på grund av karantänen får ersättning för inkomstbortfall.

    I Sverige har ni ingen karantän för närkontakter, och av det jag har läst verkar det som om det inte är obligatoriskt ens för smittade att isolera sig. Eller?
    Japp precis så illa är det tyvärr, man snackar mycket med inget görs i praktiken.

    ta bara resfebern som nu drabbat landet. Det har visat sig att bolagen inte tar ansvar för att det inte uppstår trängsel utan säljer ut allt de kan och överlåter hela ansvaret åt passagerarna (wow vilken överraskning). Tegnells svar.... glöm inte att ta ansvar för att inte sprida smitta vidare och några tomma hot om att om inte det blir bättre så kommer man behöva skärpa saker.... som alla vet aldrig kommer bli av för det har man hotat med länge men inget gjorts  och dessutom spelar det ju ingen roll senare för tusentals människor har ju redan hunnit smitta varandra och spridit smittan runt om i landet.
  • Anonym (man)
    Dr Nail skrev 2020-06-25 18:16:23 följande:

    Inser nu att jag faktiskt tycker synd om Folkhälsomyndigheten. De tjatar och de tjatar, och nu tjatar de om att folk har slutat bry sig och måste börja bry sig igen, men inte en chans har de mot Sveriges flockvett.


    Tja, de skapade ju det monstret själva så jag tycker inte det minsta synd om dem. Däremot tycker jag oerhört synd om vårpersonalen som sliter som djur för att rädda den ena efter den andra idioten som trott sig kunna leva som vanligt.
  • Anonym (man)
    KillBill skrev 2020-06-29 22:41:05 följande:
    Ja tänk! Sedan skulle det vara obetalbart om det till slut visar sig att det är Johan Giesecke som hade rätt
    Ja, önsketänkande är ju alltid gött, speciellt när saker inte riktigt gått som man trodde Drömmer
  • Anonym (man)
    FDFMGA skrev 2020-06-29 22:18:35 följande:

    En betydligt mer intressant aspekt än sifferexercis är Karolinska institutets forskning som visar att man dels kan vara immun via antikroppar och dels via T-celler.

    Det hade väl iofs många redan gissat - men trots allt är det bra med en trovärdig förklaring till att vi sedan länge uppnått partiell immunitet i Stockholm, vilket ju också är skälet att andelen smittade kontinuerligt har minskat under en längre tid i Stockholm.

    Till hösten så finns det ju då möjlighet för folk i grannländerna att söka skydd i Stockholm om smittan blossar upp i Norge, Finland eller Danmark.

    Ja, om folk i dessa länder tillåts lämna landet, förstås.


    Ser att drömmen om flockimmunitet lever vidare hos vissa...

    Ja men visst är det väl "bra" att man använder hundratusentals människor som försökskaniner i städer som Stockholm och Göteborg, jag menar vad spelar 5400 döda för roll... ut o smitta varandra bara så ser vi vad som händer Solig
  • Anonym (man)
    Anonym (A.) skrev 2020-06-29 20:07:19 följande:
    De där sista raderna var väl utanför ramen...
    Nja, med tanke på att vederbörande uttrycker sig på samma sätt själv så är det helt klar långt innanför ramarna.
  • Anonym (man)
    FDFMGA skrev 2020-06-30 11:58:22 följande:
    Ja, åtskilliga drömmer väl om det vaccin som ska skänka mänskligheten flockimmunitet.

    Under tiden så får vi här i Stockholm nöja oss med att så många är immuna att det skydd detta ger har inneburit att smittan successivt har minskat sedan många veckor tillbaka.

    Att många äldreboenden blev alltför drabbade står i bjärt kontrast till uttalandet från den ansvarige KD-politikern att äldrevården i Stockholm uppfyller kvalitetskraven på alla punkter.

    Dessutom kan det vara av ett stort värde att det finns några städer i världen där den som är rädd för smittan kan känna sig allt tryggare.

    Det är dock trist att du markerar alla dem som dött i covid-19 med en sol. Bakom statistiken så finns dett5.000 individer som avlidit, det är ett sorgligt faktum, i synnerhet för alla anhöriga.

    Pangdemismen skjuter inte bara sig själv i foten.
    Nja, nu är ju detta iof en STUDIE som du verkar dra väldigt stora växlar kring. Men visst är det bra om den stämmer, inte bara för Sverige utan för hela välden.
    Dock kommer ju det fortfarande inte väcka 5400 döda till liv och heller inbgen ursäkt för att låta folk dö i onödan.

    Ja att äldreboenden inte uppfyllde kraven är väl uppenbart men sen kan man ju fråga sig om inte en myndighet som FHM och våra politiker borde varit insatt i hur systemet fungerar i praktiken innan man tog beslut om strategi?

    Nja, att känna sig tryggare ska inte förväxlas med att bete sig som idioter och tro att man kan leva som vanligt som en stor del av den svenska befolkningen tyvärr gör. Pandemin är långt ifrån över och det blossar fortfarande upp smitthärdar här och där och folk dör fortfarande i tusental världen över.

    Jag var snarare ironisk över din uppenbara glädje över att Sverige används som experimentverkstad. Men snyggt försök att vända på det....

    Frälsta förlorar tydligen aldrig hoppet om sina gudar och verkar värdera sin religion högre än människoliv.
  • Anonym (man)
    Dr Nail skrev 2020-06-30 12:10:15 följande:

    Under tiden som Sverige i sin jakt på flockimmunitet placerar sig själv på WHOs pestlista, lyckas andra besegra viruset med enkla åtgärder.

    www.dn.se/nyheter/varlden/sa-fick-tyska-staden-ner-fallen-till-noll-var-det-munskyddens-fortjanst/

    Men det är okej, mannar - om ett år är de ikapp våra siffror!


    Men visst är det så, jag menar, vad spelar några tusen döda hit eller dit för roll. Förr eller senare kommer ju alla som inte klarar viruset dö och alla som klarat det bli immuna och då har ju Tegnell haft rätt hela tiden juh...Tomte
  • Anonym (man)
    klyban skrev 2020-06-30 16:33:09 följande:

    Det dör människor influensa säsong oavsett att man har vaccin för dom.
    Vet inte om en del vet, men är man gammal nog så dör man.


    Ja det dör folk av alla möjliga orsaker men det betyder inte att vi inte ska försöka undvika att folk dör i onödan.

    Vet inte om du vet, men att dö av ålder och dö av covid är inte riktigt samma sak klyban och att låta folk dö i för att ge FHM rätt är helt klart onödigt.
Svar på tråden Vi som är kritiska till Sveriges handhavande av pandemin