Inlägg från: Anonym (man) |Visa alla inlägg
  • Anonym (man)

    Vi som är kritiska till Sveriges handhavande av pandemin

    FDFMGA skrev 2020-06-16 13:56:26 följande:
    Visst, du har helt rätt, det är för tidigt att ropa hej i Stockholm, i Sverige, i Norden, i Europa och globalt.

    Jag förstår mig egentligen inte på alla de som ropar hej för övriga världen men menar att Sverige misslyckats - man kanske ska vänta tills man är över bäcken.

    Tisdag idag, då tror jag att FHM håller en av veckans två presskonferenser.
    Anledningen till att du inte förstår är förmodligen att ingen har ropat hej som du påstår, det verkar vara något du själv hittat på för att (medvetet?) missförstå kritiken. Alla som kritiserar vår sk strategi fattar nämligen oxå att det är långt kvar. MEN det vi ser och som du och övriga FHM frälsta gör ert yttersta för att blunda för eller snacka bort är hur extremt dåligt det gått för oss i jämförelse med våra grannländer, och då är det ganska naturligt (om man är någorlunda objektiv) att fråga sig vad som gick så fel hos oss när våra resultat är så dåliga i jämförelse.

    Så om du för en stund slutar blunda, medvetet missförstå och enbart hoppas på en ljus framtid då Sverige kommer ha rätt för folk kommer ju dö som flugor hos våra grannländer precis som de gör här enligt dig (något som du för övrig inte har några som helst belägg för men lägger fram som någon slags visshet) så ska du se att anledningen till kritiken klarnar för dig.
  • Anonym (man)
    FDFMGA skrev 2020-06-16 14:59:47 följande:
    Du borde skilja mellan folkvett och flockvett. Det senare har en dragning åt kvasihållet. Typ att man känner till sådant man inte kan veta.

    Det förra handlar bara om att kunna uppföra sig hyfsat.

    Du kan kalla det för vad du vill.. folkvett, flockvett, uppföra sig hyfsat. det är FORTFARANDE så att alla inte följer råd, rekommendationer eller uppför sig hyfsat och därmed är det ganska idiotiskt att tro att man kommer stoppa en pandemi enbart med uppmaningar... 
  • Anonym (man)
    AndreaBD skrev 2020-06-16 15:05:05 följande:
    Du visar ju nu att det jag sa stämde. Det var ju med nicket "så där". 

    Att säga att någon har fel i huvudet är ett grovt personangrepp, och såna anmäler jag. Men jag ska i fortsättning undvika båda dessa nicks. 
    Ehm du visar ju nu hur du totalt misstolkar allt som sägs, jag har enbart påpekat hur extremt patetiskt det är av dig att beskylla andra för att ha flera nicks och sen anmäla när de säger ifrån, inte att jag har flera nicks.

    Att komma med grova beskyllningar utan några som helst belägg för det ÄR ett person  angrepp. Att sen dra på sig offerkoftan och anse sig själv påhoppad när personen du bekyller säger ifrån är extremt patetiskt.
  • Anonym (man)
    FDFMGA skrev 2020-06-16 15:17:08 följande:
    Självklart förstår jag att drömmen om det auktoritära samhället triggas inom pangdemismen.

    Nej, alla uppför sig inte hyfsat, men de flesta gör det, och nästan alla av de flesta fortsätter att göra det trots att de ser att det finns folk som saknar folkvett.

    Det skulle kunna kallas privatmoral, att man gör vad man anser rätt oberoende av andraGlad
    Så Norge , Danmark och Finland är auktoritära samhällen menar du?

    De flesta? bevisligen beter sig tillräckligt många INTE hyfsat eftersom vi har en okontrollerad smittspridning. Hur länge tänker du låtsas som att det inte finns?

    Vad man väljer att kalla det är irrelevant, det som är relevant är att tillräckligt många verkar sakna det (vad du än vill kalla det) fört att orsaka en okontrollerad spridning.
  • Anonym (man)
    FDFMGA skrev 2020-06-16 15:13:32 följande:
    Nu är du på gränsen till att vara riktigt obehaglig när du insinuerar att jag önskar att folk ska dö som flugor i våra grannländer.

    Pangdemismen är stundtals rätt vämjelig.

    Nåja, jag är rätt van numer i och med att jag vanligtvis debatterar med så kallade sverigevänner som kan påstå liknande - t ex att man önskar att alla kvinnor ska våldtas i och med att man inte röstar på SD.

    Det finns som jag ser det stora likheter mellan pangdemismen, klimatskepticismen och invandrarmotståndet. Exempelvis personfixefringen, okunnigheten, oförmågan att se sammanhang och sist men inte minst ockultismen.
    Jag insinuerar ingenting, din egen fantasi får stå för dig. Det jag däremot gör är påpekar hur du inte har en aning om hur sveriges strategi kommer stå sig mot andra i framtiden men ändå använder det som argument för att det är rätt strategi

    Dina försök att försöka få kritik mot Sveriges strategi som något som enbart sverigedemokrater ägnar sig åt är så löjligt att det inte ens är värt att besvara.

    De finns de som börjar babbla om helt irrelevanta saker som tex klimatskepticism och invandrarmotstånd när de vill lägga rökridåer och flytta fokus.
  • Anonym (man)
    FDFMGA skrev 2020-06-16 15:55:53 följande:
    Nej, det menar jag inte.

    Mig veterligt är spridningen i avtagande, om än ej kontollerad.

    Mycket inom den pandemistiska diskursen tycks vara synnerligen ogenomtänkt. Vad skulle kontrollerad spridning vara, att storebror bestämmer vilka som ska smittas.Skrattande
    Jaha, så om våra grannländer INTE är auktoritära samhällen och ändå valt en annan strategi än vår så betyder väl det att ditt babblande om auktoritära samhällen a la china är total irrelevant...eller hur?

    Ja, den är svagt avtagande men fortfarande inte under kontroll vilket fortfarande är betydligt värre än våra grannars resultat.

    Jag tror du vet mycket väl vad kontrollerad smittspridning är, varför försöker du återigen kringgå det faktum att vi fortfarande inte har det under kontroll med en massa BS om storebror?
  • Anonym (man)
    Dr Nail skrev 2020-06-17 12:17:52 följande:

    Idag stänger Gällivare alla fritids- och kulturanläggningar med omedelbar verkan.

    www.hallandsposten.se/nyheter/sverige/okontrollerad-virusspridning-i-g%C3%A4llivare-1.29744346

    Gällivare vill dessutom stoppa allt resande till och från kommunen.


    Inte så förvånande iof, hur fan man kan få för sig att släppa resandet fritt i ett land med okontrollerad smitta och höga dödstal är så hål i huvudet så man baxnar. Synd bara att en massa människor ska bli sjuka och några av dem dö för att det öht ska leda till agerande.
  • Anonym (man)
    Anonym (ABC) skrev 2020-06-22 11:20:41 följande:
    Ja det gör det, plus en uppgift om att det inte har förekommit utbrott i svenska skolor, vilket han sedan kommenterar med att han inte visste om utbrotten i de svenska skolorna.

    Så hur många utbrott har det riktigt funnits i svenska skolor?
    Ja det vore intressant att jämföra antalet covid smittade lärare i grundskolan med antalet smittade lärare i gymnasiet som man stängde ner.

    Det är väldigt intressant att alla slags studier som skulle kunna visa hur dåligt vår strategi är lyser med sin frånvaro hos FHM och regering utan enbart görs av media. 
     
  • Anonym (man)
    Pope Joan II skrev 2020-06-22 17:11:41 följande:

    Resolut handhavande av klustersmittor i Tyskland. 


    Exakt...

    Tyskland:

    The authorities have introduced strict measures to try and stem the spread. The affected plant, run by German meat giant Tönnies, has been temporarily closed at short notice and all employees are being quarantined as well as their household members.

    Sverige:

    Coronautbrott i Norrbotten... hur hanterar man det?
    Man förstärker vården. Dvs man gör inte ett skit för att försöka spåra och stoppa spridningen utan man bara förstärker kapaciteten för att försöka få smittade att överleva...
  • Anonym (man)

    Jag vill inte ens tänka på hur det kommer se ut efter semester då folk farit runt omkring i Landet. Om man knappt kan gå och handla utan en vardag utan 150 andra människor som trängs hur i helvete kommer det se ut i bussterminaler, färjeterminaler, flygplatser, glassköer, campingplatser, etc...

Svar på tråden Vi som är kritiska till Sveriges handhavande av pandemin