Inlägg från: Anonym (man) |Visa alla inlägg
  • Anonym (man)

    Vi som är kritiska till Sveriges handhavande av pandemin

    klyban skrev 2020-06-15 11:47:54 följande:

    Man försöker alltid peka på den som har ansvaret.
    Och bristerna i äldrevården hamnar på kommunerna.
    Jag ansåg redan före COVID-19 på att kommunerna inte klarade av vården av de äldre.


    Och idag är det tydligt gjort att det var ett misstag, då utbildning och annat verkar fått stå tillbaka rejält på många ställen.
    Och skulden där går säkert smeta på flera partier på bägge sidor.


    Och man får ställa sig frågan ska man rätta till dessa saker, eller så peka finger åt alla hål och kanter?
    Finns inga anledning att ändra strategi, för vi se även de i hårda nedstängning inte lyckas det minsta bättre.
    Och underrapportering verkar vara stora i många länder, där vi är mer nitiska.

    Även en intressant sak också, det är att man vill förekomma frågor om COVID-19, som kan ta upp till flera år få svar på.
    Och att en del använder detta som politiska slagträn till egna syften, men även korta som vi fått reda med tiden.
    Som genetiken på viruset, som berättade smittan var här långt före vi ens var medvetna om det existerade.


    Och en sak till, äldrevården går aldrig stänga ned.


    Nja, det yttersta ansvaret för vilken strategi vi valde har ju FHM och våra politiker. Kommunerna hara bara ålagt att rätta sig efter deras regler. Så fingerpekandet borde gå åt båda hållen... men de flesta har ju två händer så man skulle ju kunna peka på någon annan och sig själv samtidigt Drömmer

    Ja det är väldigt tydligt att FHM och politiker gjort grova misstag i hur vi valt att hantera smittan. Nu återstår bara att få dem att stå för det och et lär ju ta längre tid än pandemin i sig.

    Japp att använda convid-19 som slagträ är ju under all kritik, dock verkar man inte riktigt inse att skiten stänker upp på alla i sandlådan, så i sin iver att skylle ifrån sig och på varandra så verkar man missa att alla är nedkladdade till öronen i skit och hela världen ser på och skakar på huvudet.... pinsamt.

    Japp äldrevården går inte att stänga ner, ingen vård går att stänga ner. Dock går den ju att bedriva på ett vettigt och säkert sätt vilket vi tydligen inte lyckats så bra med.
  • Anonym (man)
    Pope Joan II skrev 2020-06-15 15:42:59 följande:

    Från Hallengrens pressträff. 

    Nu traskar en MAS omkring och pekar på saker i utomhusmiljö:

    "Här har vi en stol nedanför en balkong, där kan en anhörig sitta och prata med sin äldre anhörig på balkongen. Och här, här kan de sitta i varsin ände av en soffa. Här har vi ett bord där man kan sitta på varsin sida av bordet och dricka kaffe."

    Imponerande nivå. Verkligen. 


    Jag tyckte helgens höjdpunkt var när vår utrikesminister drog på sig offerkoftan deluxe och gnällde om "ärr i relationen mellan de nordiska länderna". Ungefär som att våra grannar skulle fucka upp sina framgångar med att hantera covid-19 och öppna upp sina gränser på vid gavel för smitthärden Sverige enbart så att vi inte ska hänga läpp och sura.

    Jag hade velat fråga henne om det inte snarare är såna extremt korkade utspel som kommer skapa ärr i relationen till våra grannar?
  • Anonym (man)
    Dr Nail skrev 2020-06-15 11:57:43 följande:

    lakartidningen.se/Opinion/Debatt/2020/03/Fullstandigt-felaktiga-rad-till-varden-om-risker-med-coronaviruset/&utm_medium=twitter

    En påminnelse från början av pandemin om att det insågs redan då hur vårdslös och farlig FHMs totala ointresse för att så lite som att uppmärksamma risken av asymptomatisk spridning är.

    Ett tips är att läsa kommentarerna, för att slippa få intrycket att det var nån ensam vilde som ansåg detta.

    En månad senare erkände Folkhälsomyndigheten riskerna men gjorde fortfarande nada för att anpassa strategin eller ens taktiken.

    Vi behöver en utredning. Och inte en partipolitisk såpopera som aldrig tar slut, utan en som hanteras av tjänstemän, forskare och internationella experter.


    Håller med, oberonde utredning med betoning på oberoende, dvs utan våra politikers inblandning eller möjlighet att påverka.

    Just nu använder oppositionen covid-19 som knölpåk mot sittande regering, men jag tror de gör sig själva en björntjänst för i utredningen så hoppas jag man tar med det förfärliga skick man försatte sjukvården i redan innan pandemin, varför all slags beredskap tagits bort, etc.
  • Anonym (man)
    Pope Joan II skrev 2020-06-15 17:30:11 följande:
    Ja, det var så pinsamt att jag kände ett närmast obetvingligt behov av att hålla för öronen. 
    Ja, man kunde nästan se hur den norska damen fick bita sig i tungan hårt för att försöka besvara på ett så vänligt sätt som möjligt. Nästan sådär som en mamma som försöker hantera en trottsig 5-åring.... 

    Snacka om att fasaden kring Sverigebilden håller på och krackelera totalt. Så pinsamt!
  • Anonym (man)
    FDFMGA skrev 2020-06-15 17:41:15 följande:
    Hmm, ytterligare ett exempel på likheten i vissa opinioners sätt att inhämta information.

    Det verkar som tanken aldrig ens kan föresväva en nationalistisk invandringskritiker modell SD att alla inte har insett att SD har haft rätt hela tiden, liksom det inte kan föresväva en klimatskeptiker att man verkligen kan anse att klimathotet är en realitet och på samma sätt kan inte pangdemikern förstå annat än att regeringen och FHM är medvetna om att de valde fel strategi men att det bara inte kan erkänna detta.

    Ut ett pangdemiskt perspektiv så hade man stängt ner Sverige redan innan epidemin var ett faktum och man hade plockat fram skyddsutrustning till hela Sverige ut foliehattarna, man hade trollat fram utbildad personal inom inom äldrevården och trollat bort de outbildade.

    Nu är självklart långt från alla kritiker av Sveriges strategi på pangdemisk nivå - men kikar man runt lite på sociala forum så är det uppenbart att Anders Tegnell lyckats peta ner såväl Stefan Löfven som Greta Thunberg på topplistan över den yttersta högerns främsta hatobjekt.

    Iofs tillfälligt skulle jag troGlad
    Ehm, har du fått brist på argument eller har du bara förläst dig på tegnell bibeln igen?

    Vad har SD med det jag skrev att göra? Eller tror du att SD muppar är de enda som är kritiska mot vår sk "strategi"?

    PS! Tänd inte för många ljus vid din tegnel altare bara, tänk på brandrisken!
  • Anonym (man)
    klyban skrev 2020-06-15 17:42:12 följande:

    Dock vet vi redan att smittan var här före man förstod den existerade, det är saker som aldrig går glömma av.


     


    Bevisligen går vård stänga ned på vissa områden, då vi har en stor vårdskuld nu.
    Äldrevården aldrig, då de finns där varken du vill eller ej.
    Och eftersom smittan redan hade manifesterat sig i äldrevården innan vi ens visste den var här, det berättar inget kunde vi göra där.
    Och det är knappast FHM fel att kommunerna brister i utbildningarna till sin personal.


    Vad detta betyder är att man msåte stärka äldrevården, och peka finger på nedmonteringen av den, ja, där saknas inte skuld att peka på, då man kan peka åt alla jävla möjliga kanter.


    Och vad säger man om man glömmer av sånt här?
    Jo, att man ställer agendor framför se vad problemet är och egentligen är helt ointresserade av att fixa problemen vi har fått blottade.
    Dock det mest intressanta är hur vi ska utreda nått vi inte ens har existerande fakta på än.
    Kanske det låter tråkigt för en del, men utreda nått man inte har, hur ska det gå till.


    Man måste få svar på hur, vad och när smittan kom in och from vart, i arbetet vart smittan kommer ifrån, så vet vi nu att smittan har haft vägar vi inte ens kunde drömma om initialt.


    Vilket har gjort en del rätt sura här i tråden, då deras narrativ har varit en total nedstängning.
    Och där stendog det argumentet pga smittan kan ha varit här redan i November förra året.
    Och man även inser att klagosången är ofta politisk motiverad, sen glömmer man av att Stockholm är av borgerligt styre, så vem kritiserar man då, höger eller vänster?
    Och för en smittspridning som redan var i full fart.


    Även inser man att ekonomin skadas kraftigt, och skapar nya svåra problem som kan överstiga de som COVID-19 gett.
    Och äldre dör också i stor takt, även när vi haft och gett vaccin till de smittor som kommit.
    Men sån här fakta vill inte folk röra, för då blir diskussionen för komplex, man vill peka åt ett håll, men det är helt omöjligt.
    Äldrevården är ett problem vi sett, låt oss fixa den, istället göra den politisk motiverad, för då berättar man bara att de är spelbrickor och intresset att göra nått för dom inte finnes i grunden, då den är politisk motiverad.


    VAd man istället skulle koncentrera sig på, det är komma med förslag hur man löser detta i framtiden, även i den direkta framtiden och för andra vågen.


    Upplever ett sådant intresset ifrån vissa partier inte ens existerar, där är det billiga poänger av kompartmentaliserings art som verkar vara det viktiga.
    Som tex Dr. Nail som håller på med misinformation och ren desinformation, dock finns det mycket och klaga på.
    Dock ställer man fel frågor, och där inget svar finns i en nedstängning, som många länder också bevisat och motbevisat.
    Vilket berättar frågan är för komplex för lekmän.


     


    Att man gärna hittar på alla möjliga ursäkter för att bortförklara våra fiasko är ju inget nytt, det är snarare mer regel än undantag. Men det intressanta i hur alla snubblar på varandra för att gömma sig och pekar finger åt alla håll är snarare att det blir än mer uppenbart att man börjar inse vilket fiasko de blev Flört

    Så vi kommer absolut se massor med bortförklaringar i åratal framöver, allt som pekar åt något annat håll än inkompetens är givetvis välkommet.

    Nejdå, de lyckade resultaten vissa länder åstadkommit med hjälp av rätt strategi kan nog tom en 10-åring förstå. Det är inte alls så komplicerat. För det finns väl inte ett enda experiment som liknar vårat som lyckats, eller hur?
  • Anonym (man)
    klyban skrev 2020-06-15 17:55:26 följande:

    Är det sant att Tegnell är Högerns nya hat objekt?
    Vilket gör att vi igen ser hur fakta, forskning, saklighet med en röd tråd för nå en konsensus, är denna högerns värsta fiende.
    Den mest intressanta är att de inte vet vad strategin är, fast de upprepar detta i vart enda PK man har och som jag sett.(Och sett väldigt många)


    Det mest intressant här är vad SD och Åkesson gjorde, och åkte till Turkiet för dela ut flygblad i en tid de nu säger skulle varit nedstängt i Sverige.
    Och att Åkesson skolkade ifrån Riksdagens katastrofövningar.


    Och nu är dom kritikerna(och är KD också), tror man att man kommer glömma av sån här saker.
    Och sen hur ena stunden Åkesson det går inte lyssna på experter, för sen säga man ska lyssna på experter, och sen säga igen man inte ska lyssna på experterna.

    Man inser att SD och KD är helt ointresserade av sakfrågan, och de själv visat ett uruselt omdöme genom Turkiet resan och skolkande ifrån krisövningen.
    Men det ska vi inte tala om, dock är det hyckleri av mycket stora mått.


    Jag tror inte just tegnell är högerns måltavla, jag tror högern använder den rådande situationen och den växande kritiken som knölpåk mot den sittande regeringen. Politiks opportunism helt enkelt. De räknar förmodligen med att få med sig röster från de som är kritiska genom att lägga hela skulden på regeringen.

    Vad de inte verkar fatta är hur ofattbart löjliga det får oss att att framstå för omvärlden och att de själva haft sina egna feta fingrar med i pajen vad gäller den bedrövliga situationen i vård och äldrevård var i redan innan pandemin. Snabba politiska poäng nu kommer förhoppningsvis bita dem i arslet senare när HELA storyn synas.
  • Anonym (man)
    klyban skrev 2020-06-15 18:00:30 följande:

    SD och KD är samma sak, och M har hackat på ibland, och för politiska syften.
    Inte för nått att läsa i äldrevården direkt, äldrevården som förövrigt högern styr i Stockholm.

    Och FHM har påpekat problem mycket länge, och man ställer sig frågande varför man vill skjuta budbäraren av bristerna, än skylla de som faktiskt sköter äldrevården.


    Blanda annat så frågade man varför man tagit bort beredskap och lager, och M politiker svarade "Jag vet inte!".
    Där har man en skuld till göra beslut man inget vet om, och hade man set vad FHM sagt, så kanske saker och ting hade varit bättre i Stockholm som också är borgerligt styrd.
    Och FHM är inte en heller myndighet som styr upp saker, utan de tar reda på fakta och forskning.

    Vet inte varför man missriktat denna kritik till felställe, och kan bara vara politiskt motiverad.


    Kritiken till vår strategi är i grunden inte en politisk fråga utan snarare ett normalt konstaterande av verkligheten hos befolkningen. Mao finns kritiker bland ALLA ideologier. Att högern utnyttjar situationen och kritiken som knölpåk mot regeringen betyder inte att de har patent på kritiken. De är bara de som underblåser den mest eftersom de tjänar på det.

    Man kommer säkert använda FHM som vapen mot varandra, allt som går att använda mot varandra kommer givetvis användas. Och givetvis kommer Tegnell dras ner i fallet han med.
  • Anonym (man)
    klyban skrev 2020-06-15 18:09:05 följande:

    Jag vet att fakta är svårt för en del att förstå, som vart smittan kom ifrån och hur tidigt den var här.


     


    Fingrarna gåpr påeka åt alla håll, dock är faktumet att FHM har påpekat brister på området länge, och så väl som höger och så väl som vänster regeringar har brustit i frågan.


    Så peka åt ett håll, vad ska det ge när fler än en är skyldig till denna nedmontering?
    Låter som du är politiskt motiverad, än vilja lösa problemet med äldrevården där vi har missat.
    Men där har vi tex Stockholm som är högerstyrd.


    Man ställer sig en massa frågor nu, där en del svar kommer snabbt, men väldigt många frågor kommer ta år att få svar på.
    Och ja, det är inkompetens att inte tagit FHM´s påpekade brister om pandemier, men M politiker svarade när han gjorde den sämre att han inte vet varför de förvärra situationen.

    Det går aldrig N Å G O N S I N  jämföra länder, inte ens regioner eller stadsdelar inom Sverige.
    Men vet att det är jobbigt för ens agenda, så det försöker man strunta i.


    Enda sättet man kommer göra nått bättre och har intresset, det är att sluta prata politik.


    Utan prata om vad man ska göra för göra saker bättre, och vissa har man redan gjort, som tex den basala vårdhygienen som var på katastrofiskt låga ~47% i början av COVID-19 och det är säkerligen en utbildningsmiss pga och att m,an kräver för mycket av personalen, dvs personalbrist.
    Sånt löses med pengar, och pengar betyder mer skatt och främst för höginkomsttagare och företag med extrema vinster.
    Och där vet vi alla vart högern står, mycket ska ha mer, skatt är farligt.


    Nejdå, det är inte alls svåra att förstå, precis lika lätt som att förstå som i vilket syfte dessa så kallade fakta används till. Men oavsett hur man än försöker vrida och vända på det med diverse förklaringsmodeller så kommer man ändå inte ifrån hur extremt dåligt det hanterades och fortfarande hanteras.

    Jodå det går alldeles utmärkt att jämföra sina egna insatser med andras och jämföra resultat. Faktum är att det är precis så man ser vilket som fungerar bäst. Vad som däremot är extremt idiotiskt är att blunda och anse sig ha rätt oavsett resultat, det är ju dumt på riktigt.

    Jag tycker inte alls vi ska sluta prata om vad man kan göra bättre, det är liksom hela syftet med kritiken.
  • Anonym (man)

    Haha intressant vändning Andrea.
    Du sitter och anklagar mig för att ha flera nick och sen anmäler du mig när jag påpekar hur låg debatteknik det är?

    Ok, om det är så du vill ha det så visst....

Svar på tråden Vi som är kritiska till Sveriges handhavande av pandemin