Inlägg från: FuckGoggleAskMe |Visa alla inlägg
  • FuckGoggleAskMe

    Vi som är kritiska till Sveriges handhavande av pandemin

    AndreaBD skrev 2020-09-27 16:41:03 följande:
    Och där är vi igen - jag tror knappt något land skulle ha råd med att låta alla närkontakter stanna hemma, med ersättning, så fort det blir mer än .... jag skulle gissa 100 stycken nysmittade om dagen. Där kan det förstås variera lite. Beror på hur många människor man har hittat som kan sköta det jobbet. I vissa länder var det ju studenter eller militärer som fick göra det. 

    Men vid en snabb utveckling - som den som vi har nu i dem flesta länderna - så dröjer det bara några dagar tills man inte kan göra det längre. Jag tror Finland kan hamna där också snart. Igår var det väl runt 100 nysmittade på en dag? 
    Där jag bor ska alla som bor tillsammans med någon smittad, sitta i karantän. Det funkar. Finns även de som sitter i karantän eftersom de haft nära kontakt med någon smittad. 
    Här finns det lagar och böter beträffande hur man ska bete sig. Dessutom en massa kampanjer som vädjar till folks frivilliga medverkan. Men här, liksom i Stor Brittanien, lyssnar inte folk så mycket på regeringen om det inte finns böter. Kulturell skillnad. Men, finns även folk i Sverige som inte tar en rekommendation lika hårt som en lag med böter. 
  • FuckGoggleAskMe
    FDFMGA skrev 2020-09-27 18:04:18 följande:
    Det är inte min avsikt att vara kritisk mot invandrare eller invandring- men det är rent ut sagt för jävligt att man omgett personer som går mot livets slut med personal de sällan kan kommunicera med.
    Ja, det var inte kul att se att en av mina äldre släktingar fick hemtjänstshjälp ibland av ett par invandrarkillar som hade dålig svenska, hade svårt att ta instruktioner från en kvinna och inte förstod sig på varken mikrovågsugn eller torktumlare. Eller matlagning. Hon fick även hjälp av en hel del bra personal. Just det dåliga språket hade hon haft överenseende med om resten hade funkat. 
  • FuckGoggleAskMe
    AndreaBD skrev 2020-09-28 09:04:24 följande:
    Jag kommer inte ihåg nu vilket land du bor i? Det kan ibland vara bra att påminna om det, det kan ju vara intressant. T.ex. om det är ett land då många mammor är hemmafruar, så är det inte något större problem. Du säger att de sitter i karantän. Men får de någon ersättning? Det är ju det som var grejen.

    Naturligtvis är det bra om folk kan stanna hemma för säkerhets skull, om någon i familjen är smittad. Om de har möjlighet att t.ex. jobba hemifrån t.ex. Men just att införa det för alla att alla anhöriga som stannar hemma i karantän får betalt av staten - det har nog inget land råd med så fort det blir ganska många. 
    Ja, det var ju om de som sitter i karantän får ersättning, som var grejen. Därför svarade jag.
    De som måste sitta i karantän, enligt lag, pga tex att någon i hushållet är smittad, måste jobba hemifrån om det går, annars får de ersättning.
    Det går ju inte att ha en lag som säger att om någon i hushållet är smittad, måste du sitta i karantän, och då får du inga pengar och svälter haha!
  • FuckGoggleAskMe
    AndreaBD skrev 2020-09-28 11:43:44 följande:
    Då har vi kanske olika erfarenheter när det gäller handlandet. Har knappt sett någon ha problem med det. Annars har jag sett det mesta. Jag jobbade nämligen lite i hemtjänsten på somrarna när jag pluggade.

    Och jag har sett allt ifrån sån hemtjänstpersonal som faktiskt hade svårt med språket till brukare som inte ville ha färgade personer för att de var "äckliga" (alla med mörk hudfärg alltså, inte bara just den personen), eller att nån påstod att jag inte kunde svenska för att de antigen störde sig på min lätta brytning, eller också  så hade en man skrikit i luren i telefon så att jag inte hörde någonting tillfälligt. Många är förstås dementa och det är inte lätt. ;) 
    Fast du har kanske inte sett så mycket av hur dina kollegor betedde sig hos kunderna, eller när dom handlade. 
    Det finns säkert flera besvärliga och fördomsfulla kunder, men jag skulle ju gissa att de flesta är ganska vanliga medelsvenssonkunder, utan demens. Dvs ganska representativa för befolkningen över lag.
    OT  Jag har också jobbat med något liknande hemtjänst, två somrar när jag pluggade på universitetet, fast det var lite annorlunda då. Liten ort, länge sedan och få invandrare (hade nästan ingen invandrad kollega). Min arbetsgivare var ett ålderdomshem och jag såg till åldringar på stan som bodde hemma. Mina arbetsuppgifter var olika, hissa en polioskadad kvinna i säng med maskin och klä om henne, stryka skjortor hos en blind man, se till att några tog sin medicin, kolla att några mådde bra och inte hade tappat kontakten med verkligheten helt, dricka kaffe och prata. En del av dessa arbetsuppgifter tror jag har ersatts av trygghetslarm i dag. Åldringarna har en larmknapp plus någon som ringer och pratar en gång om dagen. Klar försämring, ingen kontakt med någon som kommer och dricker kaffe, bara ett telefonsamtal. 
    Min gamla släkting hade massor av olika hemtjänstsarbetare, en del diskuterade politik och stekte våfflor (min släktings favorit!), en del var respektfulla och vanliga (svenskar såväl som invandrare), en del var respektlösa och handfallna (utländska män) och så fanns det folk som menade väl men gjorde fel, som kvinnan som kokade upp ett par buljongtärningar, slängde i några frysta ärtor, och trodde hon fixat en adekvat middag för min släkting, för hon trodde att gamlingar äter ju ändå inte så mycket ... fast när jag lagade middagen (med starka kryddor) åt min släkting lika mycket som jag. 
    Nej, ursäkta, detta var helt OT, men blev lite triggad av tidigare inlägg.
    Och ja, jag såg att min släkting skrev handlingslistor som blev väldigt konstigt utförda. 
  • FuckGoggleAskMe
    klyban skrev 2020-09-28 12:44:25 följande:

    Ja, och vad är det du vill ha sagt med det?


    Vi vet att 200000-1500000 blir smittade årligen, men endast 10-25000 blir bekräftade fall.
    Det betyder att endast 10-25000 kan få en sådan dödsdiagnos.
    Och ja, jag har fått denna siffran upprepat många ggr till mig och ifrån mer ställe än ett.
    Och det intressanta är att vi har dödstal på upp mot och tom över 5% på vanliga enkla influenser varje år.
    Tror du att dödstalen av en vanlig influensa är så stor?
    Och ja, det är beräknande siffror och dödstal, och logiska nivåer och med tanke på vad vi har årligen i smitta.

    Vilka är oss


    Vet vi det? Jag vet inte det, för jag har bara uppgifter från dig på det.
    Och detta förminskar inte på något sätt de höga dödstalen vi har från Corona, där vi  dessutom har uppgifter från myndigheterna. 
    Oss här i tråden, betyder väl rimligen oss här i tråden, dvs alla utom Klyban, som var den som skrev något. 
  • FuckGoggleAskMe
    klyban skrev 2020-09-28 21:32:02 följande:

    Källa socialstyrelsen.


     


    Aldrig pratat om detta ska ändra nått om corona, men väl att vi har en rätt tydlig dödlighet var år ändå.
    Men vi testar så lite att vi vet inte exakta siffror, men att man har beräknat dessa till 3500-5000.
    Men vi pratar om människor som ändå skulle dö, och varför dör är pga deras kroppar inte längre ens klarar den allra minsta infektion.


     


    Vad du inbillar dig om min person är 100% irrelevant


    Så, 200.000 till 1.500.000 smittade årligen, varav endast 10.000 till 25.000 redovisas i statistiken? 10.000 till 25.000 kan få en dödsdiagnos (dvs, diagnosen säger att dom är döda?). Dödsfallen ligger på 5%. 
    Dessutom ligger dödligheten mellan 3.500 och 5.000.
    Och detta vet vi? Hänger inte riktigt med där, behöver nog mer kaffe först.

    Tack för upplysningen i sista meningen, men vet inte riktigt vad som föranledde den, jag skrev inget om vad jag inbillar mig om dig. 
  • FuckGoggleAskMe
    Pope Joan II skrev 2020-09-29 16:31:39 följande:

    Trist utveckling för Stockholm. 4% positiva. Verkar ju för bra för att vara sant om det inte skulle avspegla sig i vården. 


    Ja tråkigt. Enligt prognoserna för tex Norge och en del andra länder, lär det visa sig i antal vårdplatser som behövs etc, och vården är underdimensionerad på många håll. Ett elände! Och återigen blir det väl stor belastning på vårdpersonal och andra resurser. God Jul liksom, verkar som om det kan bli värst då. 
  • FuckGoggleAskMe
    klyban skrev 2020-09-29 16:40:44 följande:

    Beräkningar!
    En sak är 100% och där är att statistiken på det nämnda är gravt missvisande och det behövs bättre siffror.


     


    Du hade en inbillning om klyban, den är irrelevant för allt om COVID-19.


    Vems beräkningar? Fackfolket du känner, eller finns det mer transparenta källor? Jag ifrågasätter inte att siffrorna i statistiken kan vara i underkant, men undrar var dina siffror kommer ifrån. Dessutom förstod jag inte allt du kom med. 

    Jag förstår inte var i mitt inlägg min påstådda inbillning om Klyban skulle manifesteras. Hade det funnits någon inbillning där (vilket det inte gör) hade det givetvis inte haft något att göra med pandemin, så självklart att det behöver inte påpekas.
  • FuckGoggleAskMe
    klyban skrev 2020-09-28 12:44:25 följande:

    Vilka är oss


    FuckGoggleAskMe skrev 2020-09-28 21:20:13 följande:
    Oss här i tråden, betyder väl rimligen oss här i tråden, dvs alla utom Klyban, som var den som skrev något. 

    klyban skrev 2020-09-29 20:48:47 följande:

     


    Om du inte har en inbillning, så behöver du inte använda klyban i en mening, rätt simpelt eller hur.
    Min person är 100% irrelevant för COVID-19.



    Är det detta du hakar upp dig på? Och tror att jag spenderar tid på att fundera på dig? ???? Jag inbillar mig inget! Förvånansvärt ...
  • FuckGoggleAskMe
    klyban skrev 2020-09-29 22:39:46 följande:
    Vad har detta med COVID-19 och göra eller säsongsinfluensans beräknande dödlighet?
    Ungefär lika lite som detta paranoida inlägg
    klyban skrev 2020-09-28 21:32:02 följande:

    Vad du inbillar dig om min person är 100% irrelevant



Svar på tråden Vi som är kritiska till Sveriges handhavande av pandemin