Inlägg från: FuckGoggleAskMe |Visa alla inlägg
  • FuckGoggleAskMe

    Vi som är kritiska till Sveriges handhavande av pandemin

    klyban skrev 2020-10-23 14:37:16 följande:

    Jag valde och svara på i det sammanhanget länken var presenterad och att länken delvis beskrev vad Sverige strategi var.


    Du valde och prata om annat, och nu kräver du att jag ska svara på detta.
    Men först kan du adressera den källan som den var för, och den delvis förklarade vad den Svenska strategin är.


    Och varför, jo, det är ju så enkelt att citerar man en person och sen väljer strunta allt som står i inlägget och börjar prata om annat.
    Vad säger man då?
    Om svaret är svårt så är svaret = inget!


    Detta är klart som ärtsoppa!
  • FuckGoggleAskMe
    FDFMGA skrev 2020-10-23 19:42:08 följande:
    Det kan vara svårt att förstå skillnaden dem emellan.

    Tänk så här. Sveriges strategi är att hålla smittan nere så långt det är möjligt ur ett långsiktigt perspektiv.

    Målet är man nog inte klar över. Jag uppfattar det som att FHM i mindre utsträckning än lockdownförespråkarna  tror på flockimmunitet genom ett magiskt vaccin. Målet är nog snarare att vi ska lära oss leva med ett virus som kommit för att stanna. precis som mänskligheten lyckats göra med andra coronavirus.

    Men det är förstås min personliga tolkning utifrån vad jag läst och hört från FHM.
    Intressant med dina personliga tolkningar om detta, INTE. Ja, detta är din personliga tolkning, ja, alla länder har förstått att detta elände är något vi måste leva med. Alla länder tittar på detta på ett kortsiktigt såväl som ett långsiktigt perspektivet. Målet är att blir av med viruset på längre sikt, och att på kortare sikt lära sig att leva med den nuvarande situationen. Alla länder tänker så, inte bara Sverige.
  • FuckGoggleAskMe
    Tasmin skrev 2020-10-24 20:02:15 följande:
    Nej, det har jag inte sagt. Men som världsläget ser ut just nu, så är det ganska strama tyglar...
    Vilka strama tyglar klagar du över?
  • FuckGoggleAskMe
    https://www.vetenskaphalsa.se/vad-ar-flockimmunitet/

    FlockImmunitet (eller att viruset mysteriöst bara försvinner), är väl målet för alla. En del mer genom vaccin, en del mer genom att många blivit smittade och blivit immuna. 
    Strategin för att uppnå detta, skiljer sig ju däremot. 

    Ett annat mål är att samhället ska klara sig så bra som möjligt genom krisen.
    En av strategierna för att klara samhället under krisen, är väl ofta att inte överbelasta sjukvården för mycket.

    Sveriges strategi för flockimmunitet, ter sig otydligt för mig.
    Strategin för att samhället ska klara sig, verkar ju vara att inte överbelasta sjukvården, hålla skolorna öppna och hålla det mesta igång som vanligt. Det är den strategin jag tycker har brister, dvs beträffande hålla det mesta igång som vanligt. 
  • FuckGoggleAskMe
    AndreaBD skrev 2020-10-25 10:31:20 följande:
    Nej, det har inte särskilt stora brister (perfekt kan det ju aldrig vara). Man försöker ju just att undviker alla situationer där man vet att mycket smittning pågår. Och där knappt någon spridning pågår kan man ha öppet. Sedan avväger man också hur viktig verksamheten är för allmänna folkhälsan. T.ex. skola är viktig och även sportaktiviteter för barn. Däremot har man ju gått ut med att undvika omklänningsrum, för att det uppenbarligen är ganska mycket smittspridning just där. Så numera klär man om sig redan hemma där det går. 
    Ja, det är ju där vi tycker olika. Du uttalar dig som om du sitter på facit. 
    Jag tycker att balansen mellan att undvika döda och smittade vs. att hålla samhället i gång är åt fanders i Sverige. Fel prioriteringar, helt enkelt. Tex storhandling på Ullared och stormarknader utan munskydd och begränsning på folkmängd, är viktigare än att minimera dödstal. 
  • FuckGoggleAskMe
    AndreaBD skrev 2020-10-25 22:35:30 följande:
    Vem är det som handlar på såna ställen i dessa tider??? Alla jag känner är ganska försiktiga. Det är därför vi har olika uppfattningar av verkligenheten. Det handlar ju inte om att tycka olika, utan du beskriver en verklighet som jag inte känner igen. 
    Vad menar du? Jag bor inte ens i Sverige, till skillnad från dig. Jag har läst om att det är inte obligatoriskt med munskydd i Sverige på några affärer, och att det är trängsel på stormarknader. 
    Jag beskriver en verklighet utifrån svensk media och personer jag känner i Sverige. 

    Alla mina vänner och släktingar, i Sverige och i andra länder, använder munskydd, jobbar hemifrån, håller avstånd och går aldrig på stormarknader nu. Här använder alla munskydd, affärer har begränsningar på antal personer, det finns handsprit överallt etc.
    Vad menar du med att vi har olika uppfattningar om verkligheten? Du har väl läst ungefär samma svensk media som jag, som rapporterar om Sverige. 

    Jag vet inte heller vilka det är som handlar på stormarknad i trängsel nu i Sverige, men menar du att media ljuger, och detta inte händer?
  • FuckGoggleAskMe
    Padirac skrev 2020-10-26 17:33:29 följande:
    'menar du att media ljuger' var nog det svagaste argumentet jag sett i tråden hittills 
    Naturligtvis ger media inte en 100% korrekt bild av hur det är. Men ljuger dom verkligen ihop ALLA skildringar av trängsel på affärer, badstränder, klubbar, tåg etc?
    Jag har hört att på de flesta ställen i Sverige håller folk avstånd etc och är försiktiga, visst.
    Men, enligt media och folk jag känner i Sverige, tillåts stormarknader att vara öppna utan begränsning på antal människor, utan användande av munskydd eller handsprit här och var, allmänna kommunikationsmedel har ingen gräns för hur många som får trängas på samma buss och inget tvång på munskydd.
    Inga munskyddskrav för frisörer, taxi och liknande. Klubbar, restauranger, gym etc får vara öppna. Inget krav på att ta kontaktuppgifter för att underlätta smittspårning sen. 
    Träffas man en stor grupp hemma hos någon och inte håller avstånd, inga böter. 

    Naturligtvis händer det här också ibland att det är trängsel, folk står för nära varandra etc, men inte så ofta, för det är dryga böter om man inte sköter sig. Dessutom har folk här munskydd ute på stan, i affärer, på bussar etc. 

    Så, media i Sverige skildrar att det ibland är trängsel på vissa platser. Och inget påbud om munskydd. Det har skrivits så pass mycket om det, så det tror jag att man kan tro på. 

    Där jag bor är det väldigt sällan trängsel någonstans, och folk bär munskydd. Många ställen, restauranger etc är stängda.
    Även här sker den mesta smittan hemma. Men det innebär ju att någon i hushållet varit någon annanstans och blivit smittad där. Hos sjukgymnasten, på gym, på jobbet, på mataffären osv. 
  • FuckGoggleAskMe
    klyban skrev 2020-10-28 11:52:10 följande:

    Är detta inlägg om COVID-19, eller är det personligt fortfarande?


    Folk reagerar väl på dig och med tanke på vad du skriver och att du aldrig utvecklar dina resonemang.
    Inte ens när man snällt ber om det.


    Har detta inlägg något att göra med COVID19?
  • FuckGoggleAskMe
    klyban skrev 2020-10-28 16:46:26 följande:

    Ja, då inlägget manar till ämnesrelaterade inlägg.


     


    Tryck visa endast pyssel.


    Varför tryck visa endast pyssel? Jag tycker hon gör bra inlägg, men varför uppmanar du till detta?
Svar på tråden Vi som är kritiska till Sveriges handhavande av pandemin