• FDFMGA

    Vi som är kritiska till Sveriges handhavande av pandemin

    FDFMGA skrev 2022-01-07 22:27:12 följande:

    Få länder i Europa tycks ha klarat pandemin så bra som Sverige.

    Ett tips - det går att ha datorn uppochner om man störs av verkligheten när man läser tabellen i DN.

    www.dn.se/vetenskap/sveriges-overdodlighet-under-pandemin-bland-de-lagsta-i-europa/


    För övrigt så har Albanien fyra gånger så hög överdödlighet som Sverige.
  • FDFMGA
    Anonym (Emotvaccin) skrev 2022-01-07 23:42:59 följande:

    rumble.com/vqp0w4-frgor-till-fhm-uppmanar-fhm-att-bemta-frgestllningarna.html

    Oavsett om du är ovaccinerad/vaccinerad/överväger att vaccinera sig:

    Snälla se denna video, och läs gärna källor undertill.

    Det är sunt, intelligent och nödvändigt att vara källkritisk vad gäller detta vaccin, och att ifrågasätta.

    Oerhört många läkare / forskare som är emot vaccinprogrammet, utförligare info finns i videon.


    Det finns väl få vaccin som ger så få och så milda biverkningar som vaccinen mot covid.

    Och de finns väl få vaccin som är så effektiva som just vaccinen mot covid, visst vaccinen ger ett nära nog obefintligt skydd mot att smittas av omikronvarianten men samtidigt ett mycket starkt skydd mot allvarlig sjukdom.

    Att de sen satt sprätt på alla strålkärringar och strålgubbar är en annan sak, utan vaccinen så skulle de här tokstollarna ha hittat på något annat att fokusera på, summan av galenskapen tycks vara konstant.

    Själv kan jag faktiskt lockas av tanken att de som är ovaccinerade borde få betala för vårdkostnaden om de blir sjuka i covid och behöver sjukhusvård.


  • FDFMGA
    FuckGoggleAskMe skrev 2022-01-08 18:53:33 följande:
    En del vill varken ta mRNAvaccin eller proteinvaccin, så därför hoppas jag på att Valneva blir färdigt snart, ett helt traditionellt vaccin som en del skulle ta, tex en kompis till mig.
    Fan tro´t.

    Är man vaccinmotståndare så kan man alltid hitta något som är fel, antingen med det inaktiverade viruset eller också med adjuvanterna.

    Men för mig låter det som en alldeles förträfflig boosterkandidat som skulle kunna vara mer effektiv än mRNA-vaccinen - som booster alltså.
  • FDFMGA
    Pope Joan II skrev 2022-01-10 17:20:17 följande:

    FHM underskattade visst Omikron. Fantastiskt. De hade ju kunnat lyssna på WHO, men det passade tydligen inte. De underskattar Omikron och överskattar sig själva. 


    Det var som tusan. Visste WHO om att vaccinen bara ger ett ungefärligt 20-procentigt skydd mot omikron vid den tid då FHM spanade in i framtiden och skissade på scenarion?

    Uppenbarligen visste inte FHM detta - och då kan ju jag undra hur de då kunde utgå från ett 40-procentigt skydd i beräkningarna. Men jag kan ju ha missförstått - scenarievärlden intresserar mig mest om det handlar om väderprognoser.

    Hursomhelst börjar väl restriktionerna alltmer sammanfalla de olika länderna emellan, åtminstone sett till syftet - att se till att sjukvården inte får mer att göra än den kan hantera.

    Deja vu, typ
  • FDFMGA
    FuckGoggleAskMe skrev 2022-01-10 18:43:33 följande:
    Typ som fan läser bibeln, eller som FDetc läser uttalanden från WHO.
    Nja, det finns ju mycket gott att säga om WHO - till exempel deras tes om att pandemin skulle bekämpas bättre om alla dessa boosterdoser privilegierade länder lägger beslag på i stället kom till nytta i länder med låg vaccinationsgrad - men samtidigt kan man ju inte sticka under stol med att WHO:s alarmism stundtals är kontraproduktiv.

    Hursomhelst så bör vi snart kunna se en minskning av antalet rapporterade covidfall i Sverige, ett mått som numer kanske mest är intressant för den som vill jämföra detta med antalet som vårdas på sjukhus, iva eller dör i covid. här i Stockholm är var och varannan person smittad för närvarande, men ingen jag känner särskilt mycket allvarligare än vid en vanlig förkylning.

    Förmodligen blir 2022 det år WHO förklarar att pandemin inte längre är en pandemi och då vi i Sverige definitivt kan konstatera att vi klarade oss bättre undan än de flesta andra europeiska länder - och då inte endast ekonomiskt.
  • FDFMGA
    FuckGoggleAskMe skrev 2022-01-11 21:43:31 följande:
    2022 är i alla fall det år då WHO tror att snart kommer 50% av européer bli smittade av omikron, inte kul. Att Sverige klarat sig bättre än sina grannländer, kommer nog aldrig att konstateras. 

    Får hoppas att inte sjukvården slås ut för mycket av detta, eller andra viktiga funktioner i samhället som kommunikationer, räddningstjänst, skolor etc. Skulle inte vara kul om tex plötsligt alla sophämtare här var hemma och sjuka.  

    https://www.bbc.com/news/world-europe-59948920

    Precis, de skärpta restriktionerna kan nog tolkas mot den bakgrunden. Här i Stockholm tycks var och varannan person ha covid just nu och dessutom tycks det finnas ett mörkertal - en mig närstående person är helt symptomfri men är likväl smittad. Hon är nog inte unik bland oss vaccinerade. Kanske kritikerskrået kan kritisera vaccinationerna som en FHM-initierad metod att lyfta den asymptomatiska smittspridningen till oanade nivåerSkrattande

    Dessutom måste ju omikron vara djävulens eller Tegnells påfund - en virusvariant som är så elak att den är betydligt snällare än de tidigare varianterna - som den dessutom håller på att slå ut.


  • FDFMGA
    Pope Joan II skrev 2022-01-12 09:23:29 följande:
    Ja, WHO är en organisation och FHM är en myndighet. Duktig pojke. 
    Jag tror att det var ditt påstående att WHO mobbas Padirac invände mot. Kanske en smula onödigt, kan jag tycka - Familjeliv är ju inget språkforum, direkt. Men han menade till skillnad från dig att mobbning avser personer inte organisationer.

    Lite vid sidan om ämnet - men diskussionen i den här tråden blir ju stundtals en smula alarmistisk enbart på grund av språkförbistring.

    Observera. Det sistnämnda innebär inte att jag mobbar tråden, snarare att jag försöker förklara att var och en här bidrar till diskussionen utifrån sina förutsättningar eller begränsningar. Precis som i riksdagen där gossarna och töserna just nu pratar om Ryssland, pandemin och mycket annatGlad
  • FDFMGA
    Pope Joan II skrev 2022-01-12 10:03:04 följande:
    Du är också en duktig pojke FDFMGA. Inte minst med tanke på dina förutsättningar och begränsningar. 
    Mm, där har du ytterligare ett exempel på att ditt språk är en smula ur fas relativt gängse svenska.

    När du till exempel kallar Magdalena Andersson flicka kan en språkkunnig lätt få för sig att syftet är nedsättande.

    Det har skrivits tidigare i den här tråden, även om det kanske inte explicit berörde dig. Man bör läsa vissa inlägg här mot bakgrund av att alla inte höll sig i främsta ledet när gud fördelade språkgåvorna.

    Javisst, jag gör så gott jag kan utifrån mina förutsättningar och begränsningar - precis som du görSkrattande
  • FDFMGA
    FuckGoggleAskMe skrev 2022-01-12 22:30:51 följande:
    När inget vaccin fanns, då var det en väldigt dålig situation i Sverige, pga det tafatta beteendet från regeringen och FoHM.
    Nu när det finns vaccin, och eftersom svenskar har en väldigt stor villighet att anpassa sig efter staten och lyda rekommendationer, finns det ett stort antal lydiga, vaccinerade människor i Sverige, så just nu är det färre dödsfall än i andra europeiska länder där folk inte lyder staten lika mycket.

    Men förbättring är tack vare vaccinet och svenskars förlitande på regering och myndigheter, och verkligen inte pga Sveriges handhavande av pandemin.
    Flexibelt tänkande, skulle det kanske kunna kallas om man är mycket överseende med spelet i den intellektuella gärdsgårdsserien - där det å ena sidan är en självklarhet att svenskar är statens lydiga undersåtar som följer alla direktiv men å andra sidan trängs i affärer, vägrar bra munskydd i kollektivtrafiken trots statens direktiv.

    För övrigt så tror jag att vaccinationstäckningen i Sverige ligger på ett europeiskt genomsnitt - men så skulle jag heller aldrig någonsin kunna kvalificera mig till att bli en del av kritikerskråets intellektuella gemenskapSkrattande
Svar på tråden Vi som är kritiska till Sveriges handhavande av pandemin