• FDFMGA

    Vi som är kritiska till Sveriges handhavande av pandemin

    Pope Joan II skrev 2021-12-10 10:05:06 följande:
    Sara Byfors uttryckte sig så här: "Hittills finns inget som indikerar att man blir allvarligare sjuk i omikronvarianten än av andra varianter" och det är ju eller kan i alla fall bli oerhört besvärligt om den är så smittsam som man befarar. Då är det ju plötsligt väldigt många igen som kan behöva sjukvård i alla former och som då blir svårt att ge. 
    Ja, jag kan förstå varför man är så oerhört försiktig med att nämna att det finns en del som indikerar att omikronvarianten jämfört med tidigare varianter ger lindrigare sjukdom.


  • FDFMGA
    Pope Joan II skrev 2021-12-10 11:45:37 följande:
    Det låter på dig som om du menar att "man" inte förhåller sig till det man i nuläget vet - det vill säga, man vet inte ännu - och istället undanhåller sanningen så att människor inte ska få glädjefnatt och bete sig oansvarigt. Men så menar du väl inte, eller? Det låter ju väldigt konspiratoriskt och märkligt i sådana fall. 

    När Byfors (och andra) konstaterar att "Det är fortsatt mycket som är osäkert kring omikronvarianten" så tror du alltså att de bara är oerhört försiktiga med att nämna att det finns en del som indikerar att omikronvarianten jämfört med tidigare varianter ger lindrigare sjukdom?
    Nej, särskilt konspiratoriskt lagd är jag inte, så jag misstänker inte att FHM undanhåller någon sanning, i Byfors uttalande om att de nu inte vet om omikron ger en svårare sjukdom än tidigare varianter finns ju också implicit konstaterandet att de inte vet om omikron ger en lindrigare sjukdomsbild.

    Vill man ta del av spekulationer eller antaganden om att omikronvarianten ger lindrigare sjukdom så kan man lämpligen söka sig till internationella medier, exempelvis sydafrikanska.

    Eller också kan man jämföra Sverige och Sydafrika utifrån statistik över förändringen i smittotal, allvarligt sjuka och döda. Hittills finns det i så fall en del som talar för att omikron är snällare än tidigare varianter.


  • FDFMGA
    FuckGoggleAskMe skrev 2021-12-10 12:35:29 följande:
    Du svarade inte på om du tror att FDetc försöker att undvika ämnet eftersom han drar upp språkfel.
    Vill du diskutera huruvida språkliga grodyngel är språkliga grodyngel kan du lämpligen pm:a mig.

    Det var annars längesen jag besökte Älta.

  • FDFMGA
    Pope Joan II skrev 2021-12-10 16:12:40 följande:
    Okej. Så vad menade du med att du kan förstå varför de är så oerhört försiktiga med att det finns en del som indikerar att omikronvarianten jämfört med tidigare varianter ger lindrigare sjukdom? 

    Sydafrikansk press läser jag, men det förekommer många uppgifter där som är svåra att värdera på något vettigt sätt. En sak verkar de vara tämligen samstämmiga om och det är att det är för tidigt för att veta vad varianten kommer att innebära. 
    FDFMGA skrev 2021-12-10 12:58:57 följande:
    Vill du diskutera huruvida språkliga grodyngel är språkliga grodyngel kan du lämpligen pm:a mig.

    Det var annars längesen jag besökte Älta.
    Hur kan det vara det, med tanke på att du befinner dig i samma trådar som klyban?
    För närvarande är rimligen ett av FHM:s fokus att få folk att följa rekommendationerna. Mot den bakgrunden skulle det vara snudd på tjänstefel av en FHM-representant att gå ut och säga att mycket tyder på att omikronvarianten inte bara är mer smittsamt än föregångaren delta, utan också betydligt skonsammare för den som smittas.

    Man behöver knappast fundera särskilt länge på vad ett sådant uttalande skulle innebära för folks vilja att följa rekommendationerna - och än så länge är det ingen som vet om omikron kommer att ta över efter delta eller hur pass skadlig den nya virusvarianten kommer att visa sig vara.

    Och nu till något helt annat: Såvitt jag kan bedöma så befinner du dig i större utsträckning än jag i samma trådar som klyban.

    Lite självrannsakan kanske vore på sin plats. vem eller vilka är det egentligen som bosatt sig i Älta?

    Själv tar jag inte på mig ett uns av ansvar för vad du skriver eller vad klyban skriver eller vad någon annan skriver - möjligen att jag kan känna ett visst ansvar för vad jag själv skriver.
  • FDFMGA
    Pope Joan II skrev 2021-12-10 21:31:54 följande:
    Nej, det kan man ju konstatera att den inte är. Med tanke på att ni alla är kvar så får väl utraderingskulturen anses vara totalt framgångslös. Jag skyller det på modereringen och på avsaknaden av självrannsakan som nämndes av farbror här ovan, hans uppmaning bör riktas direkt till ert självgoda kotteri av fårskallar.
    Ja, att modereringen är undermålig och tendentiös är ett påstående jag säkert har läst några tusen gånger under mina år på FL - i de trådar jag brukar läsa och skriva i, om än i andra ordalag, förstås.

    Själv anser jag att modereringen stundtals kan vara en aning oförutsägbar - men det gäller ju det mesta här i livet - precis som att vissa aldrig tycks kunna göra annat än att skylla sina tillkortakommanden på andra, medan somliga åtminstone försöker förstå sin egen roll i en konflikt.
  • FDFMGA
    Anonym (ABC) skrev 2021-12-11 09:01:02 följande:
    Menar du att FHM försöker få folket att bete sig på ett visst sätt, och för att det ska lyckas måste man censurera den information man går ut med? Och att det till och med är rätt att göra så?
    Ja och nej. Ja, jag menar att FHM försöker få folk att följa rekommendationerna. Nej, jag menar inte att de censurerar när de undviker att spekulera offentligt.

    För mig verkar det som du och Påven Johanna inte förstår skillnaden mellan att delta i en tråd på FL och att framföra ett budskap i sin yrkesroll. Alltså, FHM kan inte som vi här i tråden spekulera om ditten och datten, då skulle de bli sågade jäms med fotknölarna av andra än de som har gnäll som defaultinställning till allt.
  • FDFMGA
    Pope Joan II skrev 2021-12-11 09:23:26 följande:
    Ja, så menar han. Men han är tack och lov inte  konspiratoriskt lagd. Haha!
    FDFMGA skrev 2021-12-10 23:29:56 följande:
    Ja, att modereringen är undermålig och tendentiös är ett påstående jag säkert har läst några tusen gånger under mina år på FL - i de trådar jag brukar läsa och skriva i, om än i andra ordalag, förstås.

    Själv anser jag att modereringen stundtals kan vara en aning oförutsägbar - men det gäller ju det mesta här i livet - precis som att vissa aldrig tycks kunna göra annat än att skylla sina tillkortakommanden på andra, medan somliga åtminstone försöker förstå sin egen roll i en konflikt.

    Det har jag för länge sedan gett upp om när det gäller er. 
    Ja, det hör också till vanligheterna i de trådar jag annars brukar delta i att vissa högerdebattörer pysslar med tankeläsning.

    Tja, fenomenet kanske förekommer bland andra också, men här på FL har jag bara stött på det bland dessa. Min särskilda favorit är personen som skannade Sveriges alla miljöpartister och därefter tutade ut hur stor andel av dem som innerst inne tror på det de påstår sig tro på.

    Så du har ett stycke kvar innan du når upp till hens höjdetTomte
  • FDFMGA

    Nedan några citat från Norges motsvarighet till FHM - exakt samma försiktighet som präglar den svenska motsvarighetens uttalanden.

    Man kan t ex läsa att de flesta som smittades vid superspridareventet inte har blivit allvarligt sjuka, lite längre ner i texten att ingen blivit det hittills, en mycket försiktig användning av "de flesta"Skrattande

    Jag tror att man måste ta stor hänsyn till den utpräglade gnällmentalitet som kännetecknar kritikerklustret för att förstå motiven till kritiken och hur den formuleras.


    Det är känt att situationer där många står tätt inomhus ger stor risk för smittspridning och dessutom ökar risken vid hög ljudnivå, tal och sång. Dessutom diskuteras också om omikronvarianten har ökat spridningsförmågan?, skriver Folkehelseinstituttet i ett pressmeddelande.
    Myndigheten tillägger att de flesta av deltagarna ? i alla fall än så länge ? inte har blivit allvarligt sjuka även om nästan alla har fått symtom och sjukdomskänsla relativt kort tid efter julbordet.
    Över 70 procent av de smittade har rapporterat hosta, kraftlöshet, huvudvärk och halsont medan hälften har haft feber. Ännu finns inga uppgifter om att någon har behövt sjukhusvård.
  • FDFMGA
    Anonym (ABC) skrev 2021-12-11 13:47:56 följande:
    FHM spekulerade väldigt vilt i början av pandemin, om hur den absoluta majoriteten av de smittade var asymptomatiska och att Sverige var på väg att uppnå flockimmunitet. Du tror inte att just precis de här spekulationerna har lett till att många i Sverige inte tar viruset på så stort allvar?
    Om du går tillbaka i tråden så kan du finna att kritiken mot FHM var mycket omfattande just för att de inte ansågs ta den asymptomatiska  smittspridningen på allvar. Du var en av de mest ihärdiga kritikerna.

    Nåja, det sägs ju att en guldfisk glömmer varje tidigare varv i skålen när den tar ett nytt varv.
  • FDFMGA
    Anonym (ABC) skrev 2021-12-11 15:58:37 följande:
    Andel symptomfria och asymptomatisk smittspridning är två olika saker.

    www.aftonbladet.se/nyheter/a/P9xVdR/experten-99-procent-vet-inte-om-att-de-haft-corona
    Jag gissar att han idag inte gärna vill bli påmind om det befängda påståendet - men Giesecke kunde kanske tillåta sig att spekulera i och med att han formellt gjorde det som privatperson.

    Ja, du och andra kritiserade FHM för att de menade att den asymptomatiska smittspridningen var en så liten del av den totala smittspridningen att man närmast kunde bortse från den.

    Under en period här i tråden så hade i stort sett alla inom kritikerklustret uppenbarelser om att den asymtomatiska smittspridningen var drivande för pandemin och det länkades till artiklar om vad man uppfattade son asymptomatiska superspridare i parti och minut. Artiklar som man inte förståttGlad

    För övrigt så måste man vara symptomfri för att kunna sprida smitta asymptomatiskt Glad
Svar på tråden Vi som är kritiska till Sveriges handhavande av pandemin