• FDFMGA

    Vi som är kritiska till Sveriges handhavande av pandemin

    Anonym (man) skrev 2021-06-30 17:40:33 följande:
    Jaha, men enligt er så ju covid bara en av många virus som fladdrar runt i världen inget speciellt alls, så varför vaccinera sig mot covid, det är väl bara suga i sig som man gör med alla andra "förkylningar" under vinter och höst eller?

    Snacka om att motsäga sig själv Drömmer
    Aha, är det så "vi" tycker.

    Det hade jag ingen aning omTomte


  • FDFMGA
    Anonym (man) skrev 2021-06-30 18:13:32 följande:
    Har du inte koll på vad du skriver, eller är det bara minnet som sviker när det passar?
    Sådär - alldeles för många inlägg i den här tråden för att jag ska ha koll på alla jag skrivit - men generellt har jag uppfattningen att populister har en mycket klent utvecklad förmåga att tillgodogöra sig texter.

    Men vad du eventuellt missförstått intresserar mig inte - jag tolkar stämningsläget i tråden utifrån samma fenomen som förra sommaren: Smittan har gått ner kraftigt och för tillfället finns det inte mycket att bråka om, då blir det mer personligt fäktande i stället.

    Tack vare vaccinen så är det mycket osannolikt att vi får en fjärde våg till hösten, i stället kommer livet så sakta att återgå till ungefär vad det var före pandemin. Själv gläds jag åt att då kunna träffa folk utan att behöva tänka på att hålla distans - skulle det vara så att kverulanter får en sak mindre att gnälla om så tror jag att det ger sig ändå.

    En kverulant hittar alltid nya möjligheter.
  • FDFMGA
    Anonym (man) skrev 2021-07-01 14:44:59 följande:
    Eller så kunde du ha respekterat vad trådstartarent skrev i sin trådstart om att

    "Det här är en tråd för människor som är kritiska till Sveriges strategi och som önskar att diskutera ur det perspektivet. "
    Nja, det handlar återigen om brist på förståelse.

    Det finns möjlighet att skapa slutna diskussionsgrupper här på Familjeliv - men den som startar en tråd på allmänna forumdelen får nog vackert finna sig i att kunna få sin käpphäst synad.

    Det gäller oavsett om man i ts skriver att detta enbart är en tråd för dem som anser att barnaga inte är så farligt, att jorden är platt, att FHM befolkas av idioter, att Jimmie Åkesson är guds ställföreträdare på jorden eller som i den här tråden att kritiker av Sveriges pandemistrategi inte ska bli ifrågasatta.

    Vill man hålla hov för likasinnade så är ett offentligt forum inte den rätta platsen, mot bakgrund av pandemin och vaccinet borde snarstucken betyda att man snart ska bli vaccinerad, inget annatSkrattande
  • FDFMGA
    Anonym (man) skrev 2021-07-01 17:01:21 följande:
    Visst, enligt forumets regler har ni rätt att skriva i öppna trådar MOT trådstartarens vilja. Dock är det ju ganska uppenbart att trådstartaren inte vill ha er här, men det har ni ju valt att skita i alltså respekterar ni inte trådstartarens önskemål.

    Så nej, du kan absolut inte påstå att du/ni respekterar TS önskemål.
    Nej, men nu har det nog tokat till sig någonstans.

    Jag har ingen som helst respekt för den här trådstartarens önskemål eftersom jag anser dem vara bisarra.

    Startar man en tråd på ett öppet forum så borde man förstå att man inte bara kommer att omges av ett hov av likasinnade.

    Det gäller i stort sett varenda tråd på FL, men det händer inte ofta att ts saknar kunskap om hur ett öppet forum fungerar - som jag redan skrivit ett flertal gånger i den här tråden så finns det slutna samtalsgrupper.

    Där finns det goda möjligheter att diskutera allt mellan himmel och jord eller bara skapa en grupp för inbördes beundran - allt detta utan att riskera att bli motsagd.

    Näväl, om man ska hålla sig till ämnet för tråden så är detta lilla stycke kritikerklustrets senaste bidrag. "Med tanke på att svenska FHM genom Tegnell låtit förmedla att de vidtagna åtgärderna som finns på plats är tillräckliga oberoende av dominerande variant så är det väl oundvikligt med en fjärde våg till hösten om inte förr."

    Skulle man kunna ha som skoluppgift där eleverna fick frågan vilka brister resonemanget har?

    Svaret är att viruset är oberoende av Tegnell, skulle det komma en fjärde våg så kommer den alldeles oberoende av vad Tegnell säger just nu.

    Alltså att ställa in åsiktskompassen så att den pekar på att det som kommer att ske blir motsatt vad Tegnell säger är att tillmäta honom på tok för stor betydelse - ett slags omvänt orakel i en svartvit världsbildGlad
  • FDFMGA
    Pope Joan II skrev 2021-07-01 19:14:02 följande:

    Kverulanten Kluge hos munskyddsföreningen WHO varnar för en ny våg redan i augusti. Vilken tråkmåns den representanten för läkarvetenskapen är!


    Javisst, det kommer att komma nya vågor, kanske lite lägre i amplitud bara.

    Tyvärr så kommer ju endast en liten del av jordens befolkning att vara vaccinerad till augusti.

    Livet är inte rättvist. Vi kunde ha varit födda i Ryssland eller Bulgarien eller Rumänien, länder där få kommer att vara vaccinerade då.

    Ju större vaccinmotstånd i ett land - desto mer oskyddad kommer befolkningen att vara i höst och framgent. Och sen har vi alla de länder där det saknas resurser att vaccinera befolkningen.

    Men i Sverige kommer en stor del av befolkningen att vara vaccinerad i höst - även om det även här tycks finnas en hel del som tror att vaccinet inte skyddar mot sjukdom och smittspridning.

    Det finns ju folk till allt!
  • FDFMGA
    Pope Joan II skrev 2021-07-01 19:30:05 följande:
    klyban skrev 2021-07-01 19:25:54 följande:

     


    Vad vi nu hoppas på är att vaccinet tar effekt och se nivå av effekt.


    Personligen intar jag positionen vänta och se effekten, men jag tror och hoppas på att den blir bra.


    Tydligen. 

    Ja, det är väl bra att du och klyban har något gemensamt, även om han inte är lika övertygad som du om att det kommer en fjärde våg i Sverige till hösten.

    Själv tror jag inte på någon fjärde svensk våg, möjligen att litet skvalp bland ovaccinerade. Det grundar jag på att jag tror att vaccinen är effektiva, även mot deltavarianten - och även om så såväl Löfven som Tegnell och gud och hens moster skulle sia om en fjärde våg skulle jag inte låta mig påverkas med mindre än att det uppkommer en variant som är "vaccinresistent".
  • FDFMGA
    Pope Joan II skrev 2021-07-01 19:41:50 följande:
    Det är fint att se att även en osund symbios som din och klybans kan brytas för ett inlägg (två kommer det ju inte att bli eftersom en av er snabbt kommer att anta samma position som den andre redan har).

    Synd bara att du hittills haft fel i samtliga av dina förutsägelser om hur smittan drar bort och livet återgår till det normala. 
    Det där handlar nog om betraktarens synsätt - som jag ser det så finns det inga i tråden som är så tajta som du och pyssel.

    Och i den lilla duon så ser jag det som att du är den tongivande - alltså du som är Bill och hon Bull.

    Missförstå mig inte - jag tycker inte att det är fel att hon upprepar dina argument om det handlar om ämnet - men ni bägge är ju också så himla personliga i framtoningen.

    Nu är det väl strax dags för en moderatorrensning igen - det var ju ett tag sen uppmaningen att diskutera ämnet och inte varandra kom, då blev det så gott som tyst från kritikerkårenSkrattande
  • FDFMGA
    pyssel skrev 2021-07-01 20:10:50 följande:
    Är det verkligen smitt-o-säkert?

    Papporna kunde trots sin stora erfarenhet och kunskap inte heller förutse att hela trädgården skulle invaderas av parkslide när de girigt tog ett bett av det oskyldiga äpplet. Ett 0,7 mm stort rotfragment parkslide kan ge upphov till en ny planta, vilket de som istället gett sig i kast med ormen, bittert fått erfara. Det är mörkläggning som gäller.
    Hoppsan, här kan du vara något på spåret.

    Regeringens mörkläggning är ett kärt tema i många populisttrådar och parkslide är ju en invasiv växt.

    Lyckas du bara frisera ditt omständliga språk så kan du ta metaforen till det politiska landskap där parkslide kan symbolisera något helt annat.

  • FDFMGA
    pyssel skrev 2021-07-02 06:59:01 följande:

    Det är mitt signum att bjuda på flera bottnar, så att alla kan känna sig nöjda med sin insats och sin personliga tolkning (det senare, ett signum även för denna tråd). Alla farbröder kan förnöjt sjunga i spegeln till tonerna av sin inre monolog. Emellanåt faller de dock ned på knä och förlustar sig med varandra, kuddbitande och klassiker från den skoltid då de behövde trycka ner det som hände framtill om magister Christer efterfrågade deras syn på saken. Jag har sagt det förr - I aim to please. De flesta i alla fall


    Det som skrivs i affekt avslöjar ofta ganska mycket om avsändaren.


Svar på tråden Vi som är kritiska till Sveriges handhavande av pandemin